Italië - Südtirol - Rosengarten, 8 dagen Onderlangs de stenen muur van de Rode Wachter

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Lichte bergwandelvakantie vanuit comfortabel hotel

Vanuit het rustige dorpje Tiers, dat aan de voet van de indrukwekkende kalkgraat van de Rosengarten ligt, maken we ontspannende wandelingen in een van de mooiste delen van de Dolomieten. We wandelen door de bloemenweiden, almen en bossen van het Tierser Tal, langs de zomerboerderijen van het Tschamintal en naar het hooggelegen kasteel Prösels. Ook de uitgestrekte Seiseralm en het spectaculaire pad onderlangs de Rosengarten staan op het programma, evenals een bezoek aan de boeiende stad Bolzano. Na het wandelen kun je heerlijk ontspannen in het zwembad en de sauna van het hotel. ’s Avonds, als de ondergaande zon de wand van de Rosengarten in een roze gloed zet, wacht een heerlijk diner.

Uniek aan deze reis

 • Wandeling op de Seiseralm
 • Hotel met zwembad
 • Wandelen in UNESCO-werelderfgoed Rosengarten
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Südtirol - Rosengarten

Nergens laat de indrukwekkende Dolomietenwand van de Rosengarten zich zo mooi aanschouwen als in het dal van Tiers. De Rosengarten staat op de UNESCO World Heritage-lijst vanwege haar landschappelijke schoonheid en bijzonder geomorfologische karakter. Aan de voet van het massief ligt het gastvrije en comfortabele viersterrenhotel Vajolet, ideaal gelegen te midden van een uitgebreid net van wandelroutes. Een goede keuken met typisch Zuid-Tiroolse en Italiaanse gerechten, een zwembad in de tuin en de smaakvolle inrichting geven je het perfecte vakantiegevoel.
Vijf dagen maken we prachtige wandelingen over de hellingen van de Latemar en de nabijgelegen, uitgestrekte Seiseralm. We wandelen door mooie bossen, langs zomerboerderijen en langs bergweiden vol bloemen in het Tschamintal. Een wat uitdagendere wandeling voert vlak onderlangs de imposante kalkwanden van de Rosengarten, boven de boomgrens en langs puinhellingen, over de befaamde Sent Hirzl Höhenweg. Strategisch gelegen kastelen, zoals Schloss Prösels herinneren aan de roerige tijden die dit gebied op de grens van Zuid- en Midden-Europa eeuwenlang gekend heeft. Een dagje gaan we naar de fraaie stad Bolzano, met zijn sierlijke huizen, de dom en vele musea, zoals het archeologische museum waar de beroemde ijsmummie Ötzi de hoofdrol speelt.

Dag 1

We vliegen naar Verona waar een gecharterde bus klaar staat die ons in ca. 2 uur naar ons hotel te brengt. We verblijven in het hart van het dorpje Tiers in het prachtige Tierser Tal, aan de voet van de indrukwekkende wanden van de Rosengarten.

Overnachting in

Tiers am Rosengarten - Hotel Vajolet

Dag 2

Tijdens deze eerste wandeldag verkennen we de directe omgeving van het hotel. Het Tiersertal, met zijn mooie kerkjes, zomerboerderijen en hooilanden die in de vroege zomer volop in bloei staan, vormt een perfect wandelgebied. De wandelingen van vandaag start bij ons hotel en voert langs de boven het dorp Tiers gelegen hooi- en weidelanden. We wandelen langs zomerboerderijen, kapelletjes en vooral ook langs prachtige panorama’s! We hebben voortdurend zicht op de indrukwekkende westwand van de Rosengarten.
Wandeling: 8 km, 350m stijgen en dalen. Duur: 3,5 uur

Overnachting in

Tiers am Rosengarten - Hotel Vajolet

Dag 3

We nemen de bus naar de Frommeralm, een zomerweide die op 1740m vlak onder de kalkwand van de Rosengarten en midden tussen de uitgestrekte sparrenbossen. Een geleidelijk stijgend pad voert ons naar de boomgrens, waar het bos overgaat in steile grashellingen, die vlak onder de kalkwanden van de Rosengarten liggen. We bereiken de eenzame alm van Haniger Schwaige. Bijna 100 m boven ons reiken de grillige kalkpieken van de Vajolet Turme naar de hemel. Na een pauze dalen we af naar de asfaltweg, waar we weer op de bus naar Tiers stappen.
Wandeling: 9 km, 375m stijgen en 600m dalen, wandelduur: 3,5 uur

Overnachting in

Tiers am Rosengarten - Hotel Vajolet

Dag 4

Na een korte busrit maken we een afwisselende wandeling over de flanken van het Tiersertal, hoog boven het dorp Tiers en dicht onderlangs de rotsmassieven van de Tschafonwände. We passeren fraai gelegen boerennederzettingen, met mooie houten schuren en een aantal kleine kapelletjes. Ons doel vandaag is de indrukwekkende en hoog boven het diepe Eisacktal gelegen Schloss Prösels. Deze burcht  is gebouwd in de 13e eeuw en eeuwenlang een strategische controlepost geweest aan de belangrijkste handelsroute over de Alpen. We bezoeken de burcht, voordat we op de bus stappen die ons terug naar het hotel brengt.
Wandeling: 7.5 km, 250m stijgen en 400m dalen, duur: 3 uur

Overnachting in

Tiers am Rosengarten - Hotel Vajolet

Dag 5

Vandaag is er geen wandeling gepland, maar nemen we de bus naar Bolzano, de hoofdstad van Südtirol. Deze fraaie stad met zijn mooie straten vormt qua architectuur en sfeer een echte mix tussen het Duitstalige cultuurgebied van Centraal-Europa en Italiaanse invloedsfeer van de Alto Adige. De fraaie arcade straten doen bijvoorbeeld echt Italiaans aan, terwijl de herenhuizen en de Dom van Bolzano er eerder Oostenrijks uitzien. In deze levendige stad kan je heerlijk rondslenteren, de befaamde markt bezoeken of de ijsman Ötzi met een bezoek vereren in het Zuid-Tiroler Archeologisch Museum, waar zijn 5300 jaar oude gemummificeerde  lijk ligt. Aan het eind van de middag stappen we weer op de lijnbus die ons in ca. 45 minuten weer bij ons hotel terugbrengt.

Overnachting in

Tiers am Rosengarten - Hotel Vajolet

Dag 6

We nemen nogmaals de bus naar de Frommeralm voor het hoogtepunt van de reis. Per stoeltjeslift gaan we vanaf de Frommeralm naar de 600 m hoger gelegen Kölnerhütte, die op 2334 m hoogte pal onder de enorme steilwand van de Rosengarten ligt. Het uitzicht vanaf de hut is adembenemend! We wandelen over het prachtig aangelegde Sent Hirzl Höhenweg, die boven de boomgrens vlak onderlangs de steilwanden van de Tschager- en Tscheinerspitze en de Rotwand voert. Boven je zie je de puinblokken en kalkrichels van dit ongenaakbare massief, rechts heb je voortdurend een adembenemend panorama over de Latemar, het Eggental, de vallei van Bolzano en de bergen van de Meranergruppe, de Brenta en de Ortler. Bij de berghut Rifugio Paolina dalen we af naar de Karerpas, die onder het indrukwekkende massief van de Latemar ligt. Van daar volgen we geleidelijk dalende paden naar het prachtige heldergroene water van het bergmeer Karersee. In dit gebied zijn de gevolgen die een grote storm in oktober 2018 aanrichtte nog goed te zien. Vanaf de Karersee rijden we met de lijnbus via de Karerpas weer terug naar Tiers. Als je vanaf de Paolinahütte niet te voet wilt afdalen, kun je de lift naar beneden nemen en in Carezza de bus terug naar Tiers pakken.
Wandeling: 11 km, 50m stijgen en 800m dalen, wandelduur: 4,5 uur

Overnachting in

Tiers am Rosengarten - Hotel Vajolet

Dag 7

We gaan vroeg op pad om de bus te nemen die ons in het dorp Seis brengt. Hier stappen we in de gondelbaan die ons naar het uitgestrekte alpenweidengebied van de Alpe di Siusi (Seiseralm) brengt. Deze vlakte ligt op ca. 2000m hoogte en is ‘s zomers één grote bloemenzee. Bij de hutten van Compatsch maken we een rondwandeling over de hoogvlakte. De wandeling voert ons onder meer via de Laurinerhütte en de drassige graslanden van het Ladsiner Moos naar de Panoramahütte en dan weer terug naar Compatsch. Hier stappen we weer in de gondel die ons naar het 1000m lager gelegen dorp Seis brengt. Daar nemen we de lijnbus weer terug naar Tiers. 
Wandeling: 8.5 km, 200m stijgen en dalen, wandelduur: 2,5 uur

Overnachting in

Tiers am Rosengarten - Hotel Vajolet

Dag 8

Afhankelijk van het vluchtschema rijden we in de loop van de dag in ca. 2,5 uur naar Verona, vanwaar we terugvliegen naar Nederland.

NB Programma

Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Omdat wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel Vajolet is een comfortabel en sfeervol viersterrenhotel in het hart van het dorpje Tiers, aan de voet van de Rosengarten in de zuidelijke Dolomieten. De kamers zijn comfortabel, met veel licht hout en uiteraard met eigen bad/douche en WC. Hotel Vajolet biedt gratis wifi.
In de wellness-afdeling is een sauna en stoombad en kan je na de inspanningen van de dag heerlijk bijkomen. Het hotel beschikt over een heerlijk zonneterras en kleine tuin met zwembad en fraai panorama.

Over de maaltijden

Ontbijt, lunchpakket en diner zijn inbegrepen. Iedere morgen is er een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor de lunch krijg je een beperkt lunchpakket mee. Het lunchpakket is niet al te uitgebreid zodat je in de hutten die je tijdens de wandeling tegenkomt nog van een lokale specialiteit kunt genieten.
’s Avonds genieten we in het sfeervolle restaurant van een driegangendiner, bestaande uit Zuid-Tiroolse en Italiaanse gerechten.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • 6 lunches
 • 7 diners
 • Transfers volgens programmaprogramma
 • Stoeltjeslift Frommeralm - Kölnerhütte (dag 6)
 • Kabelbaan Seiseralm (dag 7)
 • 6-daagse Südtirol Mobilcard (ook voor gebruik lijnbussen van dag 2 t/m 7, buiten het programma om)
 • Entree Schloss Prösels
 • Toeristenbelasting
 • Diensten SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • Lunches dag 1 en 8
 • Overige entrees
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Entrees en overig gebruik kabelbanen en bussen buiten de Mobilcard

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze bergwandelvakantie zijn - voor zover mogelijk in de bergen - licht. Omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet mee wandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten. Omdat we veelvuldig gebruik maken van de openbare bussen die aardig frequent door het Tiersertal rijden, en we tweemaal gebruik maken van kabelbaan of stoeltjeslift, kunnen de hoogteverschillen redelijk beperkt blijven. De wandelingen zijn niet lang en voeren meestal over goed onderhouden bergpaden en deels over stenig, ongelijke paden (met name aan voet van Rosengartenmassief). De meeste wandelingen duren 3 à 4 uur. We zijn in de bergen, dus helemaal vlak is het nooit. De hoogteverschillen blijven echter beperkt tot maximaal 375m stijgen en 800m dalen. Kortom; een ontspannende bergwandelvakantie.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Verona of in het hotel in Tiers am Rosengarten.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Verona v.v.

Vluchtschema - vertrek 14 juni 2019
HV 5465 Amsterdam - Verona vertrek om 07.00 aankomst 08.40 uur
HV 5466 Verona - Amsterdam vertrek om 09.20 aankomst 11.15 uur

Vluchtschema - vertrek 28 juni 2019
HV 5465 Amsterdam - Verona vertrek om 07.00 aankomst 08.40 uur
HV 5466 Verona - Amsterdam vertrek om 16.25 aankomst 18.20 uur

Vluchtschema - vertrek 26 juli en 23 augustus 2019
HV 5465 Amsterdam - Verona vertrek om 14.05 aankomst 15.45 uur
HV 5466 Verona - Amsterdam vertrek om 16.25 aankomst 18.20 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je binnen 3 weken voor vertrek.

Gewoonlijk is het Italiaanse deel van de Alpen aanzienlijk warmer en valt er minder regen dan in de noordelijke Alpengebieden van Oostenrijk en Zwitserland. In Tierserta is de invloed van de Mediterrannée duidelijk merkbaar en zijn de temperaturen in de zomer aangenaam tot boven de 25°C, is er veel zonneschijn en valt er maar weinig neerslag. Maar ook de Italiaanse berggebieden delen in de wisselvalligheden van het hooggebergteklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, maar ook tussen dal en bergkammen. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weeromslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan. De hogere valleien en bergmassieven vangen de meeste neerslag. Hier moet je rekenen op een aanmerkelijk instabieler weerbeeld dan in de valleien: het ene moment schijnt de zon en is het prettig weer, maar even later kan een hagelbui boven je losbarsten en zakt het kwik naar 10ºC of lager.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Noord-Italië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Je hebt eigenlijk alleen geld nodig voor drankjes en voor ‘tussendoortjes’. Aan ca. € 15,- per dag zal je waarschijnlijk genoeg hebben. Pinnen is mogelijk in Tiers, vlakbij het hotel. In het hotel kun je de hotelrekening betalen met een bankpas of creditcard.  

Vanaf het vliegveld van Verona naar de accommodatie en terug, reis je met een gecharterde bus. Om van het hotel naar het beginpunt van de wandelingen te komen en vice versa, maken we een aantal keren gebruik van de streekbus die redelijk frequent rijdt, en vlakbij het hotel een halte heeft. Bovendien maken we één of twee keer gebruik van een stoeltjeslift en één keer van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken.

Wij raden je aan om je vakantie uitgerust en met een goede conditie te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de start verschijnt. 

Gedurende de dagwandelingen draag je een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote drinkfles, regenkleding, de lunch en eventueel een camera. Neem het volgende mee op reis:

 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • Fotocamera
 • Enige EHBO-benodigdheden: bv. pijnstillers, sporttape

 Voor de wandelingen

 • (Berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • Warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • Regen- en winddichte kleding (bijv. Gore-Tex jack en fleecevest)
 • Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • Handschoenen, sjaal en muts
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Grote drinkfles (minimaal 1,5 liter) voor koude dranken
 • Zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • Eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze lichte wandelvakantie wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Italië - Südtirol - Rosengarten

Onderlangs de stenen muur van de Rode Wachter

Lichte bergwandelvakantie vanuit comfortabel hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten