Duitsland - Eifel * Bitburger Land, 4 dagen Bitte ein Bit....

« Terug naar overzicht
Licht en comfortabel
Privéreis - Wandelen

Lichte wandelvakantie vanuit sfeervol hotel

Zo dicht bij en zo anders... De Eifel is de ideale achtertuin voor een afwisselende, korte wandelvakantie. Het gebied rond Bitburg kent een lange geschiedenis, beginnend met de Romeinen in Trier, die tijdens de wandelingen zichtbaar is in een aantal fraaie burchten, kloosters en kerken. Een andere trekpleister is het wild meanderende dal van de Kyll, waar het riviertje geflankeerd wordt door een spoorlijn en een wandel-fietspad. De afwisseling in landschap tussen het dal van de Kyll en de velden erboven is groot. Je verblijft in het middeleeuwse dorpje Dudeldorf, in een sfeervol hotel met grote tuin, waar de Nederlandse eigenaren je verwennen met heerlijke maaltijden en je alles kunnen vertellen over de omgeving.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek aan Romeins Trier
 • Heerlijk eten
 • Korte en wat langere wandelingen mogelijk
 • Lekker dicht bij huis
 • Sfeervol hotel in leuk dorp
 • GPS tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Eifel * Bitburger Land

Dudeldorf ligt in één van de vele valleitjes van het open en uitgestrekte Eifel plateau bij Bitburg, dat hier wordt doorsneden door het beboste Kylltal. Weidse akkers worden afgewisseld door kleine valleien. De vochtige dalen zijn rijk aan vlinders en vogels met in het voorjaar velden vol sleutelbloemen en orchideeën. Tussen de akkers liggen bossen in alle kleuren groen: een ideale schuilplaats voor schichtige reeën en everzwijnen. De Kyll is van oudsher een handelsroute geweest en een favoriete plek voor vestiging. Gelegen op de plek waar de Kyll in de Moezel uitkomt ligt Trier, de oudste stad van Duitsland en vermaard om haar Romeinse 'Porta Nigra', badhuizen en amfitheater. Vanaf Trier trok men het binnenland in langs de Kyll en al in 1345 kreeg Dudeldorf van de toenmalige koning het recht een stadsmuur te bouwen. Ook rond Kyllburg is uit vorige eeuwen veel bewaard gebleven, bijvoorbeeld Schloss Malberg en Kloster Sankt Thomas; zoals elk klooster in die tijd met een eigen brouwerij. Ook tegenwoordig komt er schuimend bier uit de regio; na afloop van de wandeling op het terras kan je volstaan met 'Bitte ein Bit'.

Dag 1

In Dudeldorf word je ontvangen met een Franse crêpe en koffie of thee. Daarvoor of daarna kan je een korte rondwandeling van 7 km (100 m stijgen en dalen; 2,5 uur lopen) over de velden rond het dorp en door het Aulbachtal maken.

Overnachting in

Dudeldorf

Dag 2

Vanuit het hotel maak je een mooie rondwandeling. Via de Lange Bach en de Aul Bach daal je af in het meanderende dal van de rivier de Kyll. Je volgt het vrolijk kabbelende riviertje een tijdje om via Philippsheim (korte variant) of Speicher (lange variant) weer omhoog te lopen en via veldwegen terug te keren naar het uitgangspunt.
Wandeling: 8 of 14 km, 100 of 260m stijgen en dalen, 3 of 5 uur lopen.

Overnachting in

Dudeldorf

Dag 3

Na 12 km rijden begint de wandeling in het stadje Kyllburg, gelegen in een wilde slinger van de rivier. Je loopt langs het imposante Schloss Malberg, dat eventueel te bezoeken is. Je klimt uit het dal omhoog langs rotspartijen en met uitzicht over het Kylldal en daalt wederom af naar het fraaie Kloster Sankt Thomas, gesticht aan het eind van de 12e eeuw ter ere van de in 1170 vermoordde aartsbisschop van Canterbury; Thomas Becket. Heb je genoeg gewandeld dan neem je het treintje terug, of je wandelt langs de rivier terug naar Kyllburg.
Wandeling: 7 of 11 km, max. 250m stijgen en dalen, 2,5 of 4 uur lopen.

Overnachting in

Dudeldorf

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement. We raden aan, nu je hier toch bent, een bezoek aan Trier te brengen. Eventueel kan je hiervoor een extra overnachting bijboeken.
Trier is de oudste stad van Duitsland en ligt 40 km in zuidelijke richting (kan prima met de trein, maar geen parkeerproblemen als je met auto gaat). De geschiedenis van de stad gaat terug naar de Romeinse tijd. Wereldberoemd zijn de Porta Nigra, de Basilica, de Thermen en het Amphitheater. Maar ook 2000 jaar Christelijk geschiedenis heeft tal van monumenten achter gelaten: de Dom, St. Paulin en Liebfraukirche. Trier heeft tevens enkele prachtige straten en markten en vele terrasjes.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Dit door vriendelijke en behulpzame Nederlanders gerunde hotel, is rustig en mooi gelegen in een Eifeldorp met veel historie. Het is een 18e-eeuws herenhuis met sfeervol ingerichte kamers, allemaal met een privébadkamer. Je verblijft in een van de ruime en prima 'comfort-plus' kamers. In de gezellige stube kan je terecht voor een drankje en het diner wordt in de mooi gedecoreerde eetzaal geserveerd. Oorspronkelijk werd dit gebouw gebruikt voor het brouwen van het eerste Bitburger bier. Na de wandelingen kan je ontspannen op het terras in de grote tuin.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wilt u twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt u dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

's Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. De eigenaren verzorgen met plezier een lunchpakket voor je (maar dit is niet inbegrepen). Voor kleine boodschappen is er een winkeltje om de hoek bij de stadspoort.

Er wordt goed gekookt in het hotel (de eigenaar/kok had eerder een restaurant in Frankrijk) en de avondmaaltijd is dus elke dag iets om naar uit te kijken.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners
 • Franse crêpe met koffie of thee bij aankomst
 • SNP-reisdocumentatie, routebeschrijving en eenvoudig kaartmateriaal
 • GPS-tracks
 • Originele 1:25.000 wandelkaart in bruikleen tijdens het arrangement (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige transfers
 • Eventuele entrees
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt niet al te lange wandelingen over (on)verharde weggetjes en goede wandelpaden. De routes zijn goed gemarkeerd en op de meeste dagen is er nog een keuze van een langere of kortere variant. In dit heuvellandschap zijn de hoogteverschillen beperkt en zijn de stijgingen nooit erg steil.
 
Soms rijd je een kort stukje naar het beginpunt van de wandeling. Ben je met de trein dan kan de hotelier je (tegen een vergoeding van 50 cent per kilometer) wegbrengen en ophalen.

Extra dagen

Je kan dit arrangement naar believen verlengen. In het reispakket met routebeschrijvingen is daarvoor een extra wandeling opgenomen. In het hotel heeft men ook nog extra wandelbeschrijvingen.
NB. Volgens de hotelier proberen SNP-gasten vaak ter plekke nog een dag bij te boeken. Helaas lukt dit niet altijd. Het is beter dit vooraf te doen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Dudeldorf is ca. 325 km. Je kan de auto bij het hotel parkeren.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Philippsheim laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven. 

In Philippsheim word je (zonder kosten) opgehaald door de hotelier (4 km) en voor de terugreis, weer afgezet. Om bij het beginpunt van de wandelingen te komen, beschreven op dag 3 en 4, heb je, indien je per trein bent gearriveerd, een transfer nodig van de hotelier (tegen vergoeding).

 

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Philippsheim    08:02 - 13:49 1
Philippsheim– Amsterdam CS 14:10 - 20:26  1

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Je kan dit arrangement starten van begin maart tot begin december. Reserveer tijdig indien je dit arrangement in een (voorjaars-) weekend wil boeken.

Tip: in het eerste adventsweekend is er de kleinschalige en gezellige Dudeldorfer kerstmarkt. Een echte ouderwetse kerstmarkt voor de liefhebbers.... Parkeren kan dan niet bij het hotel, bagage afgeven wel. Speciale kerstmarktmaaltijden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Je betaalt ter plekke € 7,- per nacht voor je hond.

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

IMG_5051.JPG

Duitsland - Eifel * Bitburger Land

Bitte ein Bit....

Lichte wandelvakantie vanuit sfeervol hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten