Groot-Brittannië - Zuidwest-Engeland, 9 dagen Blauwe zee, paarse hei en rode kliffen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Gezinsrondreis per (huur)auto langs jeugdherbergen

Ben jij een echte avonturier, ga dan met je ouders naar Cornwall, Dartmoor en Exmoor, land van paarse hei, rode kliffen en blauwe zee. Dit is het prachtige zuidwesten van Engeland, waar vroeger piraten, ridders en geheimzinnige wezens het voor het zeggen hadden. Je reis speelt zich af op de ruige en geheimzinnige heide van Dartmoor en Exmoor, boven de spannende kliffen van Cornwall en op de mooiste stranden met de spectaculairste golven die je je kunt bedenken. Je slaapt in gezellige jeugdherbergen die op de mooiste plekjes liggen en waar we een familiekamer voor je boeken. We hebben een informatiepakket voor je samengesteld met tips en activiteiten voor kinderen vanaf zes jaar!

Uniek aan deze reis

 • De surfstranden van Treyarnon en Bude
 • Eden Project en andere prachtige (dieren)tuinen
 • Geheimzinnige piratenhaventjes en de mysteries van Dartmoor
 • Verblijf in prachtig gelegen hostels
 • Wandelen langs de kliffen en tinmijnen van Lands End
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Family special 6 jaar en ouder

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Zuidwest-Engeland gezinsreis

In het kort ziet je programma voor de komende negen dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Dartmoor, overnachting Okehampton
 • Dag 2: bezoek Dartmoor N.P. , overnachting Okehampton
 • Dag 3: reisdag naar Cornwall via Bodmin Moor en Eden Project, overnachting Penzance
 • Dag 4: verkenning westpunt Cornwall, Lands End, St.Ives, overnachting Penzance
 • Dag 5: reisdag naar noordkust Cornwall, overnachting Treyarnon Bay
 • Dag 6: verkenning noordkust Cornwall, overnachting Treyarnon Bay
 • Dag 7: reisdag via Tintagel, Boscastle, Clovelly naar Exmoor, overnachting Simonsbath of Minehead
 • Dag 8: verkenning kust en binnenland Exmoor N.P., overnachting Simonsbath of Minehead
 • Dag 9: einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Okehampton, aan de noordrand van het uitgestrekte heidegebied van Dartmoor. Het hostel is gesitueerd in een oud treinstation, aan de rand van het gezellige stadje.  
Als dit hostel vol is, proberen we het Dartmoor-hostel voor je te boeken, dat in een oude boerderij ligt midden in het uitgestrekte Dartmoor Nationaal Park.

Overnachting in

Okehampton (of Postbridge)

Dag 2

Vandaag kun je het mysterieuze Dartmoor verkennen, een uitgestrekt gebied van heidevelden, geheimzinnige rotsen (de zogenoemde ‘tors’) waar vroeger elfen en geesten rondwaarden en waar bandieten en struikrovers zich schuil hielden. In augustus kleurt de heide prachtig paars. Als de wolken laag hangen en de mist over de toppen trekt, is het gebied nóg geheimzinniger!  Je kunt hier geweldige wandelingen maken, zoals bij Belstone vlakbij Okehampton, of bij Two Bridges en Postbridge, midden in het hart van het Dartmoor. Verken verlaten valletjes en beklim een van de rotsformaties voor een geweldig uitzicht over het Dartmoor. Je kunt ook fietstochten langs de rand van het gebied maken, bijvoorbeeld vanuit Okehampton, want bij het hostel zit een fietsverhuurder! Ook kun je meedoen aan een van de ‘adventure activities’ die vanuit het hostel worden georganiseerd, zoals mountainbiken, ponytochten, maar ook mountainboarding, low- and high-roping en ‘weaseling’. Benieuwd wat dat is? Ga dan gauw kijken! Voor de kleintjes is het Miniature Poney Center in North Bovey een echte aanrader!

 

Overnachting in

Okehampton (of Postbridge)

Dag 3

Vandaag reis je verder naar de uiterste zuidwestpunt van Cornwall (en van Engeland), waar 'het land eindigt’.  De kortste rit is 150 kilometer lang en voert onder meer over Bodmin Moor, waar midden op de hei de beruchte Jamaica Inn ligt, Cornwalls beroemdste smokkelaars-inn, die in het boek van Daphne DuMarier beschreven is. Voor de kids is er het smokkelaarsmuseum. Je kunt aan de westkant van het Dartmoor ook nog even een kijkje nemen bij de Lydford Gorge, waar het water zich tussen de nauwe, donkere rotsen perst. Er is langs de zuidkust van Cornwall van alles te zien: fraaie baaien en stranden waar je prima kunt zwemmen zoals bij Mevagissey en Mullion, prachtige dorpjes zoals Coverack, indrukwekkende kapen waaronder Lizard Point. Maar de absolute trekpleister is het Eden Project, bij St. Austell. De tropische tuinen die in enorme bolvormige kassen zijn aangelegd zijn ook voor kinderen zeer de moeite waard. Maar bedenk wel dat vooraf reserveren sterk aanbevolen is, en dat een bezoek een groot deel van de dag in beslag neemt!  Veel minder bekend, maar voor de kleintjes zeker zo leuk is het zeehondencentrum van Gweek. Vanavond verblijf je in een hostel net buiten het stadje Penzance, dat in een statig herenhuis is gesitueerd. Als dit hostel is volgeboekt, proberen we het hostel van Lands End voor je te boeken. Rijafstand van 150 tot 250 km, afhankelijk van de gekozen route.

Overnachting in

Penzance (of St. Just)

Dag 4

Het uiterste westen van Cornwall kent de spectaculairste rotskusten van misschien wel heel Engeland!  Het is dan ook een uitstekend idee om een wandeling te maken over een stuk van het South West Coast Path, dat negenhonderd kilometer lang langs de gehele kust van Cornwall voert. Met de wind in je haren en de woest schuimende oceaan diep onder je, krijg je hier het ultieme uitwaai-gevoel. In de buurt van St. Just wandel je tussen de restanten van oude tinmijnen, die op de kliffen zijn gebouwd. Enkele zijn omgetoverd tot museum. De kaap van Lands End is een attractie op zich, maar als je rust zoekt, kun je die beter vermijden en bijvoorbeeld naar Cape Cornwall gaan. Bij Porthcurno is hoog boven de zee een theater aangelegd waar in de zomer op vaste dagen voorstellingen voor kinderen worden gehouden. En dan is er ook nog het prachtige strand en het helder blauwe water van St. Ives en het beroemde kasteel van St. Michael’s Mount, dat alleen bij laag water te bereiken is. 

Overnachting in

Penzance (of St. Just)

Dag 5

De noordkust van Cornwall is veel ruiger dan de vriendelijke en beschutte zuidkust. Vandaag reis je noordwaarts en kun je een aantal plekken langs de noordkust bezoeken. Maar misschien wil je eerst nog wel de kaap van Lizard Point bezoeken: zeker ook een bezoekje waard! Je kunt ook een kijkje nemen bij de Poldark Mine, waar de beroemde serie naar vernoemd is. Hier kun je daadwerkelijk ondergronds. Onderweg naar het noorden is het stadje Truro, met zijn mooie gotische kathedraal. Het kuststadje Newquay heeft een mooi zeeaquarium en een dierentuin. Bovendien is dit hèt surfcentrum van Cornwall, ideale plek dus voor de wat oudere kinderen. Voor de wat jongere kinderen is er Pirate Quest… De dag eindigt aan het mooie strand van Treyarnon, waar het hostel pal aan het strand ligt. Als dit hostel is volgeboekt proberen we het hostel van Boscastle voor je te boeken, dat aan het prachtige haventje ligt, of dat van Tintagel, bovenop een eenzame klif. Beide zijn self-catering. Rijafstand van 80 tot 160 km, afhankelijk van de gekozen route.

Overnachting in

Treyarnon Bay (of Boscastle of Tintagel)

Dag 6

De surfliefhebbers komen aan de noordkust van Cornwall absoluut  aan hun trekken. Ook bij het hostel aan Treyarnon Bay kun je uitrusting huren en een surfles nemen (kitesurf en bodysurf). Maar je kunt in de buurt ook aan mountainbiken doen en 'coasteering' (combinatie van rotsklimmen en zwemmen langs kliffen). Wat meer ontspannen is een fietstocht langs de rivier de Camel, van de kust naar het stadje Bodmin. Iets verder naar het noorden wordt de kust ruiger, en op een van de kapen liggen de ruïnes van het mysterieuze Tintagel Castle. Dit zou het kasteel zijn geweest van King Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel. Net buiten dit toeristische plaatsje ligt St. Nectan’s Glenn, waar je een mooie waterval kunt bezoeken. De kliffen tussen Tintagel en het unieke, beschutte haventje van Boscastle zijn erg mooi en lenen zich voor een prachtige kustwandeling. Nog wat verder langs de kust ligt het ‘surfersparadise’ Bude, waar je ook een veilige duik kunt nemen in het mooie zeezwembad.

Overnachting in

Treyarnon Bay (of Boscastle of Tintagel)

Dag 7

Vandaag wacht een lange rit naar Exmoor National Park; de route langs de noordkust is 170 kilometer lang, en kost je drie uur. Maar, er is onderweg veel moois te zien en te beleven. Wat te denken van het afgelegen Hartland Point, met het piepkleine, tussen messcherpe kliffen verscholen Hartland Quay. Het fotogenieke Clovelly met zijn witte huisjes en steil naar zee aflopende kinderkopjesstraat is toeristisch (je betaalt entree om het dorpje in te kunnen), maar voor de kleintjes is het leuk om op de rug van een ezel terug naar boven te worden gedragen. Na Barnstaple kun je kiezen of je de weg door het hart van Exmoor National Park kiest, of de weg langs de steile kust. Kies je de kustweg, dan kom je al gauw bij Combe Martin, waar je het Wildlife and Dinosaur Park kunt bezoeken. Hier vind je ook de hoogste kliffen van Engeland (meer dan driehonderd meter hoog). Bij Lynmouth kun je prachtige wandelingen maken door de groene vallei van Watersmeet en bovenlangs de steile kust, of tussen de mooie rotsen van de Valley of Rocks. De Cliff Railway verbindt het hooggelegen Lynton met Lynmouth, aan de kust.  Verder het binnenland in ligt het kleine gehuchtje Simonsbath waar je overnacht in een gastvrij hotel. Als dit hotel vol zit, proberen we het hostel voor je te boeken in het stadje Minehead, waar het hostel net buiten het stadje ligt in een stille beboste vallei.  Rijafstand van 160 tot 180 km, afhankelijk van de gekozen route.

Overnachting in

Simonsbath of Minehead

Dag 8

Exmoor National Park kent twee gezichten: de prachtige, steile en op sommige plekken beboste kustlijn, en het uitgestrekte binnenland, met heidevelden, weilanden en prachtige dorpjes en valleitjes. In de omgeving van Minehead kun je rond Porlock prachtig wandelen, langs mooie gehuchtjes met huisjes met rieten daken, zoals in Allerford en Selworthy. Een andere mogelijkheid is over het landgoed van Holnicote, met prachtige kliffen en een parkachtig landschap. Je kunt ook een wandeling maken naar de hoogste heuvel van Exmoor, de 519 m hoge Dunkerey Beacon. Of maak een ritje met de West-Somerset steamtrain naar Bishops Lydeard. Kies je liever voor het wat rustiger binnenland, dan kun je bij Exford of Withypool of Simonsbath wandelen langs de River Exe en de River Barle. Of je gaat op de heidevelden op zoek naar de grote kuddes edelherten en de wilde Exmoor-pony's die hier rondstruinen. In het Exmoor Pony Centre bij Dulverton leer je alles over dit bijzondere dier. 

Overnachting in

Simonsbath of Minehead

Dag 9

Na het ontbijt eindigt je reis. Een rit van circa anderhalf uur brengt je bij het vliegveld van Exeter, een rit van circa twee uur brengt je bij het vliegveld van Bristol.  Deze oude havenstad is zeker een uitbreiding van je reis waard! 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in 3 jeugdherbergen en één hotel, die allemaal op prachtige locaties liggen! De hostels zijn alle voorzien van het maximale aantal voorzieningen. Het zijn echter nog altijd groepsaccommodaties, geen hotels of B&B’s. Het comfort is dus relatief eenvoudig en je deelt het sanitair met andere gasten,  maar het zijn wel plaatsen waar families welkom zijn en waar kinderen 'niet op hun tenen hoeven te lopen'. Je  slaapt op je eigen familiekamer  soms in stapelbedden. Beddengoed is voor je gereserveerd, maar handdoeken dien je zelf mee te nemen. De jeugdherbergen zijn voorzien van diverse faciliteiten, zoals een keuken voor eigen gebruik,  lounge/zitkamer, droogruimte, internet en wifi (niet altijd even sterk signaal), een wasmachine en soms een tafeltennistafel, TV of poolbiljart aanwezig. Er is altijd een hoekje met informatie over de streek, wandelkaarten, wandelgidsen etc, en vaak zijn er spelletjes aanwezig en een kleine leeshoek.
De eerste 2 nachten verblijf je aan de rand van het grote dorp Okehampton en aan de rand van Dartmoor nationaal park in een oud treinstation.  Er is een restaurant, self-catering keuken, droogkamer en lounge. Je kunt er fietsen huren en via de hostel diverse ourtdoor-activiteiten regelen.  Er starten fietsroutes en wandelroutes vanaf de hostel en er is ook een kleine klimmuur.
Dan verblijf je 2 nachten aan de rand van het stadje Penzance, in het uiterste zuidwesten van Cornwall in een sfeervol Georgiaans herenhuis dat omgeven is door een mooie tuin. Het hostel heeft 100 bedden en er is een mooie ruime lounge en twee eetkamers, een restaurant, café-bar, droogkamer, spellenkamer, BBQ en self-catering keuken.
Vervolgens verblijf je 2 nachten in een hostel pal aan het prachtige strand van Treyarnon, aan de noordkust van Cornwall. Er is een surfschool, je kunt er surfuitrusting huren en er is een café met mooi terras. Er is een lounge, spellenkamer en een klein restaurant. Er is ook een self-catering restaurant.
De laatste 2 nachten verblijf je in een hostel in Minehead of in een gastvrij en typisch Engels hotel, op eenvoudige familiekamers met stapelbedden in het kleine gehuchtje Simonsbath, middenin het Nationaal Park Exmoor.  Het hostel in Minehead kunnen we alleen voor je aanvragen als je reservering binnen 2 maanden voor de start van je reis wordt geboekt.  Daarom proberen we eerst het hotel in Simonsbath te boeken.  Dit hotel heeft een gezellige lounge, goed restaurant en terras met uitzicht. Het hostel in Minehead ligt net buiten het stadje aan de rand van Exmoor National Park. Dit hostel ligt stil verscholen in een beboste vallei en is omringd door een mooie tuin. Er is een lounge en dining-room met restaurant, en ook een self-catering keuken. 

Bedenk dat veel hostels al vroeg volgeboekt zijn, boek daarom op tijd!
Als in een van de hostels de familiekamers zijn volgeboekt, dan overleggen we met je of je bereid bent om in een meerpersoonskamer met andere gasten te overnachten of we reserveren een plek voor je in een van de nabijgelegen hostels. Voor Okehampton is dat een midden in de Dartmoor gelegen hostel, gesitueerd in een oude boerderij. Voor Penzance is dat het hostel dat vlakbij Lands End in een beschutte vallei ligt. Voor Treyarnon Beach is dat het hostel aan het haventje van Boscastle of het werkelijk spectaculair op een klif gelegen, maar eenvoudige hostel van Tintagel (beide zijn zelfcatering). Voor Minehead is dat het hotel in Simonsbath in het hart van Exmoor Nationaal Park. 

Over de maaltijden

Bij dit arrangement is alleen het ontbijt inbegrepen. In geselecteerde alle hostels wordt een cooked breakfast geserveerd. In deze hostels kun je ook een avondmaal nuttigen of gebruik maken van de keuken om zelf een maaltijd klaar te maken. Er is altijd een keuken in de jeugdherberg met alles erop en eraan, zoals bestek, borden, pannen, theedoeken, gasfornuizen, ovens en een magnetron, zodat u ook uw eigen maaltijden kunt bereiden. De hostels van Oakhampton, Penzance en Minehead liggen dicht bij plaatsen met een ruim aanbod aan winkels.

Noot: Wanneer Treyarnon vol zit, reserveren wij (in overleg)  het hostel in Boscastle of dat van Tintagel. Beide zijn self-catering en hebben geen restaurant. Het ontbijt is in dat geval niet inbegrepen en hiervoor krijg je  dan een korting voor het missen van 2x ontbijt. 

Info kindvriendelijkheid

In de Engelse jeugdherbergen verblijven veel kinderen, maar er zijn in het algemeen geen specifieke faciliteiten voor kinderen (vanaf 3 jaar). Voor peuters en babys zijn de hostels niet geschikt.

Inbegrepen

 • 8 nachten verblijf in jeugdherbergen op familiekamers
 • 8x ontbijt
 • beddengoed
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (vlucht optioneel bij te boeken)
 • eventuele autohuur (optioneel bij te boeken)
 • alle lunches en diners
 • reis- en annuleringsverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

Je kunt deze rondreis zo inspannend of ontspannend maken als je zelf wil. Je vult je programma, met behulp van de informatie uit je Nederlandstalige reispakket, immers zelf in. Vanuit alle locaties waar je verblijft is een keur van activiteiten mogelijk: wandelen, fietsen, naar het strand, zwemmen of misschien wat avontuurlijkers voor oudere kids. In je reispakket vind je de nodige informatie, tips en wandelroutes. In de jeugdherbergen worden geen activiteiten georganiseerd, maar vind je wel de nodige aanvullende informatie (kaarten, wandelgidsjes, folders, etc). In je reispakket vind je de nodige informatie (praktisch en inhoudelijk) over de bezienswaardigheden en attracties die je onderweg tegenkomt. De beschreven wandelroutes zijn afgestemd op kinderen en dus niet te lang, maar wel afwisselend. De beschreven wandelingen lopen in lengte uiteen van 4 tot 10 km, met hoogteverschillen van 50 tot maximaal 250m stijgen en dalen per wandeling. Per wandeling is in het pakket aangegeven over wat voor soort terrein de tocht gaat en wat de lengte en hoogteverschillen zijn. Door het vochtige klimaat en de venige bodem kan het soms flink soppen zijn als je over kleine paden loopt. Het is dus slim om laarzen of (zo goed als) waterdichte schoenen mee te nemen. We hebben korte wandelingetjes uitgezet die ook geschikt zijn voor kleine kinderen. De wandelingen zijn kort en er zijn meerdere wandelingen per dag beschreven, zodat je ook wandelingen kunt combineren. 

Geschikt voor kinderen

De reis is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor kleinere kinderen zijn de hostels waar je verblijft niet echt geschikt.  Er zijn geen faciliteiten voor babys en peuters.

Extra dagen

Op elke locatie zijn extra dagen bij te boeken. Met name in de omgeving van Penzance en Minehead is er van alles te beleven. Wil je wat langer aan het strand verblijven, kies dan voor een verlenging bij Treyarnon Bay. Bij de hostel van Okehampton is een Activity Center gevestigd vanwaar uit je allerlei gegidste activiteiten kunt ondernemen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je met de eigen auto wilt reizen zijn er meerdere mogelijkheden om naar Engeland te gaan: je kunt de ferry van Hoek van Holland naar Harwich nemen (Stenaline, ca 14x per week, overtocht duur ca 6,5 uur), de ferry van Calais naar Dover (DFDS en P&O, veel overtochten per dag) of de autotrein door de Kanaaltunnel nemen.  De rit van Utrecht naar Okehampton via de Kanaaltunnel is 830 km, en net in één dag te doen.  Aan te raden is echter om halverwege een overnachting te regelen, bijvoorbeeld in de buurt van Londen. 

Bij alle hostels kun je gratis parkeren, al is het aantal parkeerplaatsen bij sommige hostels beperkt. Bij Treyarnon hostel is er een grote parking waar je wel voor betaalt. 

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan reis je vanaf Amsterdam in ca. 8 uur naar Exeter-St.David's (2x overstappen). Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Autoverhuurkantoren liggen ca 3 km van het treinstation, een kort ritje per taxi.

Voor informatie over openbaar vervoer in zuidwest Engeland: klik hier

LET OP
Zorg voor ruime overstaptijd in London (min. 1 uur), aangezien je per metro van St.Pancras International Trainstation naar Paddington station moet reizen. Het kan druk zijn in de metro. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is. Je kunt kiezen voor de Stenaline van Hoek van Holland naar Harwich (ca 14x per week, overtocht duurt ca 6,5 uur, deze ferry is vaak lang vantevoren volgeboekt) of met P&O of DFDS van Calais naar Dover. Deze ferries gaan zeer frequent (DFDS 15x per dag, P&O tot 23x per dag) en duren 1,5 uur. 

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Bristol.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Voor deze reis heb je een (huur)auto nodig. Van het vliegveld van Bristol rijdt je in ca 2,5 uur naar Okehampton, vanaf Exeter airport rij je in een klein uur naar Okehampton.  Eindpunt Minehead ligt 1, 5 uur rijden van zowel Bristol als Exeter.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.

 

NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. Bedenk dat de hostels voor de zomermaanden vaak vroeg volgeboekt zijn. Boek daarom tijdig!  

Zuidwest-Engeland kent een klimaat dat sterk op dat van Nederland lijkt.  De streek kent de warmste temperaturen van de Britse Eilanden. Wel zijn er grote temperatuurverschillen tussen de relatief koelere en vaak winderige noordkust en de hogere heidegebieden  en de beschutte en warmere zuidkust. In augustus bloeit de hei mooi paars. In de zomermaanden en september is het zeewater aan de noordkust van Cornwall ca 15 graden, aan de zuidkant een paar graden warmer. Aan de noordkust wordt op veel stranden zwemmen afgeraden vanwege de sterke stroming. Hier vind je wel de beste surfstranden. Aan de zuidkust liggen de meeste stranden een stuk beschutter. 

 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Zuidwest-Engeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens deze reis zijn er diverse attracties te bezoeken. Dit kan naar eigen interesse en keuze en daarom zijn ze ook niet in onze prijzen inbegrepen. Een gezin bestaande uit twee ouders en twee kinderen dat zo goed als alles wil doen en bezichtigen, zal ca. 350 euro kwijt zijn. Bezoekt u maar af en toe iets, dan kunt u al snel met de helft of minder toe per gezin.

Voor deze reis heb je een (huur)auto nodig.

Tijdens de activiteiten is het handig om een rugzakje mee te nemen waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, regenkleding, een veldfles, de lunch en eventueel een fototoestel of een verrekijker. Verder raden we de volgende uitrusting aan:

 • wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend, goed waterafstotend en ingelopen
 • laarzen en/of sportschoenen die nat mogen worden
 • licht schoeisel voor in de accommodaties
 • warme én luchtige kleding
 • regen- en winddichte kleding, bijvoorbeeld Gore-Tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzak
 • veldfles (minimaal 1 liter) of meerdere kleine flessen
 • zakmes
 • zitmatje voor lunch in het veld
 • handdoeken (voor in de hostels)
 • zwemkleding en badhanddoeken
 • antimuggenolie, -gel of -zalf tegen de ‘midges’
 • geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • Engelse ponden, pinpas
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • verder eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel met voldoende geheugenkaartjes, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen om blaren af te plakken, bijvoorbeeld Second Skin, pilletjes tegen wagenziekte of zeeziekte
Waterdichte schoenen zijn erg fijn op deze reis, maar er zijn maar weinig wandelschoenen die volledig waterdicht zijn. Als de schoenen daar geschikt voor zijn, kun je thuis een paar keer goed waxen. Vraag dit na bij een goede buitensportzaak. Bij slecht weer kun je natuurlijk ook laarzen met profielzolen aantrekken.

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

xx

Groot-Brittannië - Zuidwest-Engeland

Blauwe zee, paarse hei en rode kliffen

Gezinsrondreis per (huur)auto langs jeugdherbergen

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.