alpe adria radweg fietspad

3x mooiste fietsgebieden Noord-Italië

Fietsen Noord-Italië: drie mooiste gebieden

Geasfalteerde routes, maar ook oude spoorlijnen en autoluwe weggetjes: fietsen in Noord-Italië is zeer gevarieerd. Er zijn fietsroutes voor de recreatieve fietser en sportieve gezinnen, maar ook tochten voor echte wielrenners. Wil je tijdens een fietsvakantie Noord-Italië ontdekken? Hieronder lees je meer over de drie mooiste fietsgebieden.

1. Alpe Adria Radweg: Fietsen naar de Adriatische zee

De Alpe Adria Radweg is ideaal voor de fietser die graag inspanning en ontspanning combineert. In het Oostenrijkse deel van de route moet je af en toe best klimmen, in Italië doe je wat rustiger aan. Je fietst voornamelijk langs rivieren die voor de nodige verkoeling zorgen, met op de achtergrond hoge bergtoppen. Deze fietsvakantie start in Oostenrijk en eindigt aan de Adriatische kust in Noord-Italië. Er is een zesdaagse variant, die start in Villach in Karinthië en eindigt in de badplaats Grado in de regio Friuli. Kies je voor de elf daagse fietsreis, dan start je in Mozartstad Salzburg. 

Foto: Nico Drost

2. Via Francigena: Volg de pelgrimsroute

Een van de bekendste middeleeuwse pelgrimsroutes in Europa is de Via Francigena, de 'Weg van de Franken', die loopt van het Engelse Canterbury naar Rome. Als fietser volg je het Noord-Italiaanse deel van deze route, die volledig gemarkeerd is en zo'n 25 dagetappes telt. In Noord-Italië fiets je het deel tussen de Grote Sint-Bernhardpas en Pavia. Onderweg geniet je van de schilderachtige landschappen van Aosta en Piemonte. Na een dag flink fietsen beloon je jezelf met een glas lokale wijn en andere culinaire hoogstandjes uit de regio. 

3. Fietsen in Alto Adige

Fietsen in Noord-Italië in Zuid-Tirol, of Alto Adige zoals de Italianen zeggen, biedt voor elk wat wils. Als avontuurlijke fietser begin je de fietsreis op hoogte, met uitzicht op het Reschenmeer. Gedurende vijf dagen volg je het spoor naar beneden via de stille Val d'Adige en het kuuroord Merano, richting Bolzano. Eindpunt is het Gardameer. Hier kom je op adem in de mondaine badplaats Riva del Garda. Fietsen in Alto Adige doe je over strak geasfalteerde fietspaden van meer dan 200 kilometer die autovrij zijn. Onderweg kun je uitblazen bij een van de vele picknickplaatsen of neem je plaats op een gezellig terras. De kindvriendelijke route in dit gebied fiets je tussen Merano en het Gardameer.  

Aanbevolen reizen

Bekijk de reizen
Italië - Südtirol & Trentino, 8 dagen
IMG_0109.jpg 8,2
Family specials
Privéreis
Italië - Südtirol & Trentino van Merano naar het Gardameer

gezinsfietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 1.059
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Italië - Südtirol & Trentino, 7 dagen
shutterstock_486559153.jpg 8,3
Fietsen
Privéreis
Italië - Südtirol & Trentino van Resia naar het Gardameer

fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
7 dagen
vanaf € 939
Prijs per persoon bij min. 2 personen