Actieve vakantie Chili

Rondreizen en wandelen in veelzijdig Chili

Een reis naar Chili betekent voor de meeste mensen een vakantie naar alleen Patagonië of specifieker: Torres del Paine. Een schitterende bestemming, maar ergens ook jammer om je rondreis tot dat gebied te beperken. Een rondreis door Chili biedt namelijk veel meer, zoals de Atacama-woestijn, het merendistrict, de prachtigste autoroute Carretera Austral en vele andere bezienswaardigheden die Chili kent. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Toon alle reizen in Chili

AR_Los_Glaciares,_hike_Loma_del_Pliegue_Tumbado_02_WEB.jpg
SNP reis
Argentinië Patagonië

wandelvakantie langs hotels en refugios

18 of 21 dagen v.a. € 3.959
Prijs per persoon bij min. 2 personen
het_koude_meer.jpg
SNP reis
Argentinië Lake District, Patagonië

Actieve rondreis met huurauto langs hotels

18 dagen v.a. € 3.074
Prijs per persoon bij min. 2 personen
CL_guanaco's_02_WEB.jpg
SNP reis
Chili Carretera Austral

rondreis langs hotels, guesthouses en lodges

14 of 16 dagen v.a. € 3.098
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Via de Lerma-vallei zigzag omhoog naar San Antonio de los Cobres
SNP reis
Argentinië Noordwest Argentinië en Atacama-woestijn

Actieve rondreis langs hotels en boutique posadas

18 of 20 dagen v.a. € 3.165
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Rondreis Chili

Ga op avontuur door de wildernis tijdens een rondreis in Chili. Het noorden van het land kenmerkt zich door de Atacama-woestijn, ook wel de droogste woestijn op aarde. Dit is een schitterend decor voor een reis per huurauto langs het oaseplaatsje San Pedro de Atacama, gekleurde meren vol bijzondere vogels zoals flamingo's en vicuna's, de buitenaards aandoende Maanvallei en de thermale bronnen van El Tatio, het 'altiplano' landschap op 4.200 meter hoogte in de Andes. Tijdens een rondreis door het zuiden maak je een indrukwekkende roadtrip over de befaamde 1.200 kilometer lange Carretera Austral. Na een rustige start in de Chileense hoofdstad Santiago, stap je in een 4x2 voor een tocht over voornamelijk onverharde wegen langs rokende vulkanen en mystieke fjorden, door turquoise rivierdalen en Validiviaanse regenwouden, en over verlaten pampa's, helemaal tot aan de kust. 

Toon alle rondreizen in Chili

Wandelen in Patagonië

De wonderschone Chileense natuur wordt beschermd in schitterende nationale parken, waarvan diverse in Patagonië, dat zich uitstrekt over Chili en Argentinië. Tijdens een wandelvakantie door dit gebied ontdek je het immense del Paine te voet. Het ongerepte natuurgebied wordt gedomineerd door het Painemassief met de spectaculaire Grey-gletsjer, maar ook helderblauwe meren, weelderige flora en weidse uitzichten over de pampa. Een vakantie in Patagonië combineer je vaak met een bezoek aan de imponerende Perito Moreno gletsjer in Argentinië. 

Bekijk alle wandelreizen in Chili

Chili met SNP Natuurreizen

 • Roadtrips door de Chileense wildernis
 • Wandelen door ongerept Patagonië
 • Fijne mix voor natuur en activiteiten
 • Bezoek aan Nationaal Park Torres del Paine
 • Duurzaam gerunde Eco Camp dé perfecte uitvalsbasis om Torres del Paine te verkennen
 • Korte reisarrangementen en dagexcursies om je individuele reis te 'spicen' naar jouw wensen

Wist je dat

 • Met 4.300 kilometer is Chili het langste land ter wereld.
 • De nationale bloem is de 'copihue', ook wel bekend als de Chileense klokbloem.
 • Het oudste nationaal park is Vicente Perez Rosales, dat werd opgericht in 1928. In totaal is 10 procent van het landoppervlak van Chili uitgeroepen tot nationaal park.
 • De droogste woestijn ter wereld is de Atacama in Noord-Chili.
 • Paaseiland, het eiland in de Grote Oceaan met de opvallende mysterieuze 'koppen' hoort sinds 1888 bij Chili.
 • Het San Alfonso del Mar van 8 hectare aan de kust van Algarrobo is het grootste zwembad ter wereld.

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Sandra van der Linden

Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië

Er zijn heel veel mooie plekjes op de wereld. Vulkanische gebieden zijn mijn favoriet, maar ook andere, lege, ruige en uitgestrekte gebieden zoals Alaska, Patagonië, de Himalaya, Noord-Amerika hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Het is geweldig om ook voor anderen een uitgebalanceerd reisplan te maken voor een bijzondere beleving in deze prachtige gebieden die de aarde rijk is!

Mail naar afdeling Verre Reizen

Cindy Roelofs

Midden en Zuid-Amerika, Antarctica, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Reizen is voor mij alle zintuigen op scherp stellen. Weg uit het dagelijkse ritme waardoor ik mijn hoofd helemaal kan leegmaken. Ecuador was mijn eerste reis buiten Europa die ik bezocht heb, overzichtelijke en relatief klein land waarbij de combinatie van regenwoud, Andes en kust eenvoudig te maken is. Sowieso is de diversiteit van het kleurrijke Latijns Amerikaanse groot; een trekking (in de Andes), bezoeken van koloniale steden, op zoek naar wild in het regenwoud, genieten aan de kust regio's. Voor het heerlijke eten en de lieve, vaak giechelende, bevolking en cultuur wil ik graag naar Azië. Als het gaat om de gigantische uitgestrektheid van Australië waar je helemaal los kunt gaan met een roadtrip of het heerlijke Nieuw Zeeland met haar bizar afwisselende landschap. Er is nog zo veel te ontdekken! Laat mij weten wat jouw wensen zijn en dan gaan we samen aan de slag om de beleving waar jij naar op zoek bent, in een reisplan uit te werken!

Mail naar afdeling Verre Reizen