Groot-Brittannië - Snowdonia, 8 dagen Het bergland van Wales

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en B&B’s

Het Snowdonia National Park, oftewel Parc Cenedlaethol Eryri, zoals het park in het Welsh heet, ligt in het noordwesten van Wales en is al eeuwenlang een favoriete bestemming voor de Engelse vakantieganger. Het stoomtreintje van Llanberis naar de top van de 1085 meter hoge Mt. Snowdon dateert van 1896; ook Betws-y-Coed had al hotels in de negentiende eeuw. Het landschap met zijn ruige bergen, diepe bergmeren, wilde bergbeken en weelderige bossen, vormt een perfecte wandelbestemming. Echte rustzoekers kunnen hun hart ophalen in Noordwest-Wales. Maar ook liefhebbers van het industrieel verleden komen aan hun trekken, met kopermijnen, leisteengroeves en stoomtreinen, evenals kenners van de Keltische en Britse geschiedenis, met begraafplaatsen, middeleeuwse kerken en imposante kastelen. Je wandelvakantie begint bij het kasteel van Conwy en eindigt bij het kasteel van Caernarfon, twee indrukwekkende 13e eeuwse kastelen die zijn gebouwd door koning Edward I. Je wandelt door een heus berglandschap en maakt pittige wandelingen, maar je bagage wordt vervoerd en je verblijft in prima hotels en gastvrije B&B’s.

Uniek aan deze reis

 • Ook beklimming van Mt. Snowdon
 • De kastelen van Conwy en Caernarfon
 • Natuur en cultuur
 • Prachtige bergtochten in Snowdonia National Park
 • Verblijf in sfeervolle hotels en B&B's
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Snowdonia

In het kort ziet je programma voor de acht dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Conwy, eventueel rondwandeling Great Orme’s Head, overnachting Conwy
 • Dag 2: trein naar Llanfairfechan, wandeling naar Conwy, overnachting Conwy
 • Dag 3: trein naar Llanrwst , wandeling naar Betws-y-Coed, overnachting Betws-y-Coed
 • Dag 4: lijnbus naar Capel Curig, bergwandeling naar Pen-y-Pas, overnachting Pen-y-Pas
 • Dag 5: bergwandeling over Mt. Snowdon naar Beddgelert, overnachting Beddgeler
 • Dag 6: lijnbus naar Rhyd – Ddu, wandeling naar Beddgeler, overnachting Beddgeler
 • Dag 7: lijnbus naar Rhyd – Ddu, wandeling naar Waunfawr, lijnbus naar Caernarfon, overnachting Caernarfon
 • Dag 8: einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Conwy, een sfeervol ommuurd marktstadje aan de monding van de gelijknamige rivier. Het stadsbeeld wordt overheerst door het indrukwekkende 13e eeuwse kasteel dat door Edward I is gebouwd. Als je nog zin hebt en ruim in de tijd zit, kun je vanuit de Victoriaanse badplaats Llandudno een mooie wandeling maken over de mooie en 150m hoge kaap Great Ormes Head. Er gaat ook een kabelbaan en een bergtreintje naar de top van de kaap. Llandudno is per bus of trein in ca. 20 minuten te bereiken. Wandeling: 12 km, 200m stijgen en dalen, 3 uur. (14,5 km naar Conwy)

Overnachting in

Conwy

Dag 2

Na het ontbijt neem je het treintje naar Llanfairfechan, waar je aan de wandeling begint die je door de heuvels boven de noordkust van Wales leidt. Na een eerste klim loop je over de kam van de groene heuvels en heb je mooi uitzicht over Conwy Bay. Onderweg passeer je een aantal megalithische steencirkels, getuigen van bewoning in de steentijd. Die van Stefn Coch is het duidelijkst herkenbaar in het veld. Na de Sychnant Pass wandel je over de Conwy Hills, een beschermd natuurgebied. Je passeert een ander prehistorisch monument; Castell Caer Seion, een oud ‘hillford’ dat waarschijnlijk rond de 6e eeuw voor Christus bewoond was en een strategische functie had. Aan het eind van de wandeling daal je af naar Conwy en doemt het enorme kasteel voor je op. Wandeling 16 km, 510m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Conwy

Dag 3

Je bagage wordt na het ontbijt naar de volgende accommodatie gebracht. Zelf neem je opnieuw de trein; nu het historische lijntje naar Llanrwst (als het treintje niet gaat, neem je de bus). Llanwrst ligt in de weelderige vallei van de Conwy River en van hier maken we een rustige wandeling door het golvende en beboste heuvelland tussen Llanwrst en Betws-y-Coed. Je passeert diverse kleine en in de bossen verscholen meertjes, maar ook de restanten van de goed geconserveerde Hafna loodmijn. Betws-y-Coed is een bijzonder charmant dorp, dat al in de 19e eeuw Engelse toeristen trok. Ook nu trekken de leistenen huisjes, bruggetjes en de mooie ligging bij de samenvloeiing van de wild stromende River Llugwy en de Conwy River veel toeristen. Het is tegenwoordig hét outdoor centrum voor het oostelijke deel van Snowdonia National Park. Wandeling 16,5 km, 380m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Betws-y-Coed

Dag 4

Vandaag duik je diep het bergland van Snowdonia National Park in. Eerst neem je de lijnbus naar het startpunt van de wandeling: het dorpje Capel Curig. Eerst volg je een goed pad door de diepe vallei van de Llugwy river. Na het meer Llyn Ogwen bereik je Idwal Hostel (je kunt eventueel ook tot dit punt in de bus blijven zitten, en zo de wandeling inkorten). Vanaf dit hostel volgen we een stuk van de Cambrian Way en begint het pad flink te stijgen tot je de pas Bwlch Tryvan onder de top van de Glyder Fach bereikt. Als het weer en de benen goed zijn, kun je via een stenig pad naar de top van deze 994m hoge berg klimmen. Via een oude mijnwerkersroute daal je vervolgens af naar het afgelegen hotel Pen-y-Gwryd. Dit is je overnachtingsplek voor vandaag.  Als hier geen plaats is, boeken we een privékamer in het hostel op de Pen-y-Pass voor je (waardoor de wandeling 1,5 km langer wordt, met 75m extra stijgen). Als er in het hostel ook geen plek is, slaap je nog een nacht in Betws-y-Coed en is er een transfer voor je geregeld. Wandeling: 17,5 km, 650 m stijgen en 560m dalen, 7 uur. 
Bij slechte weersomstandigheden kun je ook een lage route door de vallei van Nant Gwryd volgen van Betws-y-Coed naar Capel Curig en daar de bus nemen naar Pen-y-Pass, ook een prachtige wandeling. De vallei is eerst bosrijk en je passeert de Swallow Falls. Wandeling: 11 km.

Overnachting in

Pen-y-Pass

Dag 5

Vandaag wacht je de inspannendste, maar ook de mooiste wandeling van de reis en klim je naar het hoogste punt op de Britse eilanden ten zuiden van de Schotse grens, de 1085 meter hoge Mt. Snowdon. Vanaf de pas Pen-y-Pass volg je de stenige maar goed onderhouden Miner’s Track door een steeds ruiger en grilliger wordend bergland. Je passeert de bergmeren Llyn Llydaw en Glaslyn, dreigend en duister bij donker weer, schitterend blauw bij helder weer. Daarna wordt het pad steiler. Op de top aangekomen kun je vanuit het café van het fantastische uitzicht genieten (als het tenminste niet mistig is...). Op de top is ook een treinstationnetje, dus je zult hier niet de enige zijn. Dan volgt de afdaling over een smalle bergkam naar de pas Allt Maenderyn, waar je de kam verlaat en afdaalt door de prachtige vallei van Cwm Llan. Bij Nant Gwynant bereik je de bewoonde wereld weer, maar is het nog een flink stuk wandelen langs het meer Llyn Dinas en de voormalige Sygun kopermijn, voordat je Beddgelert bereikt. 
Als je niet in het hotel Pen-y-Gwryd start maar in de jeugherberg op de pas is de wandeling 1,5 km korter. Je kunt de wandeling ook inkorten door het laatste stuk vanaf Nant Gwynant met de bus te doen. Wandeling: 22,3 km of 16,5 km (als je bij Nant Gwynnant de bus neemt), 820m stijgen en 1050m dalen (of 780m stijgen en 980m dalen als je inkort), 8 of 6,5 uur.
Er is ook een lagere slecht-weer route die je door de vallei, langs het meer Llyn Gwynant, het gehucht Nant Gwynnant en het meer Llyn Dinas voert. Wandeling: 12,9 km, 80m stijgen en 310m dalen, 3 uur. 

Overnachting in

Beddgelert

Dag 6

Vanuit het vriendelijke plaatsje Beddgelert kun je 2 wandelingen maken: de hogere route begint in het gehuchtje Rhyd Ddu (dat je na een kort ritje per bus bereikt). De wandeling gaat niet al te steil naar een hoogte van 510 meter via het oude pad dat de arbeiders in de leisteengroeves in de negentiende eeuw gebruikten. De bergpas eindigt tussen de ‘South ridge’ van Mt. Snowdon en Yr Aran. Je daalt een flink stuk af en wandelt nu op een gedeelte van het Watkin Path (een van de paden naar de top van Mt. Snowdon). Het laatste gedeelte gaat via het open en glooiende landschap van Craflwyn. Langs een snelstromende rivier kom je uit in Beddgelert. Wandeling: 15,3 km, 470 m stijgen en 620 m dalen, 5,5 uur.
De lagere route vanuit Beddgelert is zeer gevarieerd en levert fantastische panorama’s op. Je wandelt langs een snelstromende rivier naar het Dinas-meer. Onderweg kom je langs de Sygun Kopermijn, die je kunt bezoeken. Je krijgt hier een goed beeld van het (koper)mijnwerken in de Victoriaanse tijd. Daarvandaan steek je een niet al te hoge bergrug over op weg naar de Nantmor-vallei. Het uitzicht op de zuidelijke kant van Mt. Snowdon is ongeëvenaard. Door een afwisselend landschap met bossen en weide vervolg je je weg richting het dorpje Nantmor. Het laatste deel van de wandeling is tevens het fraaiste. Via een smal pad volg je de Glaslyn-rivier door een kloof; de National Trust riep dit deel van Snowdonia in 2008 uit tot: ‘the most beautiful place in the UK’. De wandeling eindigt in Beddgelert. Wandeling: 15,2 km, 250 m stijgen en dalen, 4,5 uur. 

Overnachting in

Beddgelert

Dag 7

Voor de laatste wandeling van deze reis neem je opnieuw de bus naar Rhyd-Ddu, terwijl je bagage naar de laatste accommodatie in Caernarfon gebracht wordt. Door een golvend heuvelland wandel je via het gehuchtje Drws-y-Coed en de weilanden van de gelijknamige vallei naar het dorpje Nantlle. Hier betreed je het gebied waar eeuwenlang leisteen gedolven werd. Na Nantlle wandel je langs de overblijfselen van zo’n enorme groeve. Geleidelijk verlaat je het bergland van Snowdonia en opent de kustvlakte van noordwest Wales zich voor je. De wandeling eindigt in het dorpje Waunfawr, waar je op de bus naar Caernarfon stapt (of de stoomtrein als deze rijdt en je hebt een kaartje kunnen bemachtigen). Het kasteel van Caernarfon is het eindpunt van je wandeltocht door Snowdonia N.P. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit indrukwekkende middeleeuwse bouwwerk! Wandeling: 18,9 km, 350m stijgen en 410m dalen, 5,5 uur.  

Overnachting in

Caernarfon

Dag 8

Na het ontbijt eindigt je arrangement. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Caernarfon Castle, als je dat gisteren nog niet gedaan hebt! 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft afwisselend in goede en gastvrije hotels en B&B’s, steeds op een kamer met eigen badkamer. De hotels hebben meestal ene eigen restaurant en pub. In Pen-y-Pass verblijf je één nacht in een afgelegen hotel. Als daar geen plaats is, wordt er in de nabij gelegen jeugdherberg een privékamer met stapelbed en opgemaakte bedden geboekt. Daar deel je dan het sanitair met de overige gasten. 

Over de maaltijden

Elke ochtend krijg je een stevig Engels ontbijt. Voor het diner kun je in alle plaatsen terecht in een van de restaurants in de omgeving van de accommodatie, of in de accommodatie zelf. Alleen in Pen-y-Pass zijn geen voorzieningen. Dan kun je dineren in het hotel of in het hostel (eenvoudige maaltijd). Voor de inkopen van de lunch kun je in alle plaatsen waar je verblijft inkopen doen, behalve in Pen-y-Pass. Dan dien je een lunchpakket te bestellen in de accommodatie, of de dag ervoor in Betws-y-Coed wat extra lunchinkopen te doen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • transfers met bus en trein tijdens de reis
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

In Snowdonia wandelt je door afwisselende landschappen van bos, weiland, rotsen en bergland. De eerste twee wandeldagen en de laatste wandeldag voeren door afwisselend cultuurlandschap over wandelpaden, graspaadjes door weilanden, onverharde weggetjes en bospaden. Dag 4, 5, en 6 voeren door aanmerkelijk ruiger bergterrein, over stenige paden en onverharde weggetjes. Sommige paden zijn goed onderhouden, andere zijn stenig en  minder goed onderhouden. Na regen kunnen de paden flink modderig worden. In verband met de regelmatig aanwezige mist en bewolking adviseren wij je altijd een navigatieapp, GPS of kompas te gebruiken. Bij wijze van slecht weer-alternatief is op de drie ‘bergwandeldagen’ ook een alternatieve, lagere route beschreven. Met name op dag 4 en 5 zijn er fikse hoogteverschillen en stijg je tot 850m en daal je tot 1050 meter. De overige dagen zijn de hoogteverschillen beperkt tot maximaal 500m per dag. De lengte van de wandelingen varieert van 15 tot 20 kilometer.  Je bagage wordt steeds voor je naar de volgende locatie vervoerd. 

De naamgeving van plaatsen, bergen en rivieren in het Welsh zal enige uitspraakproblemen op leveren (bv. bij het vragen naar de weg). Het kan geen kwaad wat uitspraakregels op te zoeken, zoals 'll' (dubbel L) wordt uitgesproken als 'g', een 'w' als 'oe' en 'dd' als 'th'.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. In Conwy en Beddgelert verblijf je al twee nachten, daarom is Betws-y-Coed een geschikte plaats voor een extra dag. 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht – Conwy is ca. 300 km vanaf de veerhaven van Hull. Via de Kanaaltunnel en London is het ca. 920 km rijden. In Conwy zijn meerdere betaalde parkings waar je voor langere tijd kunt parkeren.  Om bij je auto terug te keren, reis je vanaf de laatste accommodatie in Caernarfon  met de lijnbus naar Bangor (meerdere bussen per dag) en van daar met de trein of een andere busverbinding verder naar Conwy. Totale reisduur tussen de 1 uur en 1,5  uur.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan reis je in ca. 9 uur van Amsterdam naar Conwy (3x overstappen incl. overstap in Londen). Terug reis je vanaf Caernarfon met de lijnbus naar Bangor (rijdt frequent). Daar neem je de trein via London naar Nederland (10 tot 11 uur reizen, 2 tot 4x overstappen)

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites: www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

 Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Wales.

nota bene:

 • Op zon- en Britse feestdagen rijdt het openbaar vervoer met een lagere frequentie en soms helemaal niet.
 • Zorg voor ruime overstaptijd in London (minimaal 1 uur) om met de metro van het ene naar het andere station te reizen.

Veerboot informatie

Je kunt prima met de comfortabele nachtboot van Rotterdam naar Hull varen (P&O ferry's). Van daar reis je aansluitend in ca. 6 uur per trein van Hull (via Manchester of via Leeds en Chester) naar Conwy.
Aan het eind van het arrangement reis je vanuit Caernarfon met de bus naar Bangor. En van daar reis je per trein naar Hull, via Llandudno en Manchester (ca. 6,5 uur reizen).

Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Wales.

NB1. Op zon- en Britse feestdagen rijdt het openbaar vervoer met een lagere frequentie.

Voor alle veerbootverbindingen naar Ierland, Engeland en Wales kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Manchester.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenvlucht op Manchester (MAN):
Vanaf de luchthaven reis je met de trein naar Manchester (Piccadilly of Oxford Road) en dan met de trein naar Crew en vervolgens verder naar Conwy (deels met overstap in Chester). De treinen rijden gemiddeld eenmaal per uur. Reistijd ca. 2,5 uur

Terugreis:
Aan het eind van het arrangementneem je vanuit Caernarfon de bus naar Bangor. Daar neem je de trein via Chester en/of Crewe naar Manchester airport (reisduur 3,5 tot 4,5 uur)

Klik hier voor informatie over openbaar vervoer in Wales.
Klik hier voor treintijden in Engeland.
NB. Op zon- en Britse feestdagen rijdt het openbaar vervoer met een lagere frequentie en soms helemaal niet.

Je kunt dit arrangement dagelijks starten van 15 mei t/m 31 okt. Hou er rekening mee dat in de bergen van de Wales het weer snel om kan slaan; neem daarom (wandel)kleding mee voor alle weertypes. Een windstopper en goede regenkleding zijn onontbeerlijk. Maar ook warme en zonnige dagen komen in de zomerperiode zeker voor! 
De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. Je kunt deze weekenden beter mijden voor je vakantie.

Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Snowdonia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Vanwege de vaak stenige en modderige paden en fikse hoogteverschillen zijn goede, hoogsluitende wandelschoenen, gamaschen en uitschuifbare wandelstokken sterk aanbevolen. Een dagrugzak van ca. 20 liter volstaat voor je lunch, drinken en wat extra (regen)kleding. Qua wandelkleding moet je rekening houden met alle weertypes: van warm tot koud. Goede regenkleding en een goede windstopper zijn ook zeer aanbevolen. Neem ook een Engelse stekker mee. 

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Snowdonia

Groot-Brittannië - Snowdonia

Het bergland van Wales

Wandelvakantie langs hotels en B&B’s

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.