Slovenië - Julische Alpen, 8 dagen Van Bovec naar Bohinj

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs goede hotels en berghutten

Aan de zonzijde van de Alpen ligt de kleine, frisse republiek Slovenië. De noordgrens wordt gevormd door hoge bergketens, waarvan de Julische Alpen ongetwijfeld de meest bekende is. Dit prachtige massief is vooral bekend om de magische piek Triglav, die met zijn imposante 2864m hoogte je baken zal zijn tijdens de wandelvakantie die we voor je hebben uitgestippeld. De eerste drie en laatste twee nachten verblijf je in fijne en comfortabele hotels, die we met een driedaagse trektocht (twee nachten in gezellige berghutten) met elkaar hebben verbonden. Nergens beter dan in Slovenië proef je nog die heerlijke Alpensfeer van weleer.

Uniek aan deze reis

 • 3 daagse trektocht
 • Echt wandelgebied
 • Fotogeniek Meer van Bohinj
 • Indrukwekkende vergezichten
 • Schitterend karstgebied
 • Zeer goede hotels
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Video | Invitation to Slovenia: Feel Slovenia

Bekijk op YouTube een mooie impressievideo van het veelzijdige Slovenië.

Ontdek Slovenië... voor het te laat is!

Van te voren wist Antonette Spaan niet goed wat zij kon verwachten van Slovenië, maar zij was al snel verkocht. Lees op Op Pad waarom zij, als liefhebber van ongerepte natuur, volledig in haar element was in Slovenië. 

Dag tot dag

Slovenië - Julische Alpen

Slovenië is een dunbevolkt land met vriendelijke inwoners, een goed klimaat en een interessante geschiedenis. Het heeft per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de andere Europese landen en in de uitgestrekte bossen komen dan ook veel bruine beren en ander wild voor.
Deze wandelvakantie begint aan de westzijde van de Julische Alpen, in de fraaie Soca-vallei, gevormd door de emerald-groene Soca rivier. Behalve om zijn natuurschoon is deze vallei bekend van de patstelling in WOI tussen de Oostenrijkse en Italiaanse troepen die duurde van 1915 tot 1917, waarbij een half miljoen soldaten het leven lieten. Overblijfselen hiervan komen we nog steeds tegen tijdens de wandelingen.
Vanuit het levendige plaatsje Bovec maak je twee fraaie dag wandelingen. Je loopt onder andere een van de mooiste etappes van de bekende Alpe-Aria Trail. De 3-daagse trektocht begint met een lange klim naar de top van de karakteristiek Krn (2244m), beloond met vergezichten tot de Adriatische Zee. De doorsteek naar het welbekende meer van Bohinj is van ongekende schoonheid. Het is een weinig bewandeld deel van de Julische Alpen waar je aardige kans hebt om oog in oog met een gems of steenbok te komen. Bij het meer van Bohinj geniet je weer van een heerlijk hotel en heb je nog een dag om af te kicken van de mooie Sloveense natuur.
Wil je nog niet terug naar huis, dan kan je de wandeltocht in de Julische Alpen heel goed combineren met een of meer andere arrangementen in Slovenië.

Dag 1

Aankomst in Bovec. Indien er tijd voor is, is het leuk dorp en omgeving te voet te verkennen.

Overnachting in

Bovec

Dag 2

Om 9 uur word je opgehaald en in goed 20 minuten naar het beginpunt van de wandeling aan de rivier Soca gebracht. Vanaf hier volg je de route over mooie paden pal langs het turkooizen water terug naar het hotel. De route voert over talloze (hang)bruggen en passeert watervallen, uitgesleten kloven en authentieke boerderijen. Je eindigt in Bovec bij het hotel (13,3 km, 180 m stijgen en 230 m dalen, 4,5 uur lopen). Je kan de route optioneel verlengen met ca. 3,5 km via een militaire stelling uit de Eerste Wereldoorlog van het beruchte Soca Front.

Overnachting in

Bovec

Dag 3

Vanuit Bovec neem je de Kanin Gondelbaan (2 km lopen van het hotel) omhoog naar 2200m en wandelt door open karstlandschap, langs de bergkam, naar de Cima Confine (2332m), gelegen op de Italiaanse grens. Dit is het hoogste punt dat je op deze wandelvakantie zult bereiken. De route is zeer panoramisch, bij helder weer uitzichten tot de Adriatische Zee en over de Alpen (12 km, 920 m stijgen en dalen, 5 uur lopen).

Mocht bij slecht weer, of om andere reden, de gondelbaan gesloten zijn (zie www.kanin.si/en/), dan kun je vandaag een andere wandeling doen. Dit raden we ook aan als je veel hoogtevrees hebt.
Er zijn 2 opties:
Vanuit de nederzetting Trenta aan de Soca (20 km van Bovec) is een rondwandeling om de 2083 m hoge Ozebnik beschreven met schitterend uitzicht op de hoogste toppen van de Julische Alpen (15 km, 1050 m stijgen en dalen, 6,5 uur lopen). Je kan hier met eigen auto of taxi heen.
De rondwandeling vanuit Bovec blijft lager en geeft een mooi beeld van de omgeving van het dorp en de Soca, met schitterende vergezichten op de karakteristieke bergen. Je eindigt in het centrum, waar je op een terrasje kan neerstrijken (wandeling 14 km, 350m stijgen en dalen, 5 uur lopen).

Overnachting in

Bovec

Dag 4

Je verruilt de weelde voor het wilde en trekken erop uit! De taxi brengt je in 45 min. naar het beginpunt van de tocht en in 3 uur klim je naar de top van de Krn (2244m), de zuidelijkste 2000+ top van de Julische Alpen. Met enig geluk zie je de golf van Venetië en kan je wat drinken in de berghut net onder de top. Onderweg zie je nog restanten van het Isonzo (Soca) front, de patstelling tussen de Oostenrijkse en Italiaanse troepen, die duurde van 1915 tot 1917, waarbij een half miljoen soldaten het leven lieten. Een bizarre episode uit de lokale geschiedenis. De afdaling voert via een bergmeer naar de Krn hut, een sfeervolle berghut aan de bosrand op 1385m hoogte (11 km, 1250 m stijgen en 850 m dalen, 6 uur lopen). Bij erg slecht weer is er een alternatieve, kortere wandeling, die altijd mogelijk is.

Overnachting in

Dom pri Krnskih Jezerih

Dag 5

Je begint aan een doorsteek over het uitgestrekte karstplateau in het hart van de Julische Alpen. Tussen de dolines en verdwijngaten zie je overblijfselen uit de eerste Wereldoorlog en heb je kans op het spotten van gemzen, steenbokken en marmotten. Vanaf een pas kun je de top van de rotsachtige Bogatin van 1977m of zelfs de 2000m hoge Mahavscek bedwingen. De wandeling eindigt in Dom na Komni op 1520m hoogte, een wat grotere berghut met een schitterend uitzicht over de omgeving.
Wandeling 10,4 km, 500 m stijgen en 350 m dalen, 4,5 uur lopen. Voor beklimming Mahavscek 2,5 km en 200 hoogtemeters, ca. 1 uur extra.

Overnachting in

Dom na Komni - Dom na Komni

Dag 6

De zeer afwisselende, maar pittige, route voor vandaag voert eerst naar een bergmeertje, dan via een uitzichtpunt over het meer van Bohinj (spreek uit Bochien) langs enkele traditionele herdersdorpen. Voor je afdaalt naar de bewoonde wereld kan je neerstrijken op het terras van Dom Vogar. Via het authentieke boerendorp Stara Fuzina, met de karakteristieke hooidroogrekken, bereik je bij Ribcev Laz de uitstroom van het meer, met de markante boogbrug en kerk (16 km, 480 m stijgen en 1440 m dalen, 8,5 uur lopen).
In geval van slecht weer is er ook een minder zware en hoge wandeling beschreven, waarbij je eerder afdaalt naar het dal en een ontspannen wandeling langs het meer maakt.

Overnachting in

Ribcev Laz aan het meer van Bohinj

Dag 7

In Bohinj bieden we je twee wandelingen aan. De wandeling waarbij je met de Gondel omhoog gaat, levert de mooiste vergezichten bij mooi, helder weer. De wandeling door de Mostnica kloof is ook mooi bij wat minder goed weer. Beide wandelingen zijn zeer de moeite waard; als je een extra nacht in Bohinj bijboekt kan je ze allebei doen.
De Gondelbaan naar naar het op 1500m hoogte gelegen Hotel Vogel is 5 km van Ribcev Laz (af te leggen per bus of boot). Boven heb je een verbluffend uitzicht op het Bohinjsko Jezero en de Julische Alpen met de Triglav als hoogste top. Vanuit Hotel Vogel maak je een rondwandeling boven de boomgrens, eventueel zelfs naar de top van de berg Vogel (1922m) en daalt aan het eind van de dag weer af, lopend of met de gondel (7 of 13 km,  max 300 m stijgen en 1280 m dalen, 2,5 tot 5,5 uur lopen).

Voor de Mostnica kloof loop je eerst naar het boerendorp Stara Fuzina. Langs de kloof (waarvoor je een paar euro entree betaalt) is een mooi bospad aangelegd, met een aantal bruggen vanwaar je mooi de smalle diepte inkijkt. Na de kloof is er een schitterende vallei met bergweiden en houten huisjes. Hier kan je wat energierijks nemen bij een berghut, voor de pittige klim naar de Uskvnica alm, een schitterend mooi landschap op 1150m hoogte met vele almhuisjes. Na hier rondgekeken te hebben daal je weer af naar het dal (17,5 km, 650m stijgen en dalen, 6 uur lopen).

Maar er zijn ook andere opties. Je kan kano’s, roeiboten, fietsen of mountainbikes huren en eventueel via een outdoor organisatie aan gegidste activiteiten meedoen. 

Overnachting in

Ribcev Laz aan het meer van Bohinj

Dag 8

Einde van het arrangement.
Wij raden van harte aan om er nog een dagje of twee Ljubljana aan vast te plakken. De vrolijke Sloveense hoofdstad zit boordevol verrassingen. Eventueel te combineren met een van onze andere arrangementen in dit groene vakantieland.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Bovec word je vriendelijk ontvangen in een modern hotel, met veel hout, aan de rand van het dorp. In Ribcev Laz in een goed, wat klassieker hotel. Beide hotels zijn erg sfeervol en comfortabel.
De berghutten tijdens de trektocht liggen op mooie plekken en hebben een gemoedelijke sfeer. Uiteraard zijn ze een stuk eenvoudiger dan de hotels, maar gezien de afgelegen ligging goed uitgerust. Je slaapt op een eigen kamer* met stapelbedden. Je dient zelf een handdoek, lakenzak en kussensloop mee te nemen. Sanitaire voorzieningen zijn centraal voor de hele hut en je kan een warme douche nemen (als er voldoende water is, wat hoogzomer niet altijd het geval is).

* de gereserveerde kamers zijn voor 4-personen; in zeldzame gevallen als het erg druk is kan het zijn dat er iemand bij je op de kamer komt. Berghutten mogen namelijk geen passanten weigeren.

Over de maaltijden

Het ontbijt staat elke ochtend voor je klaar. In de berghutten wordt ook een lunchpakket en het avondeten klaargemaakt. In Bovec en Ribcev Laz koop je zelf wat voor het lunchpakket en gaat 's avonds in een restaurantje uit eten. Op loopafstand vind je winkels en restaurantjes.

Inbegrepen

 • 5 overnachtingen in goede hotels, inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in berghut op eigen kamertje, inclusief ontbijt, lunchpakket en avondeten
 • 2x douchemuntje in berghutten
 • toeristenbelasting
 • transfer op dag 2 en 4
 • bagagevervoer van Bovec naar Ribcev Laz
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • 2x gondelbaan (ca. €30 p.p.)
 • eventuele bus naar Vogel gondelbaan en terug (ca. €5)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt afwisselende bergwandelingen over bospaden, (stenige) bergpaden en karrensporen. De wandelingen zijn niet bijzonder lang, maar op enkele dagen is er wel een flink hoogteverschil te overbruggen. In de bossen blijven stenen en boomwortels lang vochtig en glad, waardoor afdalingen soms wat lastiger worden.
Op dag 4, 5 en 6 heb je een iets zwaardere rugzak, omdat je wat extra kleding, een handdoek, lakenzak en een toilettas meeneemt naar de berghutten.

Extra dagen

Je kan overal een extra (rust)dag bijboeken. In Bovec zijn 4 afwisselende wandelingen beschreven en verder kan je er van alles doen, bv. raften of parapente. Vanuit Dom na Komni kan je nog een mooi rondwandeling maken (niet beschreven). In Ribcev Laz zijn kan je in en rond het Bohinj-meer van alles doen; wandelen uiteraard (er zijn 2 fraaie wandelingen beschreven), maar ook fietsen, mountainbiken, kanovaren en parapente.

Extra's

Verlengingshotels

Vila Teslova (Ljubljana)

Vila Teslova ligt in een rustige buitenwijk van Ljubljana en is gehuisvest in een oud ambassade gebouw. 
De kamers zijn modern, fris en licht ingericht. Er is een goed ontbijt, een tuin en parkeerplek. Daarnaast kan je er fietsen huren.
Via een leuke wandeling langs een beek en de rivier, ben je in ca. 15 min in het historisch centrum van de stad.

Transfers

Transfers voor treinreizigers (vanaf € 83,- per boeking)

Het wordt aanbevolen deze taxitransfer van station Most-na-Soci naar het hotel in Bovec op dag 1 bij te boeken, als je per trein naar Slovenië reist.

Voorwaarden: De prijs is gebaseerd op een gezelschap van max. 4 personen. 

Transfer van Ribcev Laz naar Bovec (vanaf € 165,- per boeking)

Taxitransfer van het hotel in Bohinj (dorpje Ribcev Laz) naar het hotel in Bovec, voor als u per auto naar Slovenie bent gereisd.
De transfer vindt plaats na het ontbijt op de laatste dag.

Voorwaarden: De prijs is gebaseerd op een gezelschap van max. 4 personen. 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Bovec is ca. 1200 km. In overleg met de hotelier kan je je auto gratis bij het hotel parkeren voor de duur van reis. Aan het eind van de week keer je van Bohinj naar Bovec terug. Met openbaar vervoer is dit niet of nauwelijks te doen, daarom adviseren we een transfer bij te boeken op de ochtend van de laatste dag (duur 2 tot 2,5 uur).

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een heenreis naar Most na Soci en een terugreis vanaf Lesce-Bled.

Met de huidige treinverbindingen je bestemming in Slovenië, ook afhankelijk van waar je woont, vaak net te ver om in één dag te halen.
Het meest ontspannen is om bv. in München of Salzburg een overnachting te plannen. Dit zijn allebei mooie steden om wat tijd door te brengen.
Op de heenweg is een overnachting in Ljubljana ook mogelijk. Je bekijkt de volgende ochtend deze leuke stad en gaat 's middags met de trein naar Most na Soci.

Op de heenweg dien je van Most na Soci een taxi-transfer (40 km) naar Bovec bij te boeken.
Op de terugreis neem je de bus vanuit Ribcev-Laz naar station Lesce-Bled (30 km, 50 min rijden, bus stopt voor het hotel). 

Klik hier voor de dienstregeling van busmaatschappij Alpetour (maatschappij met meeste bussen naar Bohinj)
Klik hier voor een algemene website van bussen in Slovenië (alle maatschappijen)
AP staat voor Avtobusna Postaja, busstation. 
ZP staat voor Zelezniška Postaja, treinstation (Lesce-Bled wordt ook vermeld als Lesce Zelezniška Postaja).

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis:
Bovec is wel bereikbaar met lijnbussen, maar zeer beperkt. Handiger is het om zelf een GoOpti pendelbusje vanaf de luchthaven te reserveren.

Terugreis:
Vanaf Ribcev Laz is er wel een frequente lijnbusverbinding met Ljubljana.

Pendelbusjes
Van vliegvelden in en rond Slovenië rijden er comfortabele GoOpti pendelbusjes naar bestemmingen in Slovenie'. Klik hier voor informatie en om te reserveren.

Lijnbussen
Klik hier voor de dienstregeling van busmaatschappij Alpetour (maatschappij met meeste bussen naar Bohinj)
Klik hier voor een algemene website van bussen in Slovenië (alle maatschappijen, ook naar Bovec)
AP staat voor Avtobusna Postaja, busstation.
ZP staat voor Zelezniška Postaja, treinstation. 

Je kan dit arrangement starten van begin juni tot half oktober.
Het weer in de regio is over het algemeen goed omdat het dal beschut ligt voor wind uit westelijke en noordelijke richting. De vroege zomer is schitterend vanwege de bloemenzee op de bergweiden, de herfst vanwege de bijzonder fraaie herfstkleuren in de beukenbossen.

De Kanin gondelbaan vanuit Bovec draait van begin Juni tot half Oktober; aan het begin en eind van deze periode alleen in de weekends, vanaf eind juni tot half september dagelijks. Er zijn geen precieze data te geven omdat het wel of niet draaien ook afhangt van het weer.
De Vogel gondelbaan draait het hele zomerseizoen dagelijks, maar kan ook stilgezet worden bij slecht weer.
Ook als de gondelbanen niet draaien zijn er genoeg wandelmogelijkheden bij Bovec en in Bohinj.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Julische alpen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Slovenië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/slovenie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/slovenie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodium, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

325020_h.jpg

Slovenië - Julische Alpen

Van Bovec naar Bohinj

Wandelvakantie langs goede hotels en berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.