Middle Beach Lodge

Canada - British Columbia met National Geographic, 18 dagen In het voetspoor van National Geographic

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve natuurrondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Leer British Columbia kennen door de ogen van de National Geographic Traveler journalisten die je voorgingen. Een 'one way' van Vancouver naar Calgary zodat je tijd genoeg overhoudt voor het maken van mooie wandelingen en excursies; van de Westcoast op Vancouver Island, dan met de geheel nieuwe veerbootdienst rechtstreeks van Port Hardy naar Bella Coola, via Tweedsmuir Park, Chilcotin Plateau en Wells Gray Park naar de Rocky Mountains; een reis langs befaamde streken maar ook door onbekende en stille gebieden van British Columbia; verblijf in karakteristieke lodges en hotels.

Uniek aan deze reis

 • Karakteristieke natuurlodges
 • Nationale parken van Pacific Rim, Jasper, Kootenay en Banff
 • Nieuwe directe veerbootdienst Port Hardy-Bella Coola
 • Onbekend Tweedsmuir en Chilcotin Plateau
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia met National Geographic

Reis de National Geographic verslaggevers achterna en ontdek zelf British Columbia, Canada’s mooiste provincie. Je reist rond per comfortabele huurauto en overnacht in sfeervolle authentieke lodges, dichtbij de natuur, en in hotels in de steden. Wandel over de kliffen en door majestueuze regenwouden aan de Pacific Coast op Vancouver Island. Neem een boottour vanuit Telegraph Cove en luister met onderwatermicrofoons naar de geluiden van walvissen en orka’s. Laat je verrassen door een plotseling ‘encounter’ (op afstand) met een zwarte of grizzlybeer. Na een onvergetelijke bootreis door de befaamde Inside Passage naar Bella Coola volgt een rit door Tweedsmuir Park en over Chilcotin Plateau, een land van vee-ranches en cowboys. Dit stille en onbekende stukje British Columbia zul je in weinig andere reisprogramma's tegenkomen. Na een verblijf nabij Wells Gray Park arriveer je uitgerust in de Rocky Mountains. In Mount Robson Provincial Park en Kootenay National Park kun je dan ook genieten van de spectaculaire natuur van deze onovertroffen bergwereld, veel wild en een eindeloos aanbod aan wandel- en excursiemogelijkheden.

Dag 1

Op het vliegveld neem je de huurauto in ontvangst en rijd je eenvoudig in 30 minuten naar je hotel in Delta/Tsawwassen, net ten zuiden van de stad. Makkelijk te bereiken dus geen gedoe om met je huurauto meteen de stad in te gaan, en het scheelt ook nog eens veel parkeerkosten.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, en dat is zeker de moeite waard, dan raden wij je aan een extra nacht hier te boeken. Geef aan als je het standaard hotel buiten de stad wilt vervangen door een hotel in het centrum, makkelijk voor het stadsbezoek maar ook duurder. Houd er rekening mee dat hier dus een toeslag voor komt. In dat geval kun je dan ook de hieronder genoemde optionele huurfiets toevoegen voor een verkenning van de stad.

Overnachting in

Vancouver Delta - Coast Tsawassen Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Coast Mountains * Cycling Vancouver

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

Dag 2

Op een tijdstip naar eigen wens neem je de veerboot van Tsawassen (bij hotel in Tswassen) of Horseshoe Bay (bij downtown Vancouver hotel)  naar Swartz Bay op Vancouver Island (aanbevolen wordt deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip).

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Na aankomst rijd je in een uurtje naar het centrum van Victoria, de hoofdstad van de provincie. De middag kun je gebruiken om de prachtige botanische Butchart Gardens te bezoeken of het Royal BC Museum, waar je alles te weten kunt komen over de inheemse culturen en kunsten van de oorspronkelijke bewoners van de westkust.  Met zijn statige parlementsgebouwen, Victoriaanse huizen, bruisende haventje en gezellige winkelstraten oogt Victoria veel intiemer dan Vancouver. Je overnacht in een hotel in het centrum.

Optionele uitbreiding
Wil je wat van het marine leven zien dan kun je op dag 2 in de middag of dag 3 in de ochtend een Whale & Orca Cruise Victoria toevoegen (zie info hieronder). Ook kun je de reis verlengen met de bouwsteen Juan de Fuca Marine Park (reiscode 242607), te plaatsen na de overnachting in Victoria. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties.   

 

Overnachting in

Victoria - The Embassy Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

orkas.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Victoria

Vanuit de stad Victoria op Vancouver Island maak je een bootexcursie door de wateren tussen het eiland en het vasteland, waaronder ook de San Juan Islands. Hier vertoeven walvissoorten als orka's, grijze walvissen, kleine vinvissen en bultrugwalvissen. Met name in de maanden mei t/m september is de kans bijzonder groot deze giganten van de zee te ontmoeten. Er zijn afvaarten met een snelle open boot, soort speedboot (geen kajuit, geen wc) om 9.00, 13.30 en 18.00 uur en er zijn afvaarten met een luxere catamaran boot (met deels kajuit en met wc) om 9.30, 10.00, 14.00, 15.00, 18.30 en 19.30. De snelle open boot voegt snelheid toe, dus als je dat leuk vindt kies je daarvoor. Nadeel is dat je buiten zit, maar van de organisatie krijg je een weerbestendig pak, handschoenen, en alles om de 'rit' spannend en leuk te maken. Zeker met kinderen de beste keus. De boot stuitert meer op de golven, dus voor mensen met rugklachten, kleine kinderen of zwanger wordt dit niet aangeraden.
De luxere catamaran biet zowel binnen als buiten ruimte, gaat langzamer, maar biedt natuurlijk evenveel kans op het zien van de zeedieren.
Minimum leeftijd is 3 jaar. 
De uitvoerder is lid van de Pacific Whale Watch Association, is gecertificeerd en doneert een deel van je ticketprijs aan de bescherming van de natuur.

Vancouver Island * Juan de Fuca Marine Park

3-daags wandelarrangement vanuit hotel
Op een uurtje rijden ten noordwesten van Victoria, op Vancouver Island, ligt het prachtige Juan de Fuca Marine Park, tussen de plaatsen Sooke en Port Renfrew. Net als het beroemde Pacific Rim National Park herbergt  Juan de Fuca een keur aan fantastische kustlandschappen. Vanuit je hotel in Sooke rijd je naar een van de vier 'trailheads': China beach, Sombrio beach, Parkinson Creek of Botanical Beach. Zij geven allemaal toegang tot de 47 km lange trail die langs de kust van Vancouver Island loopt. Met name Botanical Beach is een prachtig kustplateau met een zeer rijk en gekleurd leven in de heldere getijdepoeltjes. Ook al is de Juan de Fuca Trail één lang kustpad, het is natuurlijk heel goed mogelijk dagtrajecten daarvan te lopen. Stukken van het pad gaan over het strand en de rotsen, andere stukken door het regenwoud. De stand van het tij bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden.
Je verblijft in het mooie Prestige Oceanfront Resort aan het water in het dorpje Sooke.

Dag 3-4

Je rijdt via de Island Highway # 1 noordwaarts. Bij Nanaimo gaat het landinwaarts, een mooie bergachtige weg dwars door de Vancouver Island Range, waarna je afdaalt naar de kust. Na 295 km bereik je zo het dorpje Ucluelet, gelegen aan de rand van het Pacific Rim National Park. Zeker weten dat je hier zult genieten van het fraaie regenwoud vol huizenhoge cedarbomen, behangen met druipende mossen en varens. Maak een onvergetelijke wandeling op de Wild Pacific Trail of van Long Beach, waar je kennis maakt met het kleurrijke leven van anemonen, wieren en krabbetjes in de getijdenpoeltjes op de rotsen..

Optionele uitbreiding
Optioneel kunt u een excursie toevoegen per boot, Whalewatching Tofino (zie info hieronder) of zwarte beren die langs de kust scharrelen, Black Bear Tour Tofino (zie info hieronder). 

Overnachting in

Ucluelet - Black Rock Oceanfront Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

scharrelen_naar_voedsel.jpg

Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

Dag 5-6

Vandaag een wat langere reisdag. Je volgt de weg terug naar Parksville waarna het noordwaarts gaat. Bij Campbell River gaat de Coast Highway landinwaarts, slingerend door de Vancouver Island Range en bereik je na 450 km (5,5 uur rijden) Telegraph Cove, een karakteristieke 'boardwalk' nederzetting met een walvismuseum.
 
Optionele uitbreiding
Optioneel kun je een prachtige Orca-excursie toevoegen vanuit Telegraph Cove, op zoek naar zeeleeuwen, dolfijnen, orka's en zee-arenden. Een andere heel bijzondere excursie is de Grizzlybear Viewing in Knight Inlet waar je vanuit een boot op een veilige manier deze enorme beesten van dichtbij krijgt te zien.
Wil je een mooi wandelarrangement toevoegen, neem dan onderweg bij Comox om 15.30 de veerboot neemt naar Powell River. Het wordt ten zeerste aanbevolen deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Hier voeg je dan het mooie wandelarrangement BC Vancouver Island *  Sunshine Coast Trail (reiscode 242638) toe. Na afloop met dezelfde veerboot terug naar Comox voor vervolg van de rondreis.

Overnachting in

Telegraph Cove - Cluxewe Resort (Port McNeill)

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

orcacruise_in_johnstone_strait.jpg

BC Vancouver Island * Johnston Strait Orca's Day Tour

In Johnstone Strait, de zeeëngte tussen het vasteland en Vancouver Island, maak je een excursie van ongeveer 3 uur per 75-persoons cruiseboot (met buiten- en binnenruimte) of 12-persoons (openlucht) Zodiac. Het is een echte 'wildlife-cruise' waarbij je op zoek gaat naar orka's, maar ook zeeleeuwen, zeearenden, en dat alles in een prachtig landschap van eilanden en fjorden. De kans dat je de 'killerwhales' ziet is (statistisch) 90 %, zekerheid over welke diersoorten je te zien zult krijgen is er natuurlijk niet. Ook zeer geschikt om met kinderen te ondernemen. De excursie wordt uitgevoerd van begin mei tot begin oktober. De beste tijd voor het zien van de walvissen en orca's is juni t/m september.

grizzlies_in_knight_inlet.jpg

BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Day Tour

Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Om 06.45 uur vertrek je uit Telegraph Cove voor de oversteek van ongeveer 60 km per snelle 12-persoons boot. Er is een overdekte kajuit en toilet. Je krijgt een eenvoudig ontbijt aangeboden.
Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen.
Na enkele uren varen kom je aan in Knight Inlet. In het voorjaar zul je de grizzlies vooral langs de waterkant zien struinen op zoek naar voedsel. Met de boot kun je ze erg dicht benaderen en zo word je in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. In de zomer ga je aan land en per jeep verder de bossen in om de grizzlies te zoeken. In het najaar (vanaf eind augustus) bezoek je een 'viewing platform' van waaraf je veilig de vissende grizzlyberen van behoorlijk dichtbij kunt zien. Het najaar geeft nadrukkelijk de meeste kans om de beren te zien, dan het voorjaar en tenslotte geeft de zomer de minste kans.  De excursie duurt ongeveer 8-9 uur. Minimum leeftijd 10 jaar. Vanwege de lange vaart is de excursie niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met ernstige rug- en nekklachten. 

British Columbia - Sunshine Coast Trail

5-daags wandelarrangement vanuit natuurlodge
In het dorpje Lund ligt de start van de Sunshine Coast Trail, Canada's nieuwste lange afstand wandelpad, in principe voor backpackers. De trail is 180 km lang van Sarah Point naar Saltery Bay en voert langs de kustlijn, door regenwouden, over 1200 meter hoge bergen en kleine stukjes cultuurland. SNP heeft een logistiek bedacht zodat je niet op de trail hoeft te kamperen maar iedere avond het comfort van een hotel hebt. Hiervoor hebben we een traject van 3 wandeldagen geselecteerd. De trail is nog nauwelijks ontdekt en je zult dan ook weinig wandelaars tegenkomen.

Dag 7-9

Dit wordt een lange doch mooie reisdag. Het begint met een klein uurtje rijden van Telegraph Cove naar Port Hardy waar je om 07.30 de comfortabele veerboot neemt (incheck 05.30!) van Port Hardy naar Bella Coola (vooraf geboekt door SNP). Deze prachtige vaart wordt de Discovery Coast Passage genoemd. Het is een gloednieuwe veerboot die je rechtstreeks in 10 uur naar het kleine dorpje aan de westkust brengt. Houd je verrekijker bij de hand, mogelijk zie je allerlei wildlife, en natuurlijk prachtige landschappen. Na aankomst om 17.30 is het nog 20 minuten rijden naar de accommodatie in Hagensburg, net ten oosten van Bella Coola. Vanuit deze sfeervolle lodge kun je het regenwoud in de Bella Coola Valley verkennen waar onder meer bijzondere indiaanse tekeningen zijn te vinden. Ook organiseert de lodge 'wildlife' trips per raft over de rivier. Geen wildwatertochten maar rustige 'floattrips' waarbij het accent ligt op het zoeken van allerlei groot wild dat hier uitbundig voorkomt. Het aangrenzende Tweedsmuir Park biedt de wandelaar volop mogelijkheden voor een langere of korte wandeling.
 
Houd bij de planning van de reis rekening met het feit dat de rechtstreekse veerboot tussen Port Hardy en Bella Coola (7.30-17.30) in 2024 uitsluitend vaart:

- tussen 1 juni en 31 juli op vrijdag, zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag behalve op 1, 2, 4, 5, 7,  8,  9, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 21, 23, 25, 29 juni; 3, 5, 7, 9, 13, 17, 19, 21, 23, 27, 31 juli
- tussen 1 augustus en 30 september op vrijdag, zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag behalve op 2, 4, 6, 10, 14, 16, 18, 20, 24, 28, 30 augustus; 1, 3, 7, 11, 13, 15, 17, 21, 25, 27, 29 september

Overnachting in

Bello Coola - Bella Coola Mountain Lodge

Dag 10-11

Je verlaat de kuststreken en volgt een schitterende bergweg door Tweedsmuir Park waarbij je op ruim 1500 m hoogte de onverharde Heckman Pass passeert. Maak een wandeling door Tweedsmuir alvorens je de Freedom Highway vervolgt over het Chilcotin Plateau, een eindeloos uitgestrekt land met enorme veeranches en moderne cowboys, naar Riske Creek waar je overnacht. Je hebt dan ongeveer 400 km (5,5 uur) gereden. De volgende dag daal je te voet af in de spectaculaire Farwell Canyon, een soort miniwoestijn, compleet met zandduinen, ratelslangen en coyotes. 

Overnachting in

Riske Creek - Chilcotin Lodge

Dag 12-13

Je daalt af van het Chilcotin Plateau en steekt de Fraser River over. Dan volg je de 'Lakes Highway' door een landschap van eindeloze sparrenbossen en tientallen visrijke meertjes, typisch voor Interior BC, naar het Wells Gray Provincial Park. Je verblijft in de landelijke Clearwater Valley. Dagafstand 270 km (3 uur rijden). Wells Gray staat bekend vanwege de krachtige Helmcken Falls en Dawson Falls waar een paar goede trail liggen ter verkenning. Ook leent dit park zich uitstekend voor een kanotocht op Clearwater Lake of je maakt onder leiding van een gids een paardrijtochtje.

Overnachting in

Clearwater - Blue Grouse Country Inn

Dag 14-15

Na 3 uur rijden bereik je Mount Robson, met 3954 m de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. Na een bezoek aan het informatiecentrum wandel je naar Kinney lake retour, een fantastische plek waar de grandeur van de Rocky Mountains tastbaar wordt. Aan het eind van de middag is het dan nog 1 uur rijden naar Jasper, een heerlijk Canadees bergdorpje. Van hieruit verken je het Jasper National Park, met met hoogtepunten als Maligne Lake, Mt. Edith Cavell, Athabasca Falls en de superieure Tonquin Valley. Mogelijkheden genoeg voor een mooie wandeling, excursie of trek er met een gehuurd mountainbike op uit.

 

Indien de hotels in Jasper geen beschikbaarheid meer hebben, dan wijken wij uit naar het dorpje Valemount. Een rustig klein dorpje met ook weer ruime wandelmogelijkheden.

Overnachting in

Jasper - Becker's Chalets

Dag 16

De dag begint met een rit van 125 km (1,5 uur) van Valemount naar Jasper (mits je inderdaad in Valemount hebt overnacht). Tijd voor een goede koffie bij een expresso bar in het bergstadje. Dan volgt een rit van 230 km (3 uur rijden) over de fantastische Icefields Parkway, door een subliem berglandschap naar het bergdorpje Lake Louise. Deze weg staat bekend als misschien wel de mooiste weg van Canada. Onderweg zijn een paar 'verplichte' stops, zoals de Athabasca Falls, het turkooise Peyto Lake of maak een wandeling naar Wilson Pass nabij de Columbia Icefields. De kans dat je wildlife spot langs de weg is bijzonder groot, zeker in mei of juni.
Je kunt een stop maken in Lake Louise maar ook daar zul je verbaasd zijn over de drukte die je zult aantreffen. Het is haast onmogelijk om nog een parkeerplaats te vinden voor je auto bij het beroemde Lake Louise. Vanaf het meer kun je wel een paar zeer fraaie wandeltochten maken, bijvoorbeeld naar de Plain of Six Glaciers of het Agnes Teahouse.
Vanwege de drukte overnacht je niet in Lake Louise maar rijd je nog 85 km (1 uur 15 minuten) naar Golden waar je overnacht.

Optionele uitbreiding
Wil je nadrukkelijk wel overnachten in Lake Louise dan kunnen we hier een of twee extra nacht(en) toevoegen voor dag 16.

Overnachting in

Golden - Moberly Lodge

Dag 17-18

Vanuit Golden rijd je een zeer brede karakteristieke vallei in, de Rocky Mountain Trench. Deze 'scheur' in de aardkorst, een breuklijn, is zelfs vanuit de ruimte te zien. Hier stroomt een van British Columbia's iconische rivieren, de Columbia River. Na ongeveer 100 km (ruim 1 uur) rijden bereik je Radium Hot Springs, waar je overnacht. Van hieruit verken je Kootenay National Park, een van de grote natuurparken van de Rockies. Samen met Jasper National Park en Banff National Park vormt het de in bescherming genomen ruggegraat van de Rocky Mountains. Maar daar waar Jasper en Banff min of meer overlopen worden in het hoogseizoen, kent Kootenay nog veel rust. Belangrijke reden is dat er geen dorp met hotels in het park ligt. Overdag is er wel nog wat passerend verkeer, maar in de ochtend en avonden is het uitgestorven! Dat biedt perspectieven voor de natuurliefhebber! Vanuit Radium maak je dan ook een paar heerlijke bergtochten. Zoals bijvoorbeeld de Kindersley Pass-Sinclair Loop, met 18,5 km en 1050 m hoogteverschil letterlijk de koninginnentocht. Of  de spectaculaire tocht over het Great Divide Trail naar Ball Pass ( 20 km, 885 m klimmen en dalen). Maar ook minder intensive wandelingen als Stanley Glacier (8,5 km en 365 m klimmen en dalen), Marble Canyon of The Paintpots

Overnachting in

Radium - Prestige Inn Radium Hot Springs

Dag 19

Je laat de bergwereld achter je en daalt af over de Banff Windermere Parkway, een prachtige bergweg, vergelijkbaar met de Icefield Parkway, naar Castle Junction en Banff. Heb je nog tijd voor een wandeling, kies dan voor de net buiten het park gelegen Boom Lake Trail (10 km, 200 m klimmen en dalen). Of maak een stop in dit mondaine bergdorp. Aansluitend rijd je naar Calgary Airport, totaal ongeveer 280 km (3,5 uur) rijden. Je levert de huurauto in en neemt het vliegtuig terug.

Optionele uitbreiding
Wil je optimaal gebruik maken van een laatste dag in de Rockies dan boek je een extra nacht in Calgary bij.
Indien je wat meer van de provincie Alberta wilt zien kun je nog voor aankomst in Calgary het korte arrangement Badlands & Dinosaurs toevoegen. Invoegen na dag 18


 

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Alberta * Badlands & Dinosaurs

3-daagse tocht door de prehistorie vanuit hotel of B & B
Ongeveer anderhalf uur rijden ten noordoosten van Calgary ligt op de 'plains' het dorpje Drumheller aan de Red Deer River. Karakteristiek voor het landschap zijn de 'badlands',  sterk geërodeerde zachte gesteentes en leemlagen die meer doen denken aan de Amerikaanse halfwoestijnen dan aan Canada. Dit is een van de beste vindplaatsen ter wereld van dinosaurusbotten. Wie weet vind je er al wandelend wel een fossiel, maar neem in ieder geval een kijkje in het unieke wereldberoemde Royal Tyrell Museum. Zeer geschikt voor kinderen!
Je overnacht in de prima Heartwood Inn, een kleinschalige herberg met 10 gastenkamers.

NB Programma

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in British Columbia is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met in het algemeen 1 of 2 grote bedden voor 1 tot 4 personen, en altijd voorzien van douche/wc, tv, telefoon en meestal ook wifi op de kamer (soms alleen in publieke ruimtes zoals restaurant, lobby). In de steden Vancouver en Victoria verblijf je in moderne hotels en daarbuiten in mooie houten 'lodges' en cabins, soms midden in de natuur en met een authentieke Canadese sfeer. In sommige accommodaties overnacht je in een 'one bedroom suite': een appartement met 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en in de zitkamer een sofa die om te bouwen is tot tweepersoonsbed. Dit is met name geschikt indien je reist met kinderen. Reis je met 3 of 4 volwassenen dan kun je beter om 'two bedroom suites' vragen in die gevallen of gescheiden appartementen/kamers.
In het dag-tot-dag-programma wordt meestal getoond wat onze eerste keus accommodatie is. Indien voor je aanvraag deze geen beschikbaarheid heeft stellen wij je ter goedkeuring een - veelal- gelijkwaardig alternatief voor. 

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor je is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • veerboot Port Hardy-Bella Coola
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type C-Midsize bij 1-3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff)
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, meer wilt weten over optionele extra's en de huurvoorwaarden, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur Canada. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2500 km.  Omdat je een 'one way' van Vancouver naar Calgary maakt betaal je ter plaatse een zogenaamde 'dropoff fee'. 

Ter plaatse te betalen

 • toegang tot alle Nationale Parken middels Discovery Pass $ 135,- per auto. 
 • veerboot Vancouver-Victoria ongeveer $ 60 per auto en $ 20 pp
 • dropoff kosten huurauto van Vancouver Airport naar Calgary Airport bedraagt $ 100,- (autotype B,C,D,F) of $ 250 (autotype Q4,L,R). Dropoff kosten kunnen hoger zijn indien je de auto op stadskantoor ophaalt in plaats vanaf vliegveld. 

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Extra dagen

De veerboot tussen Port Hardy en Bella Coola gaat niet iedere dag. In de reiskalender kun je alleen die dagen kiezen als vertrekdatum waarbij in de standaardreis de veerboot op dag 7 wel vaart. Als je daarna in een van de hotels in Vancouver, Victoria, Ucluelet of Telegraph Cove een extra nacht toevoegt online, dan komt de veerboot terecht op een dag dat ie niet vaart. Je krijgt dan een foutmelding. Indien je de reis wil starten op een vertrekdatum die niet in de reiskalender staat (niet geel) , en je wil daar een nacht aan toevoegen zodat de veerboot toch op de juiste dag uitkomt, kun je het beste contact opnemen met SNP.

Extra's

Verlengingshotels

The Listel Hotel Vancouver

The Listel Hotel Vancouver is gelegen aan Robson Street, in de wijk West-end, slechts 15 minuten lopen naar Robson Square, het échte downtown. Een heerlijk hotel, met een artistieke inrichting en aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering. Het beschikt over 129 comfortabele gastenkamers, verdeeld over de Art Floor, Museum Floor en Gallery Floor. Allen voorzien van modernste faciliteiten. Tevens heeft het hotel een eigen parkeerplaats (2023: $35,- + tax per dag). In het Forage Restaurant begin je de dag met een goed ontbijt en kun je afsluiten met een heerlijk diner.

sandman-calgary-ext.jpg

Sandman Hotel City Centre Calgary

Het Sandman Hotel City Centre is gelegen op 7th Avenue, midden in het centrum van Calgary. Slechts 15 minuten lopen brengt je op 17th Avenue, het winkel en uitgaansdistrict van de stad. Ook door het station van de Light Rail Transit om de hoek zijn alle grote attracties van Calgary en omgeving binnen handbereik: de Calgary Tower, Stampede Grounds, Museum en Zoo. In het hotel kun je dineren in het Moxie's Classic Grill of een drankje nemen in Mbar Lounge. Ontspannen kun je in het verwarmde binnenzwembad en whirlpool. Kamers zijn comfortabel en ruim, o.a. voorzien van wifi.
Kom je met de auto dan moet je ter plekke parkeerkosten betalen (in 2023: op vrijdag en zaterdag $ 6,-, rest van de week $ 20,- per nacht).

Excursies

Coast Mountains * Cycling Vancouver (vanaf € 27,- per persoon)

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

orkas.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Victoria (vanaf € 124,- per persoon)

Vanuit de stad Victoria op Vancouver Island maak je een bootexcursie door de wateren tussen het eiland en het vasteland, waaronder ook de San Juan Islands. Hier vertoeven walvissoorten als orka's, grijze walvissen, kleine vinvissen en bultrugwalvissen. Met name in de maanden mei t/m september is de kans bijzonder groot deze giganten van de zee te ontmoeten. Er zijn afvaarten met een snelle open boot, soort speedboot (geen kajuit, geen wc) om 9.00, 13.30 en 18.00 uur en er zijn afvaarten met een luxere catamaran boot (met deels kajuit en met wc) om 9.30, 10.00, 14.00, 15.00, 18.30 en 19.30. De snelle open boot voegt snelheid toe, dus als je dat leuk vindt kies je daarvoor. Nadeel is dat je buiten zit, maar van de organisatie krijg je een weerbestendig pak, handschoenen, en alles om de 'rit' spannend en leuk te maken. Zeker met kinderen de beste keus. De boot stuitert meer op de golven, dus voor mensen met rugklachten, kleine kinderen of zwanger wordt dit niet aangeraden.
De luxere catamaran biet zowel binnen als buiten ruimte, gaat langzamer, maar biedt natuurlijk evenveel kans op het zien van de zeedieren.
Minimum leeftijd is 3 jaar. 
De uitvoerder is lid van de Pacific Whale Watch Association, is gecertificeerd en doneert een deel van je ticketprijs aan de bescherming van de natuur.

scharrelen_naar_voedsel.jpg

Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino (vanaf € 124,- per persoon)

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino (vanaf € 115,- per persoon)

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

orcacruise_in_johnstone_strait.jpg

BC Vancouver Island * Johnston Strait Orca's Day Tour (vanaf € 120,- per persoon)

In Johnstone Strait, de zeeëngte tussen het vasteland en Vancouver Island, maak je een excursie van ongeveer 3 uur per 75-persoons cruiseboot (met buiten- en binnenruimte) of 12-persoons (openlucht) Zodiac. Het is een echte 'wildlife-cruise' waarbij je op zoek gaat naar orka's, maar ook zeeleeuwen, zeearenden, en dat alles in een prachtig landschap van eilanden en fjorden. De kans dat je de 'killerwhales' ziet is (statistisch) 90 %, zekerheid over welke diersoorten je te zien zult krijgen is er natuurlijk niet. Ook zeer geschikt om met kinderen te ondernemen. De excursie wordt uitgevoerd van begin mei tot begin oktober. De beste tijd voor het zien van de walvissen en orca's is juni t/m september.

grizzlies_in_knight_inlet.jpg

BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Day Tour (vanaf € 355,- per persoon)

Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Om 06.45 uur vertrek je uit Telegraph Cove voor de oversteek van ongeveer 60 km per snelle 12-persoons boot. Er is een overdekte kajuit en toilet. Je krijgt een eenvoudig ontbijt aangeboden.
Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen.
Na enkele uren varen kom je aan in Knight Inlet. In het voorjaar zul je de grizzlies vooral langs de waterkant zien struinen op zoek naar voedsel. Met de boot kun je ze erg dicht benaderen en zo word je in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. In de zomer ga je aan land en per jeep verder de bossen in om de grizzlies te zoeken. In het najaar (vanaf eind augustus) bezoek je een 'viewing platform' van waaraf je veilig de vissende grizzlyberen van behoorlijk dichtbij kunt zien. Het najaar geeft nadrukkelijk de meeste kans om de beren te zien, dan het voorjaar en tenslotte geeft de zomer de minste kans.  De excursie duurt ongeveer 8-9 uur. Minimum leeftijd 10 jaar. Vanwege de lange vaart is de excursie niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met ernstige rug- en nekklachten. 

Praktische informatie

Veerboot informatie

De veerboot van Vancouver (Tsawassen) naar Victoria (Swartz Bay) op dag 2 is niet standaard gereserveerd. Deze reservering is niet noodzakelijk, maar wordt wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

De veerboot Port Hardy naar Bella Coola (de Discovery Coast) op dag 7 is een rechtstreekse bootdienst van 10 uur varen, en is wel inbegrepen en vooraf door SNP geboekt. 

Houd bij de planning van de reis rekening met het feit dat de rechtstreekse veerboot tussen Port Hardy en Bella Coola uitsluitend op de volgende dagen vaart in 2023:
20, 24, 28, 30 juni; 2, 4, 8, 12, 14, 16, 18, 22, 26, 28, 30 juli; 1, 5, 9, 11, 13, 15, 19, 23, 25, 27, 29  augustus; 2, 6, 8, 10, 12, 15, 20, 22, 24, 26, 30 september

 

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Vancouver en een terugvlucht vanaf Calgary. Houd er bij de planning van de terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien  vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek in tussen 1 juni en 24 september.

Houd bij de planning van de reis rekening met het feit dat de rechtstreekse veerboot tussen Port Hardy en Bella Coola (7.30-17.30) in 2024 uitsluitend vaart:

- tussen 1 juni en 31 juli op vrijdag, zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag behalve op 1, 2, 4, 5, 7,  8,  9, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 21, 23, 25, 29 juni; 3, 5, 7, 9, 13, 17, 19, 21, 23, 27, 31 juli
- tussen 1 augustus en 30 september op vrijdag, zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag behalve op 2, 4, 6, 10, 14, 16, 18, 20, 24, 28, 30 augustus; 1, 3, 7, 11, 13, 15, 17, 21, 25, 27, 29 september

 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 12-15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan daarbij helpen. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt eigen navigatie of route app mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia en Alberta. Je kunt vooraf de situatie raadplegen op BC Wildfire Service  en Alberta Wildfire Status. Daarnaast geeft de website Canada Firesmoke alert  zich op de situatie van rook van de bosbranden. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.

 • Let op! Bij het invullen van het eTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van eTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.

Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Bamfield_2.jpg

Canada - British Columbia met National Geographic

In het voetspoor van National Geographic

Actieve natuurrondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.