Gorges du Tarn wandelvakantie

Frankrijk - Cevennen, 8 dagen Gorges du Tarn et de la Jonte

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotelletjes

De Cevennen beslaan een groot deel van het Massif Central, het hoogland in centraal Frankrijk. Dit deel van de Cevennen bestaat uit barre kalkplateaus, de Causses, en diep ingesneden kloven, de Gorges. Het landschap is verpletterend mooi en afwisselend. Fraaie rotsformaties en wolkenluchten waarin vele vale gieren hun rondjes draaien. Kleine verstilde dorpjes bovenop de droge Causses en levendige stadjes in de Gorges, aan de rivieren de Jonte en de Tarn. Halverwege de wandeltocht verruil je de wandelschoenen voor een kano etappe op de rivier de Tarn...

Uniek aan deze reis

 • Vale Gieren
 • Causse Mejean
 • Klassieke trektocht
 • Sublieme Gorge du Tarn
 • Heel afwisselend
 • Inclusief kanotocht op de Tarn
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Cevennen - Gorges du Tarn et de la Jonte

Beknopt programma van deze trip:

 • Dag 1 aankomst in Le Rozier
 • Dag 2 wandeling naar Saint-Pierre-des-Tripiers
 • Dag 3 wandeling naar Meyrueis
 • Dag 4 wandeling naar Nivoliers
 • Dag 5 transfer naar St.Enimie, wandeling naar La Malène
 • Dag 6 kanotocht naar Les Vignes
 • Dag 7 wandeling naar Les Rozier
 • Dag 8 einde van het arrangement

Voor meer info, kijk je bij het dag- tot dag programma.

Dag 1

Aankomst in Le Rozier, gelegen op de samenvloeiing van de Tarn en Jonte.

Overnachting in

Le Rozier

Dag 2

Vanuit Le Rozier begin je gelijk te klimmen naar de Causse Mejean. Af en toe door bos, af en toe uitzicht over de kloof. De wandeling eindigt bij een stil gehucht waar je 's nacht kunt genieten van een overweldigende sterrenhemel.
Wandeling: ca.15 km, 600m stijgen en 150m dalen, 5,5 uur wandelen.  

Overnachting in

St.Pierre des Tripiers

Dag 3

Over de hoogvlakte loop je naar het oosten en begint te dalen in de Gorges de la Jonte. Het landschap verandert snel van aanzicht terwijl je terugkeert in de meer bewoonde wereld. Meyruies is een levendig plaatsje aan de Jonte met volle terrassen en jeu de boule banen. Wandeling: 18,5 km, 150m stijgen en 600m dalen, 6,5 uur lopen.

 

Overnachting in

Meyrueis

Dag 4

Meteen vanuit Meyrueis begin je te klimmen naar de Chaos de Nimes les Vieux, een fraaie rotsformatie aan de rand van de Causse Mejean. Vandaar trek je verder naar het centrale deel van deze barre hoogvlakte, met weinig begroeiing en weidse vergezichten. Je overnacht in een gehucht, midden op de Causse. Wandeling ca.18 km, 600m stijgen, 100m dalen, 5,5 uur lopen

Overnachting in

Hures la Parade (Nivoliers)

Dag 5

Je begint met een taxirit naar St.Enemie in de Gorges du Tarn. Vanaf hier wandel je door de Gorge, deels langs de rivier, deels wat hogerop naar La Malène, een mooi gelegen dorp in de kloof. Wandeling ca.15 km, 350m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen

Overnachting in

La Malene

Dag 6

Vandaag geef je je voeten rust en laat je je in een kano de rivier afzakken, door een van de mooiste stukken van de Gorge du Tarn. Het best doe je dit 's ochtends want dan is het nog rustig op het water. Je kan de tijd nemen en onderweg ergens picknicken op de oever. De kano-etappe van 11 km eindigt bij de Pas de Souci. Vanaf hier wordt de rivier te wild. Het laatste stukje naar Les Vignes gaat te voet.
In Les Vignes kan je in de middag eventueel nog een stuk langs de rivier wandelen of omhoog lopen naar het uitzichtpunt bij Chateau de Blanquefort (ca. 6 km met 300m stijgen en dalen). 

Overnachting in

Les Vignes

Dag 7

Vandaag alweer de laatste etappe, maar wel een hele mooie. Je loopt omhoog langs de wanden van de Gorge du Tarn, in gezelschap van vele vale gieren boven je hoofd. De uitzichten worden steeds mooier. Na een laatste pauze daal je af naar het bekende Le Rozier. Wandeling ca. 20 km, 450m stijgen en dalen, 7 uur lopen (kan ook korter, maar dan uiteraard minder mooi).

Overnachting in

Le Rozier

Dag 8

Einde van het arrangement

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in eenvoudige dorpshotelletjes en vriendelijke chambres d'hotes op kamers met eigen douche en toilet.

Over de maaltijden

De dag begint met een Frans ontbijt.
Spullen voor de lunch kan je in het dorp kopen, of je bestelt ter plekke een lunchpakket.
Op dag 2 en dag 4 is het avondeten inbegrepen, omdat je er nergens anders kunt eten. In de wat grotere dorpen en plaatsjes kan je zelf een eethuisje zoeken.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • 2x avondeten
 • Transfer op dag 5
 • Kanotocht op dag 6
 • Bagagevervoer
 • Toeristenbelasting
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Eventuele transfers
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Het gebied bestaat uit uitgestrekte, min of meer vlakke, kalkplateau's, doorsneden door diepe kloven.
De wandelingen gaan over (soms stenige) wandelpaden, bospaden, karrensporen en rustige asfaltweggetjes door afwisselend bos en open landschap. Er moet aardig wat geklommen en gedaald worden om bij de mooiste uitzichtplekken te komen. Je loopt alleen gemarkeerde en goed aangegeven routes (andere paden worden niet onderhouden en raken snel overgroeid).
Op dag 6 maak je een rustige kanotocht, stroomafwaarts over de rivier de Tarn. Mocht je dit niet willen, dan kan je dit bij boeking aangeven en de etappe wandelen.

Extra dagen

Je kan tijdens dit arrangement overal extra (rust)dagen bijboeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Le Rozier is ca. 1100 km. Je kan op een openbare parkeerplaats in het dorp parkeren.

Treinreis

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Millau.

Van Millau neem je de bus of een taxi naar Le Rozier (ca. 20 km). 
Klik hier voor bustijden Millau-Gare Routiere naar Peyreleau - Le Rozier.
Terugweg op dezelfde manier.

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.happyrail.com/nl

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Je kan dit arrangement starten van begin juni tot half oktober. In voor- en najaar kan je hier heerlijk wandelen. Hoogzomer is het aan de warme kant.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Gorges de la Jonte

Frankrijk - Cevennen

Gorges du Tarn et de la Jonte

Wandelvakantie langs hotelletjes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten