Griekenland - Grieks Macedonië, 12 dagen Ontdekking van Noord-Griekenland

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Wandelrondreis met (huur)auto langs hotels

Alle hoogtepunten van Noord Griekenland zijn verenigd in één reis. Een greep: de Prespameren, de Vikoskloof, de Meteora-kloosters en natuurlijk de godenberg Olympos. U heeft optimale vrijheid door gebruik van een (huur)auto en geniet wandelend van de bijzondere sfeer. U overnacht in archontika, authentieke herenhuizen.

Uniek aan deze reis

 • De Meteora-kloosters
 • Verblijf in historische landhuizen
 • Vikoskloof en godenberg Olympos
 • Vogelrijke Prespameren
 • Zagoria-dorpen
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Meteora video

De prachtige kloosters van Meteora zijn een van hoogtepunten in Noord-Griekenland. Bekijk hier de video. 


Vikos Kloof video

De imposante Vikos kloof en de prachtige natuurstenen dorpjes in beeld. Bekijk hier de video. 

Dag tot dag

Griekenland - Grieks Macedonië

Een wandelrondreis langs de mooiste plekken van het Griekse vasteland. Bijzonder is ook dat u overal tijdens de reis overnacht in archontika, authentieke Griekse herenhuizen. U start bij de waterval in het prachtige stadje Edessa, gaat bij Vergina op zoek naar de oorsprong van de goudschatten van koning Philippos en zwemt in heetwaterbronnen temidden van de prachtige natuur. Via de beste wijngebieden, langs de stille. vogelrijke Prespameren en het met Byzantijnse kerkjes bezaaide stadje Kastoria, komt u in de streek Zagoria. De imposante Vikoskloof en prachtige natuurstenen dorpjes zijn het decor voor spectaculaire wandelingen. Via de fraai aan een meer gelegen stad Ioannina steekt u de ruige Pindosbergen door naar Meteora. Daar doemen uit de vlakte een aantal hoge rotspilaren op, getooid met eeuwenoude kloosters. Het laatste en meest letterlijke hoogtepunt vormt een bezoek aan de godenberg Olympos. En wie weet krijgt u contact met vader Zeus tijdens een banket van nectar en ambrosia…

Dag 1

Waarschijnlijk vliegt u naar Thessaloniki en stapt daar in de huurauto voor een rit van 120 km door de kustvlakte naar de waterstad Edessa, aan de rand van de bergen. Onderweg kunt u een stop maken bij het vriendelijke dorpje Pella, met de bekende gelijknamige opgravingen van de oudste Macedonische hoofdstad. Na een verkenning van het levendige centrum van Edessa kan er vanaf 21 uur een eethuisje gezocht worden; in Griekenland eet men laat.

Overnachting in

Edessa

Dag 2

Op 35 km van Edessa ligt Loutra Loutrakiou, een kuuroord aan de voet van de Voras bergketen. Door het Noord-Griekse boerenland rijdt u hier vlotjes heen en kunt, na de gebruikelijke drukte rond parkeerplaats en zwembad, een mooie natuurwandeling maken langs een kristalheldere beek (wandeling: min. 4 km, 200 m, stijgen en dalen, 2 uur). Na de wandeling (die u zo lang kunt maken als u wilt) lonkt het geneeskrachtige (warme) bronwater en/of een beschaduwd terras. Via een hooggelegen dorp, rijdt u door bossen en kersenboomgaarden terug naar Edessa. Het middag-, of als het warm is avond-, programma bestaat uit een interessante wandeling door Edessa. Er zijn mooie parken met veel water, enorme, eeuwenoude platanen en fraaie uitzichten. De vele watervallen hebben in vorige eeuwen voor een hoop bedrijvigheid gezorgd, onder andere door watermolens aan te drijven voor het verwerken van hennep (wandeling: 3,5 km, 50 m stijgen en dalen, 2 uur).

Overnachting in

Edessa

Dag 3

Vanuit Edessa rijdt u recht naar het oosten en begint gelijk te klimmen. Het landschap verandert. Minder kersenbomen, meer graanvelden, minder bossen, meer met gras begroeide heuvels. Door glooiend terrein met twee grote meren gaat het verder richting de bergen. Het is mogelijk een uitstapje te maken naar het op 1330m hoogte gelegen bergdorpje Nimfeo. Het dorp ligt fraai tussen de beukenbossen en kent een aparte bouwstijl van natuursteen, met metalen daken, die blikkeren in de zon. Veel Grieken komen op deze koelere hoogte op warme dagen lunchen. Daarnaast is Nimfeo bekend vanwege Arcturos, een groot park waar verwaarloosde (circus) beren, die niet meer in de natuur kunnen overleven, een beer-waardig bestaan kunnen leiden. Na een korte wandeling rond Nimfeo (5,5 km, 50 m stijgen en dalen, 2 uur) rijdt u verder via het stadje Florina de bergen in naar de Pisoderi pas (1550m), met een van de grotere Griekse skigebieden. Door de ruige verlaten bergen is het dan niet ver meer naar de uitgestrekte Prespameren op het drielandenpunt van Albanië, Macedonië en Griekenland. Hier, op 1000 meter hoogte, is het verschil met het frivole Edessa groot. Afstand 130 km, uitstapje Nimfeo: 35 km extra.

Overnachting in

Agios Germanos

Dag 4

Deze dag kan beginnen met een mooie rondwandeling (12 km, 400m stijgen en dalen, 3,5 uur) vanuit Agios Germanos. Over karrensporen loopt u door het dal langs een frisse beek, en verder omhoog door koel beukenbos, om bovenlangs naar het dorp terug te keren. Fraaie vergezichten op Agios Germanos onder u en de Prespa-meren in de verte, begrensd door de bergen van Albanië en Macedonië.Na de lunch kunt u naar Agios Achilios, een eilandje met 6 kerkjes/ruïnes, dat alleen te voet bezocht kan worden via een loopbrug. Daarna rijdt u naar het vissersdorpje Psarades. Van hier kunt u eventueel met een bootje een paar geïsoleerd gelegen kerkjes met mooie fresco’s bezoeken, een stukje wandelen (5 km, 100m stijgen en dalen, 2 uur) naar een Kaap Roti of op een beschaduwd terras, met een glaasje bij de hand, kijken hoe de pelikanen visjes vangen. ’s Avonds uiteraard zelf een visje eten en dan terug naar uw onderkomen. Totaal 35 km rijden.

Overnachting in

Agios Germanos

Dag 5

U rijdt het eerste stukje over bekend terrein, want er is maar een weg om de Prespa-meren te bereiken. De weg naar Kastoria (totaal 65 km) is erg goed en er is bijna geen verkeer. Het landschap oogt verlaten, slechts een enkel dorpje tussen de groene heuvels. De eerste aanblik van Kastoria, gelegen op een schiereiland in een groot meer op 620 meter hoogte, is niet bijzonder, maar schijn bedriegt. Kastoria is bekend om zijn vele Byzantijnse kerkjes en herenhuizen in fraaie lokale stijl. Zwerf via oude straatjes door de wijk Doltsos en vergeet het Byzantijns museum niet, waar veel kunstschatten uit de vele kerkjes te vinden zijn. Een ontspannen wandeling van 8 km rond het schiereiland, inclusief bezoek aan een klein klooster naast een 900 jaar oude plataan, behoort tot de mogelijkheden. ’s Avonds flaneren over de boulevard en op zoek naar een leuk eethuisje.
Dit is een prima plek voor een extra (rust-) dag in het programma, zodat u meer tijd heeft de bezienswaardigheden te ontdekken.

Overnachting in

Kastoria - Venetula Pension

Dag 6

U verlaat Kastoria en rijdt zuidwaarts door een vlak gebied. Al snel bereikt u het landbouwplaatsje Neapoli en hier begint de weg te stijgen en kronkelen. Vanuit het landbouwgebied rijdt u een verlaten vallei in met mooie gelaagde rotsen. Er is een kort uitstapje naar een opgeknapte boogbrug, het kenmerk van deze streek. Via het mooi gelegen dorpje Pentalofos klimt u door naar een pas van 1350 meter en daalt af in de provincie Epirus. Hier wordt het landschap nog ruiger: badlands en ruige rivierdalen, oneindige bossen en bergen. Pas bij het plaatsje Konitsa is weer wat menselijke bedrijvigheid te bespeuren, tussen de vele winkeltjes en terrasjes. Iets verder begint, bij een enorme klassieke boogbrug, een wandeling (maximaal 10 km, 250m stijgen en dalen, 3,5 uur) door de diepe Aoös-kloof naar een hooggelegen klooster. Een bruisende blauwe rivier en rondom rotspilaren van ver boven de 2000 meter hoogte. Na afloop heerlijk zwemmen en dan nog een uur rijden de bergen in, via ontelbare haarspelden, naar het hooggelegen Mikro Papingo, een van de Zagoria dorpen in bijzondere lokale bouwstijl. Na 185 km rijden hebt u een geweldige plek bereikt.

Overnachting in

Mikro Papingo - Pension Dias

Dag 7

Vandaag krijgt de auto een dagje rust en kunt u een dagwandeling vanuit uw mooi gelegen onderkomen maken. De wandeling naar de bodem van de Vikos-kloof is een klassieker, die echter wel een zweetdruppeltje zal kosten (10 km, 800m stijgen en dalen, 4 uur). Via Megalo Papingo, met leuke terrasjes en mooie rozen, daalt u over een smal paadje af. De uitzichten over de enorme kloof zijn indrukwekkend. Beneden aangekomen ziet u hoe de wilde Voidhomatis rivier ontstaat uit een paar grote bronnen. Het is heerlijk toeven onder de platanen bij het kristalheldere en drinkbare water. Uitgerust begint u aan de klim terug.
Als u nog een dag langer in Mikro Papingo blijft, of liever een wandeling maakt met een minder lange klim, dan kunt u naar het in de oorlog verwoestte dorpje Ano Klidhonia lopen en daar lunchen bij een taverna onder een eeuwenoude plataan. Deze wandeling gaat over smalle paadjes door mediterrane vegetatie. U gaat de zelfde weg terug (totaal 14 km, 400m stijgen en dalen, 5 uur) en heeft dan mooi zicht op de rotstorens boven Mikro Papingo, waar in het voorjaar nog sneeuw ligt.

Overnachting in

Mikro Papingo - Pension Dias

Dag 8

Het is mogelijk vanuit Monodendri nog een laatste blik in de Vikos kloof te werpen, maar dan verlaat u definitief de bergen van Zagoria. Ioannina, het centrum van Epiros, is een bezoek waard, alleen al vanwege de mooie ligging aan het Pamvotis meer en de overblijfselen uit de Turkse periode. Na Ioannina, zijn de opgravingen van Dodoni en het bergplaatstje Metsovo een stop waard op de route naar de met kloosters getooide rotspilaren van Meteora.In Kastraki aangekomen (na 165 km) kunt u vanuit uw hotel een korte wandeling langs twee kerkjes naar de opvallende rotsnaald Adriachti maken.

Overnachting in

Kastraki

Dag 9

De rondwandeling van vandaag (7 km, 300m stijgen en dalen, 3 uur) laat u op een ontspannen manier kennismaken met dit bijzondere gebied. De tocht begint met een stukje over een (lage) rots, zodat u onder uw voeten het gesteente ziet waarop de kloosters staan. Het is een mengsel van mooi afgeronde rolstenen en zand, verkit en keihard geworden. Via een omweg door bos en weiland benadert u de beroemde kloosters van Meteora van de achterkant. Pas op het laatste moment is er even de onvermijdelijke toeristische drukte. Na een bezoek aan de kloosters Varlaam en/of Groot-Meteora daalt u over een smal muilezelpad tussen de rotspilaren af naar Kastraki.In de middag kunt u eventueel nog met de auto wat verder weg gelegen kloosters bezoeken.

Overnachting in

Kastraki

Dag 10

Door de Thessalische vlakte rijdt u van Meteora naar de kust. Het is een brede, rechte weg zodat de 160 km naar Paleo Panteleimonas, en verder naar Litochoro niet te lang duren. De Tembi kloof is een aardige onderbreking van de vlakke landbouwgebieden. Paleo Panteleimonas is een leuke plek om de reis te onderbreken als u wilt wandelen. Het dorp ligt op 500m hoogte in het groen boven de kust. Na aankomst kunt u lunchen met uitzicht op de Olympos en zee. We hebben hier een afwisselende wandeling in en rond het fraaie dorp. Een eerste lus van 2 km laat u kennismaken met het deels fraai opgeknapte dorp. Totale wandeling: 10 km, 450m stijgen en dalen, 3,5 uur.

Een aanrader is ook om door te rijden naar de fraaie opgravingen van Dion, iets voorbij Litochoro. Hier zou Alexander de Grote na een offer zijn veldtochten zijn begonnen.

Overnachting in

Litochoro

Dag 11

Tijdens het ontbijt, met zicht op de Olympos en de zee, kunt u zich al een voorstelling maken over wat deze dag zal gaan brengen. Een rit van ca. 17 km naar Prionia, op 1075 meter het hoogst bereikbare punt per auto, zal u leren dat de Olympos meer is dan de enorme, afgeronde bult die u vanaf het terras ziet. In Prionia staat u in een enorm diep dal tegen 1000 meter hoge wanden aan te kijken, waarboven tot ver in de zomer nog sneeuwvelden liggen. Er heerst een alpiene sfeer en een geheel eigen klimaat. De top is in één dag alleen haalbaar voor (zeer) geoefende bergwandelaars: 1900m stijgen en dalen, 9,5 uur. Er is voor u een wat relaxtere wandeling door de Enippeuskloof langs een mooi klooster en een frisse bergbeek uitgezet (6 km, 250m stijgen en dalen, 2,5 uur). Na de wandeling kunt u (per auto) in ca. 10 min. afdalen naar zee, zwemmen in het heldere water en een visje eten op het strand. Een mooie afsluiting van deze verkenning van Noord Griekenland.

Overnachting in

Litochoro

Dag 12

Einde arrangement. Indien u via Thessaloniki huiswaarts keert, rijdt u via de kustvlakte over de snelweg naar het vliegveld van Thessaloniki (135 km) en vliegt naar huis. Indien u een late vlucht hebt is er misschien nog tijd om de opgravingen van Dion, aan de voet van de Olympos, of die van Vergina te bekijken.

NB Programma

Wij bieden u de mogelijkheid een compleet verzekerde en goede huurauto te reserveren; kijk bij heen- en terugreis voor meer informatie.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De accommodaties op deze reis durven we rustig bijzonder te noemen. U overnacht namelijk veelal in authentieke Griekse ‘Archontika’, statige oude Griekse herenhuizen met een traditionele inrichting. De bouwstijl is typisch voor het Noord-Griekse binnenland, met veel natuursteen, dikke muren en een kleurrijke inrichting met veel hout. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer (soms wel klein), telefoon, verwarming en soms airconditioning. Elke accommodatie heeft wel iets speciaals, maar verwacht geen grote luxe, het gaat met name om de knusheid van de inrichting, de sfeer en ligging.
Het hotel in Edessa is gelegen in de historische stadswijk Varosi, vlakbij het watervalpark, ideaal voor een heerlijke namiddagwandeling. U heeft er fraai uitzicht over de omgeving. In Agios Germanos, bij de Prespameren, slaapt u in een klein, liefdevol ingericht hotelletje op een rustige plek in het dorp.
Uw adres in Kastoria is een klassiek pand, gelegen in het historische centrum.
In Mikro Papingo overnacht u in een wat eenvoudiger, maar zeer sfeervol natuurstenen pension, eveneens een oude archontiko. De rust en het fraaie uitzicht op imposante rotspartijen maken uw overnachting hier speciaal.
In Kastraki is uw herenhuis zeer rustig gelegen, direkt onder de rotspilaren van Meteora.
De laatste dagen brengt u door in een fraai pension in het bergdorp Litochoro, aan de voet van de Godenberg Olympos. In dit levendige dorp heerst een gezellige sfeer. De accommodatie hier is wat eenvoudiger dan op de meeste andere locaties, maar wel warm en knus ingericht.

Meer informatie over de accommodaties krijgt u via de link bij het dag tot dagprogramma. Dit zijn onze standaard accommodaties. Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking. In dat geval wordt u ondergebracht in een gelijkwaardig alternatief.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht u een Grieks ontbijt. Voor de lunch en het diner zorgt u zelf. In Griekenland wordt er veelvuldig buitenshuis gegeten en u vindt dan ook overal taverna's voor lunch of avondmaaltijd. Er wordt overigens 's avonds (zeer) laat gegeten door de Grieken.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • SNP-reisdocumentatie en eenvoudig kaartmateriaal voor de wandelingen
 • originele overzichtskaarten Macedonië en Epiros (1:250.000)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • autohuur (los bij te boeken)
 • lunches
 • diners
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

U kunt tijdens deze rondreis een aantal korte, rustige wandelingen over doorgaans goede (soms stenige) paden of landweggetjes maken. In de Vikos-kloof zijn de wandelingen wat zwaarder met soms steile bergpaden, maar u kunt hier ook eenvoudige wandelingen maken. NB. De top van de Olympos is in één dag alleen haalbaar voor geoefende bergsporters: 1900m stijgen en dalen. Er is daarom een wat relaxtere wandeling langs een mooi klooster en een frisse bergbeek uitgezet.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Het bovenstaande programma is een soort ‘basisprogramma’. In elke plaats zijn namelijk een of meerdere extra wandelingen of activiteiten voorhanden, zodat u uw rondreis naar believen makkelijk tot twee weken kunt uitbreiden. Vanuit Edessa zijn meerdere leuke dingen te bekijken, zoals de wijngebieden van Naoussa en de opgravingen van Vergina. Bij de Prespameren zijn meer wandelingen te doen dan hier beschreven. Wilt u Kastoria echt goed bekijken dan raden we daar een extra dag aan. Vooral Mikro Papingo leent zich voor meer wandelingen, bovendien is het een heerlijke plek om tot rust te komen. Het plaatsje ligt op 1000 meter hoogte in de bergen, zodat het er altijd relatief koel is. Als u in Kastraki, naast de wandeling ook nog wat kloosters wilt bezoeken, is een extra dag aan te raden. Vanuit Litochoro kunt u nog een stranddag toevoegen (dichtst bijzijnde (zand)strand op 7 km rijden.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Thessaloniki.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Aangezien u vanaf de luchthaven per (huur)auto verder reist, bent u niet gebonden aan uiterste aankomst- en/of vertrektijden. Vanaf het vliegveld van Thessaloniki is het ca. 120 km (2,5 uur) rijden naar het eerste hotel in Edessa. Vanaf het laatste hotel is het ca. 135 km naar het vliegveld van Thessaloniki.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

U kunt dit arrangement starten van eind maart t/m eind oktober. Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis: de vliegtuigen zitten met name in de vakantieperiodes vaak snel vol en/of worden prijzig.
De zomermaanden kunnen heet zijn (auto met airco wordt aangeraden) en bij opgravingen is het dan vaak druk. In de bergen heersen echter nog steeds doorgaans aangename temperaturen. Het meest ideaal voor de wandelingen is het weer in het voor- en najaar. Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Zie de landeninformatie Griekenland.

Ter plekke verplaatst u zich in een (huur)auto. De wegen in Noord-Griekenland zijn (mede dankzij veel Europese subsidies) erg goed en bovendien vrijwel leeg (behalve bij de grotere steden). Autorijden is daarom heel relaxt. De bewegwijzering is goed, alhoewel niet altijd in het Latijnse alfabet.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

klooster_varlaam_in_meteora.jpg

Griekenland - Grieks Macedonië

Ontdekking van Noord-Griekenland

Wandelrondreis met (huur)auto langs hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten