CO2-Neutraal Reizen met SNP

Reizen heeft door de onvermijdelijke CO2-uitstoot een onvermijdelijke, negatieve impact op het klimaat en de natuur. Bij SNP zijn we er echter van overtuigd dat het mogelijk is om met een zo klein mogelijke voetafdruk te reizen, zonder dat dit afbreuk doet aan je reiservaring en beleving. We streven ernaar om onze reizen zo duurzaam mogelijk te maken. Zo reis je met ons altijd CO2-neutraal. Maar wat houdt dat precies in. CO2-neutraal reizen?

Het begint met weten wat je uitstoot. Daarom vind je bij al onze reizen een overzicht van de CO2-voetafdruk. We hebben met de Carmacal, een handige rekentool, de uitstoot van onze reizen op de gram na nauwkeurig uitgerekend, zodat je in één oogopslag kunt zien wat de impact is van vervoer, accommodaties, excursies en lokaal transport. De kosten van de CO2-compensatie van het landarrangement (d.w.z. overnachting, eventuele transfers en excursies) nemen wij voor onze rekening en berekenen dus niet aan je door in de reissom.

Nu je weet wat de uitstoot van je reis is, helpen wij je graag om, waar mogelijk, je CO2-voetafdruk te verkleinen. We laten je zien wat het verschil in uitstoot is wanneer je met de auto, trein of vliegtuig naar je bestemming reist. Het is aan jou om een weloverwogen keuze te maken.

Afbeelding: voorbeeld van verdeling CO2 uitstoot naar transport, activiteit en accommodatie geldend bij rondreis Marokko

Wist je dat...
veel van onze bestemmingen heel goed met de trein bereikbaar zijn? Zo hebben onze reizigers in 2018/2019 maar liefst 30% meer treinreizen bij ons geboekt.
De trein is niet alleen de meest duurzame optie, er zijn nog meer goede redenen om voor een treinreis te kiezen. Welke dat zijn lees je hier.

Compensatie

Boek je ook je treinreis of vlucht bij SNP, dan betaal je automatisch de volledige CO2-compensatie, variërend van 1 tot 10 euro per ticket. Hiermee draag je bij aan projecten waarmee op andere plaatsen in de wereld – veelal in ontwikkelingslanden – CO2-uitstoot wordt gereduceerd. 

We werken samen met Greenseats omdat deze organisatie mooie klimaatprojecten tegen de beste prijs aanbiedt en zelf projecten ontwikkelt. Zo steunen we het Cookstoves project (efficiënte kookovens) in Kenia en een Landfill Gass project in Turkije. Deze projecten zijn Gold Standard gecertificeerd. Omdat er geen schakels zitten tussen Greenseats en de mensen die het project dagelijks runnen komt er bovendien zoveel mogelijk geld direct bij de projecten zelf terecht.

Wist je dat...
we vanaf 2017 al zo'n 30.000 ton CO2 gecompenseerd hebben?

1 ton CO2 uitstoot komt overeen met:

  • 8 maanden elektriciteitsverbruik (grijs) door een gemiddeld huishouden in Nederland
  • Een half jaar lang rijden door één auto op benzine in Nederland
  • Een jaar lang rijden door één E-auto op grijze stroom in Nederland
  • 72 enkele reizen van Amsterdam naar Parijs met de HSL (hogesnelheidslijn)
  • 2,6 economy vluchten van Amsterdam naar Rome

Reductie

Hoewel 100% CO2-compensatie al een prachtige stap is naar een zo klein mogelijke footprint, zijn we er nog niet. Als koploper binnen de ANVR op het gebied van duurzaamheid leggen we de lat steeds hoger en streven we naar daadwerkelijke reductie van CO2-uitstoot. We zien om ons heen al kleine projecten ontstaan zoals het mengen van kerosine met gebruikt frituurvet of olie uit algen. Dat geeft hoop voor de toekomst! Het is onze ambitie om op den duur de negatieve impact van reizen te verminderen en de positieve impact juist te stimuleren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het steunen van lokale projecten zoals het herstellen van wandelpaden en bescherming van kwetsbare natuur.

Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen