elbabanner

Italië - Elba, 5 dagen In de voetstappen van Napoleon

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

wandelvakantie vanuit comfortabel hotel aan zee

Korte wandelreis op Elba, het kleine broertje van Corsica. Loop over eeuwenoude muilezelpaden langs verwilderde akkertjes, door mediterrane bossen en over ruige bergkammen. Ruik de maquis, kijk uit over de strakblauwe zee en geniet van de ontelbare baaitjes en strandjes. Neem aan het eind van de dag nog een duik in het zwembad bij je heerlijke viersterrenhotel! Prima te combineren met andere arrangementen, zoals Cinque Terre.

Uniek aan deze reis

 • Goed te combineren met andere arrangementen
 • Mediterraan eiland
 • Prima viersterrenhotel bij de kust
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Elba

Volgens de legende vielen er zeven edelstenen van de halsketting van de godin Venus toen ze uit de golven van de Tyrrheense Zee tevoorschijn kwam. Deze edelstenen vormden eilanden, waarvan Elba het grootste en mooiste is. Het grillige en rotsachtige eiland, vlak voor de Italiaanse kust, heeft intieme baaitjes en lange, witte zandstranden, ondoordringbare bossen, weelderige wijnvelden en fruitboomgaarden. Napoleon had het hier echter niet naar zijn zin en ontsnapte in 1815 van het eiland om zijn Waterloo tegemoet te gaan. In vroeger tijden verplaatsten de bewoners zich met muilezels van het dorp naar de akkertjes op de steile hellingen. De muilezels zijn verdwenen, maar de paden langs de nu vaak verwilderde akkertjes zijn er nog. Na een pittige klim wacht altijd een fantastisch uitzicht over het eiland, de zee en het vasteland van Toscane. Het contrast tussen de lieflijke en bloemrijke dorpjes aan de kust en de ruige rotsen rond de Monte Capanne is enorm. Op Elba zult u zich niet vervelen! U verblijft in een comfortabel hotel, op een steenworp afstand van de kust in het vriendelijke dorp Marina di Campo. U maakt gebruik van de lijnbus om naar het beginpunt van de wandeling te gaan, of om vanaf het eindpunt weer terug te keren naar het hotel.

Dag 1

Aankomst met de boot uit Piombino in Portoferraio, de haven van Elba. Transfer van ongeveer een half uur met het hotelbusje naar uw accommodatie in Marina di Campo aan de zuidkust van het eiland. Indien u op tijd arriveert kunt u nog een een rustige wandeling doen, die u laat kennismaken met het badplaatsje Marina di Campo en de Capo di Poro aan haar westzijde. Langs de haven en door sfeervolle, steile straatjes, klimt u langzaam omhoog door mediterrane vegetatie. Hier en daar prachtige vergezichten over het eiland. Als u wilt, kunt u een heen en terug-je lopen naar de vuurtoren op de punt van de kaap en genieten van het weidse uitzicht over de zee en Elba. U rondt de kaap met een geleidelijke klim en daling over smalle bospaden, en wandelt terug naar het centrum van Marina di Campo. Hier kunt u lekker op één van de vele terrasjes neerzakken en genieten van de gezellige drukte in het dorp. Wandeling: 9 km, 200m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.

Overnachting in

Marina di Campo

Dag 2

Hier wordt een aansluitende wandeling over de hoofdkam van Elba beschreven, van de hoogste bergtop van het eiland de Monte Capanne (1018m) naar Villa Napoleone. Het is een deel van de Grande Traversata Elbana (GTE). Omdat de totale lengte van 22 km teveel is voor één dag, hebben we de tocht in 3 etappes opgesplitst en geven daarbij informatie over het vervoer naar begin- en eindpunten, zodat u zelf kunt bepalen hoe u de wandelingen indeelt.

Etappe 1: Na een adembenemende busrit van ca. 1 uur komt u bij Marciana en gaat met de kabelbaan naar de Monte Capanne. Na genoten te hebben van het unieke uitzicht - bij helder weer tot aan Corsica toe - daalt u via een stenig pad door open gebied af. De enorme verschillen in vegetatie tussen de noord- en zuidzijde van het eiland zijn hier mooi te aanschouwen. Uiteindelijk bereikt u door een fraai bos het mooie dorpje San Ilario. Hier neemt u de bus terug naar het hotel. Wandeling: 9,5 km, 50m stijgen, 700m dalen, 4 uur lopen.

Etappe 2: U rijdt met de bus in 20 minuten naar het bezienswaardige dorpje San Ilario. Hier begint een gemoedelijke wandeling over voornamelijk goed begaanbare paden langs kleine akkertjes, olijfgaarden en wijnvelden. Het einde van de wandeling is schaduwrijk en met de bus is het vanaf het eindpunt slechts een kort ritje terug naar het hotel. U kunt ook (700m via de asfaltweg) naar Procchio lopen, een innemend strandplaatsje met prachtige stranden, en hier genieten van een frisse duik in zee. Wandeling: 5,5 km, 30m stijgen en 200m dalen, 3 uur lopen.

Etappe 3: Het zomer buitenverblijf van Napoleon in San Martino kunt u prima bereiken per bus en Villa Napoleone is uiteraard te bezoeken. De wandelroute voert u over smalle bospaden omhoog en vervolgens over een prettig wandelend karrenspoor dat langs de berghelling van de Monte San Martino slingert. Een pittige afdaling door de lieflijke Literno-vallei, met typische Elbaanse maquis vegetatie, afgelegen ruines en gehuchten, brengt u tenslotte naar Procchio. Wandeling: 7 km, 250m stijgen en dalen, 3 uur lopen.
NB. Deze route is van oost naar west beschreven, omdat het logischer lijkt om de dag te beginnen met een bezoek aan de Villa en te eindigen met een duik in zee. Wilt u alle 3 etappes van west naar oost lopen dan kunt u de GTE markering en de bordjes volgen.

Overnachting in

Marina di Campo

Dag 3

Op de hellingen van Monte Capanna, op een hoogte van 375m ligt Marciana, een oeroude nederzetting waarvan de geschiedenis teruggaat tot de Romeinse tijd. De kronkelige weg die vanaf zeeniveau door kastanjebossen naar Marciana leidt is alleen al de moeite waard, vanwege het schitterende uitzicht over Marciana Marina en het omringende landschap. De bus doet er ongeveer een uur over. In Marciana kunt u heerlijk dwalen door een labyrint van smalle steegjes, poortjes, verborgen pleintjes en huisjes met door bloemen opgesierde balkonnen. Een kasseienweg met statige kastanjebomen leidt vanaf Marciana naar de belangrijkste kapel van het eiland; de “Madonna del Monte Santuario”. Onderweg passeert u 13 wegkapelletjes die de kruisweg van Christus weergeven. Vanaf de kapel kunt u een korte rondwandeling maken op de prachtige hellingen van Monte Capanne. Een smal pad volgt de bergkam Bollero, eerst door alpien terrein, later door lommerrijke kastanje- en eikenbossen. Met boven u de steile wanden van Monte Capanne, steekt u een aantal beekjes over en keert terug naar Marciana. Bezichtig voor het sluiten van de markt vooral de robuuste en trotse vaandeldrager van het dorp; het “Fortezza Pisana”. Wandeling: 7 km, 350m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen.

Overnachting in

Marina di Campo

Dag 4

Vandaag verkent u via een prachtige, ontspannen wandeling het mediterrane landschap direct boven Marina di Campo. De bus helpt u met de eerste 200 hoogtemeters naar het plaatsje San Piero in Campo. De drukte van het toerisme aan de kust voelt hier als mijlenver weg. Na een pittige stijging door de straatjes en trappen van het dorpje, stijgt het pad geleidelijk door de garrigue. Fantastische vergezichten op Marina di Campo, Vallebuia en Seccheto zijn uw beloning. Ook de afdaling gaat heel geleidelijk: eerst over smalle paden door de garrigue, de laatste twee kilometer loopt u via een asfaltweggetje naar Seccheto zo de zee in, voor een frisse duik. Wandeling: 7 km, 100m stijgen, 350m dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Marina di Campo

Dag 5

Na het ontbijt eindigt het arrangement.
Mocht u langer blijven, dan kunt u nog een mooie wandeling maken vanuit Pomonte. U rijdt over de fraaie kustweg langs enkele pittoreske dorpjes. Na 10 kilometer stapt u uit bij de kerk in het plaatsje Pomonte. U loopt langzaam omhoog, over een eeuwenoud muilezelpad, door de Valle di Pomonte en de schaduwrijke Valle dei Mori langs het beekje Fosso Barione. De vegetatie bestaat uit cistus, vijgcactussen en tamme kastanjes. Na deze rustige klim, van 600 hoogte meters, staat u op een bergkam vanwaar u een mooi uitzicht heeft. Op deze bergkam staan meerdere ‘Capriles’; stenen schuilplaatsen voor geitenhoeders. U daalt af over de kam in de richting van de zee. Het laatste stuk van de afdaling is wat steiler en gaat door bos. In Pomonte eindigt de wandeling en neemt u de bus terug naar het hotel. Wandeling: 11 km, 550m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je smaakvol ingerichte 4-sterren hotel ligt aan de zuidkust van Elba in het gezellige badplaatsje Marina di Campo, gelegen aan één van de mooiste stranden van het eiland. Het hotel is van alle gemakken voorzien en beschikt over een schaduwrijke tuin met mooie palmbomen en met zwembad. Gratis wifi is beschikbaar in de openbare ruimten en op de kamers. De kamers beschikken over airco, TV, minikluis en een goede badkamer. 

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een Italiaans ontbijt voor u klaar. Op 2 avonden wordt het diner door het hotel verzorgd. De andere avonden kunt u zelf een restaurantje uitkiezen. Voor de lunch-inkopen kunt u in het dorp terecht. Tijdens de wandelingen komt u weinig tot geen barretjes of winkels tegen. Het is daarom aan te raden wat mondvoorraad en vooral ook veel drinken bij u te hebben. Kraanwater is goed te drinken.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2 diners
 • transfer van Portoferraio naar het hotel (dag 1 en dag 5, alleen overdag tussen 8 en 18 uur)
 • SNP-reisdocumentatie
 • kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • eventuele entrees, kabelbaan
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • lokale belasting (ca. EUR 1,- p.p.p.n., te betalen bij verkooppunt bootticket Piombino - Elba)

Over de activiteiten

De meeste wandelingen beginnen en eindigen niet vanuit het hotel. U verplaatst zich vaak eerst (5–15km) met de bus. Op Elba rijden de lijnbussen redelijk frequent, meestal minimaal eens per uur. De precieze vertrektijd en –locatie vindt u niet in deze routebeschrijving. Deze informatie veroudert immers snel. Vraag bij het hotel naar de meest recente dienstregeling.
NB. op zon- en Italiaanse feestdagen is de dienstregeling minder uitgebreid en kan een taxi nodig zijn.
De meeste wandelingen laten u genieten van fraaie vergezichten, zijn niet lang in kilometers, maar kennen soms flinke hoogteverschillen. U loopt over (muilezel)paden en (on)verharde wegen. Aangezien er weinig gewandeld wordt op Elba, zijn de paden soms moeilijk te vinden en/of overgroeid. Daarom wordt het gebruik van een GPS ontvanger aanbevolen (de data kunt u na boeking gratis downloaden bij MijnSNP). U kunt het wandelprogramma naar believen zelf indelen. In totaal zijn 7 wandelingen voor u beschreven.

Extra dagen

U kunt dit arrangement naar believen verlengen. Er zijn genoeg wandelingen in het programma opgenomen voor 3 extra dagen.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Piombino is 1450 km. U kunt uw auto bij de haven parkeren (niet bewaakt) en de boot naar Elba nemen. Indien u voor 18.00 arriveert op Elba is er een gratis transfer (15 km) van de haven naar het hotel. Arriveert u later dan neemt u een taxi.
Het meenemen van de auto naar Elba wordt echter aanbevolen, omdat u dan op het eiland meer vrijheid hebt. U kunt gratis parkeren bij uw hotel. Indien u de auto mee wilt nemen, dan kunt u een plek op de boot reserveren via www.overtocht.nl (of rechtstreeks bij www.toremar.it of www.mobylines.it; 'traghetto' is een veerboot voor auto's, een 'aliscafo' is een snelle draagvleugelboot voor passagiers).

Trein informatie

U reist per trein naar Piombino Marittima en neemt daar de veerboot naar Elba.
Indien u voor 18.00 arriveert op Elba is er een gratis transfer (15 km) van de haven naar het hotel. Arriveert u later dan neemt u een taxi op eigen kosten.

De terugreis gaat op dezelfde manier. Indien u voor 13 uur vertrekt brengt het hotel u gratis terug naar de haven. Daarna niet meer.

Zie voor treintijden www.trenitalia.com en voor boottijden www.toremar.it en www.mobylines.it ('traghetto' is een veerboot voor auto's, een 'aliscafo' is een snelle draagvleugelboot voor passagiers).

Veerboot informatie


Voor alle veerbootverbindingen naar Elba kunt u uitstekend terecht bij onze partner Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Pisa.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis op Pisa (PSA):
Na aankomst op het vliegveld van Pisa neem je de bus naar Pisa Centrale en reist u per trein verder naar Piombino Marittima (ca. 2 uur reistijd). Het is ook mogelijk de trein te nemen naar Campiglia en het laatste stukje naar Piombino Marittima met de bus te doen.
In Piombino Marittima vertrekt de veerboot naar Portoferraio op Elba (ca. 45 minuten, laatste veerboot halverwege de avond).
Indien u voor 18.00 arriveert op Elba is er een gratis transfer (15 km) van de haven naar het hotel. Arriveert u later dan neemt u een taxi op eigen kosten.

De terugreis gaat op dezelfde manier. Indien u voor 13 uur vertrekt brengt het hotel u gratis terug naar de haven. Daarna niet meer.

Zie voor treintijden www.trenitalia.com
Zie voor boottijden www.traghetti-elba.it ('traghetto' is een veerboot voor auto's, een 'aliscafo' is een snelle draagvleugelboot voor passagiers).

Houdt u bij de keuze van uw vlucht rekening met deze reistijd en controleer de openbaar vervoer tijden vooraf. 
U kunt natuurlijk ook een verlengingsnacht in Pisa boeken voorafgaand aan of na afloop van uw reis.

Extra's

Verlengingshotels

Park_Palace_gevel.jpg

Hotel Park Palace (Florence)

Het viersterrenhotel Hotel Park Palace is gehuisvest in een prachtige, elegant gemeubileerde villa in Florence. Het is gelegen in een rustige en vredige buitenwijk, omgeven door een romantische tuin met zwembad, op zo'n 20 minuten rijden met de auto of bus van het historische centrum van Florence. Het hotel heeft een ontspannen en verfijnde ambiance. Het is voorzien van alle moderne comfort: een lounge, een zitkamer met open haard, een ontbijtruimte en een privé-parkeerplaats. Alle gastenkamers zijn ruim en comfortabel, voorzien van airconditioning, satelliet-tv, telefoon en eigen badkamer met toilet. ’s Morgens wordt een prima ontbijtbuffet geserveerd.

Bologna_gevel.jpg

Hotel Bologna (Pisa)

Hotel Bologna is gelegen in het historisch centrum van Pisa, op 500m van het treinstation. Het stijlvolle herenhuis ligt op wandelafstand van de dom, de scheve toren en hoofdstraat. In inrichting is warm en typisch Toscaans met zachte kleurschakeringen van oker, perzik en groen. Je kamer beschikt over TV, kluis, minibar en gratis wifi. In het hotel vind je een bar, leeszaal en een bewaakte parkeerplaats. Je ontbijt met vers fruit, brood en gebak van de bekendste traditionele bakker van de stad. Drink voor het diner een aperitief op de aangename binnenplaats, beschut door cipressen.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement starten van begin mei tot half oktober (m.u.v. augustus). De precieze reisperiode is afhankelijk van de periode dat het hotel geopend is.
In de zomer is het over het algemeen warm tot zeer warm op Elba. Dit maakt het wandelen een stuk zwaarder. Het grootste deel van augustus bieden we niet aan omdat het hotel dan altijd vol zit met Italiaanse gasten.

Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien u met de eigen auto naar Italië rijdt, ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

rtr7133att77.jpg

Italië - Elba

In de voetstappen van Napoleon

wandelvakantie vanuit comfortabel hotel aan zee

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen