Twee manieren voor perfect gepocheerde eieren
1. De klassieke manier: - breng water in een pan aan de kook - voeg een scheut azijn toe, dit is essentieel om het eiwit snel te laten stollen - roer met een lepel het water rond zodat een draaikolk ontstaat - breek het ei en laat het voorzichtig in het (nu) langzaam draaiende water glijden. Let op: tijdens het pocheren moet het water net tegen de kook aan zijn en mag het niet borrelen - schep het ei na 3 tot 4 minuten met een schuimspaan uit het water en laat het even drogen op keukenpapier
2. Het ei van Columbus-trucje of als het ei niet kakelvers is: - vet een boterhamzakje in met (olijf) olie en keer het binnenstebuiten - breek het ei, laat het voorzichtige in het zakje glijden en knoop het zakje boven het ei dicht - hang het zakje 3 tot 4 minuten in een pan met water dat tegen de kook aan is - knip het zakje open en ontvet het ei op wat keukenpapier Dat is het hele eieren eten!