Gaasbeek Kasteel Pajottenland België fietsen

België - Pajottenland, 4 dagen Fietsen door bourgondische Belgische bierstreek

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie vanuit bed & breakfast

Een ontspannen fietsvakantie door het verrassend mooie Pajottenland. Je verkent deze gezellige Vlaamse streek van Geuze en Kriek Lambik, even ten zuidoosten van Brussel. Het is een bollend landschap van bossen en velden, kastelen, boerenhoeven en kerken. Ooit vond schilder Pieter Brueghel hier zijn inspiratie. Je verblijft in een heerlijke tot B&B omgetoverde vierkantshoeve.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijk rustig gelegen bed & breakfast
 • Pelgrimsoord Halle
 • Typische bierstreek
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

België - Pajottenland

‘Als Brugge het Venetië van het Noorden is, dan mag het Pajottenland met dezelfde zin voor overdrijving gerust het Toscane van de Lage Landen genoemd worden.’ Koen Van Wichelen (Uitgever Magazine Grande).
Het bekendste stadje van Pajottenland is ongetwijfeld het prachtige bedevaartsplaatsje Halle, waar de St. Martinusbasiliek al eeuwenlang haar pelgrims ontvangt. De bedevaartgangers genoten ongetwijfeld evenveel van deze schone streek en haar trappistenbier als jij zal doen tijdens deze oer-Vlaamse fietsreis. Rondom Halle vind je een lappendeken van akkers, velden en weiden met daarin massieve vierkanthoeven, watermolens, schilderachtige kerkjes en 'herenwoonsten'. Je passeert het statige kasteel van Gaasbeek, knusse dorpjes als Sint Pieters Leeuw en fietst genoeglijk door het glooiende land richting Geraardsbergen. Pajottenlanders zijn Bourgondiërs die genieten van de goede dingen des levens. Niet voor niets is dit de streek van lambik, geuze en kriek én vormde het de inspiratiebron voor ‘volksche taferelen’ van schilder Pieter Brueghel. Je fietst over smalle landweggetjes en hebt volop de tijd om onderweg eens een brouwerij of kasteel te bezichtigen en een pint te drinken in één van de landelijke taveernes.

Dag 1

Aankomst in je rustig gelegen B&B even buiten Vollezele, een klein dorp middenin Pajottenland. Het stadje Halle, dat de meest zuidelijke stad van Vlaanderen is, zou je als je vroeg arriveert alvast kunnen bezoeken. Vooral het stadhuis en de basiliek St-Martinus op de Grote Markt zijn van grote historische waarde. Op diezelfde Grote Markt kan je in één van de gezellige taveernes genieten van de bieren uit één van de vele brouwerijen die Pajottenland rijk is. Of je kan vanuit Vollezele alvast een voorproefje nemen van wat Pajottenland op fiets- of wandelgebied te bieden heeft.

Overnachting in

Vollezele - Hof ter Haegen

Dag 2

Rondrit vanuit Vollezele (59 km, 300 m stijgen en dalen).
Vandaag staat een afwisselende fietstocht op het programma. Er is voldoende tijd om een bezoek te brengen aan kasteel Gaasbeek, boerderij de Waterhof in Gaasbeek of het historische Halle. Al vroeg passeer je het Museum van het Belgische Trekpaard. Vervolgens fiets je langs de Leerbeek – met regelmatig een klimmetje - naar kasteel Gaasbeek. Je vervolgt de tocht naar Halle en kan onderweg via een klein ommetje nog een kijkje nemen in de rozentuin in Sint Pieters Leeuw. Door een glooiend landschap, bezaaid met kleine dorpjes, en over enkele mooie holle wegen voert de route je terug naar de voor jou inmiddels vertrouwde accommodatie. In de dorpjes onderweg bevinden zich talrijke tavernes en eetgelegenheden, waar je kan lunchen en genieten van een heerlijke lambiek of geuze. De tocht loopt grotendeels door het zachtglooiende landschap waardoor Pieter Brueghel zich liet inspireren voor zijn schilderijen en tekeningen.

Overnachting in

Vollezele - Hof ter Haegen

Dag 3

Rondrit vanuit Vollezele (44 km, 290 m stijgen en dalen).
Door een mooi vallei- en akkerlandschap fiets je richting Geraardsbergen. Al snel maak je kennis met 2 roemruchte beklimmingen uit de Ronde van Vlaanderen voor profwielrenners; gelukkig hoef je beide hellingen alleen maar af te fietsen in plaats van op. Na de Bosberg, tot 2012 de traditionele laatste klim in de Ronde, zet je koers naar Geraardsbergen. Na een afdaling over de Muur fiets je door de vallei van de Dender richting Pollare. Via wat korte klimmetjes in een zacht glooiend landschap en een enkele kasseienweg keer je terug in Vollezele.

Overnachting in

Vollezele - Hof ter Haegen

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Eventueel kan je nog een korte rondrit maken (31 km, 190 m stijgen en dalen).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft op comfortabele kamers voorzien in een rustig gelegen tot B&B verbouwde hoeve. Voor meer informatie klik je op de link in het dag-tot-dagprogramma.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. De lunch kan je zelf inkopen in één van de dorpjes onderweg. In de vele cafeetjes en restaurantjes vind je heerlijke (streek)gerechten. Bij de accommodatie kan je een lunchpakket bestellen.
In de accommodatie wordt niet gekookt. Je kan voor het diner terecht in één van de restaurants in de omgeving. Het is handig als je hiervoor een auto ter beschikking hebt. In voor- en naseizoen zijn niet alle eetgelegenheden geopend en moet je soms verder van de accommodatie gaan om iets geschikts te vinden. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • fietsroutes in SNP route-app
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • diners
 • fietshuur (bij te boeken)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je fietst door een lichtglooiend terrein, waarbij je soms pittig moet klimmen en hoogteverschillen opgeteld tot 300 m per dag moet overbruggen. De hellingen van dit door beken ingesneden plateau zullen je het leven niet zuur maken maar als je op ziet tegen de klimmetjes kun je natuurlijk kiezen voor een elektrische fiets te huren! Je fietst over bewegwijzerde routes en fietspaden, maar ook over landweggetjes waar ander verkeer mag komen, maar waar het nooit te druk is. Iedere dag is er een stukje onverhard van een klassieke Vlaamse kasseienstrook. Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee.

Extra dagen

Je kan extra dagen boeken, bijvoorbeeld voor een bezoek aan Brussel. Vanuit Galmaarden, op ca. 5km van Vollezele, rijd een rechtstreekse trein in 40km naar de Belgische hoofdstad.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Fietshuur

tandem.jpg

Tandem

Het is mogelijk om bij dit arrangement een tandem te reserveren. Deze beschikt 21 versnellingen, voorvering en verlichting.

huurfiets.jpg

Hybride fiets (vanaf € 66,- per persoon)

Je huurfiets is een hybride met 21 versnellingen, slot, verlichting en een achtertas met reparatiesetje en fietspomp.

E-bike (vanaf € 132,- per persoon)

Je huurfiets is een e-bike, een fiets met elektrische trapondersteuning, van het merk Winora. Het is een damesmodel met 7 versnellingen. In deze streek kun je er ongeveer 40 tot 50km mee fietsen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Vollezele bedraagt ca. 200 km. Je kunt gratis parkeren bij je bed & breakfast. Het is bij dit arrangement aan te raden om met je eigen auto te komen, aangezien er in de accommodatie niet gekookt wordt en er niet dagelijks restaurants in de directe omgeving van het hotel geopend zijn. 

Je kunt dit arrangement op elke dag beginnen van begin april tot eind november.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze fietsreis naar België ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

 

Over de accommodatie

Een hoevehotel met boerderijdieren houdt van nature al rekening met haar omgeving. Bij je verblijfplaats gebeurt dat o.a. in de vorm van zonnepanelen waarmee de benodigde stroom deels wordt opgewekt en er wordt biologisch sap geserveerd bij het ontbijt.

We raden je aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie fietshuur), neem je deze zelf mee.

Ga je binnenkort op reis naar België bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/belgie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/belgie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum(GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Gaasbeek Kasteel Pajottenland fietsen België

België - Pajottenland

Fietsen door bourgondische Belgische bierstreek

Fietsvakantie vanuit bed & breakfast

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.