De leukste wandelreizen langs berghutten  - top 3 -

Te voet van berghut naar berghut

Wandelen in de bergen, genieten van spectaculaire vergezichten, de zon achter de bergen zien verdwijnen en overnachten in een berghut. De ingrediënten voor een ultieme wandelvakantie langs berghutten. Elke dag maak je een mooie tocht en kom je uit bij een andere berghut. Deze berghutten zijn er in allerlei varianten. Van een simpel verblijf tot een comfortabel berghotel.

Waar?
In Europa zijn er volop mogelijkheden voor een wandelreis langs berghutten. Denk aan de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen, maar ook in de Dolomieten en Pyreneeën is het prachtig wandelen van berghut naar berghut.

Met wie?
Ook leuk met kinderen! Een avontuurlijke tocht in de bergen waarbij de kinderen zich geen moment vervelen. Tijdens deze gezinsvakanties houden we rekening met het tempo van het kind en is er voldoende vertier rondom de accommodaties.

Wandelvakanties langs berghutten zijn zowel individueel te doen als met een groep onder deskundige begeleiding. We bieden zowel minitreks (korte arrangementen) aan als reizen van 8 dagen. Kortom, genoeg keuze! De drie leukste bergwandelreizen hebben we voor je op een rijtje gezet.

1. Oostenrijk - Stubaital met kids

Van het Stubaital heb je vast weleens gehoord. Het is ongetwijfeld een van de mooiste dalen in Oostenrijk. Het groene dal met liefelijke dorpjes is omgeven door imposante pieken en de Stubaier gletsjer. Met deze gezinsvakantie (vanaf 10 jaar) maak je zowel kennis met het dal als de bergen. Je maakt een 4-daagse huttentocht nabij de Stubaier gletsjer. Maar tijdens deze reis maak je niet alleen wandelingen. Er zijn genoeg outdooractiviteiten: mountainbiken, een ritje van de zomerrodelbaan, abseilen en zelfs paragliden.

Bekijk hier de 8-daagse gezinsvakantie

Tip! Ben je op zoek naar een kort arrangement? Bekijk dan de 3-daagse minitrek eens. Een wandeltocht langs hooggelegen berghutten waarbij je kennismaakt met de ruige alpiene wereld.

2. Zwitserland

In het lijstje 'mooiste wandelreizen langs berghutten' mag Zwitserland niet ontbreken. Het land waar het hart van menig bergliefhebber sneller van gaat kloppen. Tessin of Ticino, Vierwoudstedenmeer, Kesch Trek.

Bekijk hier de trektochten in Zwitserland

3. Italië - Alta Via delle Dolomiti Numero Uno

Een bergwandelklassieker onder de wandelklassiekers: de Dolomiten-Höhenweg 1. Met de 8-daagse individuele wandelreis bewonder je met eigen ogen de spectaculaire bergwereld van de Dolomieten. Je start bij een koel bergmeer aan de rand van het ongerepte Parco Naturale Fanes-Sennes, een van de grootste natuurreservaten van Europa. De contrasten die ziet tijdens deze wandelreis zijn niet te beschrijven. Je overnacht in sfeervolle hotels en berghotels met prachtige ligging.

Bekijk hier de 8-daagse individuele wandelreis

Alle huttentochten van SNP

Ben je nieuwsgierig naar al onze huttentochten? Bekijk ons aanbod hier.