Canada - Hiking Nova Scotia, 15 of 17 dagen Sfeervolle wandelvakantie in 'the maritimes'

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs herbergen, inclusief huurauto

Rondreis per huurauto en wandelvakantie op het compacte schiereiland Nova Scotia in Oost-Canada. Geniet van de 'Rocky Shores', met z'n kleurrijke vissersdorpjes en vuurtorens. Wandel over drooggevallen stranden in de Bay of Fundy met de grootste getijdenverschillen ter wereld. Huur een kano of fiets en zie schildpadden en stekelvarkens in de waterwildernis Kejumkujik National Park. Ontdek elanden op een van de trails in wandelparadijs Cape Breton National Park en maak een optionele walvisexcursie in het Franstalige Cheticamp.

Nova Scotia is prachtig in alle jaargetijden, maar is vooral bijzonder mooi in de herfst: bossen van 'maples' en 'sugarbirches' in een sprankelend palet van karmijnrood, goudgeel en warm oranje.

Je overnacht in sfeervolle 'country inns', B&B's en hotels.

De basisreis duurt 15 dagen. Door toevoeging van het Fundy Bay National Park creëer je een 17-daagse reis.

Uniek aan deze reis

 • 15- en 17-daagse variant mogelijk
 • Bijzonder spectaculair in de herfst
 • Inclusief wandelbeschrijvingen en kaartjes
 • Klifkusten en vissersdorpjes
 • Verblijf in sfeervolle 'country inns'
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Artikel | Indian Summer

SNP-reisspecialist Sanne Copal ging je voor en neemt je mee langs vijf topplekken tijdens de vroege herfst in oost-Canada en New England. Lees hier haar ervaring...

Dag tot dag

Canada - Hiking Nova Scotia

Met je eigen comfortabele huurauto verken je de oostkust van Canada. Aan de hand van onze wandelbeschrijvingen maak je tochten door kleurrijke bossen, over eenzame stranden en door vissersdorpjes op de rotskliffen. Na een dag in de buitenlucht is het goed toeven in de prachtig gelegen, sfeervolle 'country inns' waar je overnacht. De reis is in alle jaargetijden prachtig, maar is ook bijzonder geschikt om de Indian Summer (herfst) mee te maken. Nova Scotia wordt wel eens vergeleken met het Amerikaanse New England. Maar, in Nova Scotia vind je meer invloeden van de zee, betere wandelgebieden en zeker ontbreken er de grote aantallen toeristen. Een ideaal wandeleiland.

Halifax is een aangename mengeling van historische woonhuizen, Victoriaanse stadsparken en een sprankelend 'waterfront'. Via de kleurrijke vissersplaatjes Peggy's Cove met z'n beroemde vuurtoren en de Unesco-werelderfgoedsite Lunenburg, rijd je naar het Kejimkujik National Park. Per huurfiets verken je de prachtige fietspaden of per kano deze waterwildernis en kom je oog in oog met talrijke vogels, schildpadden en stekelvarkens.
In het wijngebied van de Annapolis Valley overnacht je in stijlvol Wolfville in een oud zeemanshuis en bezoek je het wijndomein du Grand-Pré. Je wandelt in de Bay of Fundy, waar met twaalf meter de grootste getijdenverschillen ter wereld worden genoteerd.
In het Cape Breton National Park volg je trails door tintelende bossen, langs zalmrijke rivieren, en speur je naar elanden in mistige moerassen. Je volgt de wereldberoemde Cabot Trail, een van de mooiste autowegen van Canada, naar Baddeck. Onderweg maak je kennis met Franse, Schotse en Ierse tradities van de oorspronkelijke bewoners uit het oude Europa.

NB: bij deze reis is een 15- en 17-daagse variant mogelijk. Zie bij beschrijving dag 10.

Dag 1

Bij aankomst op het vliegveld van Halifax staat een huurauto voor je klaar en rijd je naar het hotel in het centrum van de stad.

Overnachting in

Halifax - Cambridge Suites Hotel Halifax

Dag 2

Halifax is de 'gateway' naar de provincie Nova Scotia. Het is een aangename mengeling van historische woonhuizen en glanzende moderne gebouwen, van Victoriaanse stadsparken en bedrijvige winkelboulevards. Gebruik de ochtend om een frisse wandeling te maken over de 'boardwalk' langs het water. Je komt langs Bishop's Landing en Cable Wharf, waar je de bedrijvigheid van de haven kunt gadeslaan. Op het drie kilometer lange traject kun je ook een bezoek brengen aan een van de musea: Pier 21, Maritime Museum en het schip CVSS Acadia.

Via het pittoreske vissersdorpje Peggy's Cove met z'n beroemde vuurtoren rijd je over de Fisherman's Memorial Highway naar Mahone Bay aan de Southshore, met haar drie karakteristieke kerkjes. Een fotogeniek dorpje met kleurige houten huizen. Iets verder bereik je Lunenburg, Unesco-werelderfgoed. Het wordt erkend als het beste voorbeeld van een geplande Brits-koloniale nederzetting. De bijzondere architectuur, de kleuren, maar ook de aanwezigheid van het befaamde schip The Bluenose en het Fisheries Museum of the Atlantic maken van Lunenburg een speciale plaats.

Dagafstand: 150 km (2 uur rijden).

Overnachting in

Lunenburg - Smugglers Cove Inn

Dag 3

Niet ver van Lunenburg maak je een wandeling van ongeveer 7 kilometer (vlak) over de stranden en kliffen van Hirtle's Beach naar Gaff Point. In de middag terug naar Lunenburg, waar je wederom overnacht.

Overnachting in

Lunenburg - Smugglers Cove Inn

Dag 4-5

Je volgt de kustweg verder zuidelijk naar de Le Have Islands. Hier begon min of meer de historie van Acadia met de landing van Samuel de Champlain in 1604. Acadia was de Franstalige kolonie op Nova Scotia. In het Kejimkujik National Park Seaside maak je wederom een wandeling van 5 of 8 kilometer. De trail gaat door een dicht kustbos, met stukken veen vol orchideeën, naar een zandstrand met uitzicht over de rotseilanden van Harbour Rocks. 

Na deze activiteit verlaat je de kust even en steek je het binnenland in naar het andere deel van Kejimkujik National Park. Dagafstand: 150 km (2 uur rijden).

De volgende dag heb je de tijd om dit waterrijke park met zijn bossen, meren en rivieren te verkennen. Er leven nog volop bevers, elanden, stekelvarkens en schildpadden. Het is ook mogelijk een deel van de dag een kano te huren, wat erg leuk is in dit park en een typisch Canadese activiteit is.

Overnachting in

Maitland Bridge - Mersey River Chalets & Nature Retreat

Dag 6-7

Er volgt een rit door de vruchtbare Annapolis Valley met haar wijngaarden, oude boerderijen en vissersdorpjes, naar Wolfville, een universiteitsstadje met vele Victoriaanse landhuizen. Onderweg bezoek je Annapolis Royal, officieel de eerste Europese nederzetting in Noord-Amerika. Je overnacht in een voormalig zeemanshuis. 

Dagafstand: 150 km (2 uur rijden).

De volgende dag is het weer heerlijk uitwaaien tijdens een mooie wandeling van ongeveer 4-5 uur op Cape Blomidon en ben je getuige van de enorme getijdenverschillen in de Bay of Fundy. Bij laag tij stroomt de baai compleet leeg en komt de 6 meter lager gelegen zeebodem in beeld. Andersom, als de baai bij vloed volstroomt zijn er spectaculaire stroomversnellingen te zien. Welke trail je kunt lopen hangt af van het tij op dat moment. In de loop van de middag maak je nog een excursie op het Domaine du Grand-Pré, een bekend wijnhuis.

Overnachting in

Wolfville - Tattingstone Inn

Dag 8

De zee-engte tussen Nova Scotia en het vasteland van New Brunswick heet de Bay of Fundy. Deze loopt dood in het Minas Basin, waar de grootste getijdenverschillen ter wereld worden gemeten, tot wel twaalf meter. Je volgt een route rondom het Minas Basin naar Parrsboro. Onderweg bij Burntcoat Head bezoek je het informatiecentrum en zie je misschien de 'tidal bore', de zeer sterke zeestroming als gevolg van het tij. De stroming is zo sterk dat hier zelfs op geraft wordt. Afhankelijk van het tij van het moment zie je boten drooggevallen in de haventjes.

Bij Economy strek je de benen voor een wandeling van 2 of optioneel 14 kilometer naar een van de hoogste watervallen van het eiland.

Dagafstand: 250 km (4 uur rijden).

Overnachting in

Parrsboro - Gillespie House Inn

Dag 9

Vanuit Parrsboro rijd je ongeveer 70 kilometer naar Cape Chignecto, een prachtige 200 meter hoge kaap met talrijke wandelmogelijkheden. Na de wandeling rijd je verder, kom je langs Raven Head Wilderness Area en bereik je het Joggins Fossil Centre. Hier leer je alles over de 15 kilometer lange Fossil Cliff, een Unesco-werelderfgoedsite. Dit zijn 's werelds best bewaarde 300 miljoen jaar oude aardlagen uit de tijd dat dit deel van de aarde bedekt was met tropisch woud. Er zijn bijzondere fossielen te vinden. Het is natuurlijk ook mogelijk alleen naar Cape Chigneto te gaan voor een complete dagwandeling.Na de wandeling en bezoek aan het Fossil Centre rijd je 40 km terug naar Parsboro voor een overnachting in dezelfde accommodatie.

Overnachting in

Parrsboro - Gillespie House Inn

Dag 10-11

Programma 15-daagse reis

Lees verder bij dag 12 

Programma 17-daagse reis

Je verlaat het schiereiland van Nova Scotia en rijd 160 km (2 uur) via Moncton naar Hopewell Cape in de staat New Brunswick. Na inchecken in je bed & breakfast ga je naar het Hopewell Rocks Provincial Park waar je het Visitor Center bezoekt en afdaalt naar de zeebodem, voor een close-up van de 'flowerpots', bijzondere rotsformaties. Check de getijdetabel want dit kan natuurlijk alleen maar bij eb. De volgende dag rijd je in 35 minuten naar het Fundy National Park, waar uitstekende trails te wandelen zijn door dichte bossen, langs klaterende beken en over steile kliffen. Je overnacht wederom bij Cape Hopewell.

Overnachting in

Cape Hopewell - Innisfree Bed & Breakfast

Dag 12-13

Programma 15-daagse reis 

Je volgt met de auto de Sunrise Trail voor 400 km (5 uur rijden) van Parssboro naar Cheticamp op het Cape Breton Island.

Programma 17-daagse reis

Je volgt met de auto de Sunrise Trail voor 500 km (5,5 uur rijden) van Cape Hopewell naar Cheticamp op het Cape Breton Island.

Cheticamp is een Franssprekende Acadische gemeenschap. Acadia is de oude Franse naam voor Nova Scotia en Cheticamp is de grootste Franssprekende gemeenschap op het eiland. Na een bezoek aan het informatiecentrum van het Cape Breton National Park kun je 's middags een wandeling maken naar keuze van twee tot vijf uur, door uitgestrekte bossen en over klifkusten met uitzicht op de oneindige oceaan. Een prachtige wandeling daarvoor is de Skyline Trail, waar regelmatig ook elanden en zwarte beren worden gezien. De volgende dag staat geheel in het teken van een mooie wandeling, bijvoorbeeld over de AcadianTrail.

Overnachting in

Cheticamp - Auberge Doucet Inn

Dag 14-15

Vandaag rijd je de Cabot Trail, een van de mooiste wegen van Canada. De weg slingert over de woeste kliffen, langs watervallen en prachtige zandstranden van het Cape Breton National Park. In de herfst komt de kleurenpracht hier tot een hoogtepunt. Er is volop gelegenheid onderweg voor een wandeling van enkele uren, bijvoorbeeld op de Franey Mountain Trail, met panoramisch uitzicht, of een 'coastal walk' bij Black Brook. Optioneel bezoek je het afgelegen vissersdorpje Meat Cove, helemaal in de noordpunt van Cape Breton.

Dagafstand: 130 km (2,5 uur rijden).

De volgende dag heb je een volle dag voor een wandeling in Cape Breton of het aangrenzende Cape Smokey Provincial Park.

Overnachting in

Ingonish Ferry - Castle Rock Country Inn

Dag 16

Na ongeveer een uurtje rijden bereik je Baddeck, een leuke, wat toeristische plaats aan het mooie Bras d'Or Lake. Tijd om wat rond te kijken of een bezoek te brengen aan het museum over Graham Bell, de uitvinder van de telefoon. Een stukje buiten de stad is weer een mooie wandeling te maken van ongeveer 4 kilometer naar de Uisage Ban Falls. Via een landelijke route langs het meer verlaat je uiteindelijk het Cape Breton Island om in Guysborough te overnachten in een heerlijke 'country inn'.

Dagafstand: 230 km (3,5 uur rijden).

Vanuit Baddeck kun je ook een detour maken via Louisburg. Hier ligt een van de belangrijkste en mooiste vestingstadjes van het Noord-Amerikaanse continent. Het werd begin 18e eeuw gebouwd en vormde de hoofdstad van de toenmalige Franse kolonie Ile-Royale. Het is nu een openluchtmuseum met in het seizoen medewerkers die in oorspronkelijke klederdracht lopen en ambachten uitvoeren.
Indien je dit toevoegt aan je route wordt de dagafstand 380 km.

 

Overnachting in

Guysborough - DesBarres Manor Inn

Dag 17

Wil je meer tijd om de zuidoostkust van Nova Scotia in de omgeving van Guysborough te verkennen, dan raden wij aan om een extra nacht te boeken in de heerlijke herberg van Guysborough.

Deze laatste dag van het programma reis je terug naar Halifax. De snelste, maar minst interessante weg is via de snelweg in 3 uur, 280 kilometer.
Een zeer spectaculaire maar langere route brengt je over de Marine Drive langs de zuidkust terug naar Halifax, ongeveer 300 kilometer in 4,5 uur. Liefhebbers van een laatste wandeling komen dan ook nog aan hun trekken op het Taylor Head voor een mooie kustwandeling van ongeveer 8 km over de rotsen. In dat geval is het een optie om een laatste nacht in Halifax bij te boeken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Halifax verblijf je in een goed stadshotel, en de overige nachten in sfeervolle 'country inns' en lodges, op tweepersoonskamers, op basis van logies en meestal ontbijt. Kijk in het dag-tot-dag-programma voor een verwijzing naar de gekozen accommodaties.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer in hotels, Bed & Breakfast en Country Inn
 • 10 ontbijten
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type B-Compact bij 1-2 personen, type C-Midsize bij 3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • excursie domaine du Grand Pre Winery
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Extra bij 17-daagse reis:

 • 2 ontbijten

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • alle overige maaltijden
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff)
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur Canada. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 1350 km.

Ter plaatse te betalen

 • entrees en excursies (inclusief $ 25,- parktoegang).
 • Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Het is ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

  Extra dagen

  Het is mogelijk op iedere locatie een extra nacht toe te voegen. Hiermee wordt de reis rustiger en heb je meer tijd om een excursie of wandeling te maken.
  Aanbevolen worden: Na dag 9 in Parrsboro, na dag 13 in Cheticamp, na dag 16 in Halifax zodat je deze dag de Marine Drive kunt rijden en wandelen bij Taylor Head.

  Extra's

  Verlengingshotels

  Cambridge Suites Hotel Halifax

  Het Cambridge Suites Hotel ligt tegen het Citadel Park aan, midden in het hart van de stad. Je overnacht in een kamer met aparte zithoek of in een suite met aparte slaapkamer en aparte zitkamer. Ben je met een gezin en wil je graag kunnen beschikken over een keuken neem dan een Kitchen Suite met aparte slaapkamer, zitkamer met pullout sofa waarop 2 kinderen kunnen slapen, en dus een volledig ingerichte keuken. Hotel beschikt over een ondergrondse parkeerplaats (2023: $ 24,- per dag) en de Canvas Resto Lounge voor dineren en pub. Een continental ontbijt is inbegrepen. Tevens kun je relaxen op een fraai dakterras.

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Halifax

  SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

  Vertrek tussen 16 mei t/m 15 oktober. De maand mei is lekker rustig en echt voorjaarsweer met een ontluikende natuur. Voor de beste herfstkleuren reis je tussen 25 september en 15 oktober.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Nova Scotia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook kun je het verschil zien tussen de 15-daagse en de 17-daagse reis.

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Hotels en duurzaamheid 

  Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
  Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

   

  Overal in Canada kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 12-15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn om de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen. Dit kan je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt je eigen navigatie mee.
  Het SNP-informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in je reispakket van de door jou geboekte aanvullende bouwstenen. Originele topografische kaarten kan je ter plaatse aanschaffen in de bezoekerscentra van de Nationale Parken. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.
  Tevens krijg je vooraf een link naar je Digital Roadbook, het Engelstalige pakket van het lokale agentschap, met routebeschrijvingen (hierin zijn wel persoonlijke aanpassingen verwerkt) en lokale informatie. Dit is een interactief roadbook dat je zelf thuis al verder kunt uitwerken indien je dat wenst. 

  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
  • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika of routye app
  • verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Canadees geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
   Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

  • Let op! Bij het invullen van het eTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van eTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden. 
  • Bij uitzondering kan er tijdens je reis een calamiteit zijn in de staat Nova Scotia, zoals een bosbrand, een overstroming, een elektriciteitsstoring. Je kunt vooraf en onderweg de situatie raadplegen op Nova Scotia Alerts.  Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, ook om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.

   

  Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

  Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

   

  Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
  Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

  Naar Canada via de Verenigde Staten
  Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

  Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

  Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

  Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

  Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

  Aanvraag ETA-reistoestemming
  Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

  Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

  Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

   

  Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

  Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
  • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
  Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  1468_Peggy'sCoveVillageAndLighthouse_ID_9365_14.tif.jpg

  Canada - Hiking Nova Scotia

  Sfeervolle wandelvakantie in 'the maritimes'

  Wandelvakantie langs herbergen, inclusief huurauto

  Zwaarte
  Comfort
  Wandelen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.