België - Pajottenland, 4 dagen Fietsend ’Op zoek naar Lambik’

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie vanuit bed & breakfast

Een ontspannen fietsvakantie door het verrassend mooie Pajottenland, de gezellige Vlaamse streek van Geuze en Kriek Lambik, even ten zuidoosten van Brussel. Het is een bollend landschap van bossen en velden, kastelen, boerenhoeven en kerken. Ooit vond schilder Pieter Brueghel hier zijn inspiratie. Je verblijft in een heerlijke tot B&B omgetoverde vierkantshoeve.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijk rustig gelegen bed & breakfast
 • Pelgrimsoord Halle
 • Typische bierstreek
 • GPS tracks aanwezig
 • E-bike huur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Oppad | Belgie: fietsen in het Pajottenland

Het Pajottenland is de bakermat van de lambiek, één van de oudste bekende bieren. Dorst lijden hoef je hier dus niet. Maar je kunt er ook lekker fietsen over uitzichtrijke heuvels of door de kronkelende vallei van de Dender. Lees hier meer over deze mooie fietstocht...

Dag tot dag

België - Pajottenland

‘Als Brugge het Venetië van het Noorden is, dan mag het Pajottenland met dezelfde zin voor overdrijving gerust het Toscane van de Lage Landen genoemd worden.’ Koen Van Wichelen (Uitgever Magazine Grande).
Het bekendste stadje van Pajottenland is ongetwijfeld het prachtige bedevaartsplaatsje Halle, waar de St. Martinusbasiliek al eeuwenlang haar pelgrims ontvangt. De bedevaartgangers genoten ongetwijfeld evenveel van deze schone streek en haar trappistenbier als jij zal doen tijdens deze oer-Vlaamse fietsreis. Rondom Halle vind je een lappendeken van akkers, velden en weiden met daarin massieve vierkanthoeven, watermolens, schilderachtige kerkjes en 'herenwoonsten'. Je passeert het statige kasteel van Gaasbeek, knusse dorpjes als Sint Pieters Leeuw en fietst genoeglijk door het glooiende land richting Geraardsbergen. Pajottenlanders zijn Bourgondiërs die genieten van de goede dingen des levens. Niet voor niets is dit de streek van lambik, geuze en kriek én vormde het de inspiratiebron voor ‘volksche taferelen’ van schilder Pieter Brueghel. Je fietst over smalle landweggetjes en hebt volop de tijd om onderweg eens een brouwerij of kasteel te bezichtigen en een pint te drinken in één van de landelijke taveernes.

Dag 1

Aankomst in je rustig gelegen B&B in Vollezele, een klein dorp middenin Pajottenland. Het stadje Halle, dat de meest zuidelijke stad van Vlaanderen is, zou je als je vroeg arriveert alvast kunnen bezoeken. Vooral het stadhuis en de basiliek St-Martinus op de Grote Markt zijn van grote historische waarde. Op diezelfde Grote Markt kan je in één van de gezellige taveernes genieten van de bieren uit één van de vele brouwerijen die Pajottenland rijk is. Of je kan vanuit Vollezele alvast een voorproefje nemen van wat Pajottenland op fiets- of wandelgebied te bieden heeft.

Overnachting in

Vollezele

Dag 2

Rondrit vanuit Vollezele (45,5 tot 57 km, 250 m stijgen en dalen).
Vandaag staat een afwisselende fietstocht op het programma. Er is voldoende tijd om een bezoek te brengen aan kasteel Gaasbeek, boerderij de Waterhof in Gaasbeek of het historische Halle. Je fietst vanuit Oetingen langs de Leerbeek – met regelmatig een klimmetje - naar kasteel Gaasbeek. Je vervolgt de tocht naar Halle en kan onderweg via een klein ommetje nog een kijkje nemen in de rozentuin in Sint Pieters Leeuw. Door een glooiend landschap, bezaaid met kleine dorpjes, en over enkele mooie holle wegen voert de route je terug naar de voor jou inmiddels vertrouwde accommodatie. In de dorpjes onderweg bevinden zich talrijke tavernes en eetgelegenheden, waar je kan lunchen en genieten van een heerlijke lambik of geuze. De tocht loopt grotendeels door het zachtglooiende landschap waardoor Pieter Brueghel zich liet inspireren voor zijn schilderijen en tekeningen.

Overnachting in

Vollezele

Dag 3

Rondrit vanuit Vollezele (45,5 tot 49 km, 250 m stijgen en dalen).
Door een mooi vallei- en akkerlandschap fiets je richting Geraardsbergen. Al vroeg passeer je het Museum van het Belgische Trekpaard. Vervolgens maak je kennis met 2 roemruchte beklimmingen uit de Ronde van Vlaanderen voor profwielrenners; gelukkig hoef je beide hellingen alleen maar af te fietsen in plaats van op. Na de Bosberg, tot 2012 de traditionele laatste klim in de Ronde, zet je koers naar Geraardsbergen. Na een afdaling over de Muur fiets je door de vallei van de Dender richting Pollare. Via wat korte klimmetjes in een zacht glooiend landschap en een enkele kasseienweg keer je terug in Vollezele.

Overnachting in

Vollezele

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Eventueel kan je nog een korte rondrit maken (26 tot 31,5 km, 150 m stijgen en dalen).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft op comfortabele kamers voorzien in een rustig gelegen tot B&B verbouwde hoeve. In de gerestaureerde vluegels van de hoeve bevinden zich in totaal 5 kamers. Je kamer beschikt over eigen badkamer, gratis wifi en flatscreen-TV. Voor gezinnen met kinderen zijn er familiekamers met 2-persoonsbed voor de ouders en 2 éénpersoonsbedden voor de kinderen.
De hoeve was vroeger een actief boerenbedrijf waar Brabantse trekpaarden werden gefokt. Vandaag de dag scharrelen er nog altijd enkele hoevedieren rond, voor de hobby. Op het terras in de fraaie tuin kun je na het fietsen geniet van heerlijk streekbier.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. De lunch kan je zelf inkopen in één van de dorpjes onderweg. In de vele cafeetjes en restaurantjes vind je heerlijke (streek)gerechten. Bij de accommodatie kan je een lunchpakket bestellen.
In de accommodatie wordt niet gekookt. Je kan voor het diner terecht in één van de restaurants in de omgeving. Het is handig als je hiervoor een auto ter beschikking hebt. In voor- en naseizoen zijn niet alle eetgelegenheden geopend en moet je soms verder van de accommodatie gaan om iets geschikts te vinden. 

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Kaartmateriaal
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • Diners
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Over de activiteiten

Je fietst door een lichtglooiend terrein, waarbij je soms kort moet klimmen. De hellingen van dit door beken ingesneden plateau zullen je het leven echter niet zuur maken! Je fietst over bewegwijzerde routes en fietspaden, maar ook over landweggetjes waar ander verkeer mag komen, maar waar het nooit te druk is.

Extra dagen

Je kan extra dagen boeken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten.
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

Extra's

Fietshuur

tandem.jpg

Tandem

Het is mogelijk om bij dit arrangement een tandem te reserveren. Deze beschikt 21 versnellingen, voorvering en verlichting.

huurfiets.jpg

Hybride fiets (vanaf € 56,- per persoon)

Je huurfiets is een hybride met 21 versnellingen, slot, verlichting en een achtertas met reparatiesetje en fietspomp.

e-bike (vanaf € 115,- per persoon)

Je huurfiets is een e-bike, een fiets met elektrische trapondersteuning, van het merk Winora. Het is een damesmodel met 7 versnellingen. In deze streek kan men er ongeveer 40-50km mee fietsen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Vollezele bedraagt ca. 200 km. Het is bij dit arrangement aan te raden om met je eigen auto te komen, aangezien er in de accommodatie niet gekookt wordt en er niet dagelijks restaurants in de directe omgeving van het hotel geopend zijn. Je kunt gratis parkeren bij je bed & breakfast.

Je kan dit arrangement op elke dag beginnen van 1 april t/m 30 november.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze fietsreis naar België ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

 

Over de accommodatie

Een hoevehotel met boerderijdieren houdt van nature al rekening met haar omgeving. Bij je verblijfplaats gebeurt dat o.a. in de vorm van zonnepanelen waarmee de benodigde stroom deels wordt opgewekt en er wordt biologisch sap geserveerd bij het ontbijt.

We raden je aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie materiaalhuur), neem je deze zelf mee.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in België erkend. In België moet je beschikken over een WA-verzekering met Benelux-dekking. Neem in ieder geval je groene kaart mee, want je hebt deze nodig als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van onverzekerd rijden zijn groot.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum(GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

golvend_boerenland.jpg

België - Pajottenland

Fietsend ’Op zoek naar Lambik’

Fietsvakantie vanuit bed & breakfast

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten