Sri Lanka - Avontuurlijke rondreis, 15 of 21 dagen Dé safaribestemming van Azië

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Rondreis per auto met chauffeur langs guesthouses, familiehotels en safarikampementen

Sri Lanka is een fantastische bestemming voor een combinatiereis van natuur en cultuur, waar actief bezig zijn en ontspanning hand in hand gaan. In dit compacte land ter grootte van de Benelux kun je alle regio's binnen één vakantie bezoeken.

Verken de tempelruïnes van Polonaruwa, beklim de Leeuwenrots van Sigirya met z'n hemelburcht, wandel door de Nederlandse koloniale nederzetting van Galle en ontdek fresco's en reliëfs in de oude koningsstad Anuradhapura.

Maar, maak ook een jeepsafari in Wilpattu of Yala National Park, op zoek naar olifanten, krokodillen en luipaarden. Wandel in de verrassend koele hooglanden tussen theeplantages en door nevelwouden of fiets te midden van rijstvelden en kleine nederzettingen. Geniet van de overheerlijke Sri Lankaanse keuken en neem je rust op zonovergoten exotische stranden.

Je reist rond in een auto met chauffeur en overnacht in leuke en comfortabele guesthouses, in familiehotels en in bijzondere safarikampementen.

De basisreis is 15 dagen. Door een verlenging in Jaffna en de Knuckles Mountain Range toe te voegen creëer je een 21-daagse reis.

Uniek aan deze reis

 • 15- daagse en 21-daagse variant mogelijk
 • Beste plek in Azië voor wildlife-safari's
 • Lekker eten
 • Leuke kleinschalige overnachtingen
 • Wandelen in de koele hooglanden
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Sri Lanka - Avontuurlijke rondreis

Na aankomst op het vliegveld van Colombo reis je naar het nabijgelegen Negombo, een levendig vissersdorp. Je volgt de westkust noordwaarts en bereikt het Wilpattu National Park, waar je optioneel een safari kunt maken.

De hierop volgende dagen staat een verkenning van de 'culturele driehoek' op het programma. De erfenis van duizenden jaren heerschappij is terug te vinden in de oude koningssteden Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya en Kandy. Kleurige tempels waar fruit en bloemen worden geofferd aan Boeddha. Massieve stoepa’s waar pelgrims prevelend op blote voeten ronddwalen. Mysterieuze Bodhi-bomen, zaailingen van de oorspronkelijke boom waaronder Boeddha 2500 jaar geleden tot verlichting kwam. Muren met restanten van fresco’s en beeltenissen in reliëf. Ruïnes van hemelburchten en paleizen, in gele kalksteen en rode baksteen.

Vanuit Kandy maak je een schitterende treinreis door de hooglanden, langs theeplantages en kleine nederzettingen, door nevelwouden en langs watervallen naar Nuwara Eliya op 1880 meter hoogte. Dit Brits-koloniale 'hillstation' kent vele koloniale gebouwen en is het centrum van theeproducerend Sri Lanka. Niet ver hier vandaan wandel je in de koelte van het Horton Plains National Park naar World's End en in het dorpje Ella naar Little Adams Peak.

Je verlaat de koele hooglanden en bereikt Udawalawe National Park, waar je een tweede jeepsafari kunt maken. Met zijn savanne-achtige landschappen en grote aantallen olifanten is dit het 'Afrika van Azië'.

In het uiterste zuidoosten van het eiland strijk je neer voor twee nachten in een prachtig safarikampement aan de grens van Yala National Park. Nachten onder een sterrenhemel om nooit te vergeten. De reis wordt besloten met een verblijf nabij het strand van Unawatuna en een verkenning van de Nederlandse koloniale nederzetting van Fort Galle.

NB: er is een 15-daagse en 21-daagse variant mogelijk. Kijk verder bij de dagbeschrijvingen.

Dag 1

Na aankomst op Bandaranaike International Airport word je ontvangen door de gids/chauffeur. Hij brengt je naar het hotel in Negombo, een kustplaats met mooie stranden, gelegen op 7 kilometer van de luchthaven. Hier kun je rustig bijkomen van de vliegreis. 

Negombo was in de zeventiende eeuw een van de handelsposten in Sri Lanka voor de VOC en speelde een belangrijke rol in de kaneelhandel. Het oude Dutch Fort en het 120 kilometer lange kanaal tussen Colombo en Puttalam dat langs Negombo loopt, herinneren aan koloniale tijden.

Overnachting in

Negombo - Suriya Arana Guesthouse

Dag 2

In de ochtend bezoek je met je gids/chauffeur de vismarkt en kun je een kijkje nemen bij de vissers aan het werk. Daarna volg je per auto de westkust noordwaarts en rijd je in ongeveer vier uur naar Anuradhapura.

Hierbij kom je langs Wilpattu National Park. In dit park, dat bestaat uit bos, open savanne en wetlands, kun je optioneel een jeepsafari maken. Voor details zie onderaan deze beschrijving.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Anuradhapura - Hotel Alakamanda

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Wilpattu5.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Wilpattu National Park

Wilpattu is het grootste Nationale Park van Sri Lanka. Decennia lang was dit park in het noordwesten van het eiland gesloten voor bezoekers vanwege de burgeroorlog. Maar sinds enkele jaren is Wilpattu weer veilig en mooier dan ooit: een natuurlijke oase aan rust waar nog maar weinig toeristen komen. In de bossen, savanne en wetlands zie je mogelijk luipaarden, olifanten en lippenberen. Maar ook de jakhals en talrijke vogelsoorten. Een 'must see'. Je maakt een safari van ongeveer 3-3,5 uur per jeep. Hierbij zijn de stoelen in de laadbak van een pickuptruck gemonteerd en meestal ook een cover zodat je in de schaduw zit.Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

Dag 3

Programma 15-daagse reis 

Lees verder bij dag 7

Programma 21-daagse reis 

Het is 200 km (4 uur) rijden van Anuradhapura via Elephant Pass, een smalle zandbank die de verbinding vormt tussen het zuidelijke deel van Sri Lanka en het Jaffna schiereiland, naar Jaffna. Deze stad, en deze regio, is lange tijd gesloten geweest vanwege de burgeroorlog die pas in 2009 eindigde. De stad heeft tijdens de oorlog tussen de Tamil Tijgers en de regeringstroepen geleden onder de verwoestende gevechten. Dit is nog altijd terug te zien in het straatbeeld. Compleet vernielde huizen, gebombardeerde kerken en gebouwen vol kogels leggen een stuk geschiedenis bloot. Maar ondertussen is hard gebouwd aan de wederopstanding van de stad en ligt er nu een bijzondere stad voor je klaar met Hindoe tempels, forten en een interessante geschiedenis.
Nog steeds wordt Jaffna relatief weinig bezocht door toeristen, omdat het helemaal in het noorden ligt en daarmee buiten de gangbare routes. Door je verblijf in Jaffna voeg je echt een stukje 'off the beaten track' toe aan je rondreis.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Jaffna (alleen 21-daagse reis) - Jaffna Heritage Hotel

Dag 4

Je maakt samen met je gids een excursie naar Delft Island, met haar Nederlandse historie. Je rijdt met de auto over een aantal smalle dijken dwars door de lagunes ten westen van Jaffna. In dit water- en vogelrijke gebied zul je veel vissers aan het werk zien. In Kurikadduwan neem je de publieke veerboot richting Neduntivu, oftewel het eiland ‘Delft’! De boottocht is 10 km lang en duurt een dik uur. Eenmaal aan land bezoek je alle ‘high- en slowlights’ van dit eiland: de Hollandse vuurtoren, het Hollandse fort met het wereldberoemde Hollandse (post)duivenhok uit de 17de eeuw. Daarnaast vind je hier een door Arabische handelaren geplante Baobab boom, een kudde wilde Portugese paarden, enkele kerken en prachtige vissersdorpjes. Om half drie gaat de (enige) boot terug naar het vasteland, om vervolgens terug te rijden naar het hotel in Jaffna.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Jaffna (alleen 21-daagse reis) - Jaffna Heritage Hotel

Dag 5

Op deze derde dag in Jaffna maak je een relaxte fietstocht met gids. Je bezoekt onder andere de Jaffna Market, de Jaffna Library en het oude – Hollandse - Jaffna Fort. Ook een bezoek aan de indrukwekkende hindoetempel Nallur Kandaswamy Kovil mag niet ontbreken. 

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Jaffna (alleen 21-daagse reis) - Jaffna Heritage Hotel

Dag 6

Tijd om het kleurrijke en verrassende noorden en Jaffna te verlaten. Opnieuw 200 km (4 uur) rijden naar Anarudhapura. Rest van de middag relaxen of de stad eventueel bezoeken.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Anuradhapura (alleen 21-daagse reis) - Hotel Alakamanda

Dag 7

Programma 15- en 21- daagse reis 

Gedurende de duizend jaar dat Sri Lanka werd bestuurd vanuit Anuradhapura, werden hier door de koningen vele tempels, kloosters, paleizen en stoepa's gebouwd. In de ochtend ga je de vele ruïnes van deze oude hoofdstad ontdekken. Dit kan te voet of je huurt bij de ingang een fiets. Het meest bijzondere van deze plek is dat sommige tempels ook vandaag de dag nog een religieuze functie hebben. Vooral bij de grote witte stoepa van Ruvanvelisaya en bij de Sri Maha Bodhi Tree is het een komen en gaan van lokale pelgrims. Deze Bodhi Tree is een zaailing van de boom in Noord-India waaronder de historische boeddha 2500 jaar geleden de verlichting bereikte. Zonder meer is dit samen met de Temple of the Tooth Relic in Kandy de heiligste plek van het land.

In de middag rijd je in twee uur naar Giritale. Onderweg kom je langs Minneriya National Park en Kaudulla NP, een prachtig nationaal park waar in augustus een wereldberoemd natuurfenomeen plaatsvindt: de Elephant Gathering. Langs de oevers van de Minneriya Tank verzamelen zich in de zomer kuddes olifanten op zoek naar water en voedsel. Ook hier kun je weer een optionele safari maken (niet inclusief). Zie onderaan deze beschrijving. Daarna rijd je door naar je accommodatie in Giritale.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Giritale - Hotel Giritale

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

087_Kaudulla_NP.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Minneriya National Park

Vanuit Habarana (nabij Giritale) worden jeepexcursies georganiseerd naar het Minneriya National Park en Kaudulla National Park. Prachtige nationale parken waar in augustus en september een wereldbekend natuurfenomeen plaatsvindt: de Elephant Gathering. Omdat het beschikbare oppervlaktewater in de droge zomermaanden steeds verder terugloopt, verzamelen grote kuddes olifanten zich op de oevers van de Minneriya en Kaudulla Tank, op zoek naar water, voedsel en verkoeling. Maar ook buiten deze zomermaanden zijn er altijd vele olifanten te zien op de excursie. Je maakt de 3-3,5 uur durende excursie achterop een jeep. Hier zijn banken op gemonteerd ( hard en dus oncomfortabel) en een cover tegen de zon.Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

Dag 8

Programma 15- en 21- daagse reis  

Niet ver van Giritale liggen de tempelruïnes van Polonnaruwa, die je 's ochtends bezoekt. Jonger en kleiner in omvang dan Anuradhapura, is Polonnaruwa zeker niet minder interessant. De Quadrangle-tempelgroep met de fenomenale Vatadage is zonder meer een van de mooiste archeologische sites in Azië.

Daarna rijd je in 1,5 uur naar Sigiriya/Dambulla, waar je een verfrissende duik in het hotelzwembad kunt nemen.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Sigiriya - Nice Place Bungalows

Dag 9

Programma 15- en 21- daagse reis  

In de koelte van de ochtend ga je met je gids naar de Leeuwenrots. Bij de ingang vind je een onlangs geopend museum in een zeer bijzonder gebouw, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. De wandeling vanaf de ingang naar de Leeuwenrots is indrukwekkend, omdat de rots steeds groter en imposanter wordt. Via steile metalen trappen klim je naar de beroemde frescomuur die zich halverwege de rots bevindt. De klim naar de top start vanaf de zijkant van de rots, ook via een steile metalen trap. Niet voor mensen met hoogtevrees dus! Het totale hoogteverschil is ongeveer tweehonderd meter klimmen en dalen. Vanwege de drukte op de trappen doe je er in totaal wel drie uur over. Het uitzicht vanaf de top is geweldig. Neem dan ook de tijd om hier rustig te genieten van het uitzicht.

's Middags terug bij je hotel kun je wederom relaxen aan het zwembad.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Sigiriya - Nice Place Bungalows

Dag 10-11

Programma 15-daagse reis

Lees verder bij dag 12

Programma 21-daagse reis 

Vandaag verlaat je de 'Cultural Triangle' en rijd je naar het centrale heuvelland, met als eindbestemming Kandy. De rit van ongeveer drie uur brengt je langs enkele interessante sights.

De eerste stop maak je bij de Dambulla Cave Temple. Archeologen denken dat deze grotten al in de eerste eeuw voor onze jaartelling werden gebruikt door monniken. Later werden prachtige fresco's geschilderd op de wanden van de vijf grotten. Hoewel het een druk bezochte plek is door zowel toeristen als lokale pelgrims, mag je de 160 meter hoge klim naar de grotten niet overslaan, al is het maar voor het uitzicht. Vanaf de grotten kijk je uit over het weidse landschap en 20 kilometer verder kun je de Leeuwenrots van Sigiriya wederom zien liggen.

Niet ver voor Kandy kom je langs de Matale Spice Garden, een oude specerijenplantage waar je een rondleiding krijgt en lekker kunt lunchen (niet inbegrepen).

Bij Matale ga je oostwaarts de bergen in van de Knuckles Mountain Range.Het is het meest wilde berggebied van Sri Lanka met toppen tot ongeveer 1900 meter hoogte. Het dankt zijn naam aan de contouren van het massief, dat van een afstand lijkt op de knokkels van een samengebalde vuist. Vanwege de hoogte zijn de bergen bedekt met nevelwoud, waarin sommige planten alleen op Sri Lanka voorkomen. Wilde zwijnen, spotted deer, reuzeneekhoorn, barking deer, en diverse apensoorten bewonen het bos. De immer aanwezige mist of laaghangende bewolking geeft het geheel een mystiek aanzien. Dankzij de milde temperaturen van 15-25 graden overdag is het hier prima wandelen. 

Rond de middag kom je aan bij Sir Johns Bungalow, waar je 2 nachten verblijft. Dit huis werd origineel gebouwd tijdens de Britse koloniale tijd als het vakantieverblijf van Sir John Kotalawala. Het huis is mooi gerestaureerd en biedt comfortabele kamers met badkamer, een lounge/bibliotheek en een terras met een mooi uitzicht over de bergen.
Deze eerste middag verken je op eigen gelegenheid de eenvoudige paden rondom de lodge. De volgende dag maak je een uitgebreide wandeling onder leiding van een lokale gids, door nevelwoud, langs watervallen en rotsmassieven.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt, lunchpakket dag 11

Overnachting in

Knuckles Mountain Range - Sir Johns Bungalows

Dag 12

Programma 15-daagse reis

Vandaag verlaat je de 'Cultural Triangle' en rijd je naar het centrale heuvelland, met als eindbestemming Kandy. De rit van ongeveer drie uur brengt je langs enkele interessante sights.

De eerste stop maak je bij de Dambulla Cave Temple. Archeologen denken dat deze grotten al in de eerste eeuw voor onze jaartelling werden gebruikt door monniken. Later werden prachtige fresco's geschilderd op de wanden van de vijf grotten. Hoewel het een druk bezochte plek is door zowel toeristen als lokale pelgrims, mag je de 160 meter hoge klim naar de grotten niet overslaan, al is het maar voor het uitzicht. Vanaf de grotten kijk je uit over het weidse landschap en 20 kilometer verder kun je de Leeuwenrots van Sigiriya wederom zien liggen.

Niet ver voor Kandy kom je langs de Matale Spice Garden, een oude specerijenplantage waar je een rondleiding krijgt en lekker kunt lunchen (niet inbegrepen). Na het bezoek aan de specerijentuinen van Matale rijdt je door naar de stad Kandy. Dagafstand ongeveer 3 uur rijden.

Programma 21-daagse reis

Na een rustige ochtend in de Knuckles Mountain Range, neem je afscheid en daal je af naar de stad Kandy. Dagafstand ongeveer 2,5 uur rijden.

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Kandy - Alex Home

Dag 13

Programma 15- en 21- daagse reis  

Kandy is na Colombo de grootste stad van het land. Het is echter geen onprettige stad om rond te kijken: er heerst een gemoedelijke sfeer. De bekendste toeristische site van Kandy is natuurlijk de Temple of the Sacred Tooth Relic (Sri Dalada Maligawa). Hier wordt een tand van de historische boeddha bewaard, die via veel omzwervingen in Sri Lanka belandde. Bespreek samen met je gids welke plekken in de stad je verder wilt bezoeken.

's Avonds is er de mogelijkheid om een voorstelling van de beroemde Kandy Cultural Dance bij te wonen (kosten ongeveer $ 10,- per persoon).

Overnachting in

Kandy - Alex Home

Dag 14

Programma 15- en 21- daagse reis  

Met de trein reis je verder door het centrale heuvelland naar het oude Britse hillstation Nuwera Eliya, ook wel 'Little England' genoemd. Tijdens de vier uur durende reis kom je langs watervallen, rotspartijen en heel veel theeplantages. Uiteindelijk bereik je een hoogte van 1880 meter en is het beduidend koeler (overdag 15-20 graden), en meestal ook natter. Een sprookjesachtig landschap. Helaas zijn er geen zitplaatsen te garanderen en is de kans groot dat het druk is in de trein. Echter, een onvergetelijke ervaring!

(NB Treintickets kunnen pas één maand voor de treinreisdatum worden geboekt. We proberen wel zitplaatsen in de eerste klas te boeken, maar als het daar vol is, wordt het tweede of derde klas. Dan heb je net als bij de NS uitsluitend een 'vervoersbewijs'. In dat laatste geval wordt mogelijk een korter traject aangeboden. Als er geen ticket voor dit traject mogelijk is, proberen we Nuwara Elia naar Ella te boeken.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Nuwara Eliya - Heaven Seven Hotel

Dag 15

Programma 15- en 21- daagse reis  

Vroeg in de ochtend vertrek je met de auto voor een rit van 1,5 uur door de prachtige 'highlands' naar het Horton Plains National Park. Hier maak je, zonder de gids, een eenvoudige wandeling van 9 kilometer (3 uur) op ongeveer tweeduizend meter hoogte. Het goede pad, soms wat glibberig, leidt je door nevelbossen en over de 'tussock'-graslanden naar World's End, een fameus uitzichtpunt.

Na de wandeling is het nog twee uur rijden over een mooie bergweg via Ohiya en Welimada naar Bandarawela en naar het dorpje Ella. Dit afgelegen dorpje op zo'n 1050 meter hoogte heeft een prettige sfeer, vele backpackers en beduidend minder verkeer dan de meeste Sri Lankaanse dorpen.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Ella - 3 Arch Resort

Dag 16

Programma 15- en 21- daagse reis  

Gebruik de koelte van de vroege ochtend weer voor een fijne wandeling. De chauffeur zet je af bij de 'trailhead', waarna je op eigen gelegenheid de Little Adams Peak beklimt. Het eenvoudige pad leidt je door de theeplantages, waar je mogelijk de Tamil-pluksters aan het werk ziet. Na een klim van ongeveer honderd meter kom je op de top voor een fraai uitzicht. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur retour.

Het is ook mogelijk een beduidend langere wandeling te maken, maar dan kun je het beste ter plaatse een gids regelen. Wandel daarna terug naar Ella, waar je lekker kunt 'chillen' of lunchen in een typisch Westerse 'hang-out'.

Maaltijden inclusief
Ontbijt

Overnachting in

Ella - 3 Arch Resort

Dag 17

Programma 15- en 21- daagse reis  

Je daalt af uit de bergen en bereikt na 2,5 uur rijden Udawalawe en het aangrenzende Udawalawe National Park. Ook hier is het weer mogelijk optioneel een mooie jeepsafari van 3-3,5 uur te maken in de middag (rond 14.00 uur) of de volgende ochtend (rond 5.30 uur). Het landschap in Udawalawe lijkt veel op de Afrikaanse savannes. Je ziet vrijwel zeker de vele olifanten die hier leven.

In ieder geval overnacht je hier in een prima hotel.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Udawalawe - Kalu's Hideaway Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

SL_olifanten_uadwalawe_3_BN_WEB.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Udawalawe National Park

Het Udawalawe National Park is gecreëerd rondom het Udawalawe Reservoir en de Walawe River. Voorheen werd het nog bewoond door boeren die het land middels 'shifting cultivation' bewerkten. Nu een prachtig natuurgebied op de grens van het natte noorden en droge zuiden. Dit is een van de beste parken in Sri Lanka om de wilde olifanten te zien, maar rondom het water ook veel vogelsoorten en krokodillen. Je maakt een 3-3,5 uur durende excursie achterop een jeep. Hier zijn stoelen op gemonteerd en een cover tegen de zon. Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

Dag 18-19

Programma 15- en 21- daagse reis  

Afhankelijk van of je gistermiddag of deze ochtend nog een jeepsafari in Udawalawe hebt gemaakt, vertrek je voor een rit van ongeveer twee uur naar Kataragama. Dit dorp ligt aan de grens van het Yala National Park, in het uiterste zuidoosten van het eiland. Yala is waarschijnlijk Sri Lanka's bekendste nationale park en biedt je de meeste kans in Sri Lanka om luipaarden te zien. De jeepexcursie in Yala is dan ook inclusief (let op: meestal is Yala in de maand september gesloten. Als alternatief wordt dan een excursie gemaakt naar Lunganwehera National Park, omdat dat het meeste op Yala lijkt wat landschap betreft).

Naar verluidt is Yala National Park de beste plek in de wereld om luipaarden te zien. Met gemiddeld één luipaard per vierkante kilometer is de kans aanzienlijk dat je er een waarneemt. Garanties zijn er bij safari's natuurlijk nooit. Naast luipaarden komen hier wederom olifanten voor, lippenberen, wilde honden, krokodillen, diverse herten- en apensoorten, en honderden vogelsoorten. Een wonderbaarlijk mooi wildpark! Je maakt een 3-3,5 uur durende excursie achter op een jeep. Hier zijn stoelen op gemonteerd en een afdak tegen de zon. Vertrek is in de middag van dag 13 rond 14.30 uur en je komt rond zonsondergang terug.

Verder heb je de gelegenheid om het pelgrimsdorp Kataragama te verkennen en een bezoek aan de tempel en het pelgrimscentrum te brengen. Dit is een levendige en kleurrijke omgeving waar bloemen en fruitoffers worden gebracht en geldelijke donaties. Pelgrims uit het hele land komen naar deze heilige plek.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt, diner

Overnachting in

Kataragama - Big Game Camp Yala

Dag 20

Programma 15- en 21- daagse reis 

Je rijdt 150 km (2,5 uur) naar Galle, de oude uitvalsbasis van de Hollandse VOC. Galle is een havenstad met een rijke historie. De Hollanders bouwden hier in de zeventiende eeuw het Galle Fort. Binnen de muren van het Fort zijn nog talloze gebouwen in typisch koloniale stijl te vinden die herinneren aan het verblijf van de VOC. De Dutch Reformed Church, oftewel de Groote Kerk, en de nabijgelegen overheidsgebouwen zijn goed bewaard gebleven. Maar ook de rest van het centrum is bezaaid met goed bewaard gebleven oude gebouwen. Wat bouwstijlen betreft is het de meest bijzondere nederzetting van het land.
Je verblijft in een heerlijk resort aan het strand in Unawatuna, een ideaal besluit van je vakantie, du sook prima voor nog een extra nachtje.
Let wel, in onze zomermaanden is de zee hier te ruw om te zwemmen (moessontijd), maar je kunt nog altijd een mooie strandwandeling maken. In onze wintermaanden is de zee hier perfect.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Optionele uitbreiding
Op dit punt kun je nog een bijzondere verlenging toevoegen aan je rondreis, namelijk een verblijf in het Sinharaja Rainforest National Park, het enige beschermde regenwoud van Sri Lanka en een UNESCO World Heritage Site. De flora en fauna in deze 'biodiversiteitshotspot' is zeer indrukwekkend. Hier verblijf je 2 nachten in een eenvoudige lodge midden in de natuur.
Het is 150 km (4 uur) rijden naar het nationale park, waarvan het laatste stuk over een zeer bochtige maar ongelooflijk mooie weg. 
Je kun het park op eigen gelegenheid verkennen over de aanwezige trails. Maar wil je meer zien, en ook meer te weten komen, dan is het verstandig de bijbehoredne dagexcursie te boeken waarbij een gids je meeneemt door het woud met haar honderden plantensoorten, meer dan 160 vogelsoorten, 45 soorten reptielen en verder apen (waaronder de purple faced langur), reuzeneekhoorns, herten en nog veel meer.
Na afloop van de 2 nachten in Sinharaja brengt de chauffeur je naar Unawatuna, 125 km (2,5 uur ) rijden, en vervolg je programma zoals bovenstaand..

Overnachting in

Unawatuna - Thaprobane Pavilion Waves

Dag 21

Programma 15- en 21- daagse reis

Afhankelijk van de vertrektijd van je internationale vlucht rijd je in drie uur tijd van Galle naar de internationale luchthaven van Colombo. Onderweg kom je door de hoofdstad. Als je deze stad wilt bezoeken, kun je hier eventueel een of meerdere hotelnachten boeken. Einde van je arrangement.

Heb je een ochtendvlucht voor 12.00 uur, dan kun je beter een extra nacht toevoegen in Negombo of Colombo en dus van daaruit de volgende dag vertrekken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis slaap je in vriendelijke en kleinschalige  **guesthouses, *** familiehotels en safaritenten. In alle hotels heb je een privekamer met douche en toilet op de kamer, vrijwel altijd airconditioning, TV en wifi in het complex. Alleen in Nuwara Eliya en Ella, dus in de hooglanden, is geen airconditioning. Vanwege de koelte slaap je veelal met de ramen dicht. Hier komen nauwelijks muggen of malaria voor. Voor alle zekerheid zou je toch een muskietenmet kunnen meenemen, ook als ergens in de laaglanden een keer de airco uitvalt door bv stroomuitval.
Het douchewater is vaak lauw maar dat is in dit tropische klimaat zelden een probleem. Ook hebben alle hotels een eigen restaurant waar meestal overwegend de Sri Lankaanse keuken wordt gepresenteerd. Hotels in Anuradhapura, Giritale, Sigirya en Udawalawe beschikken tevens over een zwembad. In alle accommodaties zijn eenpersoonskamers beschikbaar (op aanvraag en tegen meerkosten).
De safaritent heeft een tweepersoonsbed met goed matras, beddegoed en klamboe. Achterin je tent is een wasbak, wc en douche met meestal ook warm water. Er is verlichting in de tent, een ventilator, handdoek en toiletartikelen. Overdag is het best heet op het kampement en in de tenten, maar de avonden koelen goed af en kun je genieten van de geluiden van de wildernis en de sfeer van een met toortsen verlicht kampement.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle ontbijten inbegrepen. Lunches en diners zijn voor eigen kosten. Meestal wijst de chauffeur je een gelegenheid onderweg voor de lunch, waar het eten goed en betrouwbaar is, Het Sri Lankes eten is echt overheerlijk. De specialiteiten zijn natuurlijk de verschillende milde tot 'spicy' curries met rijst als bijgerecht, verschillende kipgerechten zoals tandoori chicken of chicken massala en ook vegetarische maaltijden zijn in het boeddhistisch Sri Lanka geen probleem. Dineren doe je meestal in het hotel of in een nabijgelegen restaurant.

Inbegrepen

 • verblijf in guesthouse, hotels en safaritenten op basis van logies en ontbijt (in Big Game Camp ook diner)
 • transfers volgens programma in eigen auto (met airconditioning) met eigen Engelstalige gids/chauffeur
 • jeepsafari in Yala National Park
 • treinticket Kandy - Nanu Oya
 • excursies en wandelingen volgens programma
 • entrees voor Anuradhapura, Polunnaruwa, Sigirya, Dambulla Cave Temple, Dalada Maligawa, Horton Plains en Fort Galle
 • digitale reisinformatie

Extra bij 21-daagse reis

 • boottocht naar Delft eiland
 • gegidste fietstocht Jaffna
 • gegidste wandeling Knuckles Range

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • uitgaven van persoonlijke aard en drankjes

Ter plaatse te betalen

 • fooien (ongeveer € 75 per persoon)
 • elektronisch visum ETA ($ 30,-) of andersoortige visumkosten voor Sri Lanka

Over de activiteiten

Tijdens deze rondreis maak je een aantal (stads)excursies en lichte wandelingen. De hitte en hoge luchtvochtigheid kunnen af en toe vermoeiend zijn maar samen met je gids kun je altijd het reistempo aanpassen aan de wensen. Het is goed om de activiteiten, voor zover het programma dat toelaat, in de vroege ochtend te plannen. Dan is de temperatuur op z'n best. de middag kun je dan lekker relaxen, bijvoorbeeld aan het zwembad van het hotel.

De lokale ondersteuning
In principe blijft de gehele reis dezelfde gids/chauffeur bij je. Sommige spreken behoorlijk goed Engels, anderen duidelijk minder. Ga er van uit dat ze gebrekkig, moeilijk verstaanbaar Engels spreken, dan kan het alleen maar meevallen! De gids/chauffeur zorgt met name dat alles logistiek gewoon goed verloopt en je veilig wordt rondgereden. Zij begeleiden je wel bij het bezoek aan de culturele bezienswaardigheden, maar hebben daar beperkte kennis over. Het is daarom goed een informatieve landengids zelf aan te schaffen om je voor te bereiden. Daarnaast wordt bij diverse optionele excursies, zoals de jeepsafari's,  gebruik gemaakt van gidsen ter plaatse. Deze spreken vrijwel altijd veel beter Engels en zijn gewend om zaken toe te lichten. 

Extra dagen

Op alle plekken in deze reis kun je extra dagen toevoegen. Extra nachten zijn altijd op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid.

Extra's

Verlengingshotels

Suriya Arana Guesthouse

Dit 2* guesthouse ligt in een residentiele wijk, op enkele minuten afstand van het strand en de zee. Het is een uitgebouwd woonhuis en daardoor beschikt het over een keur aan typen kamers en appartementen. Elke kamer is weer anders van inhoud en samenstelling, maar beschikt altijd over een eigen badkamer en airconditioning. Het ontbijt is inbegrepen en in de tuin is een klein zwembad. Met 20 jaar ervaring weten je gastheer en gastvrouw precies hoe ze je het naar de zin kunnen maken.

Excursies

Wilpattu5.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Wilpattu National Park (vanaf € 64,- per persoon)

Wilpattu is het grootste Nationale Park van Sri Lanka. Decennia lang was dit park in het noordwesten van het eiland gesloten voor bezoekers vanwege de burgeroorlog. Maar sinds enkele jaren is Wilpattu weer veilig en mooier dan ooit: een natuurlijke oase aan rust waar nog maar weinig toeristen komen. In de bossen, savanne en wetlands zie je mogelijk luipaarden, olifanten en lippenberen. Maar ook de jakhals en talrijke vogelsoorten. Een 'must see'. Je maakt een safari van ongeveer 3-3,5 uur per jeep. Hierbij zijn de stoelen in de laadbak van een pickuptruck gemonteerd en meestal ook een cover zodat je in de schaduw zit.Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

087_Kaudulla_NP.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Minneriya National Park (vanaf € 64,- per persoon)

Vanuit Habarana (nabij Giritale) worden jeepexcursies georganiseerd naar het Minneriya National Park en Kaudulla National Park. Prachtige nationale parken waar in augustus en september een wereldbekend natuurfenomeen plaatsvindt: de Elephant Gathering. Omdat het beschikbare oppervlaktewater in de droge zomermaanden steeds verder terugloopt, verzamelen grote kuddes olifanten zich op de oevers van de Minneriya en Kaudulla Tank, op zoek naar water, voedsel en verkoeling. Maar ook buiten deze zomermaanden zijn er altijd vele olifanten te zien op de excursie. Je maakt de 3-3,5 uur durende excursie achterop een jeep. Hier zijn banken op gemonteerd ( hard en dus oncomfortabel) en een cover tegen de zon.Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

SL_olifanten_uadwalawe_3_BN_WEB.jpg

Sri Lanka * Jeepsafari Udawalawe National Park (vanaf € 64,- per persoon)

Het Udawalawe National Park is gecreëerd rondom het Udawalawe Reservoir en de Walawe River. Voorheen werd het nog bewoond door boeren die het land middels 'shifting cultivation' bewerkten. Nu een prachtig natuurgebied op de grens van het natte noorden en droge zuiden. Dit is een van de beste parken in Sri Lanka om de wilde olifanten te zien, maar rondom het water ook veel vogelsoorten en krokodillen. Je maakt een 3-3,5 uur durende excursie achterop een jeep. Hier zijn stoelen op gemonteerd en een cover tegen de zon. Vertrek is in de namiddag rond 14.30 of in de ochtend rond 5.30.

Aanvullende opties

Sinharaja Rainforest Blue Magpie Lodge

Het enige regenwoud van Sri Lanka is zeer de moeite waard om te bezoeken. De flora en fauna in deze 'biodiversiteitshotspot' is zeer indrukwekkend. Maak samen met een gids een wandeling door het woud en overnacht in een kleine knusse accommodatie aan de rand van het bos.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Colombo. Houd er bij de planning van je heenreis rekening mee, dat je - door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op je bestemming. Voor de terugreis heb je de mogelijkheid van een nachtvlucht of een dagvlucht.


SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Sri Lanka kent een tropisch warm en behoorlijk vochtig klimaat. De gemiddelde temperatuur langs de kust ligt rond de 26-30 graden en in het binnenland in het heuvel- en bergland rond de 20 graden. De luchtvochtigheid schommelt, evenals in Nederland, tussen 80 en 90%. De dagen zijn over het algemeen zonnig en/of warm, zelfs tijdens de regentijd. 

De regentijd op Sri Lanka valt in zuidwesten tussen mei en augustus en het noordoosten tussen november tot februari. Dit betekent een tropische stortbui in de namiddag, waarna de zon al snel weer doorbreekt. Hoewel regen nooit plezierig is op reis, heeft dit toch ook voordelen. Immers het landschap is gedurende de vochtige periode prachtig groen, het ruikt heerlijk fris en het is minder stoffig op de wegen. Waar de regentijd meer effect op heeft is een strandverblijf. Als je wilt zwemmen in zee kies je dus in de zomermaanden eerder voor een strandverblijf aan de oostkust, en in de wintermaanden aan de zuid- of westkust.
Reizen in Sri Lanka is dus het gehele jaar mogelijk.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Sri Lanka ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook zie je het verschil tussen de 15-daagse en 19-daagse reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Carmacal Sri Lanka Avontuurlijke rondreis 236120 A en B

Onze lokale partner 

Onze lokale partner in Sri Lanka heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Vandaar dat ze sinds begin 2017 geregistreerd staat als Travelife Partner. Op het gebied van duurzaamheid zijn ze koploper in Sri Lanka.  Losse plastic drinkflesjes in de wagen zijn vervangen door een hervulbaar waterreservoir met filtersysteem voor gegarandeerd zuiver drinkwater. Zo help je mee de hoeveelheid plastic te reduceren. De tented camps die we gebruiken worden op een duurzame manier gerund, er zijn eigen eco-guides in dienst die de safari's in de parken begeleiden en de unieke wandelingen die speciaal zijn uitgezet door onze partner verzorgen. 

Travelife

Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint, managet en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen.  Denk hierbij aan verantwoord management, sociaaleconomische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf weer getoetst voor de handhaving van de status. 

Deze partner van SNP heeft de status van Travelife Partner behaald. 

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Meteen op het vliegveld kun je al pinnen en in de steden kun je ook overal pinnen. Gemiddeld zul je aan ca. € 300-400,- voor persoonlijke uitgaven, fooien, maaltijden die niet inbegrepen zijn, drankjes, etc. voldoende hebben. Voor optionele excursies zijn nog extra kosten.
Denk er ook aan dat het gebruikelijk is je chauffeur een fooi te geven voor verleende diensten. Ga uit van gemiddeld 1750-2250 roepie (10-15 USD) voor een hele dag.

Alle verplaatsingen worden gemaakt met een eigen privé-auto met gids/chauffeur, met airconditioning. De excursies in de parken en natuurgebieden worden gemaakt te voet en per jeep.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • dagrugzakje
 • Lichte wandelschoenen
 • sandalen of teenslippers
 • luchtige kleding
 • kleding met lange mouwen en lange broekspijpen voor in tempels
 • zwemkleding
 • regenjasje of paraplu (ook tegen zon)
 • zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort en ETA visum
 • kopieën van reisdocumenten
 • zonnebrandcreme
 • anti-insektenmiddel(DEET)
 • evt. klamboe
 • zaklamp
 • oordopjes (tegen evt rumoerige airco's)
 • evt. een paar sokken voor tempelbezoeken
 • evt. speciale sokken tegen bloedzuigers

Je hoeft tijdens deze reis niet ver met je eigen bagage te sjouwen, dus welk type tas je meeneemt is om het even. De bagage wordt telkens vervoerd in de auto waarmee je reist. Tijdens de treinreis wordt je grote bagage ook vervoerd door de gids/chauffeur.

Het Sri Lankese Department of Wildlife heeft besloten dat het Yala National Park meestal in de maand september gesloten zal worden voor alle bezoekers. Deze maatregel is ingesteld om de wilde dieren in het park meer ruimte te gegeven om te overleven in de droogste maand van het jaar. Voor reizigers die in deze maand reizen zal in overleg naar een passend alternatief worden gezocht. In principe zou dan de jeepsafari in Bundala of Lunugamvehera plaats vinden.

Voor de treinreis op dag 8 geldt het volgende. Er is een enorme vraag naar de treintickets ontstaan waardoor het zeer moeilijk is geworden om voor dit traject een ticket te bemachtigen. We doen ons uiterste best een ticket in de 1e (met zitplaats), 2e (zonder zitplaats) of zelfs 3e klasse (zonder zitplaats) te krijgen, maar het kan dus voorkomen dat dit niet lukt. Ook proberen we als alternatief de treinrit tussen Nuwara en Ella te reserveren. Als dit alles niet lukt dan zal de chauffeur ook nog op de dag zelf proberen een ticket te kopen. Houd er dus rekening mee dat de treinreis gewijzigd kan worden.

Ga je binnenkort op reis naar Sri Lanka bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/sri-lanka. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!


E-visa
Voor een verblijf op Sri Lanka heeft u een visum nodig en de aanduiding hiervoor is Electronic Travel Authorization (ETA). Dit is eenvoudig vooraf te verkrijgen online via: www.eta.gov.lk. De kosten bedragen USD 35 per persoon en zijn alleen met credit card te betalen. Deze ETA is ook bij aankomst te verkrijgen, alleen te betalen in USD, maar dan zijn de kosten hoger. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Sri Lanka binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. Op Sri Lanka zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sri Lanka aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sri Lanka.

Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis op Sri Lanka van meer dan 2 weken. Laat u informeren over de risico’s op besmetting met Mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria
Op Sri Lanka komt op dit moment geen malaria meer voor. Doch laat u altijd voorlichten door een GGD arts hierover.

Dengue en Rabies
Om besmetting met dengue of knokkelkoorts te voorkomen, moet u zich bescherm,en tegen muggenbeten. Rabies kan bij voorkomen bij zoogdieren. Vermijd contact hiermee.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Sri Lanka is een veilig land om te reizen voor westerlingen. Zoals overal in de wereld moet je ook in Sri Lanka rekening houden met diefstal van spullen. Let daarom extra goed op je geld en waardevolle spullen. Betracht waakzaamheid op plekken waar veel buitenlanders komen. Er zijn politieke en culturele tegenstellingen in het land waardoor er van tijd tot tijd demonstraties of zelfs rellen en conflicten zijn. Vermijd politieke demonstraties en andere samenscholingen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wilpattu5.jpg

Sri Lanka - Avontuurlijke rondreis

Dé safaribestemming van Azië

Rondreis per auto met chauffeur langs guesthouses, familiehotels en safarikampementen

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.