Canol Road

Canada, Alaska, Verenigde Staten - The Spell of the Yukon, 16 dagen Avontuurlijke roadtrip door een arctische wildernis

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Rondreis langs lodges en hotels, inclusief 4WD-huurauto

Reis in het voetspoor van goudzoekers en pioniers met in je achterhoofd de 'Goldrush' van 1898 in de Klondike, Yukon Territory, Noord-Canada. Kies niet voor een combi van Alaska en Yukon, maar doe alleen Yukon. Dan beperk je de kilometers.

Een fantastische roadtrip over verharde en onverharde wegen, door een leeg en onbewoond land waar het wild nog alle ruimte heeft om rond te zwerven. 'Wandelen met de auto' over de Dempster Highway en Top of the World Highway, de benen strekken op de mooiste trails en op zoek naar groot wild zoals beren en berggeiten in Kluane National Park. Proef de historie in de goudzoekersstadjes Skagway en Dawson. Ontmoet de rauwe maar vriendelijke Yukonner in mijndorpjes als Faro en Keno City. Raak betoverd door The Spell of the Yukon.

Reis per 4WD-/AWD-huurauto en overnacht in kleinschalige lodges.

Uniek aan deze reis

  • Avontuurlijke route door zeer stil gebied
  • de geschiedenis van de grote 'goldrush'
  • Rijden met 4WD over onverharde wegen is verzekerd
  • Verblijf in authentieke mijndorpjes
  • Zie de vissende bruine beren van Haines
  • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada, Alaska, Verenigde Staten - The Spell of the Yukon

Ben je toe aan een originele roadtrip door een afgelegen en onbewoonde streek, dan is een reis naar de Canadese provincie Yukon de juiste keuze. Hier geen files voor de ingang van een natuurpark, of een wachtrij om een parkeerplaatsje te bemachtigen. Hier geen enorme kasten van hotels en uit de hand gelopen prijzen. Nee, de Yukon is authentiek, met kleinschalige accommodaties in de vorm van cabins en lodges, rustige wegen waar je stil kunt gaan staan waar je wilt, groot wild dat in alle vrijheid kan rondstruinen en een rauw uitziende bevolking die je allerhartelijkst ontvangt. Een reis in de voetsporen van goudzoekers en pelsjagers, waar je op donkere avonden kans maakt het betoverende noorderlicht te zien en de rivieren rood zien van de rondtrekkende zalmen.

Je begint de reis in Whitehorse, met 25000 inwoners de hoofdstad. Je steekt door het kustgebergte heen en bereikt Skagway, het oorspronkelijke startpunt van de goudzoekers. Je volgt de Yukon River noordwaarts en bereikt via de onverharde Silver Trail het mijnstadje Keno City, met slechts twaalf permanente bewoners.

In Dawson City bereik je het hart van de Klondike Goldrush, waar in 1898 het land letterlijk werd omgewoeld op zoek naar goud. Via de onverharde Dempster Highway (de meest noordelijke weg van Noord-Amerika) en de Top of the World Highway steek je de grens over met de Amerikaanse staat Alaska.

Al snel ben je terug in Yukon in het dorpje Haines Junction. Na een paar wandelingen in Kluane National Park passeer je wederom de grens en bereik je Haines. Een rustig dorpje in een prachtig fjord. Je bereikt tenslotte Whitehorse weer en je rondje Yukon is compleet.

Dag 1

Aankomst in Whitehorse, hoofdstad van de provincie Yukon. Met ongeveer 25000 inwoners een kleine en overzichtelijke hoofdstad. Op het vliegveld neem je de auto in ontvangst en rijd je in 15 minuten naar ‘downtown’, waar je hotel is gelegen. Whitehorse is een echte ‘frontiertown’, en een belangrijk economisch hart voor alles en iedereen in het hoge noorden. Proef de historie van de pioniers en goudzoekers in het McBride Museum, loop over de oever van de machtige Yukon, waar de radarboot SS Klondike ligt, en maak kennis met de cultuur van de Kwanlin Dün, de oorspronkelijke bewoners.

Optionele uitbreiding
Waarschijnlijk heb je op de heenreis een overnachting in Vancouver nodig. Boek een nacht bij het vliegveld, of als je Vanvouver zelf ook wilt ontdekken, een hotel downtown.

Overnachting in

Whitehorse - Best western Gold Rush Inn

Dag 2-3

Met je huurauto steek je het kustgebergte door in een spectaculaire rit van 175 km (2,5 uur). Vanaf de White Pass, op bijna 900 meter hoog, daal je steil af naar Skagway aan het fjord Taiya Inlet.

Hier kwamen vanaf 1898 scheepsladingen vol avonturiers aan uit de steden Seattle en San Francisco. In Skagway begonnen zij aan hun lange uitputtende weg over de Chilkoot Pass naar de Yukon River, om dan per boot Dawson en de Klondike-goudvelden te bereiken.

Skagway ademt nog steeds die dagen van de Goldrush, met karakteristieke gebouwen en houten trottoirs. Maar, omdat het een cruiseschip-bestemming is, kan het er ook enorm druk en toeristisch zijn.

Geen nood, buiten het dorp kun je in alle rust een aantal heerlijke wandelingen maken. Of je boekt een rit over een van ’s werelds meest spectaculaire spoorlijnen: de White Pass & Yukon Railroad.

Overnachting in

Skagway - At the Whitehouse

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

whitepasssummitexcursionalaska-800x435.jpg

Southeast * White Pass Summit Train

Misschien wel de mooiste treinrit van het Noord-Amerikaanse continent kun je maken vanuit Skagway. De spoorlijn werd in 1898 aangelegd om goudzoekers en hun materialen door het kustgebergte te transporteren. Nu reis je in hun gedachtengoed in ouderwetse wagons. De rit start in Skagway op zeeniveau en klimt naar de 875 meter hoge White Pass. Daarbij ga je door tunnels en over viaducten, langs watervallen en met uitzicht op een vergletsjerde wereld. Een adembenemende rit over een International Historic Civil Engineering Landmark. De exursie duurt ongeveer 2,5 tot 2.45 uur waarbij je een traject van 65 km aflegt en uiteindelijk weer in Skagway terug komt.

Dag 4

In de ochtend is er zeker nog tijd om rondom Skagway nog een activiteit te ondernemen. in de middag rijd je dezelfde weg terug vanuit Skagway zoals je eergisteren gekomen bent, Het is zo'n mooie weg dat dit helemaal geen minpunt is! Vanuit het regenwoud van Skagway klim je naar alpiene hoogten bij White Pass. Daarachter ligt een steenachtige hoogvlakte, bezaaid met meren.

Carcross is een klein dorpje met een duidelijk aanwezig 'native heritage' en is dus de moeite waard voor een stop.

Na 175 km (2,5 uur rijden) bereik je Whitehorse wederom waar je overnacht.

Overnachting in

Whitehorse - Best western Gold Rush Inn

Dag 5

Tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw voeren nog immer in de zomer boten de Yukon-rivier af naar Dawson, ter bevoorrading. In 1953 werd als alternatief een weg aangelegd waardoor transport het hele jaar door mogelijk werd, de North Klondike Highway.

Vandaag rijd je een eerste stuk van deze highway, een afstand van 200 kilometer (2,5 uur), naar Carmacks. Dit was vroeger en nu het land van de Little Salmon First Nations (Indianen). Carmacks werd een belangrijke handelspost tijdens de Klondike Gold Rush. Maak een wandeling over de kliffen boven de Nordenskiold River, ga op zoek naar agaten en geodes op Miller Ridge of maak een wandeling langs de historische gebouwen in het dorp.

Overnachting in

Carmacks - Hotel Carmacks

Dag 6

Je vervolgt je weg over de North Klondike Highway door het typische landschap van de Yukon. Net ten noorden van Carmacks wandel je naar de Five Finger Rapids in de Yukon River. Deze stroomversnelling leverde in de tijd dat de raderboten van Whitehorse naar Dawson voeren, een moeilijk te nemen barrière. Talloze goudzoekers die in hun gammele boten de rivier afzakten, sloegen hier om.

Bij Stewart Crossing neem je de Silver Trail Highway naar Mayo, waar je overnacht. Onderweg maak je een korte wandeling naar de Devils Oxbow. Dagafstand 230 km (3 uur) rijden.

Overnachting in

Mayo - Bedrock Motel

Dag 7

Vanaf Mayo neem je de onverharde maar goede weg naar Keno City (60 km, 1 uur). Deze prachtige weg geeft je de gelegenheid diep door te dringen in de Yukon-wildernis. Keno City ontstond nadat er goud en zilver was ontdekt en er talrijke mijnoperaties begonnen. Ooit woonden hier zeshonderd mensen, nu nog twaalf! Leer over de geschiedenis in het Keno Mining Museum, bestel een kop koffie in het historische Keno Hotel en knoop een praatje aan met de locals. Al met al een geweldig fotogenieke plek.

Je rijdt naar de top van Keno Hill op 1850 meter hoogte, voor een ongeëvenaard uitzicht. Hier werd in 1919 een rijke zilverader ontdekt en ontstond een nieuwe ‘rush', nu naar zilver, lood en zink. Op de kale toendra kun je heerlijk enkele uurtjes wandelen over trails boven de boomgrens en zie je overblijfselen van voormalige mijnkampen. Overal zie je cabins en ruïnes van wat ooit een zilvermijn was. Arctische grondeekhoorns, pika’s en marmotten scharrelen tussen de rotsen en wie weet zie je kariboes op de open vlakte grazen.

Aan het einde van de middag rijd je terug naar je lodge in Mayo.

Overnachting in

Mayo - Bedrock Motel

Dag 8

Vandaag rijd je naar Dawson aan de Yukon River, een rit van 230 kilometer (3 uur).

In de directe omgeving van Dawson liggen de Klondike Goldfields, waar het in 1898 allemaal begon. Dawson groeide binnen enkele jaren uit van tentenkamp tot een stad met dertigduizend inwoners. Destijds was Dawson de grootste stad ten westen van Winnipeg en ten noorden van Seattle! Nergens in de Yukon is de sfeer van de Goldrush nu nog zo goed voelbaar als hier. De straten zijn nog immer onverhard en staan vol met historische gebouwen. Maak een historische stadswandeling, of bezoek een van de musea. Rijd in de avond de Midnight Dome op om de middernachtzon nog te zien schijnen. Later in augustus, als het alweer vroeger donker is, is dit een prima plek om het noorderlicht te aanschouwen. Wat een natuurwonder!

Overnachting in

Dawson City - Aurora Inn

Dag 9

Net buiten Dawson start de Dempster Highway, de meest noordelijke weg van Canada, die over een afstand van 735 kilometer naar Inuvik gaat, aan de Arctische Oceaan. En dan ook nog onverhard. Een avontuur op zich, maar te ver voor deze reis. Je doet het mooiste stukje vandaag en rijdt in anderhalf uur naar het Tombstone National Park. Het laatste stuk van de rit is boven de boomgrens, wat de kans vergroot om wild te zien. Kariboes en elanden worden veel waargenomen, en af en toe een beer. Neem de Goldensides Trail voor een geweldig uitzicht over de meer dan tweeduizend meter hoge iconische bergen, de prominente Mount Monolith en de meanderende North Klondike River.

Overnachting in

Dawson City - Aurora Inn

Dag 10

Vandaag staat een van de mooiste bergwegen van Noord-Amerika op het programma. Bij Dawson neem je het veerbootje over de Yukon River en al snel klim je naar grote hoogte. Deze Top of the World Highway voert je eindeloos over de bergruggen en passen, veelal boven de boomgrens. Vanzelfsprekend met fantastische uitzichten tot aan de arctische Ogilvie Mountains toe. Je passeert de Canadees-Amerikaanse grens en daalt af naar het karakteristieke Chicken, nog immer een goudzoekersgemeenschap.

Na 300 kilometer (5 uur rijden) bereik je Tok, Alaska, waar je overnacht.

Dag 11-12

Na dit korte bezoek aan Alaska rijd je vandaag over de befaamde Alaska Highway terug naar Canada. Deze weg werd in 1942 aangelegd van Dawson Creek (BC) naar Delta Junction (Alaska) en is nog steeds de enige weg die Alaska met de rest van de wereld verbindt. De weg voert je door eindeloze taiga, langs het Tetlin Wildlife Refuge, naar de machtige bergketen van de Kluane Ranges. In de vele waterrijke gebieden is het goed wild spotten. Je vindt er vele watervogels, trompetterzwanen, visarenden en harlekijneenden, maar ook elanden en kariboes. Uiteindelijk bereik je het dorpje Haines Junction, waar je overnacht. De dagafstand is 470 km (5,5 uur) rijden.

Haines Junction is je uitvalsbasis voor de verkenning van het Kluane National Park. Een geweldig mooi park met uitstekende wandelmogelijkheden. De kans is zeer groot hier de witte Dall-schapen op de hellingen te zien grazen, of berggeiten op de hoogste rotsrichels. Ga goed voorbereid op pad want ook zwarte beren en grizzlyberen komen hier veel voor. Kroon op je verblijf is het maken van een optionele rondvlucht boven dit grootste vergletsjerde gebied buiten de poolcirkel, de Icefield Ranges, met Mount Logan (5950 meter), de hoogste berg van Canada.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd voor een wandeling in Kluane National Park, dan is het goed om in Haines Junction een extra dag toe te voegen.

Overnachting in

Haines Junction - Ravens Rest Inn

Dag 13-14

Een van de mooiste ‘highways’ is de Haines Highway, van Haines Junction (Canada) naar Haines (Alaska), over een afstand van 255 kilometer (3 uur rijden). In vroeger tijden was dit een handelsroute onder de naam ‘grease trail’. De Indianen aan de kust vingen vis waaruit een olie werd geperst, die werd verhandeld met de stammen in het binnenland. In de jaren 1880 ontwikkelde Jack Dalton een route voor pakpaarden, een nieuwe weg die vanaf 1898 werd gebruikt door de goudzoekers om in de Klondike te komen. Deze route was een alternatief voor de zware Chilkoot Trail of White Pass Trail.

Haines is een mooi gelegen dorp aan het Lynn Canal. Bezoek het historische Fort Seward met zijn Officers Row, bewonder de witkoparenden aan de Chilkat River en zie vissende beren in het Chilkoot Lake State Park. Leer over de fantastische kunst van de Tlingit-Indianen in het Jilkaat Kwaan Heritage Center, gelegen in een oorspronkelijk Chilkat Tribe-dorp.

Overnachting in

Haines - Halsingland Hotel

Dag 15

Vanuit Haines rijd je wederom terug over de Haines Highway naar Haines Junction, waar je nu rechtsaf gaat, naar Whitehorse (200 km; 3,5 uur rijden). Er is tijd voor nog een wandeling onderweg in de omgeving van Kluane National Park, en natuurlijk in Whitehorse, op zoek naar een leuk souvenir.

 

Overnachting in

Whitehorse - Best western Gold Rush Inn

Dag 16

Je reis eindigt in Whitehorse. Je levert de huurauto in, waarna de terugreis begint. Vanwege de lengte van de vlucht is het noodzakelijk of raadzaam een nacht onderbreking te plannen in Vancouver.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodaties op deze reis zijn van een uiteenlopend comfort. Je moet je bedenken dat in dit weinig bevolkte gebied hotels spaarzaam zijn en we wel voor de best mogelijke optie kiezen. Hotels in de Yukon zijn duidelijk anders dan in andere streken, bijvoorbeeld dan in British Columbia. Vaak gebruiken we kleinschalige accommodaties, met soms maar enkele kamers, rustiek gebouwd en rustiek ingericht. Alle hotels hebben eigen douche/toilet. Kamers hebben in principe 1 tweepersoonsbed bij 1-2 personen, en 2 tweepersoonsbedden bij 3-4 personen. Soms zijn dit brede 'queen' bedden, maar soms ook wat smallere 'double' bedden.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

  • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
  • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (bij 1-4 personen type CFAR, standard AWD/4WD SUV, bv Chevrolet Equinox)
  • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

  • vlucht
  • maaltijden
  • entrees en excursies 
  • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 
  • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een AWD/4WD auto met Driving Force, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, klik hier voor meer informatie. NB: De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2300 km

Ter plaatse te betalen

  • toegang tot Nationale Parken.
  • Over de activiteiten

    In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

    Er zitten een aantal trajecten in de reis waar je weinig verkeer zult tegenkomen. Met name de Silver Trail naar Keno City, de Dempster Highway en de Top of the World Highway zijn buiten het hoogseizoen erg stil (begin juni en begin september). Het kan dan voorkomen dat je urenlang geen auto zult zien.

    Geschikt voor kinderen

    Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt.

    Extra's

    Verlengingshotels

    Rosedale on Robson Suite Hotel

    Het hotel ligt om de hoek van Robson Street, slechts 10 minuten lopen naar Robson Square, het échte downtown. Een zeer comfortabel hotel met heerlijk ruime kamers en suites, voorzien van wifi, TV/DVD, airconditioning. In dit hotel overnacht je met 1-2 personen in een 'one-bedroom suite' en bij 3-4 personen in een 'two-bedroom suite'.  Iedere suite heeft de beschikking over een volledig ingerichte keuken, een zitkamer en een eetgedeelte. Ben je met 5 of 6 personen dan kunnen 2 kinderen slapen op de 'pull-out sofa', de zitbank in de kamer. Voor iedereen die het prettig vindt om zelf voor ontbijt, lunch of diner te zorgen bieden deze suites je grote voordelen. En het bespaart enorm op de restaurantkosten! Er is een beveiligde parkeerplaats(kosten 2023: $ 22,- + tax per dag) en het hotel heeft een binnenzwembad.

    Praktische informatie

    Vluchtinformatie

    Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Whitehorse, waarschijnlijk met een stopover van 1 nacht in Vancouver. Houd er bij de planning van de terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

    SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
    e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

    Nota bene
    Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast de handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

    Vertrek tussen 1 juni en 27 augustus. Na 'labor day weekend' (eerste weekend van september) gaan veel services (benzine, winkels, restaurant) dicht en wordt het zeer stil in de Yukon. Vanaf eind augustus beginnen de herfstkleuren en daarna kan ieder moment een sneeuwbui vallen.

    Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Yukon ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

    Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

     

    Overal in Canada kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 5 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 12-15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

    Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Soms kan het wat lastig zijn de routebeschrijving naar het hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen, maar is zeker niet nodig in de Yukon. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt uw eigen navigatie mee.
    Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de  geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

    • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
    • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
    • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
    • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
    • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
    • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
    • fototoestel
    • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
    • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
    • GELDIG paspoort en rijbewijs
    • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
    • Canadees en Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
    • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
      Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

     

    • Let op! Bij het invullen van het eTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van eTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.
    • Ieder jaar kunnen er in de zomermaanden bosbranden voorkomen in de staat Yukon. Check de status op Forest Fires Yukon. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.

    Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

    Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

     

    Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
    Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

    Naar Canada via de Verenigde Staten
    Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

    Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

    Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

    Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

    Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
    Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

    In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

    Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

    Medisch paspoort

    Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

    Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigde-staten-van-amerika. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

    Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

    In het kader van het ESTA-programma moet je vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Lees alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

    Het is ook mogelijk de ESTA aan te vragen via de ESTA-app, beschikbaar in de Apple Store en op Google Play. Uitleg over hoe deze te gebruiken vind je in bijgevoegde document: ESTA-mobile guide.

    Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

    Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

    Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

    Aanvraag ETA-reistoestemming
    Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

    Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

    Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

    N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

     

    Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


    Aanvraag ESTA-reistoestemming
    Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

    Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


    SNP service visumverplichtingen
    SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

    VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

    Indien u naar de Verenigde Staten of Alaska vliegt heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA). Indien u naar Canada vliegt en van daar de grens over gaat per auto of camper naar de Verenigde Staten of Alaska heeft u ook een ESTA nodig.

    Aanvraag ESTA-reistoestemming
    Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 21,- dat u per creditcard via de website moet betalen

    ESTA-formulier rechtstreeks

    ESTA-mobile guide

    NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

    Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

    VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

    Indien u naar de Verenigde Staten of Alaska vliegt heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA). Indien u naar Canada vliegt en van daar de grens over gaat per auto of camper naar de Verenigde Staten of Alaska heeft u ook een ESTA nodig.

    Aanvraag ESTA-reistoestemming
    Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

    ESTA-formulier rechtstreeks

    ESTA-mobile guide

    NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

    Indien je geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

    Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

    Gezondheidszorg
    Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
    N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

    Medicijnen
    Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
    N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

    Hygiëne
    Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

    EHBO
    Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

    Praktisch

    • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
    • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
    Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
    Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

    Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

    Gezondheidszorg
    De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
    N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

    Medicijnen
    Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
    N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

    Hygiëne
    Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

    EHBO
    U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

    Praktisch

    • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
    • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
    Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
    Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

    Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

    Gezondheidszorg
    De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
    N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heb je geen vaccinaties nodig.

    Medicijnen
    Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
    N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

    Hygiëne
    Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

    EHBO
    Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

    Praktisch

    • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
    • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
    • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
    • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
    Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
    Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

    Teken
    De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
    Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

    Algemeen en persoonlijk advies inentingen
    Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

    Vaccinaties halen tijdrovend?
    Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

    De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

    • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
    • buiten kantooruren en in weekenden
    • vaccinatie door erkende artsen
    • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
    Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

    Teken
    De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

    Algemeen en persoonlijk advies inentingen
    Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

    Vaccinaties halen tijdrovend?
    U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

    De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

    • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
    • buiten kantooruren en in weekenden
    • vaccinatie door erkende artsen
    • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
    Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

    Aanbevolen
    Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

    Teken
    De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

    Algemeen en persoonlijk advies inentingen
    Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

    Vaccinaties halen tijdrovend?
    U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

    De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

    • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
    • buiten kantooruren en in weekenden
    • vaccinatie door erkende artsen
    • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
    Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

    De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

    Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

    Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doe je er verstandig aan  waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder de kleding te dragen of achter te laten in een kluis in je hotel. Verder dien je op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op je hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar je dus beter niet kunt komen. Vraag in je hotel informatie hierover.

    Bekijk wat deze reis kost

    Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

    B19-06-229dp_resized.jpg

    Canada, Alaska, Verenigde Staten - The Spell of the Yukon

    Avontuurlijke roadtrip door een arctische wildernis

    Rondreis langs lodges en hotels, inclusief 4WD-huurauto

    Zwaarte
    Comfort
    Natuur Rondreizen
    Privéreis

    Welke variant kies je?

    Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

    Reisgezelschap & Accommodaties

    Wanneer wil je vertrekken?

    Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

    ma di wo do vr za zo
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
    Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

    Wanneer wil je vertrekken?

    Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

    Startdatum
    Aantal dagen
    Beschikbaarheid
    Prijs p.p.
    Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
    Kirsten de Baar

    Kunnen we je helpen?

    Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).