Autohuur Tenerife huurvoorwaarden Sunny Cars

Inclusief in de autohuurprijs

Als je een auto huurt via SNP op Tenerife, dan bieden wij je een auto aan via Sunny Cars. De volgende zaken zijn inbegrepen in de autohuurprijs: 

- Ongelimiteerd aantal kilometers

- Luchthavenafleveringskosten

- WA-verzekering conform de lokale wettelijke voorwaarden  

- Aanvullende WA-verzekering van 7,5 miljoen euro, omdat de wettelijk verplichte lokale dekkingsom onvoldoende is volgens de Sunny Cars standaard

- CDW-verzekering (schade aan de huurauto) zonder eigen risico

- TP-verzekering (diefstal van de huurauto) zonder eigen risico

- Dekking glas-banden-bodem-dakschade: bij een schadegeval betaal je de kosten aan de lokale verhuurder. Na thuiskomst wordt deze schade door Sunny Cars vergoed, het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering hiervoor af te sluiten.

- Extra bestuurder. Maximaal 1 extra bestuurder per contract.

Belangrijke huurinformatie

- Waarborg: credit card wordt aangeraden. Elektronische creditcards (waarvan geen afdruk gemaakt kan worden) worden niet geaccepteerd. De waarborg is de waarde van een tankvulling. De kosten kunnen hoger zijn dan de daadwerkelijke kosten per liter.  Indien de waarborg contant betaald wordt, moet de auto binnen de openingstijden worden ingeleverd. Buiten de openingstijden moet de auto met een lege tank ingeleverd worden en vindt er geen restitutie plaats.

- Tankregeling FF: inleveren met benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit ´vol-vol´. Wanneer je de huurauto met minder brandstof inlevert dan afgesproken worden er, naast de ontbrekende brandstof, servicekosten voor het aftanken in rekening gebracht. Voor de eerste tank brandstof wordt meestal een waarborg gevraagd.

- Rijbewijs: men moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

- Minimum/maximum leeftijd: de minimum leeftijd is 21 jaar.


Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren.

Hotelaflevering / One way huren / Grensoverschrijding

- Hotel aflevering: niet mogelijk

- Adresaflevering bij privé woningen of accommodaties zonder receptie: niet mogelijk

- One way huren: kosteloos mogelijk vanaf drie huurdagen, uitsluitend op het eiland zelf

- Grensoverschrijding: niet toegestaan. De huurauto mag meegenomen worden tussen Lanzarote en Fuerteventura evenals tussen Tenerife en La Gomera, maar dit moet vooraf gemeld worden. One-ways tussen de eilanden zijn niet toegestaan.


Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren.

Accessoires

- Kinderzitje (voor kinderen van 1 tot 4 jaar): € 12,60 per week. Verplicht voor kinderen onder 1 meter 35.

- Boosterzitje (voor kinderen tot 11 jaar): € 12,60 per week. Niet mogelijk bij jeeps. Verplicht voor kinderen onder 1 meter 35.

Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren.

Tot slot

- Schade aan glas-banden-bodem of dak (GBBD) van de huurauto zal de lokale verhuurder aan je doorberekenen. Dit bedrag is echter gedekt via de all-in huursom van Sunny Cars. Na thuiskomst kun je het schadebedrag eenvoudig bij ons claimen via het declaratieformulier dat je vindt onder www.sunnycars.nl/contact. Terugbetaling is gegarandeerd, mits aan de voorwaarden voldaan uiteraard. Deze vindt je terug in de bijlage bij de voucher of in de Algemene Voorwaarden van Sunny Cars.

- Sluit bij het ophalen van de huurauto geen aanvullende verzekeringen af. Doe je dit toch, dan krijg je de kosten voor deze (overbodig) afgesloten verzekering niet van Sunny Cars terug. Ondervind je problemen over deze voorwaarden bij het ophalen van de auto, neem dan contact met ons op via ons noodnummer, zodat we kunnen bemiddelen.


NB: Bovenstaande informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, in samenspraak met Sunny Cars, opgesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De definitieve huurvoorwaarden worden aan je toegestuurd bij je reisbescheiden.

Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
Anvr Sgr Calamiteitenfonds Sustainable Travel Award 2019 Travelife certified