Kies een continent
  Kies eerst een continent
  Je zoekt op:
  Huttentocht×
  Slovenië×
  Alles wissen ×
  1

  Huttentocht in Slovenië

  Huttentocht Slovenië

  Kleinschalig en authentiek, met veel aandacht voor de natuur. Altijd actief en soms avontuurlijk. Dat zijn Slovenië reizen van SNP.

  • Ontdek Slovenië op unieke wijze
  • Respect voor de lokale natuur en cultuur
  • Reizen met zo min mogelijk impact op de lokale natuur en cultuur
  • Trektochten ver weg van de massa
  • Unieke belevingen
  Slovenië - Julische Alpen, 8 dagen
  325020_h.jpg 8,5
  Wandelen
  Privéreis
  Slovenië - Julische Alpen Van Bovec naar Bohinj

  wandelvakantie langs goede hotels en berghutten

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen
  vanaf € 914
  Prijs per persoon bij min. 2 personen

  Huttentocht Slovenië

  Aan de zonzijde van de Alpen ligt de kleine republiek Slovenië, dat per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur heeft dan elk ander land in Europa. Ruige bergketens worden afgewisseld met uitgestrekte bossen waar bruine beren en ander wild in alle rust kunnen leven. Aan de noordgrens van Slovenië liggen de hoge bergketens, waarvan de Julisch Alpen de bekendste zijn. Dit is een geweldige plek om rond te trekken als avontuurlijke bergwandelaar!

  3-daagse huttentocht

  Een huttentocht in Slovenië is authentiek en kleinschalig opgezet, met veel respect voor de lokale natuur en cultuur. Je maakt een trektocht ver weg van de drukke toeristische gebieden zodat je Slovenië op zijn puurst leert kennen. De 3-daagse huttentocht is onderdeel van een langere wandelvakantie in Slovenië. Dit biedt een fijne balans tussen authentiek bergwandelen met verblijf in rustieke berghutten en het comfort van een aantal goede hotels. Tijdens de huttentocht wandel je met een zwaardere rugzak en zijn de routes pittig zodat je echt wordt uitgedaagd.

  Julische Alpen

  De ruige karstbergen van de Julische Alpen vormen het indrukwekkende decor voor deze korte maar stevige trektocht in Slovenië, waarbij je onder meer naar de top van de 2244 meter hoge Krn klimt. Bij helder weer zie je vanaf de top de golf van Venetië. Een bijzonder punt onderweg is het restant van het Isonzo (Soca) front. Hier vond de patstelling tussen de Oostenrijkse en Italiaanse troepen plaats tussen 1915 tot 1917, waarbij een half miljoen soldaten het leven liet. In het hart van de Julische Alpen zie je meer overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog terug en is de kans groot dat je steenbokken, marmotten en gemzen tegenkomt. Als je zin hebt in een extra uitdaging kun je de 2000 meter hoge Mahavscek beklimmen. De 3-daagse trektocht eindigt via een aantal traditionele herderdorpen bij het meer van Bohinj.

  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.