Zes voordelen van reizen naar Sri Lanka Dit kleine land in Azië heeft een hoop te bieden

Het prachtige Sri Lanka werd een aantal maanden geleden op Paaszondag onthutst door een aantal heftige aanslagen. Inmiddels is de rust weer wedergekeerd. De draad is opgepakt, het normale leven gaat door en het land is weer veilig te bereizen. Om dit bijzondere land de aandacht te geven die het verdient hebben wij zes voordelen van reizen naar Sri Lanka op een rijtje gezet en profiteer je van een aantrekkelijke korting. We hopen op deze wijze het land te helpen met het opnieuw aantrekken van gasten. 

1. Veelzijdig

Sri Lanka zit vol met verrassingen. Een afwisselend landschap, oude koningssteden en paleisruïnes wisselen elkaar af. Het voordeel van Sri Lanka is dat het ongeveer net zo groot is als de Benelux. Dus al het wonderschoon wat Sri Lanka te bieden heeft is te zien in één vakantie. Door deze korte reisafstanden kan je extra genieten van de veelzijdigheid van het land. Daarnaast is het klimaat lekkerder dan in de rest van Azië, dus op een actieve manier het land verkennen is hier perfect!

 

2. Prachtige tempels

Het Boeddhisme is sterk aanwezig in Sri Lanka. Het is de grootste religie van het eiland. Voor een combinatie van historische boeddhistische tempels en het aanschouwen van prachtige tradities die uitgevoerd worden door monniken zit je goed in Sri Lanka. Naast het boeddhisme zijn de Tamils – de aanhangers van het hindoeïsme – een belangrijke bevolkingsgroep. In hun tempels kan je iedere dag de verplichte rituelen ‘puja’s’ aanschouwen, zoals het brengen van kleine offers aan de vele goden die zij aanbidden.

Bekijk de rondreis naar Sri Lanka met €375 korting p.p*

3. Goed om te fietsen

Sri Lanka is een perfect land om op een actieve en originele manier te verkennen. Namelijk met de fiets. Het voordeel van fietsen door Sri Lanka is dat je gemakkelijk contact legt met de lokale bevolking en je kan op je eigen tempo genieten van de omgeving en het natuurlijk schoon. Met SNP fiets je over kleine landweggetjes om op deze manier het authentieke Sri Lanka te leren kennen.

Bekijk hier de fietsreis

4. De safari van Azië

Een prachtige combinatie van natuur en cultuur is te vinden in Sri Lanka. De natuur is zeer afwisselend en biedt goede huisvesting voor veel verschillende diersoorten. Een jeepsafari mag daarom niet ontbreken. Sri Lanka heeft twee perfecte omgevingen hiervoor. In Wilpattu en Yala National Park. Hier kan je op zoek naar luipaarden, olifanten en krokodillen. Om deze safari’s af te maken regelt SNP een overnachting in bijzondere safarikampementen!

Bekijk de avontuurlijke rondreis door Sri Lanka met €160 tot 245 korting p.p

5. Prachtige vogels

Als vogelliefhebber kan je weg zwijmelen in Sri Lanka. Door het variërende landschap vinden veel vogels hun verblijfplaats hier. Het is daarom een van de beste bestemmingen ter wereld voor een vogelreis. In 2001 werd hier nog een nieuwe uilensoort ontdekt: de Serendib Scops. Met de SNP vogelreis trek je met een kleine groep mensen met vogelkenner Jean-Paul langs de beste vogelspot gebieden in Sri Lanka.

 

Foto: Wim Smeets

6. Ook leuk voor kleine avonturiers

Het uitgelegen land om te ontdekken met de kinderen is Sri Lanka. Het land is gemakkelijk te bereizen door zijn korte afstanden en de grote afwisseling zorgt ervoor dat het nooit gaat vervelen. Er is altijd iets te doen voor de kids. Dagjes bijkomen op het strand worden afgewisseld door leuke wandelingen of spetterende safaritochten.

Bekijk de rondreis met kids