Actieve vakantie Kreta

Rondreizen en wandelvakanties op Kreta

Een vakantie naar Kreta biedt voor ieder wat wils. Of je nu een actieve rondreis wilt maken, een wandelvakantie of een combinatie hiervan wilt; het is allemaal mogelijk op het grootste eiland van Griekenland. Door de aangename temperaturen is het een ideale vakantiebestemming het hele jaar door. Een Kreta vakantie is echt een aanrader! Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen naar Kreta

Wandelvakanties Kreta

Ga buiten de gebaande paden tijdens een wandelvakantie op Kreta van SNP. Ontdek waarom dit grootste eiland van Griekenland meer is dan een fijne zonbestemming. Met temperaturen die ook in de wintermaanden aangenaam zijn, is Kreta bij uitstek een eiland om te gaan wandelen. Je maakt kennis met een veelzijdige natuur want Kreta telt ruim 2.100 verschillende plantensoorten, waarvan veel endemisch. Het landschap is gevarieerd en biedt avontuur voor elke wandelaar: de Witte Bergen en de beroemde Samariakloof maar ook schilderachtige kustlijnen, stille baaitjes, ruige kliffen met een geweldig uitzicht en charmante dorpjes. En na een stevige dag wandelen, geniet je 's avonds van een prachtige zonsondergang aan het strand, heerlijk eten en de gastvrijheid van de Kretenzers. Wandelen op Kreta is een aanrader voor wandelaars die een goede conditie hebben en avonturiers die dit zonnige eiland op een authentieke manier willen ervaren!

Bekijk alle wandelreizen naar Kreta

Rondreizen Kreta

Je ontdekt het beste dat Kreta te bieden heeft tijdens een actieve rondreis op het eiland. Niet alleen toeristische plekken maar juist ook plaatsen waar Kreta nog heel puur is. Ga op pad met een huurauto om de spectaculaire natuur te verkennen, zoals de indrukwekkende kloven en de verlaten Lassithi hoogvlakte. Daarnaast is Kreta rijk aan historisch erfgoed met overblijfselen uit Minoïsche, Romeinse en Byzantijnse tijden, zoals de opgravingen bij Knossos en het bijzondere Arkadi-klooster. Rondreizen op Kreta zijn ook geschikt als gezinsvakantie want er is genoeg ruimte voor ontspanning en je verblijft in zeer comfortabele hotels, vaak met zwembad, waar je makkelijk nachten bij kunt boeken. Ook leuk: combineer Kreta met Griekenland eilandhoppen!

Bekijk alle rondreizen naar Kreta

Kreta met SNP Natuurreizen

 • Ga buiten de gebaande paden op Kreta
 • Ontdek hoogtepunten van Kreta: Samariakloof, Knossos en Lassithi hoogvlakte
 • Individuele wandelreizen en groepsvakanties
 • Ontdek het beste dat Kreta te bieden heeft qua natuurschoon: bergen, stranden, kliffen en kloven
 • Fraaie rondreizen met huurauto en verblijf in comfortabele accommodaties
 • Rondreizen ook geschikt als avontuurlijke gezinsvakantie
 

Wist je dat

 • Ooit was Kreta een bosrijk eiland. Maar veel bomen werden gekapt voor de bouw van schepen en paleizen. Inmiddels zou er nog maar 10% over zijn.
 • De Kretenzische wilde geit, Kri-Kri, komt al sinds 8000 voor Christus op het eiland voor.
 • Op Kreta zie je langs de weg kleine kapelletjes. Deze Ikonostasie kapelletjes zijn herdenkingsplaatsen voor verkeersslachtoffers.
 • Kreta is een belangrijke plek voor archeologen, die vooral onderzoek doen naar de Minoïsche beschaving, zoals bij de bekendste opgraving Knossos.
 • De meest comfortabele tijd om te wandelen op Kreta is in het voor- of najaar.
 • Op Kreta is het 1 uur later dan in Nederland.
 

Actieve vakanties Kreta

Bekijk ook deze reizen
Griekenland - Kreta, 15 dagen
Kreta_Lex_2012_Lato.jpg 8,4
Natuur Rondreizen
Privéreis
Griekenland - Kreta Rondreis met huurauto van oost naar west

Actieve rondreis inclusief huurauto langs agriturismos

Zwaarte
Comfort
15 dagen
vanaf € 1.089
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Griekenland - Kreta, 8 dagen
agia_roumeli_kreta.jpg 8,8
Wandelen
Groepsreis
Griekenland - Kreta Wandelen langs de zuidkust

Wandeltrektocht langs hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 1.099
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
Griekenland - Kreta, 7 dagen
oud_straatje_in_vamos.jpg 8,2
Wandelen
Privéreis
Griekenland - Kreta Wandelvakantie in Sfakia, van kust naar kust

Wandelvakantie langs dorpshuizen, hotel en pensions

Zwaarte
Comfort
7 dagen
vanaf € 534
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.