BS_-_Buraco_das_Araras_WEB.jpg

Vakantie Brazilië Rio de Janeiro, Amazone en de Pantanal

Het mooiste van Brazilië met SNP

Vakantie in Brazilië betekent overweldigende natuur, afwisselende landschappen, bruisende cultuur en een levendige bevolking. Het is een prachtig land vol contrasten en verschillen. Natuurlijk lonkt het stereotype beeld van carnaval en de mooiste stranden, maar maak van jouw rondreis door Brazilië vooral een reis vol avontuur. Zo word je nat bij de razende watervallen van Iguaçu (Iguazu) en verwen je je gehoor en ogen bij samba en capoeira. De koloniale steden Salvador, Paraty, Ouro Preto en São Luis verraden een verleden van handel in slaven, diamanten en goud.

Actieve vakantie Brazilië
In Rio bezoek je het verlichte Christusbeeld op de Corcovado en het beroemde suikerboord in de Guanabara baai, die zo groot is dat de Portugezen dachten dat het om een rivier ging. Wandel door het mozaïek aan oerwoud, rivieren en moerassen in de Amazone en sta in de Pantanal - 's werelds grootste wetland - oog in oog met jaguars, capibara’s, reuzenmiereneters en vele vogels. Fietsen en wandelen kan in Brazilië prima op autovrije eilanden als Ilha Grande en Ilha do Mel en door beboste valleien in de Chapada Diamantina in Salvador de Bahia. Watervertier met een kayak vind je rondom het eiland Ilha de Tinharé of vaar met een schoener de kristalheldere zee op naar afgelegen witte zandstranden. Waar je ook gaat, Brazilië geeft je vakantie kleur.

 

Toon Avontuur op Maat in Brazilië

SNP reis
Brazilië Bahia

Actieve rondreis vanuit pousadas en hotels

15 dagen v.a. € 4.002
Prijs per persoon bij min. 2 personen
BS_-_Foz_9_WEB.jpg
Bouwsteen
Brazilië Iguaçu Falls - Watergeweld en Regenwoud

Verblijf vanuit luxe hotel

4 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Brazilië met SNP

  • SNP-reispakket met veel tips over lokale excursies en veel achtergrondinformatie
  • Bij selfdrives krijg je een routebeschrijving, nooit meer de weg kwijt
  • Stel zelf je reis samen met een groot aanbod aan diverse korte reisarrangementen
  • Maak een unieke schoenertocht vanuit de haven van Paraty naar een archipel van dichtbeboste eilanden, kristalheldere zee en afgelegen witte zandstranden
  • Pantanal & Amazonewoud

Wist je dat

  • Amazone-rivier en zijrivieren zijn goed voor twintig procent van de totale zoetwatervoorraad op aarde
  • In de Pantanal, een halfopen savanne - en moerasgebied van 150.000 km2 groot, vol dieren, is de Pantaneiro (de Pantanal-cowboy) hét symbool van de echte man
  • In Sao Paulo leeft de grootste Japanse gemeenschap buiten Japan
  • Reuzenrivierotters (tot 1.80 meter lang) gedijen het beste in groepjes van vier tot zes volwassenen om hun jongen te kunnen beschermen
  • Het dertig meter hoge beeld van Christus de Verlosser met hemels uitzicht op Rio de Janeiro en de baai van Guanabara, is een van de zeven nieuwe wereldwonderen!

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
Klaas Zwartjes

Klaas Zwartjes

Midden- en Zuid-Amerika

Er zijn weinig landen ter wereld met zo’n grote diversiteit als Ecuador. Van het Amazone regenwoud in het oosten tot de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte en de tropische kuststreek in het westen. Vooral het reizen door de Andes is een beleving. Historische steden als Quito en Cuenca en een aaneenschakeling van prachtige vergezichten. Een bezoek aan de bijzondere Galápagos-eilanden vervolmaakt je Ecuador-reis.

Mail naar afdeling Verre Reizen

Regio's in Brazilië