Autohuur Gran Canaria Huurvoorwaarden sunny cars

Een auto huren op Gran Canaria via SNP

Inclusief in de huurprijs
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- Luchthavenafleveringskosten
- WA-verzekering conform de lokale wettelijke voorwaarden
- Aanvullende WA-verzekering van 7,5 miljoen euro, omdat de wettelijk verplichte lokale dekkingssom onvoldoende is volgens de Sunny Cars standaard
- CDW-verzekering (schade aan de huurauto) zonder eigen risico
- TP-verzekering (diefstal van de huurauto) zonder eigen risico
- Dekking glas-banden-bodem-dakschade: bij een schadegeval betaal je de kosten aan de lokale verhuurder. Na thuiskomst wordt deze schade door Sunny Cars vergoed, het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten
- Extra bestuurder: maximaal 1 extra bestuurder per contract

Belangrijke huurinformatie

- Minimale huurperiode: 3 huurdagen
- Waarborg: een credit card wordt aangeraden. Elektronische creditcards (waarvan geen afdruk gemaakt kan worden) worden niet geaccepteerd. De waarborg is de waarde van een tankvulling. De kosten kunnen hoger zijn dan de daadwerkelijke kosten per liter.  Indien de waarborg contant betaald wordt, moet de auto binnen de openingstijden worden ingeleverd. Buiten de openingstijden moet de auto met een lege tank ingeleverd worden en vindt er geen restitutie plaats.
- Rijbewijs: men moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
- Tankregeling FF: inleveren met benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit ´vol-vol´. Wanneer je de huurauto met minder brandstof inlevert dan afgesproken worden er, naast de ontbrekende brandstof, servicekosten voor het aftanken in rekening gebracht.
- Minimum/maximum leeftijd: de minimum leeftijd om een auto te huren is 21 jaar

Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren.

Hotelaflevering, one way huren en grensoverschrijding

- Hotelaflevering: niet mogelijk
- One way huren: kosteloos mogelijk vanaf drie huurdagen, uitsluitend op het eiland zelf
- Grensoverschrijding: niet toegestaan.

De huurauto mag meegenomen worden tussen Lanzarote en Fuerteventura evenals tussen Tenerife en La Gomera, maar dit moet vooraf gemeld worden. One-ways tussen de eilanden zijn niet toegestaan.

Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren.

Accessoires huren

- Kinderzitje (voor kinderen van 1 tot 4 jaar): € 12,60 per week. Verplicht voor kinderen onder 1 meter 35.
- Boosterzitje (voor kinderen tot 11 jaar): € 12,60 per week. Niet mogelijk bij jeeps. Verplicht voor kinderen onder 1 meter 35.

Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren.

Terugbetaling glas-banden-bodem-dakschade

Eventuele glas-, banden-, dak- en/of bodemschade wordt door de verhuurder aan je doorbelast. Na terugkomst krijg je het volledige bedrag van Sunny Cars vergoed, mits je voldoet aan de voorwaarden. Deze vind je terug in de Algemene Voorwaarden van Sunny Cars. In geval van nalatigheid of het schenden van de huurvoorwaarden vervalt het recht op vergoeding.


NB: Ondanks dat bovenstaande informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid in samenspraak met Sunny Cars is opgesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. De originele huurvoorwaarden worden toegestuurd bij je reisbescheiden.

Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
alt Sgr Calamiteitenfonds Sustainable Travel Award 2019 Travelife certified