E-mounntainbiken in Oostenrijk

Oostenrijk - Salzkammergut, 7 dagen Per e-mountainbike langs almen en meren

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Mountainbike vakantie langs hotels

E-mountainbiken in de Alpen is helemaal hot! Maar om vanuit ons platte kikkerland zonder oefening Alpenreuzen te gaan bedwingen gaat je misschien wat te snel. Deze mountainbikevakantie in het prachtige Salzburger Ausseerland start dan ook met een dag training en tocht onder begeleiding van een professionele E-mountainbikegids. Dan ben je klaar voor het echte werk en ga je een paar dagen zelfstandig op pad. De accu op je bike zorgt ervoor dat je genoeg adem over houdt om te genieten van het berglandschap. Fiets langs kristalheldere meren, klarende beekjes van gezellige hutten. De fraaie pieken van de Dachstein vormen een passend decor. Een perfecte kennismaking met E-mountainbiken in Oostenrijk.

Uniek aan deze reis

 • Begeleide training en e-bike tour op de eerste dag
 • Fietsen langs de prachtige Hallstättersee
 • Fietsen met een e-mountainbike
 • Rijveiligheidstraining
 • Routes in SNP-app
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Oostenrijk - Salzkammergut - Ausseerland

In het kort ziet het programma voor deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Bad Mitterndorf
 • Dag 2: rijveiligheidstraining en begeleide e-mountainbike tour
 • Dag 3: fietstocht door het Ausseerland naar Bad Aussee
 • Dag 4: fietstocht van Bad Aussee naar Bad Ischl
 • Dag 5: fietstocht langs de almen rondom Bad Ischl
 • Dag 6: fietstocht via de Hallstättersee terug naar Bad Mitterndorf
 • Dag 7: einde van het arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Bad Mitterndorf, een authentiek en gezellig bergdorp in de Salzkammergut. Als je vroeg aankomt raden we een bezoek aan naar de Salza Watervallen, aan de Salza Stausee, in de buurt van het dorp. Of bezoek een spa of buitenzwembad, hier staat het dorp immers bekend om. 

Overnachting in

Bad Mitterndorf

Dag 2

Na het ontbijt verzamel je de fietsuitrusting en wordt de mountainbike gecontroleerd en juist afgesteld. Ook nemen we de verwachtingen en vooruitzichten van deze reis samen met je door. Hierna volgt een rijveiligheidstraining op het parcours van ongeveer 2,5 uur, om veilig aan je fietsreis te kunnen beginnen. Na een korte pauze volg je een begeleide e-bike tour in Ausseerland. De lengte en hoogte van de tocht worden persoonlijk afgestemd. Meestal duurt de begeleide tocht zo’n 5 uur, uitgaande van een afstand van ca. 50 km met 850 hoogtemeters. Onderweg wordt er gestopt bij een hut voor een lunchpauze.

Overnachting in

Bad Mitterndorf

Dag 3

Vandaag fiets je vanuit je onderkomen in Bad Mitterndorf langs de groene rivier de Salza naar het hoogste punt van deze etappe, de Klaushöfl op 1200 m. Vervolgens gaat de tocht bergafwaarts naar de Grundlsee, het grootste meer van Stiermarken, dat wordt omringt door de Dode Bergen. Je fietst verder langs het meer naar Bad Aussee, waar je onderweg geniet van een prachtig uitzicht op de bergen Loser, Sandling en Dachstein. 
Wil je een langere tocht, dan is deze etappe met ca. 14 km uit te breiden met een extra traject via de Toplitzsee en de Altausseer See.

Fietstocht: minimaal 2-3 uur, ca 30 km, 480 m stijgen en 650 m dalen 

Overnachting in

Bad Aussee

Dag 4

Vanaf Bad Aussee fiets je in de richting van de Altaussee. Dan ga je de hoogte in, via de burchtruïne van Pflindsberg (uitzichtsplatform) naar de Halleralm, een mooie plek voor een pauze. Langs een grot en de Rossmoosalm kom je bij berghotel Berghof Predigstuhl. Bij de 'Ewigen Wand' (die je morgen ook weer tegenkomt) wachten je een prachtig uitzicht en een pittig stukje waar je even moet afstappen. Dan gaat het weer omhoog naar de 'Hohen Rast' en de romantische Reinfalzalm. Langs enkele tunnels van de zoutwinning, waar het gebied bekend om staat, bereik je uiteindelijk de bestemming van de etappe naar Bad Ischl.

Fietstocht: 4-5 uur, ca 40 km, 1090 m stijgen en 1290 m dalen

Overnachting in

Bad Ischl

Dag 5

De rondtocht van vandaag brengt je langs de burchtruïne Wildenstein, met prachtig uitzicht over het Trauntal en Bad Ischl. Door het pelgrimsdorp Lauffen ga je het Weissenbachtal in, waar je restanten van oude bedrijvigheid kunt vinden. In de nauwe Chorinskyklause werd het water opgestuwd om na het openen van de sluizen boomstammen stroomafwaarts te laten razen. Verder omhoog naar het hoogste punt en dan een mooie afdaling naar Bad Goisern. Na een korte pauze begin je aan het laatste spectaculaire traject langs de Rathlucken Hütte en de imposante de 'Ewige Wand'. Tenslotte daal je over boswegen weer af, terug naar Bad Ischl.

Fietstocht: 4 uur, ca. 45 km, 1050 m stijgen en dalen

Overnachting in

Bad Ischl

Dag 6

Vanuit Bad Ischl fiets je vandaag via bergdorp Bad Goisern naar de Hallstättersee. Dit meer, met een lengte van 8,2 kilometer, biedt genoeg uitnodigende plekken voor een lunchpauze en een verfrissende duik in het kristalheldere water. Je fietst over de Ostuferradweg, een van de mooiste routes van het gebied. We raden je aan om hier een optioneel bezoek te brengen aan Hallstatt. Hallstatt is een idyllisch bergdorpje met een bijzondere architectuur, gelegen tussen de Halstättersee en het Dachsteingebergte en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit dorp ligt aan de andere kant van de Hallstättersee, maar kan gemakkelijk per veerboot worden bereikt. Vervolg hierna de route verder langs de oever van het meer via Obertraun naar Bad Mitterndorf.

Fietstocht: 3,5-4 uur, ca. 50 km, 670 m stijgen en 340 m dalen 

Overnachting in

Bad Mitterndorf

Dag 7

Vandaag eindigt je arrangement, tenzij je nog dagen hebt bijgeboekt. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in comfortabele 3* hotels of pensions, ieder voorzien van een eigen badkamer met bad of douche. De tweepersoonskamers in de Oostenrijkse hotels en pensions hebben meestal een tweepersoonsbed met gescheiden matrassen en dekbedden.

Over de maaltijden

Je start iedere dag met een uitgebreid ontbijtbuffet bij je accommodatie. Onderweg kan je lunchinkopen doen in de verschillende dorpjes waar je verblijft. Je passeert onderweg op de meeste dagen ook restaurants waar je kunt lunchen. Dineer 's avonds in een van de restaurants vlakbij de accommodatie, of in de accommodatie zelf.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • EMTB training en begeleide oefentocht dag 2
 • bagagevervoer dag 3,4,6
 • welkomstvideo met uitleg en informatie die je nodig hebt voor deze reis
 • Salzkammergut MTB-kaart en informatiemateriaal
 • GPS-tracks
 • 'a tree for your booking' - voor jouw boeking wordt een boom geplant (info ter plekke)
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • huur e-mountainbike
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting (Kurtax)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Deze mountainbike trektocht is uitgezet voor sportieve fietsers die gewend zijn in de bergen te fietsen en de overstap naar het mountainbiken willen maken. Genieten van de rust en de natuur op onverharde wegen, waar je nauwelijks rekening hoeft te houden met gemotoriseerd verkeer.

De tochten zijn specifiek uitgezet voor een E-mountainbike. Het gevaar van de e-mountainbike is dat ongeoefende mountainbikers makkelijk op allerlei steile paadjes omhoog kunnen fietsen en dan in de afdaling door gebrekkige techniek in de problemen komen. Daarom begin je de reis met een door professionals begeleide training en oefentocht op dag 2. Zo kun je veilig en goed voorbereid op pad. De routes voor het vervolg kennen technisch gezien geen al te grote moeilijkheden en gaan veelal over onverharde wegen en brede paden. Als het niet anders kan over een asfaltweg en soms over smalle paadjes.

De routes zijn zo samengesteld dat je onderweg langs dorpjes en restaurants komt, waar je je eigen accu en die van de fiets weer kan opladen. Tijdens deze reis fiets je tussen de 2 en 5 uur en leg je afstanden af van maximaal 50 km. Je fietst op goed onderhouden e-bikes volgens de laatste technische normen van het topmerk Ghost.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

 

Extra's

Fietshuur

E-Mountainbike (vanaf € 324,- per persoon)

Je kunt voor deze reis een meer dan uitstekende E-Mountainbike huren, van het top-merk Ghost, model HYBRIDE ASX ESSENTIAL 160. De E-Mountainbike is helemaal toegespitst op het type tocht dat je gaat maken. Er is een sterke accu en een degelijk ontwerp met een bijzondere constructie om de schokken op je trails op te vangen. Geavanceerde single drive derailleur achter met 12 versnellingen.

 • Bosch performance CX motor (4e generatie)
 • Sterke Bosch accu (625 wH)
 • OST+ suspensie
 • Shimano XT RDM8100 12-S voor snel en soepel schakelen

 

Voorwaarden:

 • Boek je huurfiets samen met de reis.
 • Geef je lichaamslengte door, voor de juiste maat.

Aanvullende opties

Halfpension (vanaf € 176,- per persoon)

Je kunt ervoor kiezen het verblijf op basis van halfpension te boeken. Dan is bij alle hotels een goed diner inbegrepen.

Voorwaarden: Je dient dit maaltijdenpakket bij boeking aan te geven.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Bad Mitterndorf is ca. 925 km. De auto kan gratis bij de accommodatie worden geparkeerd. Aan het einde van je reis keer je weer terug naar het beginhotel.

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Dagtrein:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Bad Mitterndorf . 07:38 - 19:58 3
Bad Mitterndorf.– Amsterdam CS 09:59 - 22:30  3

Nachttrein:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Bad Mitterndorf . 19:00 - 09:58 1
Bad Mitterndorf.– Amsterdam CS 17:21 - 11:01 1

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs van de dagtrein wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op. Indien je de nachttrein wenst te boeken, kan je dit apart aangeven.

LET Op als je zelf je eigen fietsen meeneemt, kunnen wij geen treinreservering voor je maken.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nll of www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is
 

Je kunt deze reis starten op iedere gewenste dag tussen eind mei en eind oktober. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar het Salzkammergut ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Carmacal Salzkammergut-Ausseerland EMTB

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

E-mounntainbiken in Oostenrijk

Oostenrijk - Salzkammergut

Per e-mountainbike langs almen en meren

Mountainbike vakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.