Italië Wandelen Bergen

Ontdek de mooiste plekken in Italië

Italië is het land van ‘la bella vita’, het goede leven. Het eten is er heerlijk, de natuur is divers en het weer is er mooi. Of je nou op zoek bent naar metershoge bergtoppen, of liever van het eilandleven geniet, in Italië zit je altijd goed. Onze reisexperts geven een aantal reistips om de mooiste plekken van Italië te ontdekken.

1. UNESCO Rosengarten

In een van de mooiste delen van de Dolomieten wandel je door bloemenweiden, almen en bossen. De Rosengarten staat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst, het landschap is hier uitzonderlijk mooi en geomorfologisch bijzonder. Daarnaast heb je in het dal van Tiers een waanzinnig uitzicht op de Dolomietenwand van de Rosengarten. Het pad onderlangs de kalkwanden van de Rosengarten is ook spectaculair.

Bekijk deze reis

2. Elba - in de voetstappen van Napoleon

Het Italiaanse eiland Elba wordt gezien als het kleine broertje van Corsica, maar doet zeker niet onder in schoonheid. Het grillige en rotsachtige karakter van het eiland in combinatie met de witte zandstranden, dichte bossen en fijne wijngaarden maakt van dit Mediterrane eiland een heerlijke bestemming voor iedereen. Je wandelt over oude muilezelpaden en ruige bergkammen en eindigt je dag vanuit verborgen baaitjes met een duik in de azuurblauwe zee.

Bekijk deze reis

3. Trentino - combineer mediterranee met bergen

In het zonnige Trentino combineer je de stoere toppen van de Dolomieten gemakkelijk met de mediterrane sfeer van het Gardameer. Dit gebied leent zich uitstekend voor verschillende outdoor activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin. Zo wandel of mountainbike je bijvoorbeeld langs ijsblauwe meren en kun je gaan canyonen in het spectaculaire berglandschap. Op het Gardameer geniet je van de wind in je haren tijdens het zeilen of windsurfen.

Bekijk deze reis

4. Calabrië - het ruige, diepe zuiden

Calabrië is de verborgen parel van Italië waar je het spectaculaire berglandschap en de diepe kloven vaak nog voor jezelf hebt. In de geconserveerde dorpjes lijkt de tijd te hebben stil gestaan.  Proef en beleef het land van de pizza en pasta op zijn authentiekst. De natuur is overweldigend ongerept, zoals in Nationaal Park Pollino, waar je de indrukwekkende kloof van Raganello ontdekt. Na een dag wandelen door de ruige bergen, eindig je je dag relaxt aan de Tyrreense zee.

Bekijk deze reis

Meer reizen in Italië?

SNP Natuurreizen heeft nog veel meer reizen in Italië. Je doet ze individueel, met een groep of met je eigen gezin. Zorgvuldig samengesteld door onze reisexperts. Benieuwd?

Bekijk alle reizen in Italië