Frankrijk - Corsica, 8 dagen Van de GR20 naar zee

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs berghutten, gites d'étape en hotels

Corsica wordt met recht het ‘Ile de Beauté’ genoemd. Tijdens deze reis zie je twee gezichten van het eiland: tijdens een meerdaagse trekking over een stuk van de fameuze GR20 ontdek je het ruige hooggebergte en vervolgens maak je een schitterende afdaling naar de rode rotsen en het blauwe water van de Golfe de Porto. De GR20 is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je van klauteren houdt en een beetje afzien niet erg vindt, kan je genieten van de bijzondere sfeer rond de hoogste toppen van ‘Ile de Beauté’. Je loopt met je eigen spullen op je rug en overnacht in een tentje bij eenvoudige berghutten. Aan het eind van de week wacht de welverdiende luxe van mooi gelegen hotels.

Uniek aan deze reis

 • De bergwereld en de mooiste kust van Corsica
 • Gedeeltelijk bagagevervoer
 • Slot in comfortabel hotel aan de Golf van Porto
 • Trekking over de klassieker onder de lange-afstand paden
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Corsica

Corsica, ook wel Ile de Beauté genoemd, kent op een relatief klein oppervlakte een grote afwisseling aan landschappen. Van zandstranden via geurende, mediterrane heuvels naar granieten bergtoppen, 's winters bedekt met een fors pak sneeuw. In de zomer, wanneer de passen sneeuwvrij zijn, trekken we een aantal dagen door het centrale hooggebergte van Corsica en volgen een deel van het noordelijke traject van de befaamde lange-afstand route de GR 20, die de hoogste kam van de Corsciaanse bergketen volgt. Met wat extra spullen voor de nachten in hooggelegen berghutten gaan we op pad en volgen we de roodwitte markeringen door ruig en hoogalpien terrein. We wandelen over grillige rotskammen, steile bergpassen en puinhellingen, langs klaterende bergbeken, bergmeren en zogenaamde pozzi, tot grazige vlaktes verworden bergmeertjes; kortom het hooggebergte in de Mediterrannée! Het terrein is ruig, vaak stenig en af en toe passeren we een sneeuwveldje, met name tijdens de eerste reizen van het seizoen.

Op de lagere hellingen trekken we door dichte bossen van Corsicaanse dennen en enorme beuken. Aan weerskanten kijken we uit over het eiland en de Middellandse zee. We wandelen langs tweeduizenders als de Monte d’Oro, Monte Rotondo en de Lombarduccio. We overnachten in afgelegen berghutten waar voor ons gekookt wordt. Bij de meeste berghutten zijn  ook tweepersoons tenten opgezet, waar we gebruik van maken wanneer in het hoogseizoen de hutten –die niet te reserveren zijn- overvol zijn.

Vanaf de Col de Vergio verlaten we de GR 20 en de hoofdkam van het eiland en gaan op weg naar de blauwe Mediterrannée en de rode rotsen van de Golfe de Porto, de mooiste baai van Corsica. Via de prachtige beukenwouden van Aïtone, het bergdorpje Evisa en de diepe kloof van Spelunca bereiken we uiteindelijk het populaire badplaatsje Porto, dat achterin de gelijknamige baai ligt, nietig weggedrukt onder indrukwekkende rode rotswanden. Hier verblijven we in een prima ***-hotel en loop je zo de zee in voor een frisse duik. Een waardige afsluiter van een prachtige wandelvakantie. 

Dag 1

In Ajaccio staan busjes klaar om ons in ruim 1 uur naar de Col de Vizzavona te brengen, de belangrijkste pas over de centrale bergkam van Corsica, waar de hoofdweg van Ajaccio naar Bastia de bergen kruist. Op 1160m ligt hier verscholen tussen de indrukwekkende beuken de gite waar we vannacht te gast zijn.  
Indien we vroeg arriveren, kunnen we een inloopwandeling maken naar het dorpje Vizzavona en/of oostwaarts naar de Bocca Palmente (1660m) klimmen voor mooi uitzicht. NB. Omdat je op Corsica geen gelegenheid hebt iets te kopen, is het handig om voor deze dag zelf een lunchpakket en wat mueslirepen mee te nemen.
Het goede diner wordt vanavond verzorgd door de keuken van het restaurant van het hotel waartoe de gite behoort.

Overnachting in

Vizzavona

Dag 2

Met extra bagage in onze rugzakken wandelen we vanaf de Col de Vizzavona onderlangs de Monte d'Oro, via de Cascades des Anglais. We volgen de  wild stromende beek stroomopwaarts, eerst nog door dichte bossen, maar naarmate je hoger komt steeds vaker door open terrein met zicht op de hoge toppen rondom. Een verfrissende duik in een van de waterpoeltjes van de beek is een welkome afwisseling. Vanaf de Col op 2064m mooi zicht op de Monte d’Oro, met 2380m een van de markantste bergen van het eiland. Vanaf de col volgen we een smalle kam, geleidelijk dalend naar de vlakbij de bergpas Bocca d’Oreccia gelegen berghut van l’Onda (1410m). De uitzichten op de Corsicaanse bergen zijn adembenemend en zullen dat de rest van de week blijven… Wandeling: 8 km, 950m stijgen, 670m dalen, 5 uur lopen.  

Overnachting in

Refuge de l'Onda

Dag 3

Een korte, maar mooie wandeling voert ons over de centrale bergkam via de top van de Pointe de Pinzi Corbini (2021m) naar de hooggelegen refuge Petra Piana (1840m). Eerst volgt nog een stevige klim. Omdat we steeds over de kam blijven lopen, hebben we naar weerszijden prachtig uitzicht. Met enig geluk maken we vandaag kans moeflons te zien, of wellicht zien we de reusachtige lammergier door het luchtruim zweven.  Wandeling: 7 km, 700m stijgen, 300m dalen, 4 uur lopen.

Overnachting in

Refuge de Petra Piana

Dag 4

Eerst klimmen we naar de Col de Haute Route en niet veel later kijken we bovenop het Lac de Melu. De begroeiing wordt schaarser en het terrein ruiger. We klimmen steil naar de hoofdkam van de bergen en via een klein, stenig paadje dat zich onderlangs de rotspartijen van de Punta alle Porta slingert, bereiken we de pas Breche de Capitello. Vanaf de steile Breche de Capitello duik je, geholpen door kettingen, de diepte in om uit te komen bij de hut Manganu (1601m), die tussen de struiken vlakbij de pas Bocca d’Acqua Ciarnente ligt. Wandeling: ca. 8 km, 600m stijgen, 850m dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Refuge de Manganu

Dag 5

We verlaten de hut van Manganu en via de glooiende bergweiden van de Pianu di Campitole en de herdershut van Vaccaghia stijgen we geleidelijk langs de Tavignano, de grootste rivier van Corsica maar hier nog slechts een stroompje, naar het Lac de Nino. Dit is een geweldige plek om even te relaxen en je waterfles te vullen bij de frisse bron. Een deel van het meer is dichtgeslibd en zo is een zogenaamde ‘pozzi’ ontstaan: een opvallend groen en vlak grasland van vruchtbaar bergslib. Vanaf het  meer begint een klassieke graat-wandeling op een hoogte van 1800m, die weer garant staat voor het nodige uitzicht. Bij de Bocca San Pedru duikt de GR20 het uitgestrekte woud van Valdu Niellu in om op 1400m hoogte de Gite d'Etape onder Col de Vergio, aan de doorgaande weg, te bereiken. Hier zien we de rest van de bagage weer terug en wacht ons een verfrissende douche. Wandeling: 15 km, 450m stijgen, 610m dalen, 5-6 uur lopen.

Overnachting in

Castellu di Vergio

Dag 6

Vandaag nemen we afscheid van de GR 20 en richten ons kompas op het westen.  Al onze bagage wordt vandaag vervoerd naar het hotelletje waar we vanavond slapen, dus onze dagrugzak kan lekker licht blijven. Eerst wandelen we (nog even over de GR20) naar de oude herdershutten van Radule, goed verstopt tussen de rotsen en van daar naar de Col de Vergio, met 1478 de hoogste geasfalteerde pas van het eiland. Naar het oosten ligt de weidse, beboste vallei van Nielo, naar het westen de eveneens beboste maar veel smallere en ruiger uitziende engte van de Spelunca kloof. Vanaf de Col kiezen we een route die ons door het prachtige woud van Aïtone, rechtstreeks naar het dorp Evisa brengt. Deze geleidelijke afdaling begint tussen de indrukwekkende Corsicaanse dennen die al gauw plaats maken voor reusachtige beuken en tenslotte over gaan in kastanjebossen. Bij de watervallen van Vall Scapra kunnen we een frisse duik nemen. Lengte 15,8 km, 300m stijgen en 870 m dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Evisa

Dag 7

Vanaf het vriendelijke bergdorpje Evisa, dat op een bebost plateau ligt, dalen we via een spectaculair pad af naar de bodem van de diepe kloof van Spelunca. Hier komen drie beken bij elkaar die elk een honderden meters diepe kloof in de rode granietrotsen hebben uitgesleten. Een fotogeniek landschap. Onderin de weelderig begroeide kloof ligt een poeltje bij een eeuwenoude Genuese brug waar we de hitte (we zijn hier op nog maar 300m hoogte) van ons af kunnen spoelen, voordat we via een tweede Genuese brug naar het dorpje Ota afdalen, dat onder de enorme rotswand van de Capu d’Ota tegen de bergflank aangekleefd is. Hier hebben we  twee mogelijkheden: of je wandelt eerst een uur licht dalend, deels via een (heel rustig) asfaltweggetje, deels via een pad erboven en eindigt met een schitterend paadje dat je recht boven het pittoreske haventje van Porto brengt, met schitterend uitzicht. Afdalen en het water in! Lengte korte route: 15.3 km, 200m stijgen en 1100m dalen, 5,5 uur lopen.
Wie wil kan echter nog een fikse extra tocht maken, weer flink stijgend de wandelroute Mare et Monti volgend. We ronden dan het ruige bergmassief van de Capu d’Ota en klimmen naar de 914m hoge pas Capu San Pietru, vanwaar we een adembenemend zicht hebben op de baai van Porto en de rode granietbergen die de baai flankeren. Door de dichte maquis dalen we steil af naar het dorpje Porto en uiteindelijk bereiken we het populaire haventje van Porto, waar we voor de laatste nacht onze intrek nemen in een prima hotel. Lange variant 18 km, 700m stijgen en 1650m dalen, duur 7 uur.

Overnachting in

Porto-Marine

Dag 8

Na het ontbijt rijden we in ca 2,5 uur langs de prachtige westkust, met in het begin de sprookjesachtige rode rotsen van de Calanche, naar het vliegveld van Ajaccio. Van hier vliegen we terug naar huis.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis overnacht je in een mix van accommodaties, van zeer eenvoudig tot comfortabel, afhankelijk van wat er voorhanden is. Langs de GR (dag 2, 3 en 4) gaat het om zeer eenvoudige onderkomens, zoals berghutten en herdershutten, waar je je eigen slaapzak nodig hebt (vaak zijn er te weinig dekens aanwezig). Zeker in het hoogseizoen zijn deze te klein om alle wandelaars te herbergen. Daarom zijn er naast de meeste hutten tweepersoonstentjes opgezet. Deze tentjes hebben dunne slaapmatjes; je kan een eigen opblaasbaar matje meenemen, als je meer comfort wil). Sanitaire voorzieningen zijn meestal 'basic', dwz geen douche, wel een kraantje, beek of meertje. Op de Col de Vizzavone en op de Col de Vergio  slaap je in een gite d'étape aan de weg. Hier is meestal iets meer comfort, bv. een douche.

NB. Houd er rekening mee dat de meeste onderkomens langs de GR20 veel eenvoudiger zijn dan hutten in de Alpen, het is een volledig andere categorie.

In Evisa slapen we in een vriendelijk dorpshotel (met zwembad) op kamers met eigen badkamer. En in Porto slapen we de laatste nacht, als 'beloning', in een comfortabel ***-hotel met goede kamers. Het hotel ligt aan de monding van een riviertje, met een mooi terras aan het water. Het hotel heeft een zwembad en goed restaurant. Alle kamers kijken uit op de baai en de rivier. Dit hotel ligt in het centrum van het levendige badplaatsje Porto, op loopafstand van het strand.
NB. Als je kiest voor een éénpersoonskamer betaal je een toeslag en heb je 2 nachten een eigen kamer (In Evisa en Porto). In de gites en hutten zijn geen eenpersoonskamers en als er gekampeerd wordt deel je een tweepersoonstent.

Over de maaltijden

In de hutten is het ontbijt eenvoudig. Het avondeten bestaat uit 3 gangen en wordt elke avond (binnen de beperkingen van de afgelegen, eenvoudige accommodaties) prima verzorgd, door de beheerder van de hut. Door het ontbreken van koeling kan op enkele plaatsen geen vers voedsel (bv. vlees en eieren) gebruikt worden. Het meeste vlees is dus gedroogd of gerookt. Voor vegetariërs kan de keuze beperkt zijn.
In Evisa en Porto eten we goed in de restaurants van de betreffende hotels.
Voor onderweg krijg je vanaf dag 2 t/m dag 7 een lunchpakket mee. Vaak bestaat dit uit een voedzame salade. Hiervoor dien je en tupperware bakje mee te nemen (ca. 1 liter). Verder een lepel, zakmes en waterflessen (die je kan vullen bij bronnetjes onderweg). Ook wordt aanbevolen om wat mueslirepen of andere tussendoortjes mee te nemen.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • alle overnachtingen (zoals elders beschreven), incl. ontbijt
 • alle diners
 • 6 lunchpakketten
 • transfers per minibus op dag 1 en 8
 • bagagevervoer (uitgezonderd naar hutten Onda, Pietra-Piana en Manganu)
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

De wandelingen over de GR20 zijn niet lang in aantal kilometers en ook de hoogteverschillen zijn niet altijd heel groot. De zwaarte zit hem bij een aantal etappes dan ook vooral in het lastige terrein, met flinke klauterstukken over rotsig terrein en stenige paden. Naast een goede conditie, dien je klauteren leuk te vinden en ieder geval geen last te hebben van hoogtevrees. Slecht weer kan hoog in de bergen ook op Corsica voorkomen. Dit maakt de wandelingen niet gemakkelijker. In de zomermaanden kan de warmte een verzwarende factor zijn en onweer een serieus probleem. Vroeg starten is dan een vereiste. De eerste wandelingen zijn het kortst, maar voeren wel door het lastigste terrein en naarmate de week vordert worden de wandelingen langer. 
Omdat het bagagevervoer niet overal kan komen, zul je een aantal dagen met wat spullen voor de nacht, incl slaapzak en slaapmatje, op je rug lopen. Je dient dan ook een iets grotere rugzak mee te nemen (35-40 liter) dan een standaard dagrugzakje van 25-30 liter. Op dag 2, 3, 4 en 5 draag je extra bagage voor 3 nachten mee, op dag 6 en 7 heb je alleen wat spullen voor overdag (regenkleding, lunchpakket, water) in je rugzak.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, dan reis je op eigen gelegenheid naar Corsica en ontmoet de rest van de groep op het vliegveld van Ajaccio of bij de accommodatie in Vizzavona.

Andere manier om op Corsica te komen

Helaas is er geen rechtstreekse vlucht meer van Nederland naar Corsica en zitten we vast aan een dure vlucht met overstap.
Er is wel een rechtstreekse vlucht vanaf Charleroi in Belgi"met Corsica Air.

Er zijn echter ook andere manieren om op Corsica te komen. Bv. met de trein naar Marseille en de nachtboot.

Lees hierover meer bij de privéreis naar Corsica :
https://www.snp.nl/reis/frankrijk/corsica/wandelvakantie-lang-hotels#journeybackforth 

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met KLM/Air France naar Ajaccio v.v.

Vluchtschema
AF 3176 Amsterdam Nice vertrek om 14.20 aankomst 16.15 uur
AF 4730 Nice Ajaccio vertrek om 18.00 aankomst 18.50 uur
AF 4239 Ajaccio Lyon vertrek om 13.35 aankomst 15.05 uur
AF 8285 Lyon Amsterdam vertrek om 18.20 aankomst 20.05 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.

Bagagevrijdom: bij de KLM moet je voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor jou bestemming.

Corsica heeft een uitgesproken mediterraan klimaat met hete, droge zomers en zachte natte winters. Het kwik loopt in de zomer in de dalen op tot boven de 30 ºC en het regent er zelden. In de bergen heb je echter te maken met een sub-alpien klimaat. Het weer is hierdoor in de bergen aanmerkelijk koeler, aangenamer om te wandelen, maar ook veranderlijker. Er kan zo nu en dan een regen- of onweersbui vallen of mist optrekken. De temperatuur komt overdag in de bergen niet boven de 25 ºC en ‘s avonds en ‘s ochtends vroeg is het koel (10 ºC). Houd er rekening mee dat het in het vroege voorjaar en het late najaar flink fris kan zijn hoger in de bergen. In juni kan je hier en daar nog een sneeuwveld treffen. Met name in de omgeving van de Golfe de Porto is het in de zomermaanden warm, maar vaak stat hier een verkoelende zeewind. Het hoogseizoen op Corsica loopt van half juli tot eind augustus; de GR20 is dan zeer druk belopen en bij de overnachtingsplaatsen is het een drukte van belang.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Corsica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien  \vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen de uitgaven van persoonlijke aard (zoals drankjes, versnaperingen, excursies) zijn voor eigen rekening. Bij aankomst op het vliegveld van Ajaccio kan je pinnen, daarna pas weer in Porto, aan het eind van de reis. Daarom adviseren we voldoende cash geld mee te nemen voor de hele week. Reken in totaal op ca. € 100,- voor persoonlijke uitgaven. Houd er rekening mee dat consumpties op Corsica duurder zijn dan in Nederland en dat pinnen veel minder gebruikelijk is.

Tijdens deze reis zijn er op de eerste en laatste dag langere transfers van het vliegveld naar de eerste accommodatie (ca 1 uur) en van de laatste accommodatie terug naar het vliegveld (ca 2 uur). Deze transfers geschieden per minibusjes. Verder zijn er tijdens deze reis geen transfers.

Wij raden aan om uitgerust en in goede conditie aan deze vakantie te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter. Eventueel kun je in de weken voorafgaand aan de reis een paar wandelingen maken, waarbij je gelijk je wandelschoenen inloopt.

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regenkleding (geen poncho)
 • gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen en muts
 • (dag)rugzak van 40 liter met regenhoes
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • afsluitbaar plastic bakje voor de lunches met lepel
 • gamaschen (houden voeten droog bij nat gras en sneeuwvelden)
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken (wandelstokken vergroten je stabiliteit en beschermen je knieën bij afdalingen, áls je er mee kunt omgaan, anders heb je alleen maar last van wandelstokken. Als je nooit met stokken loopt, hoeft dat nu ook niet.
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • licht schoeisel (bijv. slippers) voor in de berghutten
 • slaapzak, kussensloop, lakenzak 
 • optioneel slaapmatje, voor mensen die meer comfort willen (er zijn matjes in de tenten)
 • zaklamp
 • handdoeken
 • zwemkleding
 • cash geld 
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.
Daarnaast heeft de reisleider voor deze reis onze aanvullende scholing in de Zwitserse Alpen gevolgd, waar hij of zij speciaal is getraind op het gebied van oriëntatie, terrein- en materialenkennis en EHBO/BLS  in het hoge midden- en hooggebergte en voor trekkings in het werken met een local crew. Klik HIER voor meer informatie.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

d

Frankrijk - Corsica

Van de GR20 naar zee

Wandelvakantie langs berghutten, gites d'étape en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten