haventje aan Pembrokeshire Coast path

Groot-Brittannië - Pembrokeshire, 8 dagen De ruige rotskust van zuidwest Wales

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs B&B's

U volgt een deel van het vermaarde Pembrokeshire Coastpath tijdens deze wandelvakantie in Wales. Met een schitterende afwisseling van steile kliffen met zeevogelkolonies, beschutte baaien en uitgestrekte ongerepte zandstranden. U passeert kleine vissersplaatsjes als Newport en Fishguard, maar ook de imposante kathedraal van het kleine stadje St.Davids. Met de Coastal Bus is een flexibel wandelprogramma mogelijk.

Uniek aan deze reis

 • Afwisseling van kliffen en stranden
 • Echte kustwandeling
 • Gebruik handige 'coastal buses'
 • Mooie stadje St Davids met kathedraal
 • Veel zeevogels
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Pembrokeshire Coastpath

Het vermaarde Pembrokeshire Coastpath is een bijna 300 kilometer lang natuurmonument van rotskliffen, kleine strandjes en schilderachtige vissersdorpjes. De kapen en baaien langs de uiterste westrand van Wales, thuisbasis van de grijze zeehond, worden onophoudelijk bewerkt door de beukende golven. Tijdens deze zwerftocht kunt u niet om de rijke zeevogelkolonies heen: Drieteenmeeuwen en Noordse stormvogels bevolken luidruchtig de steile kliffen. Het plaatsje St. Davids vormt een aparte attractie. Dit kleinste stadje van Groot-Brittannië, spiritueel centrum van Wales, kent een schitterende kathedraal. Ook kunt u er excursies maken naar de vogelrijke Ramsey Islands of op zoek gaan naar walvissen en dolfijnen. U overnacht in sfeervolle accommodaties, waar u altijd een hartelijke ontvangst wacht. Deze liggen vaak niet direct aan de kust op mooie dagafstanden. In het Pembrokeshire Coast National Park wordt daarom een zeer frequente busdienst onderhouden om wandelaars van en naar het kustpad te brengen. Hier maakt u bijna elke dag gebruik van.

Dag 1

Aankomst in Pembrokeshire. Newport is een klein plaatsje aan de monding van de rivier de Afon Nyfer.

Overnachting in

Newport

Dag 2

U neemt de Coastal Bus naar Moylgrove en loopt via het kustpad terug naar Newport. U begint vanaf Ceibwr Bay te wandelen over tot 150 m hoge kliffen met spectaculaire uitzichten op verwrongen gesteenten en langs vliegende vogels. U eindigt op de vlakke Newport Sands aan de monding van de Afon Nyfer. Wandeling: 15 km, 240 m stijgen en 250 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Newport

Dag 3

U volgt het kustpad naar het grotere plaatsje Fishguard met de wijken Lower Town met z'n historische haventje en gewilde filmlocatie en Upper Town van waaruit de laatste poging een invasie van Engeland te bewerkstelligen (1797, door de Fransen) werd verijdeld. U loopt rond het fraaie schiereiland Dinas Island, genietend van de geel gekleurde Gaspeldoorn in het voorjaar en de paarsgekleurde heidevelden in de zomer Wandeling: 20 km, 300 m stijgen en dalen, 7 uur. Afhankelijk van de plek waar u overnacht is het nog een stuk lopen in Fishguard.

Overnachting in

Fishguard

Dag 4

Langs de bijzonder grillige rotskust, met een flink aantal korte stijgingen en afdalingen, loopt u langs Strumble Head, een honderden miljoenen jaren oude vulkaan. Uit het gesteente van het achterland van Pembrokeshire ('blue stone country') werden in de Bronstijd de stenen gehakt voor de beroemde 'stone circle' van Stonehenge. Aan het eind van de wandeling stapt u op de Strumble Shuttle en rijdt u in ca. 25 min. naar het vriendelijke dorpje Trefin dat vlakbij de kust ligt. 

Wandeling: 17 km, 290 m stijgen en 260 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Trefin

Dag 5

Met de bus gaat u terug naar Trefasser en vervolgt het kustpad vanaf de plak waar u het gisteren verlaten hebt. Enkele schitterende zandbaaitjes wisselen de rotsachtige kliffen af. Wandeling: 16 km, 180 m stijgen en 220 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Trefin

Dag 6

Vanuit Trefin loopt u over het kustpad eerst naar Porthgain. Aan het haventje staan nog steeds indrukwekkende ruïnes van 19e eeuwse bedrijfsgebouwen toen hier de overslag plaatsvond van lei- en wegensteen. Daarna loopt u verder over mooie delen van het Pembrokeshire Coast Path naar Whitesands Bay. Hier kunt u de bus nemen of nog 3,3 km doorlopen over asfaltwegjes naar St. Davids, een leuk stadje verscholen in de Alun-vallei. Wandeling: 20 km, 280 m stijgen en dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

St. Davids

Dag 7

Na een busritje naar Whitesands Bay vervolgt u daar het kustpad naar het toeristische dorpje Solva. Onderaan de kliffen liggen onbereikbare strandjes, die vooral in de herfst bevolkt worden door zeehonden. In Solva neemt u de bus terug naar St. Davids. In plaats van wandelen kunt u vandaag ook het vogelrijke Ramsey Island bezoeken of een dolfijnen- of walvissafari maken

(www.ramseyisland.co.uk). Wandeling: 21 km, 150 m stijgen en dalen, 7 uur.

Overnachting in

St. Davids

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in eenvoudige maar gastvrije bed & breakfasts, in kamers met privé badkamer. Wegens kleinschalige accommodaties moet er wel eens worden uitgeweken naar andere accommodaties. Met name in Trefin kan het voorkomen dat u op 30 min lopen van het dorpje wordt ondergebracht.
In een typische Engelse B&B zijn alle kamers verschillend van vorm en grootte. Helaas zitten er ook kleinere kamers tussen en we kunnen niet garanderen dat u daar niet terecht komt.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een stevig Engels ontbijt voor u klaar. U kiest zelf een restaurant of pub voor het avondeten, al kan het voorkomen dat u op een afgelegen plek overnacht. Dan kunt u ter plekke dineren. De lunch kunt u onderweg inkopen of u kunt een lunchpakket bestellen bij de B&B.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 3, 4 en 6 (1 koffer per persoon, max. 15 kg)
 • SNP-reisdocumentatie
 • originele wandelkaart (ontvangt u ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • lokale transfers per lijnbus (dag 2, 4, 5 en 7)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • lokale transfers per lijnbus (ca. € 30,- p.p.)

Over de activiteiten

Tijdens deze reis volgt u het mooiste gedeelte van het kustpad in Wales. Omdat de accommodaties meestal niet op mooie dagafstanden aan de kust liggen, maar in plaatsjes in het binnenland, is busvervoer onontbeerlijk. De Coastal Bus, met namen als Poppit Rocket en Puffin Shutle, rijdt met kleine busjes op en neer tussen de dorpjes en de kust (zie www.pembrokeshiregreenways.co.uk). Men probeert hiermee het autoverkeer in het National Park te verminderen. U overnacht meestal 2 maal op dezelfde plek en het dagprogramma is zo samengesteld dat de bustijden mooi aansluiten op de wandelingen. De ritten duren 10-30 minuten. Het voordeel van deze opzet is dat u makkelijke een rustdag kunt inlassen of de wandeling (bv. bij slecht weer) kunt inkorten. U wandelt over stranden, kliffen en (on)verharde weggetjes. Er zitten gemene korte, steile klimmetjes in het kustpad, dat overigens erg goed wordt onderhouden. U zult soms van het kustpad een stukje landinwaarts moeten lopen naar accommodatie of bushalte.

Extra's

Verlengingshotels

rodney_hotel.jpg

Rodney Hotel (Bristol)

Dit hotel in Bristol brengt u terug naar de vervlogen tijd van Koning George en laat deze herleven. Het Rodney Hotel beschikt over 31 kamers die allen de naam dragen van één van de schepen die samen de vloot vormden onder de vlag van Admiraal Rodney. Deze admiraal was een grote held in Bristol ten tijde dat het pand gebouwd werd. Bij het hotel hoort een ommuurde tuin waar u rustig kan zitten met een drankje of kan genieten van uw maaltijd.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Moylgrove is ca. 600 km (via veerverbinding Hoek van Holland - Harwich). U kunt in de buurt van de accommodatie op de openbare weg parkeren. Aan het eind van de week reist u per bus van St. Davids naar Newport om de auto op te halen (reistijd ca. 1 uur, 1 overstap in Fishguard). U kunt uiteraard de auto al ophalen als u in St. Davids aankomt.
Klik hier voor informatie over de bus en trein in Wales.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Haverfordwest laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Van Haverfordwest neem je de bus naar Newport, Pembrokeshire (er is nog een ander Newport in Wales), reistijd ca. 1 uur. De laatste bus vertrekt om 19.45. Aan het eind van het arrangement neem je de bus van St. Davids naar Haverfordwest (1 uur). 

Klik hier voor informatie over de bus en trein in Wales.


LET OP dat je voldoende overstaptijd in London heeft (min 1 uur) om met de metro van het ene station naar het andere te reizen. Eventueel kan je een nacht in London bijboeken om een stadsbezoek aan deze wandelvakantie te koppelen.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Haverfordwest   08:25 - 20:08 3
Haverfordwest – Amsterdam CS 09:23 - 22:11  2

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Veerboot informatie


Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland en Wales kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Cardiff of Bristol.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Aansluitend reist u per lokale trein van Cardiff of Bristol naar Haverfordwest (3 of 3,5 uur).
Van Haverfordwest neemt u de bus naar Newport, Pembrokeshire (er is nog een ander Newport in Wales), reistijd ca. 1 uur.
Aan het eind van het arrangement neemt u de bus van St. Davids naar Haverfordwest (1 uur).
Klik hier voor informatie over de bus en trein in Wales.

U kunt dit arrangement starten van 1 apr t/m 15 okt. Tussen ca. 1 mei en 25 sept is het hier beschreven programma helemaal mogelijk. In voor- en naseizoen rijden de Coastal Busses niet op volle sterkte en loopt u soms wat kilometers extra of heeft minder keus in vertrektijden.Buiten de zomer is het overigens erg mooi aan de kust van Wales, met als speciale attractie dat het in het voorjaar vogelbroedseizoen is en in het najaar de zeehonden pups hebben.
De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Wales ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Pembrokshire_coast_path_vlak_voor_Parrog_MW.jpg

Groot-Brittannië - Pembrokeshire

De ruige rotskust van zuidwest Wales

Wandelvakantie langs B&B's

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten