Slovenië - Groepswandelreis, 10 dagen Rond de Triglav

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en berghutten

De legendarische Triglav, met 2864m de hooste top van Slovenië en het vroegere Joegoslavië, staat op zoveel bucket lists dat er vaak een file op het pad naar de top staat. Daarom kiest SNP ervoor om rónd de Triglav te lopen, zodat je de berg vanaf rustige wandelpaden in al zijn schoonheid kan bewonderen. We wisselen comfortabele hotels in leuke dorpjes af met fraai gelegen berghutten en in de wandelingen zit een mooie opbouw, met een spetterend einde in het ruigste gedeelte van de Julische Alpen.

Uniek aan deze reis

 • De spectaculaire Julische Alpen
 • 2x een doorsteek met overnachting in berghut
 • De rest van de nachten in comfortabele hotels
 • Het beroemde Meer van Bohinj
 • Optioneel raften op de Soca
Zwaarte
Comfort

Video | Invitation to Slovenia: Feel Slovenia

Bekijk op YouTube een mooie impressievideo van het veelzijdige Slovenië.

Artikel | Top 10 kuitenbijters

Jammerende kuiten, zweet op de rug en het hart snel kloppend. Deze reis is één van de 10 pittige groepswandelreizen waarbij je soms best een beetje moet doorbijten. Maar het uitzicht is altijd weer de perfecte beloning. Lees verder...

Dag tot dag

Slovenië - Rond de Triglav

In het kort ziet ons programma voor de komende 10 dagen er als volgt uit:

 • Dag  1: aankomst en overnachting in Villach
 • Dag  2: transfer, wandeling naar Ribcev Laz, overnachting Ribcev Laz
 • Dag  3: wandeling door Mostnica Kloof, overnachting Ribcev Laz
 • Dag  4: gondelbaan omhoog, wandeling naar Dom na Komni, overnachting Dom na Komni
 • Dag  5: wandeling naar Klementa Juga, transfer, overnachting Bovec
 • Dag  6: rustdag, overnachting Bovec
 • Dag  7: transfer, wandeling naar Pogacnikov Dom, overnachting Pogacnikov Dom
 • Dag  8: wandeling naar Aljazev Dom, transfer, overnachting Kranjska Gora
 • Dag  9: transfer, wandeling Slemenova Spica, overnachting Kranjska Gora
 • Dag 10: naar Villach, terugreis

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

We ontmoeten elkaar in het Oostenrijkse stadje Villach. Villach ligt mooi aan de rivier de Drau op een steenworp van de grens met Slovenië.

Overnachting in

Villach

Dag 2

Na het ontbijt rijden we in een dik uur naar het begin van de wandeling. Je wordt afgezet in het hooggelegen dorpje Koprivnik, idyllisch gelegen in een groene dalkom. Over smalle asfaltweggetjes gaat het langs houten almschuurtjes door een soort parklandschap en je krijgt al snel schitterend uitzicht over de Bohinj vallei in de diepte. Dan volgt er een klim naar het almdorp Zajamniki. Deze houten huisjes, met op de achtergrond de Triglav, vormen een iconisch beeld van Slovenië. Via boerenpaden daal je van het plateau af naar de weiden en boomgaarden rond de dorpjes in het dal. Na een bezoek aan de Gostilna, met een terrasje langs de beek, resten nog enkele bijna vlakke kilometers met zicht op het meer van Bohinj, naar het hotel. Wandeling: 18 km, 440m stijgen en 860m dalen, 6 uur lopen

Overnachting in

Ribcev Laz

Dag 3

Langs het meer lopen we naar Stara Fuzina en vandaar de Mostnica Kloof in, waar de rivier zich op kunstzinnige wijze door de harde kalksteen heen heeft gesleten, tot en smalle canyon vol kolkgaten. Je komt uit in het verstilde Voje dal, met bergweiden vol houten huisjes, waarin vroeger het hooi werd opgeslagen. Bij een mooi gelegen berghut kunnen we op het terras aansterken voor de steile klim naar het hooggelegen weidegebied Uskovnica, ook weer bespikkeld met romantische houten huisjes en met schitterend uitzicht op de omgeving. Door fraaie beukenbossen daal je af naar de vallei.waar je bij mooi weer een duik in het meer van Bohinj kunt nemen. Wandeling: 19 km, 660m stijgen en dalen, 7 uur lopen.

Overnachting in

Ribcev Laz

Dag 4

Vandaag beginnen we aan de eerste minitrek in deze wandelvakantie dus je stopt wat extra spullen voor de overnachting in de rugzak. Na een kort ritje nemen we de gondelbaan om snel hoogte te winnen. Hier begint een panoramische wandeling, grotendeels boven de boomgrens, met zicht op de grote Triglav in de verte. Met mooi weer kunnen we de top van de Vogel (1923m) beklimmen, alvorens af te dalen naar de uit de kluiten gewassen berghut, op 1520m hoogte, boven het meer van Bohinj. Het venijn zit hier in de staart met een kruip-door-sluip-door paadje. Wandeling 15 km, 850 m stijgen en dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Dom na Komni

Dag 5

We beginnen aan een doorsteek over het uitgestrekte karstplateau in het hart van de Julische Alpen. Tussen de dolines en verdwijngaten zie je overblijfselen uit de eerste Wereldoorlog en heb je kans op het zien van gemzen, steenbokken en marmotten. Vanaf een pas kunnen we de top van de 2000m hoge Mahavscek bedwingen. Na de afdaling komen we bij een schitterend bergmeer Krnsko Jezero. Helaas mag je er niet in zwemmen, maar een pauze aan de oever moet kunnen. Bij slecht weer kan de pauze beter worden gehouden in een nabij gelegen berghut. Wat rest is een lange, maar eenvoudige afdaling door een schaduwrijk bos naar het terras van Dom Klementa Juga op 700m. Hier worden we opgehaald en in ca. 20m min naar het levendige plaatsje Bovec gebracht. 
Wandeling 15 km, 400 m stijgen en 1200 m dalen, 6,5 uur lopen. Voor beklimming Mahavscek 2,5 km en 200 hoogtemeters, ca. 1 uur extra.

Overnachting in

Bovec

Dag 6

Als je het turkooizen, snelstromende water van de Soca rivier ziet, snap je dat Bovec de raft en kayak hoofdstad van Slovenië is. Je kan dus je kans grijpen om daar gebruik van te maken. Andere optie is om toch nog een mooie, afwisselende  rondwandeling te maken met de reisleider, uiteraard deels langs de Soca, maar ook langs een stelling uit WW1 en met mooie vergezichten op de omringende bergen, zoals de Svinjak (1653m), de Matterhorn van Slovenie (wandeling 14 km, 350m stijgen en dalen, 5 uur lopen). Niets doen, mag ook. 

Overnachting in

Bovec

Dag 7

Opnieuw stoppen we wat extra spullen in de rugzak voor de tweede minitrek. Met het busje rijden we 25 km langs de Soca naar Trenta, een nederzetting met een mooi bezoekers centrum in het Triglav Nationaal Park. De wandeling begint ontspannen langs een snelstromende beek. Als we de beek verlaten beginnen we aan de echte klim over een mooi zigzag pad. Eerst door verstild beukenbos, maar allengs meer uitzicht op de steeds ruiger wordende toppen. Het is een flinke klim, maar we hebben er de hele dag de tijd voor en het landschap wordt steeds spectaculairder. Pogacnikov Dom (2050m) is een van de mooist gelegen berghutten in de Julische Alpen. De hut ligt in een maanlandschap tussen de steilste toppen, met een paar meertjes in de diepte en een fenomenaal uitzicht. Wandeling: 10 km, 1450m stijgen, 25m dalen, 5,5 uur lopen.  

Overnachting in

Pogacnikov Dom

Dag 8

Vanuit de hut klimmen we naar Bovska Vratica (2379m). Een maanlandschap met rondom ruige toppen en diepe dalen. Hier sta je oog in oog met de imposante noordwand van de Triglav.op slechts 4 km hemelsbreed. Klauteraars kunnen nog even op en neer naar het topje van de Kriz (2410m). Dan volgt de lange en vooral lastige afdaling, de Vrata vallei in. Eerst over kale kalkrotsen vol gaten en bizarre vormen, dan over een glibberige gravelstukken en tot slot tussen en over stenen en boomwortels. Rustig aan is het devies en geregeld stoppen om te genieten van het mooie landschap.
Op de bodem van het dal kunnen we wat drinken bij Aljazev Dom in afwachting van het busje dat ons naar het berg- en wintersport plaatsje Kranjska Gora brengt (25 km).
Wandeling: 8,5 km, 350m stijgen en 1400m dalen, 5 uur lopen

Overnachting in

Kranjska Gora

Dag 9

Door het busje worden we een stukje op weg gebracht en beginnen aan de wandeling naar een van de mooiste punten van de Julische Alpen, de 1909m hoge Slemenova Spica. De berg is makkelijk te beklimmen en het uitzicht op de loodrechte rotswanden en in de diepe valleien is onvergetelijk. Via de Alpe Adria Trail lopen we terug naar ons onderkomen in Kranjska Gora, deels door het bos, deels langs de rivier. We eindigen bij het Jasna meer, waar je een duik in het frisse water kan nemen. Wandeling 14 km, 500m stijgen, 1250m dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Kranjska Gora

Dag 10

Na het ontbijt keren we huiswaarts.

Je kan ook verlengen met een bezoek aan de kleine, maar fijne hoofdstad van Slovenië: Ljubljana, waar we een leuke overnachtingsplek kunnen regelen.. 
Hier kom je door de bus naar Jesenice te nemen (30 min) en dan de trein naar Ljubljana (80 min).

 

NB Programma

Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze wandelreis verblijf je in goede, wat grotere hotels op een kamer met douche en wc, gelegen in of nabij een gezellig plaatsje. We zouden graag kleinschaliger hotelletjes inzetten, maar dat is voor groepsreizen met veel eenpersoonskamers helaas niet mogelijk.
Twee keer trek je de bergen in en verblijft dan een nacht in een schitterend gelegen berghut op meerpersoons kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen.
In de eerste berghut kan je warm douchen, behalve bij watertekort. De tweede berghut heeft geen douche, wel wasbakken. Deze hut ligt veel hoger en is in alle opzichten wat meer basic dan de eerste.

Je hebt in beide berghutten een lakenzak, kussensloop en handdoek nodig. Verder neem je voor deze minitreks een toilettas en wat droge kleren mee in je rugzak.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een stevig ontbijt klaar. In de berghutten krijg je een lunchpakket mee, op de andere dagen kan je zelf wat inkopen doen in het dorp voor de picknick.
Het avondeten is elke avond inbegrepen, in het hotel waar je overnacht, of op loopafstand in het dorp, behalve op de eerste avond in Villach, ivm late aankomst trein.
De Sloveense keuken is een prettige mix tussen de stevige Oostenrijkse en verfijnde Italiaanse keuken.

Inbegrepen

 • 7 hotel overnachtingen
 • 2 overnachtingen in een berghut
 • 9x ontbijt
 • 8x diner
 • 2x lunchpakket in de berghutten
 • transfers per midibus volgens programma
 • bagagevervoer, behalve naar en van de 2 berghutten
 • gondelbaan
 • entree Mostnica Kloof
 • entree bezoekerscentrum Nationaal Park
 • diensten SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele overige entrees en excursies (bv. raften)
 • persoonlijke uitgaven (Slovenië heeft de Euro)
 • eventuele transfers naar of van verlengingshotels
 • verzekeringen

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De eerste dagen loop je over al dan niet verharde weggetjes, karrensporen, bos- en bergpaden, Naarmate je dieper de Julische Alpen intrekt, worden de paden steniger en steiler. Bij nat weer kan het glad zijn. In combinatie met de grote hoogteverschillen is deze wandelreis daarom pittig te noemen. Een goede bergwandelconditie en dito bergwandelschoenen zijn voor deze reis dan ook een vereiste. Hoogtevrees kan je daarentegen niet gebruiken. Ofschoon de meeste wandelingen hoog in de bergen zijn, kan de warmte in de zomermaanden toch een verzwarende factor zijn, waar terdege rekening mee moet worden gehouden. Voldoende water (minimaal 1,5 tot 2 liter) en goede bescherming tegen de zon (petje, zonnebrandcrème, lange mouwen, etc.) zijn onontbeerlijk.

Tijdens deze wandelreis loop je op 4 dagen met wat extra bagage voor een berghut-overnachting in je rugzak, de rugzak moet dus wat groter zijn (ca. 40 liter) dan een standaard dagrugzakje.
De bagage die je niet op je rug meeneemt naar de berghut, wordt vervoerd naar het volgende hotel.

De transfers naar het begin en vanaf het eind van een aantal wandelingen zijn met 9 persoons minibusjes.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Villach is ca. 1130 km. Er zijn een aantal gratis parkeerplaatsen voor het hotel (maar die zijn snel vergeven). In de afgesloten garage van het hotel sta je voor €15 per nacht. Je kan ook elders betaald parkeren voor ca. 5 euro per dag.
Op dag 2 kan je achter het busje, dat de treinreizigers ophaalt, aan rijden en je auto (gratis, niet bewaakt) parkeren in Kranjska Gora. Hier stap je in het busje dat de groep bij het begin van de wandeling afzet. De laatste 2 dagen verblijven we in Kranjska Gora en dan kun je van daar gelijk vertrekken met je auto.

Tol
In Oostenrijk heb je een vignet nodig op de snelweg en betaal je tol voor enkele tunnels en paswegen. Vignet en tol in Oostenrijk kan je digitaal regelen via www.asfinag.at/maut-vignette .
Als je alleen naar Kranjska Gora en terug rijdt in Slovenië (en niet op de snelweg komt) heb je geen Sloveens vignet nodig.

Carpooling
Ruim vóór aanvang van deze groepsreis wordt er door SNP een Whatsapp groep aangemaakt, zodat je eventueel groepsgenoten kunt vinden die met je mee willen rijden.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Villach Hbf

Hoe kom je van het station bij de accommodatie?

Het hotel in Villach ligt tegenover het treinstation.
Op de laatste dag worden de treinreizigers in ca. 40 min naar het station van Villach gebracht.

 

Trein schema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Bestemming Tijd Overstap
Utrecht CS –Villach Hbf 08:34 - 20:43 3
Villach Hbf. – Utrecht CS 09:16 - 22:08 2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.euWij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft


Over het algemeen zijn de zomer en het najaar prima om te wandelen in de Julische Alpen. In de dalen is het soms warm en hogerop kan het juist fris zijn. Een korte regenperiode of onweersbuien zijn altijd mogelijk. Kortom, je moet op alles voorbereid zijn, qua kleding.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Slovenië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan dat je vermoeid aan de start verschijnt. Door middel van een paar stevige wandelingen in de weken voorafgaand aan de reis kun je evt. je wandelconditie bijspijkeren. Bovendien kunnen je voeten en schoenen weer aan elkaar wennen.

Tijdens de reis wordt onze bagage tussen de meeste overnachtingsplaatsen vervoerd. Gedurende de wandelingen loop je met een (dag)rugzak met daarin de lunch, een warm kledingstuk, een grote veldfles van minimaal 1,5 liter, goede regenkleding en eventueel een fototoestel of lichtgewicht verrekijker.

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bij voorkeur regenbroek, gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen en muts
 • (dag)rugzak van ca. 40 liter
 • regenhoes voor (dag)rugzak
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • uitschuifbare wandelstokken (alleen als je hier ervaring mee hebt)
 • lunchtrommel, zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel zwemkleding
 • licht schoeisel (bijv. slippers) voor in de berghutten
 • kussensloop, lakenzak
 • zaklamp
 • handdoeken
 • euro's en pinpas
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • enige EHBO-benodigdheden zoals bijv.: rekverband, sporttape, pijnstillers

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Slovenië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/slovenie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/slovenie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodium, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Slovenië - Groepswandelreis

Rond de Triglav

Wandelvakantie langs hotels en berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.