Mooiste wandelgebieden Frankrijk

7x de mooiste wandelgebieden van Frankrijk

1. De Vercors: bloemenpracht en groene bossen

Een van de mooiste wandelreizen van Frankrijk beleef je in de Vercors, met zijn afwisselende landschappen. Wandelen kan hier bijna het hele jaar door. In het voorjaar geniet je van een uitbundige bloemenpracht en in de herfst nemen de bossen prachtige kleuren aan. Ook in de zomer is het prima wandelweer tussen de steile kalkwanden en diepe kloven. Na een dag wandelen kom je op adem in comfortabele hotels.

Bekijk alle reizen in de Vercors

2. De Vogezen: prachtige uitzichten en schilderachtige bergweides

Liefhebbers van een pittige trektocht maken een wandeling over de GR5. Vanaf de beboste hellingen in de Elzas beklim je de hoogste toppen van de Vogezen. Langs de wandelroute geniet je van het uitzicht op de Ballons en kom je op adem in de schilderachtige bergweides, de Chaumes. Liever met het gezin deze regio ontdekken? Trek erop uit in de bossen en langs de vele meren. Het wijngebied van de Elzas ligt binnen bereik!

Bekijk alle reizen in de Vogezen

3. De Ardèche: vulkanen en kastanjebossen

De Ardèche is een geliefde streek om te wandelen. Ver weg van de beroemde rivier wandel je door stille kastanjebossen en over hoogplateaus met ruige vulkanen, waar je wordt beloond met adembenemende vergezichten. SNP heeft er ook een speciale familie fietstocht uitgezet, waarbij je fiets langs oude spoorwegen.

Bekijk alle reizen in de Ardèche

4. De Cevennen: Causses en Gorges

De Cevennen behoren tot zeker tot de mooiste wandelgebieden van Frankrijk en de meest populaire, al was het maar vanwege de spectaculaire Gorges du Tarn. Hier combineer je wandelen met kanoën over de machtige rivier. De wandelgebieden aan de rand van de Cevennen zijn minder bekend, maar net zo mooi. Hier komen de droge en ruige Causse du Larzac en de Causse de Blandas samen met de weelderige Gorges de la Vis. In dit rustige wandelgebied verblijf je in kleinschalige onderkomens.

Bekijk alle reizen in de Cevennen

5. De Mercantour: ongerepte natuur

In Nationaal Park Mercantour wandel je in het meest ongerepte deel van de Alpes Maritimes met kalksteenbergen van ruim 3.000 meter en door gletsjers uitgesleten dalen. De flora en fauna zijn een bijzondere combinatie van alpien en mediterraan. Er zijn ook gezinsvakanties mogelijk. Ga bijvoorbeeld wandelen met een ezel of maak een multi-actieve reis vanuit een ingerichte tent.

Bekijk alle reizen in de Mercantour

6. De Queyras: dunbevolkt en betoverend

Het berggebied van de Queyras in de Hautes-Alpes is dunbevolkt en ongerept. De (bijna) altijd schijnende zon in combinatie met de heldere lucht en de fraaie bossen maken het landschap tot een betoverende schoonheid. Al klimmend of op de ezel bezoek je Saint-Véran, een van de hoogst gelegen dorpen van Europa. In de winter kun je er sneeuwzeker sneeuwwandelen.

Bekijk alle reizen in de Queyras

7. De Bourgogne: dwars door de wijngaarden

Wijnliefhebbers ontdekken in de Bourgogne in een van de mooiste wijngebieden van Frankrijk. Al wandelend of fietsend door het schilderachtige heuvelland kom je bekende namen van wijnen tegen, waaronder meursault, pommard en nuits-saint-georges. Tijdens onze comfortabele reizen is er veel ruimte voor grand cru-proeverijen en verblijf je in gastvrije chambres d'hôtes.

Bekijk alle reizen in de Bourgogne

Wandelen in Frankrijk met SNP Natuurreizen

 • Wandelen in Frankrijk, ook buiten de geijkte paden
 • Avontuurlijke trektochten door de Franse Alpen en Pyreneeën of op Corsica
 • Ontspannen wandelvakanties in geliefde Franse streken als Bretagne, Dordogne en Provence
 • Ook kindvriendelijke wandelvakanties
 • Wandelen onder begeleiding van ervaren reisexperts of individueel met gps en wandelkaarten
 • Travelife certified wandelreizen
 • Verblijf in sfeervolle en passende accommodaties
 

Wist je dat...

 • Frankrijk verwelkomt jaarlijks de meeste toeristen
 • Frankrijk telt 40.000 kastelen
 • Het meest dunbevolkte departement op het Franse vasteland is Lozère met slechts vijftien inwoners per vierkante kilometer
 • Frankrijk telt ruim tachtig eilanden, exclusief de overzeese gebieden
 • Nergens wordt meer wijn geproduceerd dan in Frankrijk; zo'n 46 miljoen hectoliter per jaar
 • De Fransen eten 500 miljoen slakken (escargots) en bakken liefst 10 biljoen stokbroden (baguettes) per jaar

Boek de mooiste wandelvakanties in Frankrijk

Enthousiast geworden om wandeltochten in Frankrijk te maken? Bekijk het aanbod met alle wandelvakanties in Frankrijk.

Bekijk alle wandelvakanties in Frankrijk