Herfstvakantie 2023 Wandelvakantie of fietsvakantie

Weg in de herfstvakantie?

In de zomer denk je misschien al na over je vakantie in de herfst. Op zoek naar een leuke reis? We geven je graag een aantal tips (voor het hele gezin).


Bergwandelen vanuit 'eco-hotel' met minitrek in Tirol

In deze relatief onbekende hoek van Tirol gaat het zacht glooiende Miemingerplateau over in ruige kalkbergen. Bij Familie-Landhotel Stern begrijpen ze helemaal wat nodig is om het families naar de zin te maken. Bovendien doen ze alles met aandacht voor milieu en traditie; je verblijft hier CO2-neutraal en ze verwennen je met gezonde, eerlijke maaltijden. Zowel binnen als buiten kunnen kinderen van elke leeftijd naar hartenlust spelen. Tijdens het actieve programma wandelen jullie naar een echte almhut, overnacht je in het hooi, ga je rijden op een pony of klimmen en abseilen. Tijdens je verblijf kun je voor één nacht een korte huttentocht maken.

Bekijk deze reis

Fietsen en kanoën door natuurpark Altmühltal in Beieren

Lekker fietsen met de familie door het prachtige Natuurpark Altmühltal in centraal Beieren. Daarnaast ook lekker wandelen, kanoën en fossielen zoeken. Je volgt het dal over grotendeels autovrije routes: dus ook veilig. Langs fraaie stadjes en stoere burchten. Onderweg verblijvend in gastvrije, rustig gelegen Gasthöfe waar kinderen en fietsers welkom zijn en comfort en heerlijkheden jullie opwachten.

Bekijk deze reis

Spectaculair wandelen en klauteren door rotslabyrinten in Duitsland

Verrassend wandelparadijs met perfect verblijf voor gezinnen, direct aan de Elbe. Vanaf het grote speelveld ga je klauteren en wandelen door het spectaculaire landschap van het Elbsandsteingebirge in de Oostduitse deelstaat Saksen. Bizarre rotsformaties, tafelbergen en labyrinten van kloven zorgen dat kinderen zich niet zullen vervelen. De Elbevallei is hier op haar mooist en met fraaie stadjes en imposante burchten.Een dagje stad in het nabij gelegen Dresden zorgt voor een leuke afwisseling.

Bekijk deze reis

Fietsen langs duinen, strand en lagune in Frankrijk

Fietsen rondom het Bassin d'Arcachon, een lagune aan de zonnige Atlantische kust. Je fietst van haventje naar haventje over fijne, bijna vlakke fietspaden door pijnboombossen, langs oude spoorlijntjes of langs de oceaan. Beklim het hoogste zandduin van Europa en duik in de ruige golven van de Atlantische Oceaan, of ga kanoën en vogels spotten bij de delta van de Eyre. Neem vanaf Cap Ferret de boot terug naar Arcachon.

Bekijk deze reis

Fietsen, wandelen en water in Frankrijk

Op een steenworp van de Middellandse Zee liggen de heuvels en bergen van het Parc Regional du Haut-Languedoc. Met als leidraad de tot fietspad omgetoverde spoorlijn Passa Pais, hebben we een afwisselende en actieve vakantie in de natuur uitgezet, voor jong en oud. Fietsen dus, maar ook wandelen met een lieve ezel, kajakken en andere leuke dingen op het water.

Bekijk deze reis

Blauwe zee, paarse hei en rode kliffen in Groot-Brittannië

Ben jij een echte avonturier, ga dan met je ouders naar Cornwall, Dartmoor en Exmoor, land van paarse hei, rode kliffen en blauwe zee. Dit is het prachtige zuidwesten van Engeland, waar vroeger piraten, ridders en geheimzinnige wezens het voor het zeggen hadden. Je reis speelt zich af op de ruige en geheimzinnige heide van Dartmoor en Exmoor, boven de spannende kliffen van Cornwall en op de mooiste stranden met de spectaculairste golven die je je kunt bedenken. Je slaapt in gezellige jeugdherbergen die op de mooiste plekjes liggen en waar we een familiekamer voor je boeken. We hebben een informatiepakket voor je samengesteld met tips en activiteiten voor kinderen vanaf zes jaar!

Bekijk deze reis