Wandelen in Aragón, Spanje Gouden tip Sierra de Guara

Tipgevers

Titia werkt op een financiële administratie en Pieter als HR-manager. Vroeger waren ze reisleider. Ze zijn verzot op wandelen en tweemaal per jaar maken ze een individuele wandelreis van SNP. Ze reizen bij voorkeur per trein. Hun gouden tip: de individuele wandelreis door de Sierra de Guara in Aragón.

Waarom deze wandelvakantie in de Sierra de Guara?
De verlatenheid van de streek met gehuchten en onbewoonde dorpjes, de uitgesleten kalkwanden van de canyons met rotskruipers en rode tekeningen van herten, de steeneiken en vele bloemen, de gastvrijheid in de accommodaties, de barman met zijn moeder in Rodellar, de lammergier en de slangenarend, de afdalingen naar rivieroversteekjes, de schaapskudde en amandelbomen van San Pelegrin, de oude keuken in El Condor, de afwisselende wandelingen en de Somontano-wijnen in combinatie met lamsvlees. Je komt echt tot rust tijdens de wandeltochten, een enorm contrast met het drukke Nederland.

Wat was het mooiste moment op deze wandelreis in Aragón?

De in bloei staande en geurende amandelbomen waren een van de vele bijzonderheden om bij stil te staan. Maar het meest bijzondere voor ons was de wandeltocht naar Lecina, een dorpje met zes vaste bewoners en een authentiek hotel, geheel van natuursteen. De wandeling daalt eerst af naar de Rio Vero waar de gieren en wouwen continue rondcirkelen. Dan door een eikenbos naar een kam waar de besneeuwde Pyreneeën te zien zijn en een uitzichtpunt met gieren op ooghoogte. Vervolgens afdalen door de kloof van de Rio Vero met oversteken door het koele water, en dan weer omhoog. Via een oude watermolen en de op één na grootste steeneik van Spanje naar Lecina, dat mooie dorp met maar zes bewoners. Bij Hotel La Choca waren de eigenaren even weg, maar de bagage stond klaar, de kamer was open en daar stonden koude drankjes klaar.

Hoe zit de wandelreis in elkaar?
De dagtochten sluiten prachtig aan, met slechts eenmaal een transfer van 6 kilometer. Het verblijf aan het begin en einde in een prima hotel in het oude Moorse vestingplaatsje met bars en restaurants, met tussendoor de rust en verlatenheid van het lege landschap en leeggelopen kleine dorpen, geeft een geweldige afwisseling.

Wat is de beste tijd om te wandelen in de Sierra de Guara?
Wij zijn half maart geweest en toen was het koel met zon, uitstekend wandelweer. En de eerste voorjaarsbloemen, zoals gele narcissen, blauwe leverbloempjes en witte crocussen stonden in bloei en de vogels keerden net terug uit Afrika. Het voorjaar, maar ook het najaar, zal zeker een prima tijd zijn. In hoogzomer zal het wel heet zijn in de Sierra de Guara.

Krijg ik wel waar voor mijn geld?
Je merkt dat deze wandelreis met liefde en vakmanschap in elkaar is gezet. Daarbij is de service wat betreft vervoer en maaltijden door de accommodaties uitstekend en de beleving zo groot, dat deze reis het geld zeker waard is. Wij hebben al vele wandeltochten in Europa gemaakt, maar deze reis behoort tot de toppers voor ons.

Wandelvakantie Spanje - Aragón - Sierra de Guara
8-daagse wandelreis langs hotels, herberg en casa rural
Reiscode 321130 | prijs v.a. €595,- | vertrek mrt - nov 

Wandelreis in de Sierra de Guara in Aragón, tussen de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën en de uitgestrekte, droge Ebrovlakte. Loop door spectaculaire kloven en geniet van adembenemende vergezichten in het grillige, desolate landschap van de Somontano (‘aan de voet van de berg’). Start in het eeuwenoude stadje Alquézar en trek het verlaten binnenland in. Overnacht in mooi en rustig gelegen, authentieke onderkomens.

 

Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten