Portugal - Madeira, 8 dagen Langs levada’s en kliffen

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs goede hotels

Spectaculaire wandelvakantie met bagagevervoer over het subtropische eiland Madeira met bijzondere bloemenpracht en subtropische vegetatie. Wandelen in het bergland langs spectaculair aangelegde levada’s met dito uitzichten, maar ook de kust wordt niet vergeten. Kort bezoek aan fraai en levendig Funchal. Verblijf in prima hotels.

Uniek aan deze reis

 • De mooiste levadawandelingen
 • Mooi en rustig gelegen hotels met comfort
 • Ontbijten én diners inbegrepen
 • Spectaculaire groene bergland van Madeira
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Portugal - Madeira wandelvakantie

De Engelse aristocratie roemde het Portugese eiland Madeira vanwege zijn schitterende botanische tuinen, gedistingeerde hotels, zuivere lucht en ideale klimaat. Maar wie kent het onbekende Madeira, met zijn grillige bergland waar boeren op kleine terrassen hun akkers bewerken, de schilderachtige dorpjes en de weelderige, tropisch aandoende plantengroei? Deze wandelvakantie voert ons dwars door dit onbekende binnenland, toegankelijk gemaakt door de ruim tweeduizend kilometer levadas, smalle irrigatiekanaaltjes die in de bergwanden zijn uitgehakt en vaak omzoomd met duizenden paarse liefdesbloemen.

Nevelwouden en grillige bergtoppen bepalen het beeld rond Rabaçal. Watervallen kletteren langs de rotsen. Over de geheimzinnige hoogvlakte Paul da Serra bereiken we tijdens de Madeira vakantie het hooggelegen hotel op de Encumeadapas. Over de centrale bergkam gaat de tocht verder met schitterende uitzichten over zowel de noord- als zuidkust, naar het dorpje Curral das Freiras, schuilplaats der nonnen - op de vlucht voor piraten. Ook in de hoofdstad Funchal is van alles te zien: de vismarkt, de botanische tuin en natuurlijk de talrijke proeflokalen met vaten Madeira wijn. Aansluitend wandelen we naar de Pico Areiro door een wereld van mistflarden, buitelende raven en oranje korstmossen. Na het centrale hooggebergte wandelen we langs de steile noordelijke klifkust, via levadas, tunnels en watervallen en de laatste resten nevelwoud. Dit Madeirees avontuur eindigt op de kliffen van het schiereiland Ponta da Sâo Lourenço.

We verblijven in luxe ****-hotels en een vriendelijk, iets eenvoudiger, stadshotel middenin het centrum van Funchal.

Dag 1

We vliegen naar Madeira. Met een bus of met taxi’s rijden we in een uur naar Ponta do Sol.

Nota Bene: op sommige vertrekdata hebben we het dagprogramma moeten aanpassen. Meer informatie daarover is te vinden onder de tab 'Praktisch' bij 'Laatste nieuws'.

Overnachting in

Ponta do Sol - Enotel Baia

Dag 2

Een transfer van ca 45 min. brengt u hoog in de bergen. Nabij Rabaçal ligt een betoverend sprookjesland van ruisende watervallen en met smaragdgroen beklede bergen. We beginnen aan de zonnige zuidzijde van de bergen en wandelen naar de groene en vaak in nevels gehulde omgeving van het boswachtershuis van Rabaçal. Bij de "25 Fontes" valt een gordijn van kleine waterstraaltjes over de rand van de steilwand. Verderop in de tocht komen we meer watervallen tegen. Wij zoeken de rustigste plekken uit waar we ook heerlijk kunnen lunchen en zwemmen (de meer bekende locaties in dit gebied kunnen druk zijn met dagjesmensen). We lopen vandaag ook nog door een tunnel onder een bergrug door. Na afloop van de wandeling brengt een busje ons weer naar het hotel.

Er zijn meerdere varianten van de wandeling mogelijk vandaag; dit wordt ter plekke bekeken door de reisleiding. Lengte ca. 10-13 km. Wandelduur: 4-5 uur, 200 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Ponta do Sol - Enotel Baia

Dag 3

We worden naar Cristo Rei op Paúl da Serra gebracht. Dit is Madeira’s enige vlakke stuk land, een geheimzinnig lavaplateau van ca. 15 km², dat op een hoogte van 1430 m ligt. We zijn hier midden op het eiland. Er groeien veel varens. Deze vochtminners gedijen hier uitstekend, want vaak komen nevel en mist opzetten. De sfeer is dan spookachtig beklemmend. We wandelen over het plateau naar Bica da Cana en volgen een pad met een mooi uitzicht op Sao Vicente aan de noordkust. Vervolgens dalen we af naar de Levada do Norte. Deze levada, omzoomd door talloze hortensias, voert verderop door 2 tot 4 lange tunnels waar we regelmatig moeten bukken en onze zaklampen goed van pas komen. Tenslotte voert een bospaadje door een prachtig woud van boomvarens naar de Encumeada-pas. Lengte 18 km, 110 m stijgen 550 m dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Ponta do Sol

Dag 4

2020: Vanaf het hotel is er een transfer de bergen in. Vanaf de Encumeada pas wandelen we via een spectaculaire route over een bergkam naar de bergpas Boca do Cerro, vanwaar we uit kijken in de diepte van de vallei van Curral das Freiras. De afdaling naar Curral is steil en spectaculair en voert ons over een paar spannende stukjes. Vanaf Curral rijden we naar Funchal. We gaan uit eten in een restaurant in het gezellige centrum. Lengte 15 km. Wandelduur totaal 6 uur, 500 m stijgen en 850 m dalen.

Overnachting in

Funchal

Dag 5

Vandaag nemen we de minibus richting de top van de 1818 m hoge Pico Ariero, een rit van ruim 1 uur. De wandeling van vandaag is een spectaculaire route over een pad dat in de loodrechte rotswanden is uitgehakt. Het pad is met kabels afgezet. We passeren de grilligste rotspieken, opgebouwd uit lava en tefra (verharde aslagen). Uiteindelijk bereiken we de top van de Pico Ruivo, met zijn 1862 meter, de hoogste berg van het eiland. Na een korte afdaling komen we bij de op 1592m hoogte gelegen parkeerplaats, vanwaar we per minibus in ca. 20 min. afdalen naar het plaatsje Santana. Dit plaatsje ligt boven de noordkust en hier zijn nog huisjes te vinden die op de traditionele manier gebouwd zijn. Vanaf Santana rijden we verder naar ons hotel in Santo da Serra.

Wandeling: een stevige wandeling door de hoogteverschillen, en voor mensen met veel hoogtevrees. Lengte 11,5 km, Wandelduur: 5 uur, 500 m stijgen en 850 m dalen.

Overnachting in

Santo da Serra

Dag 6

We wandelen vandaag slingerend langs de Levada do Canical door een aantal groene en lieflijke valleien in het achterland van uitgestrekte Machico. Je loopt door kleinschalig cultuurlandschap met steeds wisselende gezichten op terrassen en valleien. Als je de noordkust bereikt bij Boca do Risco (het gevaarlijke gat), gaat de wandeling verder over een spectaculair kustpad, 350m boven de oceaan, naar Porto da Cruz. Hier vind je een zeezwembad, leuke terrasjes en een Rummuseum. Wandeling: 16 km, 650m stijgen en dalen, 6 uur. Indien het erg slecht weer is, wijken we uit naar een levada ten westen van Machico, die vergelijkbaar qua lengte is. Na afloop is er een transfer van ca. 30 min. naar Santo da Serra.

Overnachting in

Santo da Serra

Dag 7

Madeira toont zich vandaag van een heel andere kant, als we de oostelijke punt van het eiland bezoeken. 's Morgens brengt een korte transfer ons naar Ponta de São Lourenço, een prachtige afsluiting van deze wandelweek op Madeira. Hier maken we een bijzondere wandeling naar grillige vulkanische kliffen, waar we lekker de tijd voor nemen. Het is een fascinerend landschap, waar de blauwe oceaan een mooi contrast vormt met de rode en zwarte vulkanische gesteentes. Bij een oud 'boswachtershuis' is een heuse palmoase waar je heerlijk kunt picknicken. Je kunt vandaar ook nog een topje beklimmen voor een verbluffend uitzicht. Lengte 7-9 km, 3-4 uur, 200 - 300 m stijgen en dalen.

Na de lunch op een strandje kun je een middagje relaxen om ten volle te kunnen genieten van de prachtige omgeving.

Overnachting in

Santo da Serra

Dag 8

Transfer naar het vliegveld van Madeira en terugvlucht naar Nederland.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Op Madeira verblijft u afwisselend in kleine en veelal sfeervolle hotels, vaak voorzien van enige luxe. U verblijft op tweepersoonskamers met douche en toilet. Tegen betaling van een toeslag kunt u een eenpersoonskamer boeken. Op vrijwel alle reizen verblijft u in onderstaande accommodaties. Bij enkele groepen zijn er enige aanpassingen. Zie hiervoor de informatie onder 'laatste nieuws'.
Hotel Enotel Baia is een fijn hotel aan de boulevard van het vriendelijke dorpje Ponta do Sol, aan de zonnige zuidkust van Madeira. Het luxueuze hotel is van alle comfort gezien en is modern, maar stijlvol ingericht. De kamers zijn ruim, voorzien van airco prima bedden en goede badkamers. Het hotel beschikt over een tuin met terras, binnenzwembad en een bar. Klasse ****, 3 nachten.
In Funchal verblijven we in een wat eenvoudiger stadshotel, maar wel middenin het centrum en vlakbij de kathedraal gelegen. Klasse ***, 1 nacht.
De laatste nachten verblijven we in het comfortabele Enotel Golf bij Santo da Serra. Het ruim opgezette hotel ligt landelijk en er is een overdekt zwembad. Het hotel bestaat uit losse, lage, gebouwen in een grote tuin. Klasse ****, 3 nachten.

Over de maaltijden

De ontbijten en de diners worden meestal in de accommodaties verzorgd, maar een enkele keer wordt er buiten de deur gedineerd. Voor de lunch dient u zelf zorg te dragen. Er is dagelijks gelegenheid om in de plaatsen waar we verblijven lunchinkopen te doen.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • alle overnachtingen in hotel en pension op tweepersoonskamers
 • bagagevervoer
 • alle transfers op Madeira conform programma, met minibus of lijnbus
 • verblijf op basis van halfpension, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • lunches
 • verzekeringen
 • entrees
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

De afstanden die u dagelijks aflegt variëren van 10 tot 17 km. We wandelen 5 tot 6,5 uur per dag. Wandelingen waarop u nauwelijks stijgt of daalt, worden afgewisseld met tochten, waarop u hoogteverschillen tot 800 meter moet overbruggen. Een goede wandelconditie is dan ook van belang. U loopt veel langs en op de randen van de levadas, watergootjes van beton of zand. Deze ‘paden’ zijn meestal goed begaanbaar.

Soms loopt de levada echter langs steile hellingen en diepe afgronden. Hier is het dan ook van groot belang dat u geen last heeft van hoogtevrees en dat u tredzeker bent! Goede wandelstokken verhogen de tredzekerheid en kunnen op deze tochten dan ook van pas komen. Een aantal malen voert de levada u door lange, donkere tunnels (eenmaal 20 minuten), waar een goede zaklamp onontbeerlijk is.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Funchal of in de eerste accommodatie.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Funchal v.v.

Vluchtschema - vertrek december 2020, februari 2021
HV 6629 Amsterdam - Funchal vertrek 14.40 aankomst 17.50 uur
HV 6630 Funchal - Amsterdam vertrek 18.35 aankomst 23.45 uur

Vluchtschema - vertrek april tm oktober 2021
HV 6629 Amsterdam - Funchal vertrek 06.30 aankomst 09.40 uur
HV 6630 Funchal - Amsterdam vertrek 10.25 aankomst 15.25 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Nota Bene:
Bij bepaalde windsituaties is het niet mogelijk op de luchthaven van Madeira te landen. In dat geval wijken vliegtuigen uit naar het nabijgelegen eiland Porto Santo en ga je per boot (2,5 uur varen) verder naar Madeira.

Door de zuidelijke ligging op de oceaan heeft Madeira het hele jaar door een aangenaam gematigd klimaat. Overdag lopen de temperaturen op tot 25 ºC. Een frisse bries van zee geeft meestal wat verkoeling. Hoewel de zomer het droogste jaargetijde is, kan een regenachtige dag ook dan voor komen. Vooral langs de vochtige noordkust moet u rekening houden met een bui of regenachtige dag. Er zijn aanzienlijke weersverschillen tussen de noord- en zuidkust van het eiland. Het zuiden ligt in de regenschaduw en heeft een droger, zonniger en warmer klimaat. In het centrale gebergte is het koeler dan aan de kust. De temperatuur blijft hier bij mist steken op 15 ºC. Mist is hier een veel voorkomend verschijnsel. De nachten die we op grotere hoogte doorbrengen kunnen koud zijn: ca. 10 ºC. Tijdens de reizen in de wintermaanden is de kans op neerslag wat groter en blijven de dagtemperaturen tussen de 15 ºC en de 20ºC steken.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Madeira ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen de maaltijden tijdens de heen- en terugreis, lunches en de uitgaven voor consumpties zijn voor eigen rekening. Rekent u voor uw persoonlijke uitgaven op een bedrag van ca. € 150,-. Op Madeira kunt u onder meer in Funchal, Ponta do Sol, Santana en Machico geld pinnen.

Op Madeira wordt u regelmatig per minibus naar het beginpunt van de wandeling gebracht. Ook wordt u vaak vanaf het eindpunt van de wandeling per minibus opgehaald. Mooie ritten, over de bochtige en steile wegen van het eiland. Deze ritten duren meestal niet langer dan een uur. Een enkele keer maken we gebruik van het openbaar busvervoer.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis over Madeira te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

Stevige bergschoenen met goed profiel zijn in het Madeirese berglandschap noodzakelijk. Wat regenkleding betreft raden wij en goede regenbroek en -jas aan, regenponcho's raden we af omdat ze gevaarlijk kunnen zijn.

Terwijl u wandelt, wordt uw bagage vervoerd. U wandelt zelf met een dagrugzakje met daarin voldoende ruimte voor de lunch, een trui, een grote veldfles, een regenjack en eventueel een fototoestel en/of een verrekijker.

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest), geen poncho
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • insecten werende middelen (met DEET)
 • dagrugzakje (min. 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • goede zaklamp met reserve batterijen (mn. voor de wandelingen door de tunnels!)
 • niet meer dan 20 kg bagage
 • GELDIG paspoort of geldige ID-kaart (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals pijnstillers, rekverband, breed sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

 

Reizen naar Madeira
Madeira is een veilige bestemming om heen te reizen. Om dat zo te houden hebben de plaatselijke autoriteiten wel voorwaarden gesteld aan binnenkomende reizigers:

 1. tussen 48 en 12 uur voor vertrek dien je de hier downloadbare gezondheidsverklaring in te vullen (in het Engels): http://apps.iasaude.pt/s-alerta/questionarios/viagem/questionario.cfm?l=EN
 2. bij aankomst worden alle passagiers gecontroleerd op lichaamstemperatuur
 3. bij aankomst op het vliegveld van Madeira mag je zonder restricties verder reizen als je een negatieve Covid-19 (PCR) test kunt overleggen, afgenomen niet eerder dan 72 uur voor vertrek en uitgevoerd door een nationaal en internationaal erkende testinstantie. De testresultaten en de gezondheidsverklaring kunnen digitaal (Engels!) verstuurd worden, maar zorg voor een afschrift om bij aankomst te overleggen.
 4. kun je geen negatieve corona-test overleggen, dan kun je op het vliegveld van Madeira een test ondergaan die ongeveer 1 uur in beslag kan nemen. Daarna mag je verder reizen naar je bestemming, met in achtname van alle voor Corona geldende hygiënische maatregelen die gelden op Madeira. Binnen ca. 12 uur krijg je de uitslag. Met een negatieve uitslag mag je verder reizen, met een positieve uitslag wordt je (samen met directe contacten) in een door de regering gekozen hotel in quarantaine geplaatst. Alle kosten zijn voor de lokale autoriteiten. Na 7 dagen dien je een nieuwe test te ondergaan.
 5. alle passagiers zullen gemonitord worden via een APP op vrijwillige basis, maar zeer aanbevolen
 6. Indien je reist met SNP heb je de hele reis indien nodig assistentie van onze plaatselijke vertegenwoordiging.

Volledige actuele informatie (in het Engels) aangaande Coronamaatregelen voor aankomst op Madeira: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/useful-info/corona-virus-(covid-19)/information-to-visitors-(covid-19)
Actuele informatie (Engels) hygiëne-instructies: http://apps.iasaude.pt/
Hoe gaat het in zijn werk bij aankomst op Madeira? Kijk hier deze video.

De verplichte Covid-19 test; kosten vergoed door SNP: Vanwege de uitvoer van het programma raden we ten sterkste af de test pas bij aankomst op Madeira te doen. Deze testen voor reizigers worden in Nederland niet door de GGD afgenomen. Je dient hiervoor zelf een afspraak te regelen met een particulier gezondheidscentrum en er zijn dan kosten aan verbonden. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij https://www.hethuisartslab.com/. Prijzen vanaf ca. € 90,- Je kunt de kosten van een dergelijke test bij SNP declareren; hierover krijg je nog nadere informatie.

Accommodaties: diverse hotels blijven dit jaar gesloten op Madeira. Daarom zullen, afhankelijk van de vertrekdatum, wijzigingen in de oorspronkelijke accommodaties onvermijdelijk zijn, uiteraard zo veel mogelijk vergelijkbaar in comfort. Zo overnachten we de eerste paar nachten in een ander hotel nabij Ponta do Sol en de laatste nachten in een hotel in Santana. Het wandelprogramma blijft onaangetast!

Vertrek 26-12 2020: we verblijven op dag 4 niet in het centrum van Funchal, maar in een luxe 5* quinta met uitgestrekte tuinen en (binnen)zwembad in de heuvels boven Funchal, waar we ook dineren. Na afloop van het galadiner op oudejaarsavond is er een excursie naar Funchal om het beroemde oud en nieuw vuurwerk in de stad te kunnen zien.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

uitzicht.jpg

Portugal - Madeira

Langs levada’s en kliffen

Wandelvakantie langs goede hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten