Kies een continent
  Kies eerst een continent
  Je zoekt op:
  Bloemen en vlinders kijken×
  Alles wissen ×
  3

  Bloemen- en vlinderreizen

  Bloemen- en vlinderreizen van SNP

  Wil je een bijzondere reis maken, vol flora en fauna? Ontdek dan de bloemen- en vlinderreizen! Tijdens deze reizen is er veel aandacht voor de flora van de omgeving. En voor de (vaak unieke) vlindersoorten die er te bewonderen zijn! En er zijn verschillende inspirerende bestemmingen!
  Griekenland - Rhodopen - vlinderreis, 8 dagen
  geel_marmerwitje.jpg 9,3
  Bloemen en vlinders kijken
  Groepsreis
  Griekenland - Rhodopen - vlinderreis De vlinderrijkdom van Noord-Griekenland

  vlinderreis vanuit twee hotels

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen
  Prijs op aanvraag
  Prijs per persoon incl. heen- en terugreis
  Zwitserland - Engadin - vlinderreis, 8 dagen
  duinparelmoervlinder_2.jpg 8,9
  Bloemen en vlinders kijken
  Groepsreis
  Zwitserland - Engadin - vlinderreis Vlinderfestival in Unterengadin

  Vlinderreis vanuit hotel

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen
  Prijs op aanvraag
  Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
  Hongarije - Hongarije * vlinderreis, 8 dagen
  kleine_weerschijnvlinder_2.jpg 8,6
  Bloemen en vlinders kijken
  Groepsreis
  Hongarije - Hongarije * vlinderreis Vlinderen in Hongarije: tussen weerschijnvlinders en tsarenmantels

  vlinderreis vanuit gastvrije boerderij en hotel, groepsreis

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen
  Prijs op aanvraag
  Prijs per persoon incl. heen- en terugreis

  Natuurreizen: bloemen en vlinders bewonderen

  Liefhebbers van schitterende natuurreizen en bijzondere foto's zitten bij SNP goed, want het aanbod omvat fraaie vakanties die volledig in het teken van bijzondere bloemen en/of vlinders staan. Tijdens zo'n natuurreis ontdek je prachtige plekken ver weg van het massatoerisme, terwijl je meer leert over unieke vlindersoorten of wandelt door de meest kleurrijke bloemenzeeën in landen als Italië of Griekenland. De vlinderreizen die SNP aanbiedt, worden begeleid door de Vlinderstichting en ook tijdens de bloemenreizen krijg je begeleiding van deskundige reisleiders. Deze specialisten geven jouw reis een extra dimensie.

  Orchideeënparadijzen in Italië en Griekenland

  De natuurreizen van SNP staan in het teken van een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan een bloemenreis naar het kleine Italiaanse schiereiland Gargano, net boven de 'hak' van Italië. Dit eiland is van grote botanische waarde en is daarom aangemerkt als nationaal park. Hier wisselen glooiende kalkheuvels, diepe kloven en mysterieuze grotten elkaar af. Het hoogste punt van het eiland is de 1065 meter hoge Monte Calvo. Rond deze berg, met een schitterend uitzicht over de Adriatische kust, liggen talloze charmante middeleeuwse dorpjes. Op het eiland is geen intensieve landbouw, waardoor er veel ruimte is voor bijzondere flora. Zo zijn er liefst 82 verschillende soorten orchideeën op het eiland te vinden. Nergens in Europa kom je meer soorten tegen. Daarnaast is op dit eiland een flink aantal andere endemische plantensoorten te vinden. Liefhebbers van orchideeën kunnen ook terecht op Kreta.

  Vlinders spotten in de Aosta-vallei of de Parnassos

  Ben je een kenner als het gaat om vlinders of wil je er juist meer over weten? Boek dan een van de natuurreizen van SNP die volledig in het teken staan van vlinders spotten. Neem bijvoorbeeld de Aosta-vallei in Noord-Italië. In dit prachtige bergachtige landschap dicht bij de Mont Blanc vind je een van de beste en uitgebreidste vlindergebieden van Europa. Hier spot je onder andere de apollovlinder, rouwmantels, konings- en koninginnepages en ruim 25 soorten blauwtjes. Een andere fraaie vlinderreis is die naar de Parnassos op zo'n anderhalf uur rijden ten noordwesten van Athene. Aan de voet van de berg ligt de beroemde archeologische site het Orakel van Delphi. Deze plek is niet alleen de moeite waard vanwege zijn geschiedenis maar ook vanwege de prachtige vlinders die er rondvliegen, zoals het heliotroopblauwtje en de zuidelijke koninginnenpage. Op de Parnassos zelf kom je ook allerlei vlindersoorten tegen, waaronder de oostelijke tijmblauwtjes, marmerwitjes en de Griekse luzernevlinders.

  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten