Vakantie Zuid-Afrika de wereld in één land

Vakantie in Zuid-Afrika: actieve rondreizen en safari's

Reizen in Zuid-Afrika betekent volop vakantie langs wildparken als het Krugerpark, Addo Elephant National Park en het Hluhluwe Game Reserve in een land dat op cultureel gebied minstens zoveel te bieden heeft. Maak bijvoorbeeld een mooie autorondreis met een huurauto over Route 62 of de Tuinroute. Bezoek tijdens je rondreis Zuid-Afrika landschappelijk hoogtepunten, of zelfs de Grote Karoo, het droge binnenland. Langs de kust kun je walvissen spotten vanaf Hermanus en relaxen op de zandstranden van Kaap de Goede Hoop of langs de kust ten noorden van Durban. Ook erg leuk voor gezinnen met kinderen.

Wandelen en fietsen in Zuid-Afrika

Liever een wandelvakantie in Zuid-Afrika? Wandelen doe je bij voorkeur in de Drakensbergen of het bergmassief Soutpansbergen in Limpopo. Sla de ‘voetpade’ in en ervaar hoe het culturele erfgoed van de Venda en Tsonga in ere wordt gehouden. Of ga fietsen in Zuid-Afrika door de West-Kaap. Hoe jouw actieve vakantie in Zuid-Afrika er ook gaat zien, SNP regelt altijd bijzondere accommodaties. Van luxe safari lodges in de wildparken tot aan gemoedelijke B&B’s en boutique hotels. Van heerlijke Kaapse wijnen tot aan de Kaaphollandse architectuur, van rustzoekers tot aan de outdoorzoekers, de Regenboognatie biedt dé tijd van je leven. Een vakantie in Zuid-Afrika, ver weg en toch dichtbij!

 

Toon alle reizen in Zuid-Afrika

Wat wil je doen in Zuid-Afrika

Rondreizen

8 reizen

Wandelen

2 reizen

Fietsen

Vogels kijken

Met een groep

Met het gezin

Zuid-Afrika met SNP

 • Reizen in Zuid-Afrika met SNP: 'value for money'
 • Bijzondere groepsreizen voor wandelaars, vogelaars en families
 • Optimale vrijheid met self-drive reizen, ook zeer geschikt voor families met jongere en oudere kinderen
 • Accommodaties gekozen om de ligging en hun wow-effect
 • Flexibiliteit, stel je eigen reis samen
 • Drakensbergen: hikers paradise!
 • Cederbergen, wandelparadijs op 2 uur rijden vanaf Kaapstad

Toon Avontuur op Maat in Zuid-Afrika

Wist je dat

 • Mapungubwe in de provincie Limpopo was 800 jaar geleden het eerste koninkrijk in Zuidelijk Afrika
 • Afrikaans is de jongste officiële taal ter wereld, door 5 miljoen mensen gesproken
 • Franschhoek, gelegen in de winelands, herbergt de meeste ‘award winning’ restaurants van Zuid-Afrika
 • Museum District Six; beleef en herleef de tumultueuze geschiedenis van deze zwarte volksbuurt in Kaapstad
 • Fynbos is ’s werelds 6e florarijkdom met 5000 endemische plantsoorten in de Kaap
 • De kustlijn van het iSimangaliso Wetland NP is de enige plek in Zuid-Afrika waar de onechte karetschildpad en de lederschildpad hun eieren leggen

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
Inge Ubachs

Inge Ubachs

Midden-Amerika, Noord-Amerika, Afrika, Vietnam

Het reisvirus heeft mij al op veel plekken op de wereld gebracht. Iedere bestemming heeft zijn eigen charme. Het prachtige natuurschoon van Costa Rica heeft een enorme aantrekkingskracht. In geen enkel land waar ik tot nu toe ben geweest heb ik zoveel verschillende bijzondere diersoorten gezien. Met eigen huurauto rondrijden, geeft je de ultieme vrijheid om alle mooie plekken te ontdekken. Ook voor gezinnen is Costa Rica een fantastische bestemming. Vietnam heeft mij geraakt vanwege de vriendelijke lokale bevolking en de bijzondere mix tussen natuur en historie. Canada vind ik geweldig vanwege het magnifieke natuurschoon. Ik adviseer je graag over onze bestemmingen en maak met plezier een mooi reisvoorstel.

Mail naar afdeling Verre Reizen
karien.jpg

Karien Durville

Afrika en Azië

Wat een voldoening geeft het als je na veel geploeter de top of het einde van de trekking bereikt! Op reis zoek ik altijd een uitdaging op om dit gevoel te krijgen. Zoals het ‘s nachts beklimmen van de Mount Kinabalu, om bij zonsopkomst te zien in welk futuristisch landschap je hebt gelopen. Of met de Inka trail, trap op trap af langs eeuwenoude ruïnes, op een dun matje slapen. Om de ultieme beloning via de zonnepoort te bereiken: de Machu Picchu. De trekking door de Colca Canyon was eveneens elke zweetdruppel waard. Erg bijzonder dat je met eigen ogen kunt zien hoe de bevolking leeft in de alleen ter voet bereikbare Canyon. Deze voldoening bereik ik ook als ik je reisplan naar wens kan samenstellen. Zodat jij ook dit gevoel kan krijgen!

Mail naar afdeling Verre Reizen