Waarom je het noorden van Griekenland moet bezoeken - TOP 5 -

Door: Antonette Spaan 

Van mediterraan tot alpien: zo is een reis door het noorden van Griekenland het best te omschrijven. Het ene moment sta je aan het strand, dan weer in de diepste kloof ter wereld, dan weer op de flanken van Mount Olympos, de Godenberg van Griekenland. 


Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door het Grieks Verkeersbureau. Meer informatie: 
www.ilovegriekenland.nl

1. Mount Olympos

Wist je dat je in juni in Griekenland gewoon nog door de sneeuw kunt banjeren? En een huttentrektocht kunt maken? De Godenberg Mount Olympos is met 2.917 de hoogste berg van Griekenland en bestaat uit meerdere toppen. Eenmaal boven de boomgrens uit gestegen, maakt het desolate landschap een diepe indruk op zij die de moeite van de enorme klim hebben genomen. 

2. De Vikos Kloof

‘De diepste kloof ter wereld!’ staat er op borden langs het wandelpad naar de Vikos Gorge. Dit blijkt in werkelijkheid iets genuanceerder te zijn, aangezien deze opmerking gezien moet worden als ‘diepste kloof ter wereld in verhouding tot de breedte’. Hoe het ook zij, de Vikos kloof is adembenemend mooi en leent zich uitstekend voor het maken van een wandeltocht, een duik in een turkooizen rivier of een heerlijke maaltijd bij een taverne in een van de omringende gehuchten.

3. Meteora

Wie Noord-Griekenland zegt, zegt Meteora. Van de 24 kloosters die hier oorspronkelijk op de rotspunten gebouwd werden, zijn er nog zes bewoond door monniken. Enkele van de kloosters zijn overdag te bezoeken, maar wil je Meteora op zijn mooist ervaren, kom dan net voor de zonsondergang wanneer de rotspartijen door de warmte van de zon verlicht worden. Een magische ervaring! 

4. Dodoni

Orakelplaats Dodoni is een niet te missen bezienswaardigheid in het noorden van Griekenland. Dit amfitheater dat plaats bood aan zo’n 18.000 bezoekers, was hiermee één van de grootste van Griekenland. Je vindt het oude theater op ongeveer een half uur rijden van de stad Ioannina. 

5. Het eten. De mensen. Gewoon omdat het Griekenland is.

De fetakaas, de olijven, de tomaten, de souvlaki, de moussaka … alles lijkt in Griekenland net een beetje meer smaak te hebben. De uitstekende  heerlijke maaltijden worden geserveerd door een reuzevriendelijk volk dat immer met een glimlach en uitstekend humeur voor je klaar staat: in dit Griekse binnenland ervaar je nog de traditionele gastvrijheid. Dit is wat mij betreft net dat ene beetje extra wat je nodig hebt om van een fijne vakantie een onvergetelijke vakantie te maken!

Over Antonette Spaan

Antonette is de oprichter en eigenaar van www.we12travel.com (we want to travel) - het grootste persoonlijke blog van Nederland met focus op hiking, outdoor en natuurreizen. Het wandelvirus liep ze op in de drie jaar dat ze bij SNP op kantoor werkte en  sindsdien maakte ze onder meer trektochten in Nepal, Alaska, Nieuw-Zeeland en IJsland. Alhoewel ze als ‘digital nomad’ overal ter wereld werkt, heeft ze ook een thuisbasis in Nederland, ze woont in een huisje midden op de Veluwe. Volg Antonette en haar avonturen op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest

Aanbevolen reizen

Bekijk deze reizen
Griekenland - Grieks Macedonië, 9 dagen
8,3
Natuur Rondreizen
Privéreis
Griekenland - Grieks Macedonië Rondreis door Noord-Griekenland

Wandelrondreis met (huur)auto langs hotels

Zwaarte
Comfort
9 dagen
vanaf € 602
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Griekenland - Macedonië, Ipiros , 15 dagen
9,2
Natuur Rondreizen
Privéreis
Griekenland - Macedonië, Ipiros Natuurrondreis door Noord-Griekenland

Wandelrondreis met (huur)auto langs hotels

Zwaarte
Comfort
15 dagen
vanaf € 949
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Griekenland - Zagoria, 7 dagen
8,9
Wandelen
Privéreis
Griekenland - Zagoria Wandelen door de Vikoskloof in het Pindosgebergte

Wandelvakantie langs traditionele guesthouses

Zwaarte
Comfort
7 dagen
vanaf € 534
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Nieuw
Griekenland - Zagoria, 11 dagen
9,5
Wandelen
Privéreis
Griekenland - Zagoria Wandelen door de Vikoskloof en het Astrakasmassief

Wandelvakantie langs traditionele pensions en berghut

Zwaarte
Comfort
11 dagen
vanaf € 914
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Nieuw
Griekenland - Olympos, 6 dagen
Olympos 8,8
Wandelen
Privéreis
Griekenland - Olympos Huttentocht door Griekenlands hoogste bergen

Trektocht langs berghutten en guesthouse

Zwaarte
Comfort
6 dagen
vanaf € 394
Prijs per persoon bij min. 2 personen