Een auto huren in Canada huurvoorwaarden Sunny Cars - Alamo Canada

Inbegrepen in de huurprijs

- Ongelimiteerd aantal kilometers

- Luchthavenafleveringskosten

- WA-verzekering conform de lokale wettelijke voorwaarden 

-  Aanvullende WA-verzekering van 7,5 miljoen euro, omdat de wettelijk verplichte lokale dekkingssom onvoldoende is volgens de Sunny Cars standaard

- CDW-verzekering (schade aan de huurauto)

- TP-verzekering (diefstal van de huurauto)

- Terugbetaling eigen risico: in geval van schade en/of diefstal belast de autoleverancier je met een eigen risico. Dit bedrag betaal je ter plaatse en wordt na thuiskomst door Sunny Cars vergoed. Het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering hiervoor af te sluiten. Hier zitten ook eventuele sleepkosten in.

- Dekking glas-banden-bodem-dakschade: bij een schadegeval betaal je de kosten aan de lokale autoleverancier. Na thuiskomst wordt deze schade door Sunny Cars vergoed, het is dus niet nodig om lokaal hiervoor een extra verzekering af te sluiten.

- Bestuurder: in de basishuur is 1 bestuurder inbegrepen. Ter plaatse kun je voor een toeslag $ 10,- + tax per dag per toegevoegde bestuurder, extra bestuurders toevoegen op het huurcontract. Maximaal 3 extra bestuurders zijn toegestaan. Alle bestuurders moeten hun rijbewijs en paspoort kunnen overleggen om als (extra) bestuurder op het huurcontract vermeld te worden.

- Tankregeling FF: je krijgt de auto met een volle tank mee en moet deze ook weer vol inleveren. Wanneer je de huurauto met minder brandstof inlevert dan afgesproken, worden er, naast de ontbrekende brandstof, servicekosten voor het aftanken in rekening gebracht. Voor de eerste tank brandstof wordt meestal een waarborg gevraagd. 
 
Customer Service Fee
Bovenop de huurprijs wordt een verplichte Customer Service Fee gerekend (EUR 18). Deze service fee is van toepassing op iedere reservering en dekt de schade (incl glas, banden en bodem) aan de bij Sunny Cars geboekte huurauto, via een declaratieprocedure. Tevens voorziet dit pakket in kosteloos annuleren  en een snelle afhandeling door het Customer Care team.

Belangrijke huurinformatie

- Waarborg: creditcard op bestuurdersnaam verplicht (American Express, VISA, Mastercard). Zonder creditcard wordt de auto niet meegegeven. Wij gebruiken de naam van de hoofdboeker op je reisovereenkomst als hoofdbestuurder. Let er dus op dat je de goede naam doorgeeft. Het bedrag van het eigen risico wordt als waarborg van je creditcard afgeschreven. Elektronische creditcards (waarvan geen afdruk gemaakt kan worden) worden niet geaccepteerd.

- Belangrijk: reserveringen voor klanten van wie de hoofdverblijfplaats is gevestigd in het land van huur en/of in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, afgegeven in het land van de verhuur zullen niet worden geaccepteerd.

- Rijbewijs: de huurder moet tenminste 1 jaar in het bezit zijn van een geldig EU-rijbewijs.

- Minimum leeftijd: 25 jaar.

- Verlagen van de minimumleeftijd: 21 t/m 24 jaar mogelijk tegen betaling van CAD 25,- per dag per bestuurder

- Extra bestuurder: CAD 10,- per dag per bestuurder

- Maximum huurperiode: maximaal 92 dagen per voucher.

Hotelaflevering / one way huren / grensoverschrijding

- Hotelaflevering: niet mogelijk.

- One way huren: uitsluitend op aanvraag tegen kosten. Van Vancouver APT naar Calgary APT: kosteloos; van Calgary APT naar Vancouver APT CAD 150; van Montreal APT naar Toronto Intl. APT en v.v. kosteloos; one way binnen de stadgrenzen van Calgary, Toronto of Montreal kosteloos. De kosten voor de overige one ways zijn afhankelijk van de afstand tussen beide verhuurlocaties: 0 – 50 kilometer: CAD 50, 51-300 km: CAD 199, 301-800 km: CAD 300, 801 – 1600 km: CAD 500, 1601-2500 km: CAD 750, meer dan 2500 km afstand: CAD 1000. Alle bedragen zijn exclusief lokale belastingen.

- International one way huren: uitsluitend op aanvraag met een toeslag naar specifieke stations in de USA mogelijk. Niet toegestaan met economy auto's.

- Grensoverschrijding: kosteloos mogelijk naar de USA. De grensoverschrijding hoeft niet aangevraagd te worden, maar kan ter plaatse worden geregeld. 

Accessoires en optionele services

- Sommige locaties vragen een Customer Facility Fee bijvoorbeeld bij luchthavens. Dit is niet inclusief en betaal je ter plekke.

- Babyzitje (voor baby's tot 11 maanden): 6,99 CAD per dag (max. 70 CAD per 30 dagen), waarborg CAD 50.

- Kinderzitje (voor kinderen tot 5 jaar): 6,99 CAD per dag (max. 70 CAD per 30 dagen), waarborg CAD 50.

- Booster (voor kinderen tot 10 jaar): 6,99 CAD per dag (max. 70 CAD per 30 dagen), waarborg CAD 50.

- GPS: kan slechts als preferentie opgegeven worden. Kosten: CAD 11,99 per dag / CAD 69,95 per week, max. CAD 179,99 per 30 dagen. Let op: de GPS moet je ter plaatse afrekenen. Wij kunnen deze wel voor je aanvragen bij je boeking, maar er is geen garantie dat ze beschikbaar zijn.

- Aanvullende verzekering Roadside Assistance voor hulp bij pech onderweg: CAD 6,99 + tax per dag.

- Winterbanden: zijn alleen verkrijgbaar op het moment dat de weersomstandigheden ten tijde van het ophalen van de huurauto dit verplichten.

- Sneeuwkettingen: niet leverbaar.

- Ski-rek: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor categorie FO en VC in de plaatsen: Banff, Calgary, Montreal, Ottawa, Toronto en Vancouver: voor CAD 7,50 per dag.

- Imperiaal:  niet verkrijgbaar.

- WIFI / MIFI Hotspot: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor CAD 23,99 per dag. Enkel mogelijk op de bestemmingen waar deze als extra bijgeboekt kan worden. De mogelijkheden met dit apparaat: Navigatie, WiFi, bellen, Travel Apps. Meer informatie te verkrijgen bij het ophalen van de auto.

Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren.

Optionele verzekeringen ter plaatse

Je kan desgewenst het Roadside Service Plan (R.S.P.) bijboeken voor CAD 5,99 per dag. Deze service dekt het volgende:

- Vervanging van autosleutel
- Vervanging van ruit bij schade niet door schuld bestuurder
- Lekke band
- Vervanging band
- Sleepkosten
- Hulp bij lege accu
- Buitengesloten van voertuig

Terugbetaling eigen risico en glas-banden-bodem-dakschade

- Het eigen risico op de schade- en diefstalverzekering bedraagt CAD 500 

- Schade aan glas-banden-bodem of dak (GBBD) van de huurauto zal de lokale autoleverancier aan je doorberekenen. Dit bedrag is echter gedekt via de all-in huursom van Sunny Cars. Na thuiskomst kun je het schadebedrag eenvoudig claimen via het declaratieformulier dat je hier vindt. Terugbetaling is gegarandeerd, mits aan de voorwaarden is voldaan uiteraard. Deze vindt je terug in de Algemene Voorwaarden van Sunny Cars. 

- Sluit bij het ophalen van de huurauto dus geen aanvullende verzekeringen af. Doe je dit toch, dan krijg je de kosten voor deze (overbodig) afgesloten verzekering niet van Sunny Cars terug. Ondervind je problemen over deze voorwaarden bij het ophalen van de auto, neem dan contact met Sunny Cars of SNP op via ons noodnummer, zodat we kunnen bemiddelen. 

Tot slot

- Toegestane wegen: de bestuurder is verantwoordelijk voor alle schade aan de auto die ontstaat wanneer er op een onverharde weg gereden wordt die niet door de staat onderhouden wordt. Dit zijn bijvoorbeeld 'eigen wegen', 'logging roads' en kunnen wegen zijn die leiden naar een startpunt van een wandeling of een toegangsweg naar een accommodatie. Ben dus extra voorzichtig op deze momenten. De verzekeringen zijn op dat moment niet meer van toepassing. Een officiële weg, die zowel verhard als onverhard kan zijn, staat aangegeven op de provinciale wegenkaarten en is meestal voorzien van een wegnummer.

- Je kan een deel van het eigen risico bij het rijden op een onverharde weg afkopen door vooraf bij SNP de verzekering No Risk Global af te sluiten. De premie bedraagt € 4,50 per dag voor een auto (+ poliskosten + 21 % assurantiebelasting). Het eigen risco op een verharde weg is dan teruggebracht tot € 0,-, de cascoschade aan de auto is gedekt tot € 10.000,- . De WA-aansprakelijkheid is gedekt tot € 7.500,- en repatriëring van het voertuig tot € 3.500,-. Bedenk dat de rest van een schade dus nog steeds voor eigen rekening is bij het rijden op een onverharde weg.

- Canadees paspoort: het is niet toegestaan voor personen met uitsluitend een Canadees paspoort/rijbewijs om via Sunny Cars een auto in Canada te huren. Dit is wel mogelijk als aangetoond kan worden woonachtig te zijn in Nederland of België.