Op avontuur in Cosa Rica Raften en wandelen door de jungle met kids

Gezinsvakanties Costa Rica 

Met vier families naar het tropische Costa Rica om daar allemaal spannende dingen te doen; raften, boomslingeren, en door de jungle lopen. Wat wil je nog meer?

Echte jungle
Gids Davor uit Costa Rica kan heel goed spannende verhalen vertellen, helemaal als we in het oerwoud lopen. 'Hebben jullie gehoord van de kogelmier? Hij is wel twee centimeter groot en hij leeft hier in het bos. Als je erdoor wordt gebeten, is het net alsof je door een kogel wordt geraakt. Kom mee, dan gaan we samen zoeken. Maar pas op: niks aanraken, want alles prikt in het oerwoud.' Gelukkig had Davor ook een heel groot kapmes bij zich. Want toen er een wespennest over het pad hing, was hij de enige die een omweg door het oerwoud kon hakken.

Vervelen in Costa Rica? Not!

De gezinsreis in Costa Rica is vooral zo leuk omdat je allerlei spannende dingen kunt doen. Neem nou canopying of 'boomslingeren'. Geholpen door een tuigje met een wieltje, zeil je hoog tussen de bomen door over een staalkabel. Sommige stukken zijn wel 700 meter lang en je gaat zelfs over een rivier. Super cool! Ook zijn er in Costa Rica veel bijzondere beesten. Als we op een dag met de bus onderweg zijn, zien we zomaar een luiaard hangen, die – de naam zegt het al – te lui is om ook maar iets uit te voeren! Maar, vertelt Davor, daar kan hij niks aan doen. De blaadjes die hij eet, hebben zo weinig voedingsstoffen in zich, dat hij altijd moe is en maar heel weinig kan bewegen.

Zwemmen in de Caribische Zee
'Vandaag een nieuw hotel, vette wifi en een chill zwembad.' Milan van elf schrijft onderweg af en toe wat in zijn schrift. En ja, bijna elke lodge in de reis heeft wel een zwembad. Maar het allermooist is natuurlijk zwemmen (en snorkelen!) in de Caribische Zee. Heerlijk warm dat tropische water. Wij begrijpen best waarom ze elkaar in Costa Rica begroeten met Pura vida (letterlijk: 'Puur leven'). Dat krijg je als je in zo'n mooi land woont!

Actie en avontuur: Pura vida! - Costa Rica met de kids
22-daagse gezinsvakantie langs hotels & lodges, groepsreis
Reiscode 142007 | prijs v.a. € 1795,- | vertrek 21, 25, 28 juli & 4 augustus 2019

Genieten van pure natuur: diepgroene jungle, maar ook uitgestrekte stranden. Met een eigen bus verken je samen met de lokale, Nederlandssprekende reisleider en andere gezinnen de mooiste plekken van Costa Rica. Spot dolfijnen en walvissen bij Samara of ga per zeekajak naar een eiland om te snorkelen. Tortuguero is bekend om zijn nestgebieden voor zeeschildpadden; een onvergetelijke ervaring als je zeeschildpadden eieren ziet leggen. Op het relaxte Caribische ritme klim je lekker in palmbomen of neem je je eerste surflessen in Cahuita.

Meer kidsreizen naar Costa Rica


Groepsreis Vulkanen en wouden

Reiscode 142005
15-daagse groepsreis

Individuele reis 'Backroads' en Jeep
Reiscode  267802
14-daagse individuele reis

Individuele reis 'Schatkamer v/d natuur'
Reiscode  267803

19-daagse individuele reis