Actieve vakantie Madeira

Actief op reis op het Portugese bloemeneiland Madeira

Een vakantie naar Madeira bij SNP Natuurreizen staat in het teken van het natuurschoon op dit Portugese eiland in de Atlantische Oceaan. Madeira wordt niet voor niets het bloemeneiland van Portugal genoemd. Madeira is een droombestemming voor liefhebbers van natuur, of je nu kiest voor een actieve rondreis op Madeira of een wandelvakantie. Lees meer over onze reismogelijkheden

Toon alle reizen in Madeira

Aanbevolen reizen in Madeira

Portugal - Madeira, 8 dagen
Levada op Madeira 8,6
Wandelen
Groepsreis
Portugal - Madeira Langs levada’s en kliffen

wandelvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
8 dagen Eerste datum met gegarandeerd vertrek: 29 aug 2024
vanaf € 999
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
Gegarandeerd vertrek
Portugal - Madeira wandelvakantie, 8 of 12 dagen
Wandelen Madeira 8,6
Wandelen
Privéreis
Portugal - Madeira wandelvakantie De mooiste wandeltochten van Madeira en Porto Santo

wandelen langs hotels

Zwaarte
Comfort
8 of 12 dagen
vanaf € 804
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wandelvakantie Madeira

Laat je verrassen tijdens een wandelvakantie op Madeira. De schitterende natuur, vriendelijke mensen, schone lucht en het milde klimaat zijn het succesrecept voor een prachtige wandelreis. Dit Portugese eiland maakt zijn reputatie als bloemeneiland meer dan waar. Dat merk je direct wanneer je arriveert in Funchal en de geur van de meest exotische bloemen je tegemoet komt. Madeira heeft ongeveer 760 verschillende plantensoorten en veel van dat natuurschoon zie je terug in de fraai aangelegde botanische tuinen. Verder is Madeira het eiland van de levadas. Dit zijn smalle irrigatiekanalen die honderden jaren geleden werden aangelegd om de droge zuidkant van het eiland van water te voorzien vanuit het veel nattere noorden. Vandaag de dag zijn deze levadas een belangrijk onderdeel van vele wandelroutes op Madeira. 

Wandelen op Madeira kan individueel of in groepsverband. Door het bergachtige terrein is een goede conditie vereist. Slapen doe je in comfortabele hotels en sfeervolle pensions.


Toon alle wandelreizen in Madeira

 

Rondreis Madeira

Kies je liever voor een Madeira rondreis met een eigen huurauto, ook dan zal je uiteraard regelmatig langs levadas lopen en een kijkje nemen in botanische tuinen. Madeira staat voornamelijk bekend om zijn bloemen en levadas maar zal je ook verrassen met een vulkanisch berglandschap met pieken van ruim 1.800 meter en onverwoestbare rotspartijen in de meest fantastische kleuren die hoog boven de zee uittorenen. Een geweldig uitzicht is gegarandeerd! Tussen de bergen en rotsen liggen uitgestrekte boerenakkers en kleine dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Een goed voorbeeld is Santana met zijn karakteristieke driehoekige roodwitte huisjes met strooien daken tot op de grond. Overnachten doe je tijdens een vakantie op Madeira in prachtige kleinschalige accommodaties of hotels. Wissel een ontspannen dag bij het zwembad van je quinta af met een wijnproeverij, een mooie wandeling of tocht met je auto over het eiland met haar vulkanische oorsprong.


 

Madeira met SNP Natuurreizen

 • Individuele wandelreizen of in groepsverband
 • Afwisselende natuur: vulkanische landschappen vol kloven en rotspartijen maar ook prachtige botanische tuinen
 • Ontsnappen aan de Nederlandse winter met wandelreis op subtropisch Madeira
 • Wandelen langs levadas
 • Ook geschikt voor bergwandelaars
 • Logeren in charmante accommodaties, zoals kleinschalige quinta's
 • Ook Madeira rondreizen met huurauto mogelijk
 

Wist je dat

 • Vanwege de beperkte schommelingen in temperatuur het hele jaar door, wordt Madeira ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Die benaming deelt Madeira met het Spaanse Tenerife.
 • De hoogste berg van Madeira is de Pico Ruivo van 1.862 meter.
 • In Funchal brengt een kabelbaan je naar het fraaie dorp Monte. De rit omlaag met een toboggan, een soort slee, onder begeleiding van twee Madeirese gidsen in klederdracht is erg bijzonder.
 • Madeira betekent in het Portugees 'hout'.
 • Op Madeira wordt de bekende dessertwijn met dezelfde naam gemaakt.
 • Het eiland is ook bekend vanwege de spectaculaire vuurwerkshows met Oudjaar.
 
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.