Zuid-Albanie

Albanië - Zuid-Albanië, 8 dagen De Verborgen Vallei van Zagoria

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels, guesthouse en homestays

Ontdek de schoonheid van de verborgen Zagoria-vallei. Wandel over eeuwenoude paden langs bergdorpjes die nauwelijks toeristen zien,  zwem in warme bronnen en verfrissende beken, ontmoet vriendelijke gastheren en geniet van huisgemaakte maaltijden bij gastgezinnen. Onderweg passeer je eeuwenoude boogbruggetjes en orthodoxe kerkjes, die uniek zijn voor dit verder islamitische land. Aan het eind van deze wandelvakantie door zuidelijk Albanië bezoek je de eeuwenoude stad Gjirokastër en eindig je in de moderne hoofdstad Tirana. Geheel verzorgd, inclusief alle transfers en bagagevervoer, en met een gedetailleerde routebeschrijving.

Uniek aan deze reis

 • Alle transfers inbegrepen
 • Bezoek de eeuwenoude stad Gjirokastra en het moderne Tirana
 • Ervaar de warme gastvrijheid en proef huisgemaakte maaltijden in authentieke homestays
 • Geniet van besneeuwde toppen en bloesem in de lente en het zoete oogstseizoen in de herfst
 • Wandel langs de amper bezochte dorpjes van de verborgen Zagoria-vallei
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Albanië - Zuid-Albanië

In het kort ziet je programma voor de acht dagen van deze reis er als volgt uit:

 • dag 1 Aankomst Tirana, meet & greet, rit naar Peshtan, overnachting in guesthouse in Peshtan
 • dag 2 Wandeling van Peshtan naar Limar, overnachting in homestay in Limar 
 • dag 3 Wandeling van Limar naar Hoshteve, overnachting in homestay in Hoshteve
 • dag 4 Wandeling van Hoshteve naar Sheper, overnachting in homestay in Sheper
 • dag 5 Wandeling van Sheper naar Përmet, overnachting in hotel in Përmet
 • dag 6 Wandeling van Përmet naar Benje, transfer naar Gjirokastër,  overnachting in hotel in Gjirokastër
 • dag 7 Stadswandeling Gjirokaster, transfer naar Tirana, overnachting in hotel in Tirana
 • dag 8 Transfer naar vliegveld Tirana, einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Tirana, waar je een medewerker van onze lokale agent ontmoet. Deze voorziet je van de nodige aanvullende informatie (waaronder een Albanese simkaart, kaarten en aanvullend materiaal op de SNP routebeschrijving). Daarna word je naar het zuiden van Albanië gebracht. De transfer naar Zuid-Albanië duurt maximaal vier uur en voert langs over de vruchtbare kustvlakte  en langs de Vjosa-rivier naar het stadje Tepelenë. Daarna volgt  een smalle weg die naar het kleine dorpje Peshtan kronkelt. Hier verblijf je in een guesthouse. De gastvrouw Mirela is een wandelaar en ontdekkingsreiziger van het gebied en de trotse eigenaar van een indrukwekkende verzameling relikwieën uit de oorlogen die zich de afgelopen eeuw in de bergen hebben afgespeeld. Tijd om te ontspannen en te genieten van haar heerlijke keuken en zelfgemaakte wijn, voordat je morgen begint met je met wandeling door de prachtige Zagoria-vallei.

 

Overnachting in

Peshtan

Dag 2

Met een lunchpakketje en voldoende water in je dagrugzakje, begint je avontuur door de Verborgen Vallei van Zagoria. De vallei is omringd door vier bergketens, Dhembeli, Nemercka, Lunxheria en Bureto, en daarmee praktisch afgesloten van de buitenwereld. Alleen een bijna vergeten karavaanroute leidt naar deze verborgen plek. Door open bos gaat de route omhoog naar een pas die de volledige omvang van de vallei onthult. Aan beide kanten van de vallei reizen bergen op.  Over terrasvormige velden leidt het pad naar het bijna verlaten dorp Kala, waar nog maar drie inwoners over zijn. Dan gaat daal je af naar de rivier, die  door een van Ali Pasha's indrukwekkende Ottomaanse stenen bruggen overspannen wordt. Via een pad, waar nog geplaveide stukken van de karavaanroute zichtbaar zijn, klim je vervolgens naar Limar. Het uitzicht op de markante berg Strakavec (1.958 m), het afgelegen gevoel en de lokale stenen architectuur van Limar laten een blijvende indruk achter. Je overnacht  in het huis van de leraar van het dorpsschooltje dat nog maar 2 leerlingen heeft.. 11 km, 750 m stijgen en 425 m dalen, duur 5 uur.

Overnachting in

Limar

Dag 3

Alleen voetpaden verbinden de dorpen in dit deel van de Zagoria vallei. Je bagage wordt de komende dagen dan ook per paard vervoerd. Je passeert vandaag verschillende gehuchten zodat je de landelijke levensstijl kunt ervaren en de lokale bevolking kunt ontmoeten. Je hebt steeds mooi zicht op de bergen die boven de vallei op rijzen. De route voert ook omlaag naar de Zagoria-rivier, waar de verkoelende Doshnica-waterval wacht. Afhankelijk van het niveau van de rivier kun je verder langs de beek of terug het dorp in en verder wandelen over weiden,  voordat de klim naar de volgende verblijfplaats, Hoshteve, wacht. Veeteelt, bijenteelt en het verzamelen van geneeskrachtige kruiden waren de enige, magere bronnen van inkomst in deze dorpen. De armoede die hier heerste leidde na het beëindigen van de dictatuur  tot massale emigratie naar Griekenland. De gastheren van vandaag woonden en werkten daar ook 17 jaar, keerden daarna terug om en een B&B te openen in hun geboortedorp. Ze zijn een goed voorbeeld van de terugkerende diaspora, uitgerust met nieuwe vaardigheden en spaargeld om te investeren. Mis de kerk van de Heilige Apostelen niet, een mooi voorbeeld van orthodox erfgoed en een van de best bewaarde in het land. Lengte 15 km, 725 m stijgen, 575 m dalen, duur 5,5 uur. 

Overnachting in

Hosteve

Dag 4

Vandaag wacht een rustige en relatief gemakkelijke wandeling, met fraai uitzicht op de  berg Cajupi (2.145 m). De dorpen Vithuq, Koncka, Nivan en Sheper zijn sinds enige jaren met elkaar verbonden door een asfaltweg, wat de dorpen weer wat nieuw leven heeft gegeven.  Nivan was ook in de communistische tijd al het administratieve centrum van de vallei, overblijfselen van militaire installaties en opslagplaatsen zijn zichtbaar, terwijl het centrale plein is gewijd aan William Tilman. Tilman werd "de laatste echte ontdekkingsreiziger van de 20e eeuw" genoemd en was een beroemde Britse bergbeklimmer en zeeman die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Zagoria samen met het Albanese verzet vocht tegen de Duitse bezetting. Slechts één keer voert het pad je vandaag naar de rivier, langs de restanten van een oud klooster, en (via een optionele omweg) naar de laatste van Ali Pasha's stenen bruggen. Na een kort stuk door weilanden bereik je Sheper, waar veel nomadische Aromanische herders zich tijdens het communisme gedwongen moesten vestigen. Het dorpje heeft een klein en wat verwaarloosde museum en de gebouwen zijn versierd met verweerde citaten van Marx en Lenin. Lengte 11,5 km, 550 m stijgen en dalen, duur 5,5 uur.

Overnachting in

Sheper

Dag 5

De oversteek van de Dhembel-Nemercke bergrug  vormt de laatste etappe van de wandeltocht door de Verborgen Vallei en leidt je weer terug naar de buitenwereld. De bunkers van Enver Hoxha beschermen nog steeds de ingang van een spleet die naar de top van de berg voert. De route biedt een fantastisch uitzicht op de berg Cajupi (2.145 m). Herders komen van zo ver als Konispol, het zuidelijkste punt van Albanië, naar deze zomerweiden. Het is niet ongebruikelijk dat de kuddes in het voorjaar twee weken reizen om de vruchtbare weiden te bereiken. De alpiene vallei is nauwelijks begroeid en geflankeerd door steile hellingen. De Dhembelpas (1450 m) biedt uitzicht op de oostelijke bergen, over Griekenland en naar de stad Përmet ver beneden. De lange stenige afdaling vereist aandacht. Vanavond is het diner niet inbegrepen, maar in de restaurants in de omgeving van het hotel kun je prima eten en genieten van de goede streekwijnen en de lokale keuken. Lengte 12,6 km, 580 m stijgen, 1210 m dalen, duur 5,5 uur.

Overnachting in

Përmet

Dag 6

Alleen al het landschap is de rit van 45 minuten naar het beginpunt van de korte wandeling  van vandaag waard. Beneden hebben de turquoise wateren van Vjosa zich diep in de rotsen gegraven; boven de rivier torent de ruige berg Nemercka (2.485 m). Van veraf ziet de steile, 650 m hoge muur van de op één na hoogste top van Zuid-Albanië er indrukwekkend uit, maar alleen een wandeling langs waterkanaaltjes naar de Sopot-waterval aan de voet van de muur onthult zijn volledige omvang. Terugkerend van de wandeling wacht een ander uniek natuurjuweel bij de nabijgelegen ingang van de Langarica-kloof. De warme thermale baden van Benje zouden een helende werking hebben op vele kwalen. Ze bieden de liefhebber een welkome behandeling na het wandelavontuur van de afgelopen dagen. Je kunt hier ontspannen in het zwavelhoudende water of de rivierkloof te voet verkennen. In de namiddag wacht een rit van 1,5 uur  om de bergen heen naar Gjirokastër, waar je verblijft in een van de Ottomaanse herenhuizen in de oude stad. Vanavond (en morgen) is er alle tijd om de straten van de 'City of Stone' te verkennen en de sfeer op te snuiven in een van de vele kleine cafés. Lengte wandeling 5,5 km, 350 m stijgen en dalen, duur 3 uur. 

Overnachting in

Gjirokastër

Dag 7

Gijorkastër is beroemd om zijn kunstig gebouwde Ottomaanse herenhuizen. De stad is ook de geboorteplaats van de communistische dictator Enver Hoxha en van de Albanese Nobel-genomineerde schrijver Ismail Kadare. Beschermd door de status van "Museumstad", overleefde Gjirokaster socialistische moderniseringscampagnes en vandaag de dag staat de stad op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Verdwaal in een doolhof van smalle, geplaveide straatjes, bezoek het etnografisch museum in het geboortehuis van Hoxha en klim naar het torenhoge kasteel erboven. Binnen de muren worden eigenaardigheden zoals een Amerikaans "spionagevliegtuig" tentoongesteld en het uitzicht vanaf de iconische klokkentoren over de Drino-vallei is adembenemend. ’s Middags wacht een rit van ca 4 uur terug naar Tirana, waar je verblijft in een centraal gelegen hotel. Tirana is de moderne hoofdstad van het land, die alles behalve Albanees wil zijn. Bezoek het Skanderbeg-plein en de trendy wijk "Blloku" om de stad 's avonds tot leven te zien komen.

Overnachting in

Tirana

Dag 8

Na het ontbijt word je naar het vliegveld van Tirana gebracht.

Als je nog tijd over hebt, is het zeker de moeite waard om een van de musea van de Albanese hoofdstad te bezoeken. Ook kun je de wijk ‘Blloku’ verkennen, waar ooit de elite van het Politburo woonde, en die nu getransformeerd wordt tot een chique uitgaans- en winkelwijk.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Përmet, Gjirokastër en Tirana verblijf je in voor Albanese begrippen goede 2/3 sterrenhotels (3 nachten). Deze hotels hebben tweepersoonskamers met eigen badkamers. De eerste vier nachten ben je te gast in eenvoudige guesthouses of bij de mensen thuis (homestays) op twee-tot vijfpersoonskamers met opgemaakte bedden. Je slaapt altijd alleen met je eigen medereizigers op één kamer, dus je deelt geen kamer met andere gasten. Deze guesthouses of homestays hebben  een eigen (eenvoudige) badkamer, die je deelt met andere gasten. 

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn veel maaltijden inbegrepen. Alle ontbijten zijn inclusief, en ook de diners in de guesthouses of homestays (dag 1 t/m 4). Hier geniet je van de eenvoudige, maar smaakvolle en voedzame Albanese keuken.  Op dag 2 t/m 5 krijg je van de accommodatie een picknick mee. In Përmet, Gjirokastër en Tirana kun je dineren in een van de vele restaurants in de omgeving van het hotel.

Info kindvriendelijkheid

Voor gezinnen met tieners (12+) zijn deze accommodaties ook aan te raden. Vooral de guesthouses en homestays zijn erg leuk omdat je hier intens contact hebt met de lokale bevolking en kennis maakt met de authentieke levenswijze van de Albaniërs. Dit zorgt voor een bijzondere ervaring voor jou en je gezin. De boerderij waar je één nacht te gast bent, is zelfs soms nog in gebruik.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in hotels op kamers met eigen badkamer (3x)of guesthouses of homestays op meerpersoonskamers met gedeelde sanitaire voorzieningen (4 nachten)
 • 7x ontbijt, 4x diner en 4x picknick
 • alle transfers volgens programma per privé auto op dag 1, dag 6,  dag 7 en dag 8
 • bagagevervoer per auto en paard (max 15 kg pp in softpack of weekendtas)
 • digitale reisinformatie
 • meet & greet met lokale agent bij aankomst op vliegveld op dag 1
 • aanvullende reisinformatie (in het Engels) en kaartmateriaal (ontvang je ter plekke)
 • lokale micro simkaart (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • drankjes tijdens maaltijden in homestays (behalve water)
 • eventuele entrees
 • eventuele transfers naar andere vliegvelden dan Tirana
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelingen op deze reis zijn lichter en voeren over minder ruig terrein dan de wandelingen van de reis naar de Albanese Alpen. Een wandeldag duurt normaal gesproken drie tot vijf uur en dagelijkse beklimmingen bedragen tussen de 300 m tot 700 m stijgen en dalen. Alleen de afdaling op dag 5 is zwaarder (1200m dalen). De wandelingen op dag 6 en 7 zijn een stuk lichter met minder hoogteverschil. En hoewel je niet in hooggebergte wandelt, maar eerder in middelgebergte en in cultuurlandschappen, zijn de paden wel vaak stenig en slecht onderhouden (soms door stekelig struikgewas).  Je loopt ook langere stukken over onverharde landwegen, niet alle paden zijn dus stenig. Wandelervaring is dus zeker gewenst, evenals goede (bij voorkeur hoog sluitende) wandelschoenen met een goed profiel. Wandelstokken zijn eveneens aanbevolen. Warmte kan in juni en september een verzwarende factor zijn, waar terdege rekening mee moet worden gehouden. Voldoende water (minimaal 1,5 tot 2 liter) en goede bescherming tegen de zon (petje, zonnebrandcrème, lange mouwen, etc.) zijn onontbeerlijk!

Er zijn geen markeringen en vooral op de stukken over geitenpaadjes kan oriëntatie lastig zijn. Bovendien ontbreken goede wandelkaarten.  Daarom is een goed oriëntatie-vermogen aan te raden, evenals ervaring met gebruik van GPS of kompas. Van de route zijn goede GPS-tracks, die zijn in feite onontbeerlijk!

Tijdens deze reis kun je schaapskuddes met herdershonden tegenkomen. Het is altijd raadzaam om niet te dicht bij deze kuddes te komen. Meestal is er ook wel een herder bij de kudde die de honden op afstand houdt. Je kunt ook een apparaatje afschaffen dat m.b.v ultrasonoor geluid honden op afstand houdt (kosten ca €45,-). 

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 2. Dit omdat je op enkele dagen door afgelegen terrein wandelt met geen telefoonconnectie. 

Extra dagen

Je kunt alleen extra nachten bijboeken in Përmet, Gjirokastër en in Tirana, aan het eind van de reis. Een extra nacht bijboeken in Tirana, aan het begin van de reis is ook mogelijk. Als je in Përmet een extra nacht bijboekt, heb je de tijd om Leusë te bezoeken, een bergdorp met een imposante, met fresco's bedekte kerk - misschien wel de mooiste in Zuid-Albanië?

Extra's

Transfers

Transfer Tirana Airport - hotel in Tirana

Je kunt deze transfer van vliegveld Tirana naar het centrum van Tirana reserveren indien je bijvoorbeeld vooraf gaand aan de reis een extra nacht boekt in Tirana.

Voorwaarden: Prijs is per rit.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Tirana.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Op het vliegveld van Tirana word je door een chauffeur van onze lokale agent opgewacht en in ca. 2,5 uur naar de eerste accommodatie in Peshtan gebracht. Aan het eind van je reis word je weer van het hotel in Tirana naar het vliegveld in Tirana gebracht.

BELANGRIJK: In verband met de pick-up en meet&greet op het vliegveld van Tirana (of Podgorica) door de lokale agent, is het belangrijk om je vliegschema door te geven als je je vlucht zelf regelt.

Voor een bezoek aan Albanië heb je geen visum nodig. Wel dient je paspoort bij vertrek minimaal 3 maanden geldig te zijn.

Je kunt dit arrangement dagelijks starten van 20 april tot 10 juni en van 1 september tot eind oktober. De zomermaanden zijn in Zuid-Albanië te heet om er te kunnen wandelen. De reis vindt plaats tussen 200 en 1500m hoogte waar het in het voor- en najaar overdag uiteen van 15 °C tot 25 °C . Het weer is ook in het voorjaar over het algemeen droog, maar de kans op een lokale onweersbui is in de bergen echter altijd aanwezig. En zeker in april en eind oktober behoort een regenachtige dag met lagere temperaturen tot de mogelijkheden. In juni en begin september kunnen de dagtemperaturen in de lagere valleien tot 30 °C op lopen. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar XXXXXXXXXXXX  ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal. 

Carmacal Albanie

 

Over de lokale agent

De SNP agent in Albanië heeft onlangs, in het kader van duurzaam ondernemen en duurzaam toerisme, het certificaat TourCert "CSR committed" behaald. Hiermee verbinden zij zich aan een manier van reizen ontwikkelen en uitvoeren, waarin milieu en belangen van lokale bevolking centraal staan. 

Alle transfers in het programma zijn bij de reissom inbegrepen. Op dag 1 betreft het een transfer van Tirana Airport naar de eerste accommodatie in het bergdorpje Peshtan per auto met privé-chauffeur. Ook op dag 6 van Benje naar Gjirokastër, op dag 7 van Gjirokastër naar Tirana en op dag 8 van Tirana centrum naar Tirana airport gaan de transfers per auto met privé-chauffeur. 

Omdat je bagage op enkele dagen op de rug van een paard wordt vervoerd, is het noodzakelijk om je bagage te beperken tot 15 kg en te vervoeren  in een softpack-rugzak of weekendtas. Het is sterk aan te raden om een flightbag mee te nemen die je bagage tijdens het bagagevervoer beschermt tegen beschadiging, regen of stof.

In alle accommodaties zijn dekens, lakens en matrassen aanwezig, evenals handdoeken. Wellicht vind je het prettig om je eigen kussensloop en lakenhoes mee te nemen. Een paar extra handdoeken zijn aan te bevelen, zeker als je wilt zwemmen.

Vanwege de bergachtige en stenige paadjes zijn hoogsluitende bergwandelschoenen met een goed profiel noodzakelijk. Gamaschen en uitschuifbare wandelstokken worden sterk aanbevolen. Warme wandelkleding, handschoenen en goede regenkleding (geen poncho) zijn eveneens noodzakelijk. Het weer kan in de bergen snel omslaan, ook in de zomer.

Absoluut meenemen

 • GELDIG paspoort (bij aankomst nog minimaal 3 maanden geldig)
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • pinpas
 • zaklamp
 • flightbag of rugzakhoes
 • desinfecterende handzeep of gel

Voor de wandelingen

 • stevige, hoogsluitende en goed ingelopen (berg)wandelschoenen met een stevige zool met flink profiel (sterk aanbevolen om de wandelschoenen tijdens de vlucht aan te doen)
 • warme én luchtige wandelkleding
 • regenkleding
 • lichte, lange wandelbroek
 • zwemkleding en handdoek voor onderweg
 • zakmes
 • lunchdoos
 • zonnebrandolie en zonnebril
 • dagrugzakje (minimaal 25 liter)
 • 1 of 2 grote veldfles(sen) (minimaal 1,5 liter)
 • eventueel: verrekijker, fototoestel, etc.
 • eventueel: gamaschen, telescopische wandelstokken
 • enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zult hebben, zoals rekverband, sporttape, pijnstillers, middelen tegen blaren, middelen tegen maag- en darmklachten (bijv. Entosorbine)

Ga je binnenkort op reis naar Albanië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/albanie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/albanie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Albanië van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. Wel moet u over voldoende financiële middelen beschikken en een vliegticket voor een terug- of doorreis kunnen tonen.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Albanië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Albanië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Ziekenhuis
Albanese ziekenhuizen zijn minder goed uitgerust dan wij gewend zijn. Ook kampen ze met een tekort aan personeel en kan de stroomvoorziening wel eens uitvallen. Sommige doktoren spreken Engels. Toch zal men u de best mogelijke behandeling proberen te geven.

Ziekenvervoer

Buiten de grote steden is vervoer met een taxi (zeg 'Tek Urgjenca', 'Ongeluk en Spoedhulp' tegen de chauffeur) naar een ziekenhuis of Eerste Hulp Post sneller dan met een ambulance.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Ook een pakje ’wetties’ is praktisch. Drink alleen gekookt water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

Kraanwater

Het kraanwater in Albanië is niet goed genoeg als drinkwater. Drink daarom water uit flessen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Albanië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Albanië zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme, Tekenencephalitis en Rabiës (Hondsdolheid).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gastvrij

Albanië is een veilig land. De Albanezen zijn behulpzaam en gastvrij, ze behandelen buitenlanders respectvol.

Misdaad en verkeer

Criminaliteit en bloedwraak spelen zich in het verborgene af. Natuurlijk is het onverstandig om opzichtig dure spullen en sieraden te dragen. Het gevaarlijkst in Albanië is het verkeer. De wegen zijn soms slecht, men rijdt hard en kruipt nog met drank op achter het stuur.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

albanie

Albanië - Zuid-Albanië

De Verborgen Vallei van Zagoria

Wandelvakantie langs hotels, guesthouse en homestays

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.