Italië - Piemonte, 8 dagen Het walhalla voor genieters

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Golvend, groen heuvelland tegen een decor van witte Alpentoppen. Maak pittige, maar prachtige tochten door het wijnland van Barolo en Barbaresco, van truffels en ‘bagna cauda’, van fijne chocolade en pittige salami’s. Het is onbekommerd fietsen door de bakermat van de ‘slow food’, door toeristisch nauwelijks bekende streken als Langhe en Monferrato. Bezoek eeuwenoude stadjes en vind onderkomen in zeer goede accommodaties.

Uniek aan deze reis

 • Bakermat van slow food
 • Historisch Asti
 • Kuren in Acqui Terme
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Piemonte

In het hart van de Piemonte glooien de prachtige, groene heuvels van de Monferrato en de Langhe. Dit is hét oord voor genieters: je vindt hier truffels, gefrituurde bloemen, bagna cauda, geurende stoofpotten, tomakazen en de edele nebbiolowijnen. Je start in het prachtige Alba 'stadje van honderd torens'. In Alba vind je zowel romaanse, barokke als gotische bouwstijlen. Dit is het centrum van de 'slow food' en de vermaarde Barolo en Barbaresco wijnen. De fietstocht voert je verder langs een lint van prachtige dorpen, zoals Serralunga, Montforte en La Morra. Na kuurstad Acqui Terme fiets je door een lieflijk, golvend landschap door naar Asti, met zijn nauwe straatjes en palazzi opgetrokken uit klinkers en gele tufsteen. Op de pleintjes vind je onder de oude arcades een uitnodigend, schaduwrijk terras. Je fietst verder langs dorpen en Middeleeuwse kastelen, omringd door weelderige wijngaarden, over landelijke weggetjes terug naar Alba.

Dag 1

Na je aankomst en check-in in het hotel in Alba heb je misschien nog wat tijd over om wat rond te struinen in dit historische stadje. Alba staat ook wel bekend als de stad met 100 torens. Het is de hoofdstad van de heuvelachtige Langhestreek, die beroemd is om de witte truffel, hazelnoten, perziken en topwijnen.  

Overnachting in

Alba - Hotel Calissano

Dag 2

Je fietst heerlijk door de groene heuvels van de Langhe. Dit is de streek van de fameuze Barolowijn; stop onderweg voor een proeverij bij één van de vele wijnboeren. Als je veel verschillende soorten wilt proeven kun je het beste langs gaan bij de Enoteca Regionale del Barolo, waar meer dan 30 soorten te proeven zijn. Denk er wel aan dat je nog een stuk moeten fietsen, inclusief slotklim naar Benevello. 
Als je op je eerste fietsdag wat rustiger van start wilt gaan fiets je rechtstreeks naar Borgomale (15km, 500 m stijgen) en ga je met een drankje in de heerlijke tuin van je accommodatie zitten.
Fietstocht: 48km, 940m stijgen, 540m dalen

Overnachting in

Borgomale - Hotel Relais Montemarino

Dag 3

Maak een rondrit door het heuvelgebied ten noorden van Borgomale, via Cassano Belbo. Of bezoek een wijnboer en luier wat bij je heerlijke onderkomen. 
Fietstocht: 31 km, 600 m stijgen en dalen

Overnachting in

Borgomale - Hotel Relais Montemarino

Dag 4

Vandaag fiets je door het hart van de Alta Langa, waar de hazelnoot- en walnootboomgaarden en de Dolcetto wijngaarden de heuvels tot een prachtig rollend palet hebben omgetoverd. Een groot gedeelte van de route voert over een kronkelig landweggetje door de Bormida-vallei, door wijngaarden en landerijtjes. Hier is vrijwel elk stadje opgesierd met een kasteel(toren) of andere verdedigingswerken. Als de vallei wijder wordt fiets je al snel tegen de overblijfselen van het Romeinse aquaduct in Acqui Terme aan. Dit fraaie stadje is al sinds de Romeinse tijd vermaard vanwege zijn hete zwavelbronnen.
Fietstocht: 50km, 570 m stijgen en 980 m dalen 

Overnachting in

Acqui Terme - Hotel Acqui

Dag 5

Je maakt vandaag een rondrit ten zuiden van Acqui Terme en stuit onderweg op het dorpje Ponzone. Stop bij de lokale bar in dit panoramische dorpje voor een hapje of een koffie. Verken 's middags het aangename centrum van Acqui Terme, mocht je dat gisteren nog niet gedaan hebben. 
Fietstocht: 36km, 850m stijgen en dalen 

Overnachting in

Acqui Terme - Hotel Acqui

Dag 6

Je vertrekt in noordelijke richting voor de rit naar Asti, beroemd om zijn bruisende Spumantes. Het grootste plaatsje dat je tijdens je rit door de wijnheuvels tegenkomt is Nizza Monferrato. Stap even van je fiets voor een ommetje door de stille straatjes. Peddel verder naar Asti, een oude stad die door zijn gunstige ligging aan de Tanaro-rivier, al meer dan duizend jaar een belangrijke rol speelt in het gebied. De stad is bekend door de Barberawijn en de jaarlijkse Palio paardenrace Palio. 
Fietstocht: 52km, 830m stijgen en 870m dalen

Overnachting in

Asti - Hotel Palio

Dag 7

Je begint vanuit Asti met een geleidelijke klim naar Vaglierano. Door een golvend landschap van wijngaarden, akkers en boerderijen fiets je via Govone en Castellinaldo naar Alba. In Govone en Guarene kijken imposante kastelen op je neer terwijl je langs fietst. Het kasteel van Govone is Unesco-Werelderfgoed; Guarene is vandaag de dag een 5-sterrenhotel. Na een forse afdaling ben je terug in Alba, aan de Tanaro.
Fietstocht: 38km, 630m stijgen en 570m dalen. 

Overnachting in

Alba - Hotel Calissano

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in uitstekende hotels, op kamers met douche en toilet.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Je kan dineren in je accommodatie of in een restaurant in de omgeving. In de omgeving van de meeste accommodaties zijn vele mogelijkheden tot dineren. Je bevindt je tenslotte in een omgeving waar goed eten een vanzelfsprekendheid is: de bakermat van de 'slow-food beweging'!

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Bagagevervoer
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (ca. EUR 2, - pppn) 

Over de activiteiten

Je fietst 30 tot 55km per dag door heuvelachtig terrein. Elke dag klim en daal je 600 tot 900m. Je fietst vrijwel altijd over goed geasfalteerde wegen, maar soms ook over onverharde gravelwegen. Een e-bike maakt deze tocht beduidend gemakkelijker te fietsen.

Extra dagen

Je kan overal een extra dag boeken. Bij een extra dag in Borgomale kun je een door ons beschreven pittige rondrit maken (68km) via het hoogstgelegen dorp van de Langhe. Vanuit Alba hebben we voor een extra dag een rondrit (37km) via wijndorp Barbaresco beschreven.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Roma e Rocca Cavour (Turijn)

Een van de oudste hotels van Turijn, sinds 1854 in handen van dezelfde familie. Centraal gelegen, in de buurt van het station, kijkt het hotel uit op een van de elegantste pleinen van de stad. De kamers zijn comfortabel en netjes ingericht. Vanuit dit hotel kun je prima op loopafstand de vele bezienswaardigheden die Turijn rijk is op je gemak bezoeken.

Fietshuur

Fietsvakantie in de Piemonte

Hybride fiets (vanaf € 157,- per persoon)

Je huurfiets is een hybride met bagagedrager met achtertas, km-teller, telefoonhouder, reparatiesetje, fietspomp en slot.

Voorwaarden: De huurprijs is inclusief verzekering tegen diefstal. Voor schade aan de huurfiets ben je wel aansprakelijk.

E-bike (vanaf € 209,- per persoon)

Je huurfiets is een e-bike met bagagedrager met achtertas, km-teller, reparatiesetje, fietspomp en slot.

Voorwaarden: De huurprijs is inclusief verzekering tegen diefstal. Voor schade aan de huurfiets ben je wel aansprakelijk.

Fietshelm

Je kunt via ons een fietshelm huren.

Voorwaarden: Geef de helm bij boeking aan. De huur is gratis.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Alba bedraagt ca. 1200 km. Vanaf Brussel rijd je in een kleine 1100km naar Alba. Je kan je auto bij de eerste accommodatie parkeren. Aan het eind van je fietstocht kom je hier weer terug.

Treinreis

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retour Alba. 

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is. 


Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Turijn of Milaan.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven van Turijn neem je de bus naar het centraal treinstation van Turijn: Porto Nuova (ook wel Santa Nuova). De bus brengt je in ongeveer 45 minuten naar het station. Hier neem je de trein naar Alba. De reis duurt ca. 1,5 uur. 

Van vliegveld Milaan Malpensa neem je de trein (Malpensa Express) of bus (beide: ca. 1 uur reisduur) naar station Milano Centrale. Hier stap je over op de trein naar Alba. Vanaf Milano Centrale ben je 3 tot 3,5 uur onderweg.

Van vliegveld Milaan Linate reis je in 20 minuten per bus naar station Milano Centrale. Hier stap je over op de trein naar Alba. Vanaf Milano Centrale ben je 3 tot 3,5 uur onderweg. 

Van het treinstation in Alba wandel je naar het hotel of je neemt een taxi.

Je kunt dit arrangement op elke dag van de week starten van begin april tot eind oktober. Voor de maanden september en oktober raden wij je aan om vroeg te boeken. In verband met de truffelbeurs in Alba (de gehele maand oktober) is de regio dan erg populair.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Piemonte ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

We raden je sterk aan een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie fietshuur), neem je deze zelf mee.

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Fietsvakantie in Piemonte, Italië

Italië - Piemonte

Het walhalla voor genieters

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.