Vakantie Wales het mysterieuze keltische land

Actief op reis in ruig, gastvrij en groen Wales

Wales is een geheimzinnig Keltisch land met mooie bergen, bossen en meren, pittoreske dorpjes, karakteristieke burchten en prachtige stranden. Al deze facetten samen maken dat wandelen in Wales een onvergetelijk avontuur is. Naast imposante nationale parken, heeft Wales veel kastelen, waaronder Beaumaris Castle op het eiland Anglesey, Caernarfon Castle, Harlech Castle en Cardiff Castle. Ook de magnifieke St. David's Kathedraal in het kleinste stadje van het Verenigd Koninkrijk is een bezoek meer dan waard. Aan de noordkust van Wales ligt het pittoreske dorp Conwy, met zijn middeleeuwse stadsmuren met maar liefst 21 torens en natuurlijk Conwy Castle. Ook Portmeirion, in de provincie Gwynedd, is een aanrader.

Snowdonia: wandelen in Wales op zijn best
In het noorden van Wales ligt het imposante Snowdonia Nationaal Park. Hier worden bergen afgewisseld door meren, heidevelden, prachtige dorpjes en zandstranden. SNP organiseert schitterende wandelvakanties in Wales, zo ook in dit park. Verblijf in een comfortabele B&B of hotel en maak schitterende wandelingen naar Mount Snowdon en de Lleyn Peninsula. Of overnacht in Craflwyn Hall, idyllisch in het bos gelegen in het gletsjerdal van de Afon Glaslyn, aan de voet van het Snowdon-massief. Rustig struinen door groene dalen of, wat avontuurlijker, over bergflanken en de hoogste bergtoppen wandelen: in Wales kan het allemaal! Breng een rustdag door in Caernarfon of maak een rit met een van de historische 'Great Little Trains of Wales'. Ook in het zuiden van Snowdonia is veel te ontdekken. Overnacht bijvoorbeeld in een oud Victoriaans country house in het dal van de Afon Wnion, een paar kilometer buiten het mooie plaatsje Dolgellau, met op de achtergrond het Cadair Idris-massief.

Bergen of de kust
In het Brecon Beacons Nationaal Park liggen maar liefst drie bergketens: de Black Mountains, Fforest Fawr en de Brecon Beacons. Je vindt er grillige rotspartijen, watervallen en grotten. Ook hier heb je de keuze uit relaxte wandelingen door de dalen en wat inspannendere wandelingen, zoals over de toppen van Pen y Fan, Corn Du en Fan Fawr. Op je vrije dag kun je naar het boekenstadje Hay-on-Wye, naar de steenkoolmijn Big Pit en de druipsteengrot Dan Yr Ogof. Of kies je voor de ruige rotskust van zuidwest Wales? Je volgt dan het Pembrokeshire Coastpath met zijn steile kliffen met zeevogelkolonies, beschutte baaien, uitgestrekte zandstranden en kleine vissersplaatsjes als Newport en Fishguard. Ook dit is wandelen in Wales!


Toon alle reizen in Wales

Wales met SNP

  • Het Snowdonia Nationaal Park, met zijn ruige natuur en pittoreske dorpjes, is werkelijk een paradijs om te wandelen. In Wales vind je hiervoor geen afwisselendere en imposantere plek.
  • Kies je voor het noorden van Snowdonia, combineer dit dan met een bezoek aan de Llŷn Peninsula of aan Caernarfon. Ook kun je de leisteenmijnen in Llanberis of Bleanau Ffestiniog bezoeken en de prachtige tuinen van Bodnant Gardens.
  • Wil je liever naar het zuiden van Snowdonia met het Cadair Idris-massief, dan kun je onder andere ook een bezoek brengen aan Harlech of Portmeirion en aan de vogelreservaten rond de monding van de Afon Mawddach.
  • Een wandelvakantie in Brecon Beacons Nationaal Park met zijn imponerende bergketens is goed te combineren met een rustdag in Brecon of in Hay-on-Wye of breng een bezoek aan een heuse steenkoolmijn en druipsteengrot.
  • Ontdek je liever de ruige zuidwestkust van Wales, dan kun je het Pembrokeshire Coastpath volgen. Dan vormen steile kliffen met vogelkolonies, verlaten zandstranden, beschutte baaitjes en kleine vissersdorpjes jouw uitzicht.

Wist je dat

  • Wales heeft maar liefst 641 kastelen.
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 kilometer

  • Men spreekt twee talen in Wales: Engels en Welsh. Wales noemt men in het Welsh Cymru. De letters K, Q, V en Z worden niet gebruikt in het Welshe alfabet.

  • Anthony Hopkins en Catherine Zeta-Jones zijn geboren in Wales.

Aanbevolen reizen in Wales

Groot-Brittannië - Southern Snowdonia, 8 dagen
318380_Dolgellau-004.jpg
Wandelen
Groepsreis
Groot-Brittannië - Southern Snowdonia 100% wandelen vanuit Dolgellau

Internationale groepswandelvakantie vanuit HF Dolserau Hall

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 1.010
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Groot-Brittannië - Pembrokeshire, 8 dagen
xx 8,4
Wandelen
Privéreis
Groot-Brittannië - Pembrokeshire De ruige rotskust van Zuidwest-Wales

wandelvakantie langs B&B's

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 819
Prijs per persoon bij min. 2 personen
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten