Actieve-rondreis-Wild-Atlantic-Way

Wild Atlantic Way – Ierland Reis langs de Ierse kust

Spectaculaire roadtrip over de Wild Atlantic Way

De vele tinten groen in het ongerepte landschap, de onstuimige wolkenpartijen waar de zon doorheen probeert te breken en de ruige kliffen waar de Atlantische Oceaan tegenaan beukt; avonturiers volgen in Ierland de beroemde Wild Atlantic Way kustroute. Dit is met 2500 kilometer de langste gemarkeerde kustroute ter wereld die loopt langs de Ierse westkust en delen van de noord- en zuidkust.

Bij SNP is een roadtrip langs de beroemde Wild Atlantic Way opgesplitst in een noordelijk en een zuidelijk deel. Onderweg wacht een wonderschone natuur en passeer je pittoreske dorpjes met gezellige pubs waar de Ieren je met open armen verwelkomen. Deze unieke autotrips zijn goed te combineren met een wandelvakantie in Ierland. Daarom bevat elk reisinformatiepakket van SNP tips voor mooie wandelroutes en informatie over de beste plekken voor outdoor-activiteiten. 

Benieuwd naar alle reizen in Ierland?

Wandelen langs de Ierse noordwestkust

Het noordelijk deel van de Wild Atlantic Way kustroute kent een grote afwisseling. Na elke bocht wacht een nieuw uitzicht om je te betoveren. Deze roadtrip brengt je naar de mooiste plekken langs de Ierse noordwestkust, zoals de goudgele stranden van Donegal waar je geniet van een prachtige zonsondergang. In de bergen van Connemara en Glenveagh National Park word je als wandelaar voortdurend beloond met uitzonderlijke vergezichten. Op de zeshonderd meter hoge kliffen van Slieve League, de hoogste van Europa, ben je voor even 'on top of the world'.

Bekijk deze reis

Ontdekkingstocht langs de Ierse zuidwestkust

Bij SNP ontdek je ook het zuidelijk deel van de Wild Atlantic Way. Hier voert de kustroute door het bijna buitenaardse kalksteenlandschap van de Burren. Dit wandelparadijs valt op door zijn unieke geologie. De Kliffen van Moher zijn met recht een hoogtepunt langs de route en kijken uit over de Araneilanden. Deze indrukwekkende kliffen zijn op sommige plaatsen ruim 120 meter hoog. Tijdens deze tour langs de Ierse zuidwestkust mag een stukje van de toeristische rondrit Ring of Kerry niet ontbreken. Op de schiereilanden Dingle, Inveraigh en Beara wacht een afwisselende natuur met volop mogelijkheden voor lichte wandelingen en stevige trektochten. 

Bekijk deze reis

Ierland met SNP Natuurreizen

 • Ervaar Ierland op zijn puurst
 • Actieve reizen met veel natuurschoon en cultuur
 • Combinatie van toeristische trekpleisters en onontdekte streken
 • Verblijf in kleine, goed gelegen accommodaties
 • Uitgebreide informatie bij individuele reizen
 • Ruimte voor rustdagen bij individuele reizen 

Wist je dat...

 • De beste reistijd voor Ierland zijn de maanden mei, juni en september
 • In Ierland is het altijd 1 uur vroeger dan in Nederland
 • In Ierland schrijft men whiskey met een 'e' en wordt deze drank 3 keer gedistilleerd. In Schotland gebeurt dit 2 keer en schrijf je whisky
 • De hoogste zeeklif van Europa bevindt zich in Ierland; dit is de 601 meter hoge Slieve League in Donegal
 • Het ruim 1.200 jaar oude, beroemde Keltische manuscript Book of Kells wordt bewaard in de bibliotheek van Trinity College in Dublin
 
Bekijk alle reizen in Ierland