Actieve vakantie Zuid-Afrika

Individuele rondreizen, wandel- en fietsreizen

Wil je op avontuur in één van de mooiste en meest veelzijdige landen ter wereld, maar dan wel volgens je eigen plan? De reizen in Zuid-Afrika van SNP laten je in een rustig tempo kennis maken met schitterende natuurgebieden, bijzondere dieren en een enorme culturele diversiteit.

Tijdens deze reizen staan natuurlijk de wildparken op het programma waar Zuid-Afrika om bekend staat, zoals Krugerpark en het Addo Elephant National Park. In Zuid-Afrika zie je niet alleen de 'Big Five', maar kunnen bijvoorbeeld ook vogelspotters hun hart ophalen met honderden verschillende soorten vogels. De reizen door Zuid-Afrika lenen zich bovendien zeker voor een roadtrip, zoals over de befaamde Route 62 of de Tuinroute tussen Kaapstad en Port Elizabeth. Lees meer over onze reismogelijkheden.


Bekijk alle reizen in Zuid-Afrika

SNP reis
Zuid-Afrika Mpumalanga en KwaZulu-Natal

actieve rondreis per huurauto langs B&B's , hotels, rondavels en lodges

16 of 18 dagen v.a. € 2.329
SNP reis
Zuid-Afrika Kruger, Swaziland & kust Indische Oceaan

gezinsvakantie per huurauto langs lodges, cottages, rondavels, safari-tent en een resort

15 of 18 dagen v.a. € 1.808
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Mensen Zuid-Afrika
SNP reis
Zuid-Afrika Westkaap en Oostkaap

actieve rondreis per huurauto langs guesthouses, cottages en hotels

17 of 20 dagen v.a. € 1.714
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Landschappen Zuid-Afrika
SNP reis
Zuid-Afrika Westkaap en Oostkaap

wandelvakantie met huurauto langs guesthouses, lodges en safaritent

18 dagen v.a. € 2.239
Prijs per persoon bij min. 2 personen
SNP reis
Zuid-Afrika Westkaap en Oostkaap

gezinsvakantie per huurauto langs guesthouses, log cabins en safari-tenten

17 dagen v.a. € 1.405
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Individuele rondreizen Zuid-Afrika

De individuele rondreizen door Zuid-Afrika die je bij SNP boekt, laten veel ruimte voor eigen invulling. Ideaal wanneer je samen op vakantie gaat en ergens een langere stop wil maken. Het maakt deze rondreizen ook zeer geschikt als avontuurlijke familiereis, omdat je met de kinderen plekken bezoekt die het hele gezin aanspreken. Ga samen op wildsafari om olifanten, leeuwen en neushoorns te zien of kies het ruime sop om dolfijnen en walvissen te spotten. Tijdens de individuele rondreizen in Zuid-Afrika met het gezin is er ook genoeg ruimte voor ontspanning. Denk aan een paar stranddagen aan de Indische Oceaan waarbij de kinderen heerlijk kunnen spelen en watersporten terwijl jij geniet van een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn!


Bekijk alle indiviudele rondreizen in Zuid-Afrika

Wandelen en fietsen in Zuid-Afrika

Liever een wandelvakantie in Zuid-Afrika? Wandelen doe je bij voorkeur in de Drakensbergen of het bergmassief Soutpansbergen in Limpopo. Sla de ‘voetpade’ in en ervaar hoe het culturele erfgoed van de Venda en Tsonga in ere wordt gehouden. Of ga fietsen in Zuid-Afrika door de West-Kaap. Hoe jouw actieve vakantie in Zuid-Afrika er ook gaat zien, SNP regelt altijd bijzondere accommodaties. Van luxe safari lodges in de wildparken tot aan gemoedelijke B&B’s en boutique hotels. Van heerlijke Kaapse wijnen tot aan de Kaaphollandse architectuur, van rustzoekers tot aan de outdoorzoekers, de Regenboognatie biedt dé tijd van je leven. Een actieve vakantie in Zuid-Afrika, ver weg en toch dichtbij!

Wat wil je doen in Zuid-Afrika?

Natuur Rondreizen

2 reizen

Wandelen

1 reis

Fietsen

Vogels kijken

Met een groep

Met het gezin

Zuid-Afrika met SNP Natuurreizen

 • Individuele rondreizen in Zuid-Afrika zijn gunstig geprijsd waarbij je waar krijgt voor je geld
 • Ideaal voor natuurliefhebbers, vogelaars en families
 • Veel vrijheid met een huurauto en self-drive programma's
 • Accommodaties met goede service die passen in de omgeving
 • Unieke combinatie van natuur en cultuur
 • Fijne balans van actie en ontspanning
 • Geschikt voor iedereen met goede basisconditie

Toon Avontuur op Maat in Zuid-Afrika

Wist je dat...?

 • In Zuid-Afrika kun je prima wandelen. De Drakensbergen in het oosten zijn een heus wandelparadijs! Ook de zogeheten 'shipwreck trails' langs de Kaappunt zijn een aanrader
 • Je kunt in Zuid-Afrika ook zeer gevarieerde fietstochten maken, bijvoorbeeld in Kaapstad of door het charmante Stellenbosch
 • De beroemde Route 62 is met 850 kilometer de langste wijnroute ter wereld
 • Je kunt het hele jaar door naar Zuid-Afrika reizen, maar de beste reistijd is tussen maart en oktober
 • Wil je de Tuinroute volgen in het zuiden? De Zuid-Afrikaanse natuur is hier het hele jaar door prachtig, maar tussen juli en november bloeien overal wilde bloemen
 • Er is nauwelijks tijdsverschil tussen Nederland en Zuid-Afrika (alleen tussen oktober en maart is het daar een uur later)

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Inge Ubachs

Midden-Amerika, Noord-Amerika, Afrika, Vietnam

Het reisvirus heeft mij al op veel plekken op de wereld gebracht. Iedere bestemming heeft zijn eigen charme. Het prachtige natuurschoon van Costa Rica heeft een enorme aantrekkingskracht. In geen enkel land waar ik tot nu toe ben geweest heb ik zoveel verschillende bijzondere diersoorten gezien. Met eigen huurauto rondrijden, geeft je de ultieme vrijheid om alle mooie plekken te ontdekken. Ook voor gezinnen is Costa Rica een fantastische bestemming. Vietnam heeft mij geraakt vanwege de vriendelijke lokale bevolking en de bijzondere mix tussen natuur en historie. Canada vind ik geweldig vanwege het magnifieke natuurschoon. Ik adviseer je graag over onze bestemmingen en maak met plezier een mooi reisvoorstel.

Mail naar afdeling Verre Reizen