Tent Lodges in the USA Slapen in drie soorten tenten in Amerika

Dome / Expedition tent 2-6 personen

De Dome-tent (= Expedition tent) is een opblaasbare tent van het gerenommeerde merk Karsten. Deze tenten hebben een slaapgedeelte van 4,2 x 4,2 meter waar plaats is voor 4 of 5 vaste bedden: een tweepersoonsbed en 2 of 3 eenpersoonsbedden. Matrassen zijn voorzien van vinyl beschermhoes en kussen. Er is ruim voldoende plaats voor de bagage die achter gordijntjes geplaatst kan worden. Ben je met 6 personen dan zijn 2 slaapgedeelten aan elkaar gekoppeld. Een slaapgedeelte is met muskietengaas en doek dicht te ritsen en houdt zo insecten buiten. Er zijn diverse ventilatieroosters met muskietengaas.

Aan het slaapgedeelte is het woongedeelte gekoppeld, ook weer een 'dome' (koepel) van 4,2 x 4,2 meter. Hier bevindt zich een keuken met werkblad, opbergruimte, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, serviesgoed, bestek, schalen, thermoskan, alarmklok, afdruiprek, blikopener, kurkentrekker, vuilnisbak, bezem, enzovoort, kortom volledig ingericht. Er is zelfs een koelbox die je mee kunt nemen op dagtripjes. Er staat een eettafel met stoelen (tuinset) en er is elektrische verlichting. Er zijn 4 grote ramen, voorzien van muskietengaas, zodat je uitzicht hebt. Tenslotte heeft de tent een luifel voor extra schaduw. Bij alle tenten staat een houtskool barbecue of op propaan, zodat je buiten kunt koken want het is ten strengste verboden bij de wet om in de tent te koken en open vuur te gebruiken. De meeste campings hebben ook een centrale keuken voor alle gasten te gebruiken. In de gehele Dome kun je gewoon rechtop lopen.

Serengeti Tent Lodge en Canvas Cabin 2-6 personen 

De Serengeti tent is echt een safaritent, die bestaat uit 1 grote ruime. Het vloeroppervlak van de binnentent is ruim 25 m2 , heeft rechte wanden van 1,80 hoog met puntdak, zodat je overal kunt staan. Het buitendoek steekt 3 meter uit voor de binnentent, zodat er een ruime overkapte veranda is, beschermd tegen zon en regen. De tenten zijn op een houten vlonder gebouwd en hebben zodoende een perfect gladde vloer. Door de dubbeldoeks constructie biedt de tent goede bescherming tegen de hitte vanwege de isolerende luchtlaag. De tent is rondom voorzien van grote ramen voor veel licht en frisse lucht, natuurlijk voorzien van muskietengaas.

Canvas Cabin 2-6 personen

De Canvas Cabin is eigenlijk een safaritent zoals de Serengeti, maar dan met een interne opsplitsing in slaapcabines en zitgedeelte. De Serengeti heeft dezelfde inventaris als de Dome tent, alleen is alles dus in één ruimte geplaatst. De Canvas tent beschikt over een tweepersoonsbed, een eenpersoonsbed en een stapelbed met een tweepersoonsbed onder en een eenpersoonsbed boven.

Algemeen

De tweepersoonsbedden hebben een matras van 202 centimeter lang, 152 centimeter breed en 16 centimeter dik. De eenpersoonsbedden zijn 190 centimeter lang met matrassen van 97 centimeter breed en 10 centimeter dik. Lange mensen kunnen in de tweepersoonsbedden hun voeten over de rand steken, maar bij de eenpersoonsbedden is een opstaande rand aan het einde van het bed gemonteerd.

Het verblijf in de tenten is inclusief beddengoed (lakens, kussensloop, kussen en dekens). Het enige wat je zelf moet meenemen is een keukenhandoek, vaatdoek en badhanddoek.

Je laat de tenten veegschoon achter, de camping zorgt voor de eindschoonmaak.

 

 

Terug naar de reis.

Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
Anvr Sgr Calamiteitenfonds Sustainable Travel Award 2019 Travelife certified