Denemarken - Jutland, Traekstien, 8 dagen Fietsen, wandelen en kanoën tijdens deze Family Special

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Family specials

Multi-actieve vakantie langs herbergen en hotels

Je begint deze week in Silkeborg, het centrum van het Deense merengebied met veel outdoor mogelijkheden. Je wandelt over het jaagpad, de Traeksti, langs de rivier de Gudenå naar een mooi gelegen, oude herberg. Na een groot stuwmeer ga je per kano verder over dit rustgevende water. Om te eindigen in bruisend Aarhus, vol terrasjes, leuke winkeltjes en een hip havengebied. Hier heb je een dag de tijd om naar leuke strandjes aan de kust te fietsen.

Uniek aan deze reis

 • Wandelen over oud jaagpad
 • Sfeervolle en kindvriendelijke stad Aarhus
 • Overnachting in leuke herberg aan het water
 • Peddelen over heldere rivier
 • Fietsen naar het strand
 • Goed te combineren met bezoek aan Legoland
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.


Family special 8 jaar en ouder

Dag tot dag

Denemarken - Jutland - Traekstien en Aarhus

In het kort ziet je programma er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Silkeborg
 • Dag 2: wandelen, fietsen of kajakken in Silkeborg
 • Dag 3: wandeling naar Svostrup Kro
 • Dag 4: wandeling naar Kongensbro Kro
 • Dag 5: wandeling naar Tange, kano naar Bjerringbro
 • Dag 6: kano naar Langå, trein naar Aarhus
 • Dag 7: fietsen rond Aarhus
 • Dag 8: einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Silkeborg in het Deense merengebied. De plaats is groot geworden door een papierfabriek die ooit ontstaan is met de waterkracht van een stroomversnelling in de rivier. De papierfabriek is verdwenen en Silkeborg richt zich nu meer op buiten activiteiten op en om het water.

NB. Op weg naar Silkeborg kan je bijna niet om Legoland in Billund heen. 

Overnachting in

Silkeborg

Dag 2

In Silkeborg is van alles te doen. Je kan een kano huren en een paar uur peddelen. Of een fiets huren en een rustige fietstocht maken over een oude spoorlijn. Een wandeling van ca. 12 km langs de verschillende meren rond Silkeborg, met een uitstapje naar de trol Staerke Storm, is ook leuk. Zwemspullen mee !
Dan is er ook nog Aqua Silkeborg, een mooie dierentuin met aquarium en het Silkeborg Museum, waar het oudste Deense veenlijk, de Tollund Man, te zien is... eigenlijk kom je tijd te kort in Silkeborg.

Overnachting in

Silkeborg

Dag 3

Vandaag begin je aan de tocht langs de Gudena rivier. Eerst lang het meer de stad uit, daarna langs een steeds stillere rivier door een groene omgeving. Rietkragen, veel vogels en af en toe en plankier of een leuke zwemplek. Je volgt de Traeksti, het oude jaagpad, waarover vroeger boten de rivier op werden getrokken. Na ca. 12 km ben je bij de herberg aan het water, waar je overnacht, net als vroeger de mannen die de boten over het water sleepten. Rondom de herberg is veel ruimte en groen.

Overnachting in

Svostrup Kro

Dag 4

Verder langs de stille rivier. Je hebt mooie vergezichten over de weidse vallei en ziet aan de overkant het oude kerkje van Tvilum. Dit jaagpad is aangelegd in de 18e eeuw en werd vooral gebruikt voor transport van en naar de papierfabriek in Silkeborg. De boten werden niet door paarden maar door mannen stroomopwaarts getrokken, zwaar werk.

Overnachting in

Kongensbro Kro

Dag 5

Dit wordt een lange, maar leuke dag. Je volgt het pad langs de rivier die langzaam overgaat in het stuwmeer Tangen So. Daarbij kom je langs Høj Stene, een grafmonument uit de Steentijd, met een aantal grote menhirs. De route gaat het bos in en komt (na ca. 13 km) uit bij het Energimuseet in Tange, een openluchtmuseum rond het thema Energie naast de stuwdam in de Gudena, waar elektriciteit wordt opgewekt. Na eerst wat gedronken te hebben in het café, leer je van alles over windmolens, waar Denemarken als eerste mee begon, zonnecellen en andere manieren van energieopwekking. 
Het laatste stuk langs de rivier gaat per kano. De benen krijgen rust en je peddelt in een uur naar het plaatsje Bjerringbro,

Overnachting in

Bjerringbro

Dag 6

Je loopt terug naar de kano en zakt verder de rivier af. Je ziet de Traekstien, met zijn wandelaars, nu vanaf het water. Af en toe kan je aan land bij een picknickplaats en als je de benen wilt strekken kan je de Busbjerg beklimmen voor mooi uitzicht over de omgeving. Na ca. 19 km peddelen ga je bij het plaatsje Langa voor het laats aan land. Je laat de kano achter en loopt naar het treinstation. De trein brengt je in een half uur naar Aarhus, een hele andere wereld.

Overnachting in

Aarhus

Dag 7

Je hebt een dag in de leuke stad Aarhus. De stad en de omgeving kun je heel goed per fiets verkennen. De fietsen haal je op in de buurt van het overnachtingsadres en je kan de dag verder zelf indelen. Eerst bijvoorbeeld naar het openluchtmuseum Gamle By of het ARoS Art Museum met de mooie gekleurde cirkel op het dak. Dan de oude binnenstad verkennen en het havenkwartier rond Dokk1, de spectaculaire nieuwe bibliotheek en kindvriendelijke ontmoetingsplaats. Verder zuidwaarts de stad uit over fietspaadjes langs een leuk dierenpark en de Uendelige Bro, een ronde steiger in zee. Er zijn heerlijke stranden om lekker te gaan zwemmen. Er zijn allerlei plekken waar je wat kan eten, drinken of een ijsje eten. Bij slecht weer kan je, niet ver van de kust, het bekende Moesgaard Museum over de menselijke evolutie bezoeken. Je kan er over het grasdak lopen met zicht op bossen en zee. Fietstocht ca. 23 km.
Als je heel snel fietst of nog een dag langer in Aarhus blijft, hebben we een tocht van 19 km over rustige fietspaden rond het Brabrand meer in Aarhus uitgezet.

Overnachting in

Aarhus

Dag 8

Ontbijt en einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft op heel verschillende plekken, waarbij je altijd beschikt over kamers met eigen badkamer. In Silkeborg is dit een modern hotel nabij centrum en rivier. Svostrup Kro is een oude herberg aan de rivier met grote tuin. Kongensbro Kro is wat groter en ligt ook aan de rivier. In Bjerrinbro slaap je in een pension in het dorpje. In Aarhus overnacht je in de oude bibliotheek, omgebouwd tot modern hostel, aan een rustig plein.

Over de maaltijden

Het ontbijt staat elke ochtend voor je klaar. In Silkeborg, Bjerrinbro en Aarhus kan je zelf wat inkopen voor een lunchpakket of een eethuisje opzoeken voor lunch. Op de twee plekken langs de rivier krijg je een lunchpakket mee.
Het avondeten (meestal 2-gangen) is op deze twee plekken ook inbegrepen.
In Silkeborg, Bjerrinbro en Aarhus zoek je zelf een eethuisje voor het avondeten.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2x lunchpakket
 • 2x avondeten
 • kano met uitrusting op dag 5 en 6
 • fietshuur dag 7 in Aarhus
 • bagagevervoer  (1 koffer/tas van max 15 kg per persoon)
 • digitale SNP reisinformatie
 • SNP Reis App

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • trein op dag 6
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De wandelingen zijn niet lang en grotendeels vlak. De rivier is tijdens het kanoën heel rustig en probleemloos. Het fietsen gaat door redelijk vlak terrein en kan je zo lang doen als je wilt. Kortom...wel een actieve vakantie, maar niet bijzonder inspannend.
Omdat de wandelroutes allemaal heel goed gemarkeerd zijn, krijg je geen routebeschrijvingen. Met de SNP Reis App kan je alles makkelijk vinden.

Voor het kanoën krijg je een Canadese kano waarin 2 of 3 volwassenen passen, of 2 volwassenen met 2 kinderen onder 10 jaar. Bij meer personen/grotere kinderen komt er een kano bij.
Zorg dat je wat waterdichte zakken bij je hebt om te zorgen dat de spullen in je rugzak (die je op de bodem van de kano legt) droog blijven.

Voor de zwemvesten willen we weten wie er tussen de 30 – 50 kg is, wie tussen 50 – 90 kg en wie zwaarder dan 90 kg is.

Extra dagen

Je kan overal een extra dag boeken. De plaatsjes langs de Gudena hebben weinig te bieden voor een extra dag, maar Silkeborg en Aarhus des te meer. Silkeborg is daarnaast slechts 60 km rijden van Legoland. 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Silkeborg is ca. 750 km. Je kan de auto gratis in Silkeborg parkeren of betaald bij het hotel. Dit kan je ter plekke overleggen. Vanuit Aarhus ben je met de trein in ca. 45 min terug in Silkeborg.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een heenreis naar Silkeborg en terugreis vanaf Aarhus.
Deze treinreis duurt ca. 11 uur.
Het hotel in Silkeborg ligt op 1500 m lopen van het station. In Aarhus op 850 m.

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

Je kunt dit arrangement starten van eind juni tot begin oktober. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Denemarken ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal. 
Carmacal Traekstien en Aarhus 378005

Ga je binnenkort op reis naar Denemarken bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/denemarken. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/denemarken/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

N.B.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Jutland

Denemarken - Jutland, Traekstien

Fietsen, wandelen en kanoën tijdens deze Family Special

Multi-actieve vakantie langs herbergen en hotels

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.