Spanje - Ordesa, 8 dagen Grand Canyon van de Pyreneeën

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels

Uitdagende dagwandelingen door de ‘Grand Canyon’ van de Spaanse Pyreneeën. De prachtige natuur van deze ruige bergwereld en de gelaagde kloven van Ordesa en de vallei van Pineta zijn strikt beschermd in de vorm van een Nationaal Park. Een ongekende bloemenpracht, peilloze kloven, spectaculaire rotsformaties en een scala aan vogelsoorten wachten hier de avontuurlijke wandelaar. Verblijf in een goed hotel in Torla en prachtig gelegen en comfortabele parador in de diepe vallei van Pineta.

Uniek aan deze reis

 • De mooiste kloof van de Pyreneeën
 • Laatste nachten verblijf in luxe parador van Bielsa
 • Ook wandelingen in de onbekendere delen van het park
 • Rijke vogelwereld
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Ordesa

In het kort ziet je programma voor de acht dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Pau en aansluitende OPTIONELE bustransfer naar Torla, overnachting in Torla
 • Dag 2: wandeling van Torla naar S. Nicolas de Bujaruelo. Transfer terug naar Torla, overnachting in Torla
 • Dag 3: Transfer naar La Pradera de Ordesa en wandeling door Valle de Ordesa naar Torla, overnachting in Torla
 • Dag 4: Transfer naar Fanlo, wandeling naar la Pradera de Ordesa, transfer naar Torla,  Overnachting in Torla
 • Dag 5: Transfer naar Nérin, wandeling naar Mondoto v.v., transfer naar Bielsa, overnachting Bielsa
 • Dag 6: Transfer naar Parzan, wandeling naar Bielsa, overnachting Bielsa
 • Dag 7: rondwandeling vanuit Bielsa boven Valle de Pineta, overnachting Bielsa
 • Dag 8: OPTIONELE bustransfer naar station Pau 

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

 

Dag 1

Aankomst in Pau, aan de voet van de Franse Pyreneeën. Vanaf het treinstation van Pau kunnen we een transfer per gecharterde bus voor je regelen (bij boeking te reserveren), die je in ongeveer drie uur dwars door de Pyreneeën naar het hooggelegen dorp Torla brengt, aan de rand van het Parque Nacional de Ordesa. Na aankomst wacht er nog een laat diner in het hotel.

Overnachting in

Torla

Dag 2

We maken vandaag een tocht door de Valle de Bujaruelo naar San Nicolás de Bujaruelo. Vanaf het hotel in Torla (1033 meter) dalen we af naar het riviertje de Ara dat we de hele dag volgen, eerst over een breed karrenspoor, vervolgens over een smal bergpad hoog boven de rivier. Al snel wordt duidelijk dat Bujaruelo een van de mooiste valleien van Ordesa is. Als we zijn aangekomen in San Nicolás (1340 meter), bestaat er de mogelijkheid de tocht te verlengen met een wandeling door de Valle de Otal, een ongerept zijdal van Bujaruelo. Aan het einde van de dag worden we van San Nicolás teruggebracht naar Torla.

De tocht is 10 km, 500 m stijgen en 200 m dalen, 5 uur wandelen (exclusief de klim door de Valle de Otal). 
N.B. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het taxibusje is het mogelijk dat we 's ochtends naar San Nicolás worden gebracht. In dat geval maken we de wandeling andersom en lopen we terug naar het hotel in Torla.

Overnachting in

Torla

Dag 3

Vandaag maken we een lange tocht door de Valle de Ordesa, het belangrijkste dal binnen het nationale park en een schoolvoorbeeld van een oud gletsjerdal, met de typische U-vorm. De dag begint met een busrit naar Pradera de Ordesa. Eerst wandelen we langs de Río Arazas, langs enkele mooie watervallen. Vervolgens beklimmen we door een dicht en oud beukenbos de helling van de vallei tot de Circo de Cotatuero. Vanaf hier zijn de Ordesa-canyon en de machtige rotspartijen aan beide zijden van de kloof prachtig te overzien. Het pad gaat onder de rotsen en kliffen langs, blijft een tijdje op hoogte, en daalt vervolgens af naar de Río Arazas (het is vanaf dit punt mogelijk om met de bus terug te keren naar Torla).Het laatste stuk van de wandeling naar Torla is gemakkelijk, langs de Río Ara.

De lengte van de wandeling is 19 km, 8 uur lopen, 700 m stijgen, 1000 m dalen.

Overnachting in

Torla

Dag 4

Na een korte rit naar het stille dorpje Fanlo wacht ons een uitdagende wandeling over de Sierra de las Cutas. Eerst klimmen we naar de stille hoogvlakte van Fondo de Fanlo. Dan wacht een wat gemakkelijker stuk over ene goed pad over de kam van de Sierras de las Cutas naar het uitzichtpunt Mirador de Punta la Cuta. De indrukwekkende kloof van de Ordesa canyon strekt zich in al haar grootsheid voor ons uit en we zien voor het eerst de hoogste berg van Ordesa: de Monte Perdido (3355 meter). De kans is groot om in deze omgeving de lammergier te zien zweven, een machtige roofvogel, die in Ordesa nog met enkele paren vertegenwoordigd is. Dan wacht een steile en inspannende afdaling over een oud jagerspad, Senda de los Cazadores, die ons uiteindelijk onderin de canyon van de Ordesa brengt. Vanaf de parking La Paradera nemen we de shuttlebus terug naar Torla. Lengte 19,5 km 1100m stijgen en dalen, duur 8 uur.

Overnachting in

Torla

Dag 5

We nemen afscheid van ons hotel in Torla en worden naar het stille bergdorpje Nerín gebracht. Van hier beklimmen we de Mondoto, een kalksteenberg die uitkijkt over de kloof van Añisclo en de hoogste toppen van het centrale deel van Ordesa: een weids panorama dus. Vanuit Nerín (1281 meter) lopen we gestaag omhoog over de onverharde weg die in de richting van Góriz loopt. Na een half uur verlaten we deze weg, en vervolgen onze tocht over een bergpad naar de top van de Mondoto (1962 meter). Van veraf gezien is het een saaie afgeronde bergtop, maar van dichtbij een grillig en spectaculair balkon met een duizelingwekkend uitzicht op de Añisclo-kloof en adembenemende vergezichten over een indrukwekkend coulissenlandschap van opeenvolgende berggordels. We nemen dezelfde weg terug. De lengte van de tocht is 10 km, 4 uur lopen, 700 m stijgen en dalen. Na de wandeling wacht nog een rit van een klein uur naar de Parador van Bielsa, die achterin de diepe vallei van Pineta ligt, aan de oostkant van het Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. De prachtig gelegen parador is onze verblijfplaats voor het tweede deel van de reis.

Overnachting in

Bielsa

Dag 6

En korte rit de vallei uit brengt ons via Bielza in het voormalige mijnwerkersdorpje Parzán, waar onze wandeling begint. De wandeling voert ons eerst over een stil asfaltweggetje slingerend naar het gehuchtje Chiasagüés, waar al in de 12e eeuw zilver en ijzer gedolven werd. In de 16e eeuw bereikte de mijnbouw haar hoogtepunt en waren er 5 mijnen in de vallei van de Rio Réal. Er volgen een gestaag stijgend pad door de steeds nauwe wordende vallei. Na de bron van Petramula wordt het pad steil en uiteindelijk bereiken we de kam van Sierra de Espierba en de top Pico de Estivan (2194m). na de berghut van Gandera beginnen we aan de afdaling in de Valle de Pineta. Al gauw maken de weidegronden van Plana es Corders plaats voor mooie bossen. Vanaf de refugio Larri hebben we prachtig uitzicht op het indrukwekkende keteldal van het Circo de Pineta.  Na een laatste steil stuk bereiken we de parador weer. Lengte 18 km, 1050m stijgen en 900m dalen, duur 7,5 uur.

Overnachting in

Bielsa

Dag 7

Als sluitstuk van onze wandelvakantie naar de Ordesa maken we heen- en weerwandeling vanuit Parador de Bielsa  door het impsante keteldal van Circo de Pineta. Eerst klimmen we door weelderige bossen, maar na het Balcon de Pineta, een prachtig uitzichtpunt,  wordt het landschap ongenaakbaar en indrukwekkend. Ons doel is het hooggelegen bergmeer Ibon de Marboré, een blauwe parel min een wereld van grijze en witte klaksteen. En als het weer meezit kunnen we nog verder klimmen naar de Breche de Tuquerouye (2668m), een nauwe doorgang in de steile bergwand die de grens met Frankrijk vorm, waarin een kleine berghut is gebouwd. Het pad is teil en stenig en we moeten stukken klauteren. Dit is het echte hooggebergte waar weer en wind vrij spel hebben. Omdat we heen- en weer dezelfde route volgen kun je, als het weer het toelaat zelf bepalen hoe ver je mee het hooggebergte in klimt, of dat je eerder afhaakt om ergens langs een van de beekjes of meertjes een lange pauze in te lassen .Lengte  maximaal 16 km, max. 1350m stijgen en dalen, max 8 uur wandelen. 

Overnachting in

Bielsa

Dag 8

Na het ontbijt word je (als je deze transfer hebt bijgeboekt) per charterbusje in ongeveer drie uur naar de Franse zijde van de Pyreneeën gebracht. Vanaf Pau kun je de trein terug naar Nederland nemen.

 

NB Programma

Let op: Alle vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het kan voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms om een programma tijdens het seizoen aan te passen. Wij controleren onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen immers voortdurend. Als deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gesteld.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in twee verschillende accommodaties. In Torla verblijven we vier nachten in een gastvrij hotel in het centrum van het dorp. De één- en tweepersoonskamers in Hotel Bujaruelo hebben eigen badkamer en zijn standaard ingericht. Het hotel heeft een goed restaurant, een grote loungekamer met open haard. Klasse **, 4 nachten
De laatste drie nachten zijn we te gast in de Parador de Bielsa, die helemaal achter in de vallei van Pinata ligt. In deze comfortabele parador verblijf je op prima één- of tweepersoonskamers met comfortabele badkamer. De parador die in 1968  in de stijl van een berghut is gebouwd, met veel natuursteen en hout in het interieur verwerkt,  is in het begin van de 21e eeuw helemaal gerenoveerd. Er zijn een grote lobby, restaurant, mooi terras met prachtig panorama en een mooie loungekamer met enorme open haard. Bij de parador hoort ook een mooie natuurtuin. Klasse ***, 3 nachten

Noot: tijdens de reis met vertrek op 20-7-24 verblijven we in Torla in Hotel Edelweiss, een wat eenvoudiger hotel, maar eveneens een **-hotel. 

 

Over de maaltijden

Tijdens de reis zijn alle maaltijden inbegrepen vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8. In Torla is het diner vrij eenvoudig, maar in de Parador in Bielsa is dit een uitgebreid ontbijtbuffet.  Tijdens de wandeldagen wordt er door de accommodatiehouders voor een lunchpakket gezorgd.  We dineren steeds in het hotel. Op dag 1 is het diner vanwege de late aankomst een eenvoudige en lichte maaltijd. 
Alleen tijdens de reis met vertrek op 20-7-24 dineren we in Torla elke avond in een restaurant.

 

Inbegrepen

 • Verblijf in hotels op een- of tweepersoonskamers 
 • Maaltijden op basis van halfpension (vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8)
 • Lunchpakket op dag 2 t/m 7
 • Alle overige transfers conform programma
 • Bagagevervoer van Torla naar Bielsa
 • Diensten 1 SNP reisleider

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis per trein (optioneel bij te boeken)
 • transfer van Pau naar Torla en van Bielsa naar Pau (optioneel bij te boeken)
 • lunches op dag 1 en 8
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je maakt pittige bergwandelingen, waarvoor je een goede conditie met hebben. Doorgaans wandel je over goed begaanbare, maar vaak stenige bergpaden. Een groot deel van de reis wandel je boven de boomgrens in alpien terrein. Af en toe wacht een stukje struinen over een grashelling of puinhelling. Ook moet rekening worden gehouden met passages, die hier en daar steil, smal en hoogtevrees gevoelig zijn. De tochten duren 4 tot 9 uur en kennen  flinke dagelijkse hoogteverschillen: 450 tot 1350 m stijgen en dalen. 

Extra's

Aanvullende opties

Reis je zelf met de trein naar je bestemming? Boek deze groepstransfer station-accommodatie v.v. (vanaf € 10,- per persoon)

Boek je zelf je treinreis dan kan je gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag. Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op de groepstransfer. (Check de informatie bij heen- en terugreis van deze reis hoe laat en van waar de groepstransfer vertrekt of check het treinschema van de SNP groepstreinreis). Zonder reservering gaan we er vanuit dat jezelf naar de eerste accommodatie reist.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet de groep op het treinstation van Pau of in de eerste accommodatie in Torla (graag doorgeven bij boeking waar je je bij de groep voegt).

De transfer van het treinstation van Pau naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie terug naar het treinstation) is niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je je voor deze service aan te melden (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het hieronder vermelde treinschema. 

Over de route en parkeergelegenheden

Carpooling
Ruim vóór aanvang van deze groepsreis wordt er door SNP een Whatsapp groep aangemaakt, zodat je eventueel groepsgenoten kunt vinden die met je mee willen rijden.

 

Trein informatie

Aansluitend op onderstaand treinschema kun je een transfer bijboeken van het station Pau naar het hotel in Torla en aan het eind van de reis van het hotel in Bielsa terug naar het treinstation van Pau (zie onder 'Extra's). Dit is alleen mogelijk aansluitend op onderstaand treinschema.

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam  CS – Pau 09:15 - 18:25 1
Pau– Amsterdam CS 11:32 - 20:44 1

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Zowel tijdens de heen- als de terugreis is er in Parijs een overstap per metro tussen station Paris-Nord en Paris-Montparnasse en vice versa (duur ca 30 minuten)

klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.euWij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en vol

Het overgrote deel van Ordesa bestaat uit beschutte dalen tussen hoge bergkammen. De koele wind van de Atlantische oceaan en de warme wind uit het binnenland van Spanje kunnen de dalen daarom moeilijk bereiken. In de zomer lopen de temperaturen in de dalen op tot 20 °C à 30 °C. Hoger in de bergen is het gemiddeld zo'n 10 graden koeler. Tot in begin juli kan er boven de 2000 meter nog sneeuw worden aangetroffen. Rond Nerin, in het zuidelijke deel van Ordesa, is de invloed van het Spaanse binnenland al wel enigszins te merken. De zomer is de droge tijd in Ordesa, maar een bui of een regendag behoren ook dan tot de mogelijkheden. In de bergen komt op grote hoogte soms mist voor.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Ordesa ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen persoonlijke uitgaven zijn niet bij de reissom inbegrepen. Reken voor de hele reis op ca. €120,- aan persoonlijke uitgaven. In Torla zijn pinautomaten, maar op de meeste plekken kun je ook met pinpas of credit card betalen.

Vanaf het treinstation van Pau is er, voor wie deze service heeft bijgeboekt, een busje geregeld om ons in ca. 2,5 uur dwars door de Pyreneeën naar Torla te brengen. En als je deze extra service hebt bijgeboekt, word je ook vanaf de laatste accommodatie in Bielsa in ca. 3 uur weer terug naar het treinstation van Pau gebracht. 
Tijdens de reis zijn er tweemaal een korte transfer met shuttlebusjes van het Nationale Park Ordesa gepland en een aantal keer een taxibusje naar het beginpunt van de wandeling of van het eind van de wandeling terug naar de accommodatie. 

Wil je op dag 1 na aankomst op het treinstation van Pau gebruik maken van de transfer met onze bus naar de accommodatie en op dag 8 vanaf de laatste accommodatie terug naar het treinstation van Pau, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het onder heen- en terugreis genoemde treinschema.

 

 

Wij raden je aan om uitgerust en meet een goede conditie aan de reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de reis begint. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kun je je conditie bijspijkeren en je voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

 

De dagrugzak die je voor deze reis nodig hebt, moet voldoende ruimte hebben voor regenkleding, warme kleding, lunchpakketje en een of twee waterflessen. 

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • eventueel gamaschen
 • eventueel handschoenen
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (min. 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • aanbevolen: uitschuifbare wandelstokken
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: zwemkleding en badhanddoek
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals pijnstillers, rekverband, breed sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

22-12-24: tijdens de reis met vertrek op 20-7-24 verblijven we in Torla in Hotel Edelweiss, een wat eenvoudiger hotel, maar eveneens een **-hotel. 

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

boven_de_canyon_van_de_ordesa.jpg

Spanje - Ordesa

Grand Canyon van de Pyreneeën

Wandelvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.