Frankrijk - Drôme, 8 dagen Fietsend door een rijk aan contrasten

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs auberges en hotels

Maak een ‘Drôme’ van een fietsreis door een natuur gezegende streek met zowel een alpien als mediterraan karakter. Snuif de geuren van lavendel en citrusfruit op in de dalen en voel de frisse alpenwind tijdens een rit op hoogte. Maak pittige en afwisselende tochten langs de randen van het ruige Nationale Park de Vercors en vind ’s avonds een warm en culinair onthaal in sfeervolle auberges en hotels.

Uniek aan deze reis

 • Pittig fietsen in schitterend landschap
 • Met of zonder bagagevervoer
 • Diners inclusief
 • Door de spectaculaire Trente Paskloof
 • Tussen Alpen en Mediterranée
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Frankrijk - Drôme

Daar waar Alpen en Provence elkaar ontmoeten, ontvouwt zich de Drôme: een land rijk aan contrasten, waar de landschappen veranderen op de cadans van de seizoenen. Fiets door zacht glooiende lavendelvelden, eeuwenoude olijfboomgaarden en drômerige dorpjes. Een spectaculair panorama vanaf de Col de la Sausse wordt gevolgd door een steile afdaling door de kloof Trente Pas, zo smal dat kleine tunneltjes nodig zijn. De Drôme raakt immers de rand van de Vercors, een imposant natuurpark waar massieve kalksteen rotsen loodrecht omhoog schieten. Sommige fietsroutes zijn pittig, maar je inspanning wordt altijd beloond met een spectaculair uitzicht, de koelte van platanen op een dorpspleintje of een gastvrij onthaal door de eigenaren in de auberges en hotels.

Dag 1

Aankomst in Marsanne, een kleurrijk Provence dorpje.

Overnachting in

Marsanne

Dag 2

Vanuit Marsanne fiets je over de heuvelrug naar het mooie dorpje Mirmande. Dan langs de rivier de Drôme naar Crest, met een leuk oud centrum en natuurlijk de imposante toren. Via Autichamp stijg je naar Col de Deves (378 m) en rolt terug naar Marsanne, Fietstocht ca. 55 km.

Overnachting in

Marsanne

Dag 3

ca. 55 km van Marsanne naar Saint-Ferréol-Trente-Pas (830 m stijgen en 470 m dalen).
Vandaag begin je vlak en fietst dan de heuvels van de Drôme in. Je volgt de Roubion stroomopwaarts en komt door prachtige dorpen zoals Bourdeaux. Aan de andere kant van de Col de la Sausse (790m) wachten de bergen van de Provence. Via de Defile des Trentes Pas, een schitterende kloof waarvan de weg deels overkapt is door rotsen, bereik je je volgende overnachtingsadres.

Overnachting in

Saint Ferréol Trente Pas

Dag 4

Rustdag of 57 km rondrit vanuit Saint-Ferréol-Trente-Pas (650 m stijgen en dalen).
Je kan vandaag lekker luieren of je maakt een rondrit door een heuvelachtig gebied met vele olijfbomen. De dag begint met de beklimming van Valouse (735 m), meteen het hoogste punt van de dag. De route brengt je zuidwaarts naar de wijngaarden van de Cotes du Rhone door lavendelvelden en abrikozenboomgaarden. Het bezoek van Nyons, een kleine Provençaalse stad en hoofdstad van de olijfolie, behoort tot één van de hoogtepunten van de dag.

Overnachting in

Saint Ferréol Trente Pas

Dag 5

Van Saint-Ferréol-Trente-Pas naar La-Motte-Chalancon (35 km, 800m stijgen en 600m dalen).
Dit is ongetwijfeld de zwaarste tocht van de reis. De route voert over kleine wegen en door smalle dalen. Plots sluit je in dit sobere maar indrukwekkende landschap op een gehucht, hier neergestreken in weerwil van de immense eenzaamheid.

Overnachting in

La-Motte-Chalancon

Dag 6

Van La-Motte-Chalancon naar Die (55 km, 700m stijgen en 800m dalen).
Geleidelijk stijg je naar de Col de Premol van 961m. Een lange afdaling brengt je aan de oevers van de rivier de Drôme. Een duik in het heldere water behoort tot de mogelijkheden. Tijdens het tweede deel van de etappe fiets je onder de rotshellingen van de Vercors naar het levendige stadje Die.

Overnachting in

Die

Dag 7

65 km van Die naar Marsanne (max. 850 m stijgen en dalen).
Vandaag zal een ontmoeting met de zuidelijke Vercors worden. De vegetatie is meer alpien: bossen met sparren en dennen met een donkerder groen. De frisse lucht geeft je de energie om de laatste pas over te fietsen. Vervolgens gaat het over een mooie weg met haarspeldbochten, langs lange rijen bomen en loodrecht oprijzende kalkwanden terug naar het dal van de Drome. Dan nog een laatste kuitenbijter terug naar Marsanne.

Overnachting in

Marsanne

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht op kamers met douche en toilet in sfeervolle auberges en dorpshotels.

Over de maaltijden

Ontbijt en diner zijn inbegrepen. Er wordt veel gebruik gemaakt van lokale produkten en je eet over het algemeen goed in de Drôme.
Lunches koop je zelf in, in de dorpjes waar je doorheen fietst of je strijkt neer op een terrasje (als dat er is).

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners
 • Bagagevervoer (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • Digitale reisinformatie
 • Fietsroutes in SNP Route App

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekering

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Deze fietstocht bevat pittige dagetappes met soms flinke hoogteverschillen. Wel heb je de mogelijkheid om op sommige dagen te kiezen voor een rustdag in plaats van een fietsdag. Je verblijft namelijk meerdere malen in dezelfde accommodatie. Je fietst voornamelijk over smalle asfaltwegen, soms is een stukje over een wat drukkere weg niet te vermijden. In de zomer kan het warm zijn in de Drôme. Gelukkig bieden onderweg riviertjes, meertjes en soms een zwembad verkoeling. 
Je kan de tocht prima met een racefiets doen. De onverharde stukjes in de beschrijving zijn kort en je kan deze makkelijk omzeilen, via een asfaltweg.

Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee.

Je bagage wordt voor je vervoerd. Wil je liever wat spullen in je fietstassen stoppen en het zelf vervoeren, dan kan je dit bij boeking aangeven en krijg je korting.

 

Extra dagen

Je kan tijdens dit arrangement geen extra (rust)dag boeken, behalve vooraf en achteraf in Marsanne.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

Extra's

Transfers

Korting bij geen bagagevervoer

Als je je bagage niet wilt laten vervoeren tijdens je fietsreis door de Drome, krijg je korting.

Fietshuur

Hybride fiets (vanaf € 124,- per persoon)

Je huurfiets is een hybride met 21 versnellingen, uitgerust met voorvering, bagagedrager, achtertas, stuurtas, fietscomputer, helm, pomp, bidonhouder, reparatiesetje, verlichting en slot.

e-bike (vanaf € 193,- per persoon)

Je kunt voor deze reis ook een e-bike, een fiets met electrische trapondersteuning, huren. Deze fiets van het gerenommeerde Duitse merk Kalkhoff is uitgerust met 9 versnellingen, bagagedrager met 2 tassen, stuurtas met kaartenvak, kilometerteller (verwerkt in display op het stuur), slot, bidonhouder, helm, pomp, reparatiesetje en verlichting.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Marsanne bedraagt ca. 1050 km. Je kan je auto in Marsanne gratis parkeren.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Montélimar.

Van Montélimar is het nog 15 km met de taxi naar het hotel in Marsanne
Terugweg op dezelfde manier,

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.
NB. Eigen fietsen kunnen niet mee in de hogesnelheidstrein naar Frankrijk. Je kunt via SNP een huurfiets reserveren. 

Je kan dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. Van half juli tot half augustus kan het erg warm zijn in de Drôme.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Drome ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

We raden je sterk aan om een fietshelm te dragen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit sinds maart 2017 in Frankrijk verplicht! Bij fietshuur krijgen kinderen gratis helmen aangeleverd. Als je eigen fietsen meeneemt, dien je ook zelf voor deze helmen te zorgen. Het is aan te raden om eigen fietshelmen mee te nemen, ook vanwege de hygiëne en pasvorm. Houd er rekening mee dat kinderen die geen fietshelm dragen een flinke boete riskeren van €90,-.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

prachtige_franse_dorpjes.jpg

Frankrijk - Drôme

Fietsend door een rijk aan contrasten

Fietsvakantie langs auberges en hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten