Actieve vakantie Sri Lanka

Sri Lanka: land van boeddhisme, safari's en stranden 

In de talloze Nationale Parken van Sri Lanka kun je tijdens safari’s veel wilde dieren zien. Het nationale park Udawalawee staat bekend om haar grote olifantenpopulatie en in Minneriya kun je ’s zomers de elephant gathering aanschouwen, bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie in Sri Lanka.

In het regenwoud van Sinharaja klinkt een concert van vogel-, apen- en insectengeluiden. In Wilpattu NP en vooral in het beroemde National Park Yala is de kans aanzienlijk om luipaarden te spotten. Voor de kust van Mirissa zwemmen in het juiste seizoen blauwe vinvissen en potvissen. De diverse tropische stranden langs de gehele kust, het prettige klimaat en de heerlijke keuken maken een rondreis in Sri Lanka tot een onvergetelijke ervaring. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Sri Lanka

Wilpattu5.jpg
SNP reis
Sri Lanka Avontuurlijke rondreis

rondreis per auto met chauffeur langs guesthouses, familiehotels en safarikampementen

15 of 21 dagen v.a. € 1.894
Prijs per persoon bij min. 2 personen
shutterstock_minneriya.jpg
SNP reis
Sri Lanka Rondreis

rondreis per auto met chauffeur vanuit luxe hotels en ecolodges

17 of 21 dagen v.a. € 2.999
Strand.jpg
SNP reis
Sri Lanka met de kids

gezinsvakantie per auto met chauffeur vanuit luxe hotels

17 dagen v.a. € 2.139
20141106_Fietsvakantie_Sri_Lanka_(902).JPG
SNP reis
Sri Lanka Individuele fietsreis

fietsvakantie langs hotels, guesthouses en safaritenten

13 of 16 dagen v.a. € 1.674
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Fietsvakantie Sri Lanka

Een fietsvakantie in Sri Lanka is een bijzondere manier om dit eiland vol natuurschoon en culturele hoogtepunten te ontdekken. In je eigen tempo leer je het authentieke Sri Lanka kennen tijdens een bezoek aan de zogeheten Culturele Driehoek van koningssteden en tempels die zich uitstrekt tussen Dambulla, Anuradhapura en Polonnaruwa.

Nederlandse invloeden zie je terug in de oude koloniale gebouwen in steden als Colombo en Galle. In enkele van de Nationale Parken maak je avontuurlijke safaritochten. Tijdens de fietsreizen in Sri Lanka fiets je gemiddeld zo'n 50 tot 60 kilometer per dag over veelal kleine landweggetjes en volg je routes die exclusief zijn samengesteld door SNP. Het bagagevervoer is inbegrepen.

Bekijk alle fietsreizen in Sri Lanka

Gezinsreis Sri Lanka

Sri Lanka is ook een prachtige bestemming voor een gezinsreis. De reizen die SNP aanbiedt, kennen een fijne mix van actie en ontspanning. Je bezoekt de fraaie oude koningssteden en beklimt de beroemde Leeuwenrots maar gaat ook op zoek naar olifanten, krokodillen, apen en luipaarden tijdens een jeepsafari.

Je reist met een privéchauffeur en kunt deze reizen uitbreiden met aanvullende excursies of een paar dagen op een paradijselijk strand. 's Avonds kom je op adem in een luxe hotel terwijl de kinderen een verkoelende duik nemen in het zwembad.

Bekijk alle gezinsreizen in Sri Lanka

Sri Lanka met SNP

 • Veel keuze in optionele safari’s en unieke dagwandelingen
 • Samenwerking met duurzame lokale partner
 • Je CO2 footprint wordt optioneel gecompenseerd door SNP
 • Een gevarieerd aanbod van rondreizen, fietsreizen en familiereizen
 • Optioneel verblijf in duurzame safari tentenkampen

Toon Avontuur op Maat in Sri Lanka

Wist je dat

 • Sri Lanka was ooit een Nederlandse kolonie
 • Vanwege dit Nederlandse koloniale verleden ligt er voor de noordelijke kust van Sri Lanka nog een eilandje met de naam Delft
 • Sri Lanka heeft 3.000 inheemse plantensoorten. De bekendste is de tempelboom Frangipani
 • Sri Lanka heeft een tropisch klimaat waardoor de temperaturen het hele jaar aangenaam zijn met ruim 25 graden
 • De beste reistijd voor West-Sri Lanka zijn de maanden januari, februari, maart en december. Februari en maart zijn de beste maanden om af te reizen naar Oost-Sri Lanka
 • In Sri Lanka wordt links gereden
 • Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Sri Lanka 3,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is dit 4,5 uur

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Frank Maas

Productmanager Noord-Amerika & Zuidoost-Azië

‘Waar is het nou niet mooi’ is mijn credo geweest op alle reizen die ik gemaakt heb. Met een open blik altijd op zoek naar authentieke natuur of cultuur. Steeds opnieuw, bij elke reis. Of het nu de Belgische Ardennen zijn of de Rocky Mountains in Canada, de beleving maak je zelf! Met 25 jaar ervaring op de wegen, wateren en wandelpaden van Canada, Alaska en de Verenigde Staten durf ik me gerust dé specialist te noemen in die regio. En die kennis heb ik gebruikt om de mooiste wandel- en rondreizen voor jou in elkaar te zetten. Ook in Sri Lanka, Maleisië en Indonesië heb ik leren zweten in de jungle, leren kijken naar lokale culturen, ben ik verder gegaan dan de standaard ‘highlights’. Schroom niet om mijn kennis in te zetten voor jouw droomreis.

Mail naar afdeling Verre Reizen