De mooiste wandelingen in Portugal Van het vaste land tot de eilanden

Een diversiteit aan landschappen

Wist je dat Portugal een prachtig land is om te wandelen? De landschappen zijn er divers, de inwoners hartelijk, de temperatuur vaak aangenaam en daarmee is het een aantrekkelijke bestemming voor jong en oud. Wij zetten de mooiste wandelingen in Portugal voor je op een rij.

Op het vaste land: dwars door Serra da Estrela

Deze wandelreis gaat dwars door het Parque Naturale da Serra da Estrela: het sterrengebergte. Dit granietgebergte behoort tot de hoogste van Portugal, met een top van 2000 meter. Tijdens de wandelingen word je getrakteerd op merkwaardige rotsformaties, groene valleien en authentieke bergdorpen. Geschikt voor iedereen met een goede wandelconditie.

Bekijk deze 8-daagse privé wandelreis

Op het vaste land: authentieke Portugese bergdorpjes

Net achter de toeristische kust van de Algarve ligt een prachtig wandelgebied. Een deel van de route volgt de Via Algarviana, ooit aangelegd om het contact tussen de achtergebleven bewoners en de buitenwereld (wandelaars) in stand te handen. Onderweg geniet je van groene heuvels en akkers vol olijf-, vijg-, amandel- en Johannesbroodbomen. Optioneel neem je deel aan workshops met oude lokale ambachten zoals potten bakken, rietvlechten, hout- of koper bewerken.

Bekijk deze 8-daagse privé wandelreis

Op het vaste land: natuur in combinatie met cultuur

Reis van Porto naar Lissabon met deze 15-daagse groepswandelreis waarbij je meerdere landschappen in één reis ervaart. In het noorden reis je door groene natuurgebieden; in de vallei van de Douro wandel je langs steile hellingen met ontelbare druivenstokken. Ook tijdens deze reis wandelen we door het ruige Sierra da Estrela. De laatste dagen staan de oceaan, paleizenstad Sintra en Lissabon centraal.

Bekijk deze 15-daagse groepswandelreis

Op het vaste land: met uitzicht op zee

Voor de echte kustliefhebber is deze 8-daagse groepswandelreis langs de Atlantische westkust van de Algarve een aanrader. Je volgt het prachtige wandelpad 'Rota Vicentina' over stranden, struinend door duinen en over steile kliffen naar de Cabo de Sao Vicente, de zuidwestelijkste kaap van Europa. Met altijd de Atlantische oceaan op de achtergrond. Hier heerst nog de typisch Portugese ontspannen levensstijl met een traditie van overvloedige maaltijden en goede wijnen.

Bekijk deze 8-daagse groepswandelreis

Op het vaste land: de natuurlijke zijde van de Algarve

Elke dag kun je kiezen uit een lichte of een iets langere wandeling die je langste mooiste natuur in de Algarve leidt. Over kliffen, stranden en duinen en langs rivieren, zoutpannen en lagunes geniet je van een ontspannende wandelvakantie in een van de mooiste en zonnigste delen van Portugal.

Bekijk deze 8-daagse groepswandelreis

Naar de eilanden: de Azoren

De Azoren liggen midden in de Atlantische oceaan en hebben een subtropisch klimaat. De afgelegen ligging zorgt voor uitbundige flora met verschillende endemische soorten, metershoge boomheide en eeuwenoude jeneverbessen. Op deze eilandhopreis maak je kennis met drie totaal verschillende eilanden van de Azoren: start op het zeezeilers-eiland Faial, gevolgd door de steile kliffen op São Jorge en afsluitend het landschap rond de indrukwekkende vulkaan van Pico.

Bekijk deze 8-daagse groepswandelreis

Of de 15-daagse variant met walvisexcursie

Naar de eilanden: bloemeneiland Madeira

Afwisselende wandelvakantie op het subtropische eiland Madeira in de Atlantische Oceaan, bekend om zijn bijzondere bloemenpracht. Wandelen door vulkanisch berglandschap met diepe kloven en hoge kliffen, waar boeren op kleine terrassen tegen steile hellingen hun akkers bewerken. Het eiland is toegankelijk gemaakt door, soms spectaculair aangelegde, levada’s, de bekende irrigatiekanalen. In deze afwisselende wandelweek krijg je een goede indruk van het moois dat dit kleurrijke wandeleiland te bieden heeft.

Bekijk deze 8-daagse privé wandelreis

Naar de eilanden: Sao Miguel (Azoren)

Op het grootste eiland van de Azoren archipel, São Miguel, maak je kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. Je wandelt langs de kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo en de stoombronnetjes van Furnas. In de plaatselijke restaurantjes geniet je van de Azoreaanse keuken en maak je kennis met de typische vriendelijkheid van boeren en vissers.

Bekijk deze 8-daagse privé wandelreis