Portugal - Azoren Hike Experience, 8 dagen Hiken door subtropisch Europa

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Wandelen

Avontuurlijke hikes vanuit twee hotels

Reis met Yomads naar het grootste eiland van de subtropische Azoren, São Miguel, waar je al hikend het "Hawaii van Europa" ontdekt. Dagelijks staan er verschillende avontuurlijke routes op de planning door vulkanische landschappen, subtropische bossen, maar ook de highlights als de kratermeren van Sete Cidades en Furnas mogen natuurlijk niet ontbreken. Wissel je hikes af met een duik in de zee en ga mee op walvissafari, de Azoren zijn namelijk één van de beste plekken wereldwijd om walvissen te spotten.

Uniek aan deze reis

 • Subtropisch Europa
 • Walvissafari
 • Kratermeren Sete Cidades
 • Stoombronnen en thermale baden in Furnas
 • Bezoek aan de oudste theeplantage van Europa
Zwaarte
Comfort

Vlog - Naar de Azoren met SNP Natuurreizen

Ben je benieuwd naar een impressie van de Azoren? Wandel mee langs kratermeren en stroombronnetjes en door wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico. Kijk snel op YouTube.

Blog - De Azoren, een schatkamer midden op zee

Het is dé verrassing tijdens de walvisexcursie: een klein, doorzichtig ballonnetje dat drijft op de golven. Het lijkt op een kwal, maar het is net wat anders. Hoe dan ook, de meterslange tentakels zijn giftig. Lees verder...


Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Portugal - Azoren by Yomads

Deze reis in het kort:

Dag 1: Aankomst op São Miguel

Dag 2: Stoombronnen, tropische tuinen, en thermale baden (11 km) 

Dag 3: Tropische trail kleurrijke uitzichtpunten (7 tot 12 km)

Dag 4: Hiken langs oude watermolens en theeplantages (10,5 km)

Dag 5: Op walvissafari of naar het historische centrum van Ponta Delgada (6,5 km)

Dag 6: Hiken over de kraterrand van de meren van Sete Cidades (12 km)

Dag 7: Kleine paadjes, ongerepte kratermeren en groene valleien (13 km)

Dag 8: Terug naar Nederland

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Ponta Delgada worden we door een transfer opgehaald en naar de eerste accommodatie in de vallei van Furnas gebracht. Tijdens het diner leren we elkaar alvast een beetje kennen en spreken we samen de reis door.

Overnachting in

Furnas

Dag 2

Let's go! Vandaag staat in het teken van de vulkanische verschijnselen van Furnas. Lagoa das Furnas staat bekend om zijn vele stoombronnen, thermische baden en pruttelpoeltjes. Deze vulkanische grond wordt ook gebruikt om de lokale 'cozido' in te koken. De grote kookpotten, gevuld met vlees en groente, worden wel 6 uur gegaard in de grond. Laat je niet afschrikken door de zwavellucht die vanuit de bronnen komt, deze proef je niet meer terug. Staat deze 'Cozido nas Caldeira' vanavond op jouw menu?

's Middags bezoek je de tropische tuinen van Terra Nostra en het thermale bad, waar we een duik nemen in het door ijzer gekleurde oranje water. 

 • Afstand: 11 km, 150 m stijgen en dalen
 • Wandeltijd: 4 uur

Overnachting in

Furnas

Dag 3

Na het ontbijt starten we in het dal bij Faial da Terra met een pittige maar vooral erg mooie trail. Hier hiken we langs tropische vegetatie en een prachtige waterval naar het verscholen liggende Aldeia do Sanguinho. Via een pad hoog boven de kust dalen we langs een uitzichtrijke route af naar Faial da Terra of Povoação. Vergeet vandaag je zwemkleding niet, want na deze hike maken we een stop om te zwemmen bij het strand of de pier.

 • Afstand: 7 tot 12 km, 150 tot 550 m stijgen, 450 of 750 m dalen
 • Wandeltijd: 4 uur tot 6 uur

Overnachting in

Furnas

Dag 4

Via oude watermolens en een van de zeldzame mooie strandjes van de Azoren, Praia da Viola, hiken we richting de noordkust bij Ribeira Funda. Onderweg zien we velden waar tabak wordt verbouwd. We eindigen de wandeling bij de theefabriek van Cha Goreana, waar de liefhebbers nog een rondje door de theeplantage kunnen lopen en je ook thee kunt proeven. Fun fact: dit is de oudste theeplantage van Europa!! Eind van de middag rijden we naar Ponta Delgada waar we de volgende dagen overnachten.

 • Afstand: 10,5 km, 350 m stijgen en 380 m dalen (met rondje theeplantages + 3 km, 150 m stijgen en dalen)
 • Wandeltijd: 3,5 uur (zonder theeplantages)

Overnachting in

Ponta Delgada

Dag 5

Vandaag maken we kans op het spotten van walvissen! Wist je dat de Azoren zelfs één van de beste plekken wereldwijd is om walvissen en dolfijnen te zien? Vooral de kans op het zien op potvissen is behoorlijk groot. Als je deze optionele walvissafari hebt bijgeboekt, gaan we enkele uren de zee op, om op zoek te gaan naar deze bijzondere dieren. Liever een activiteit aan wal? Bezoek dan het historische Ponta Delgada en de verschillende parken.

In de middag maken we nog een korte wandeling naar een van de weinige kustvlaktes onder kliffen (fajãs) van São Miguel. Hier ontdekken we de kleinschalige wijngaardjes in de basaltrotsen en enkele wijnkelders.

 • Afstand: 6,5 km, 300 m stijgen en dalen
 • Wandeltijd: 3 uur

Overnachting in

Ponta Delgada

Dag 6

Vandaag hiken naar misschien wel één van de mooiste uitzichtpunten van het eiland, de krater van Sete Cidades. Dit is een van de grootste kraters van Europa, met een doorsnede van zo’n 7 km. Hikend over de kraterrand zie je al snel twee meren in de krater liggen, het ene is blauw en het andere groen. Omdat de kam van de vulkaankrater vaak in nevel is gehuld, wacht hier een zeer kleurrijke vegetatie.

 • Afstand: 12 km, 120 m stijgen en 580 m dalen
 • Wandeltijd: 4 uur

Overnachting in

Ponta Delgada

Dag 7

Vandaag wacht ons een pittige klim naar het meest ongerepte kratermeer van de Azoren, Lagoa do Fogo. Nadat we genoten hebben van het uitzicht, dalen we af naar een prachtige zwem- en picknickplek. Na een korte klim de krater uit, volgt een lange afdaling door een groene vallei met prachtig uitzicht op de oceaan. Het laatste stuk dalen we af langs verlaten kleine elektriciteitsfabriekjes van begin vorige eeuw, tot we uiteindelijk weer de kust bereiken.

 • Afstand: 13 km, 510m stijgen en 700m dalen
 • Wandeltijd: 5 uur

Overnachting in

Ponta Delgada

Dag 8

De week zit er helaas alweer op. Met een transfer worden we naar het vliegveld gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Furnas, verblijven we iets buiten het centrum in een klein authentiek familiehotel: Recidencial Vista do Vale. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over Furnas. De kamers zijn eenvoudig, maar uiteraard met eigen badkamer en met goede bedden. Bij deze accommodatie is een mooie lounge, een terras en een klein zwembad.

In Ponta Delgada, verblijven we in een comfortabel 3* stadshotel net buiten de drukte van het historische centrum. 

Over de maaltijden

Wat is bij de reis inbegrepen?

 • transfer tussen luchthaven en accommodatie
 • overige transfers conform programma met kleine touringcar of midibus
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners in restaurants
 • bezoek natuurcentrum bij Furnas
 • entree Terra Nostra park
 • entree Tabaksmuseum in Maia
 • begeleiding, hulp en advies van SNP-reisleider

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

 • heen-en terugreis
 • lunches
 • optionele walvisexcursie (optioneel bij te boeken bij reservering)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Hoe weet ik de route?

Deze reis wordt begeleid door een gecertificeerde SNP-reisleider. Hij of zij toont je de route van de hikes. 

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Voor wie is deze reis?

De meeste hikers van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Maar in principe kan iedereen met een goede wandelconditie en gezondheid dit hike-avontuur aan. Ook met een gezonde portie doorzettingsvermogen!

Is dit een singlereis?

In de groep kom je individuele reizigers tegen, maar het is zeker geen singlereis. De Yomads-reizen zijn ook populair bij koppels en vriendengroepen.

Hoe is deze reis georganiseerd?

Na de boeking ontvang je:

 • De reisovereenkomst per mail en in Mijn SNP
 • 18 dagen voor vertrek ontvang je alle reisinformatie in Mijn SNP
 • Routes en locaties
 • Uitnodiging WhatsApp-groep om je mede Yomads alvast te leren kennen

Goed om te weten

De hikes tijdens deze 8-daagse break zijn niet lang maar wel stevig. We volgen afwisselend goed begaanbare paden en smalle onverharde paden, soms door ruig terrein en bos of struikgewas, met afstanden tussen de 6 en 12 km en tussen 300 en 750 m hoogteverschil. Hier kunnen af en toe steile stukken bij zitten. Slecht weer, zoals mist, regen of wind, kunnen de wandelingen wel zwaarder maken. Een goede conditie en tredzekerheid komt zeker goed van pas. Uiteraard nemen we rustig de tijd voor de hikes en is er volop tijd om te genieten van de natuur en de prachtige uitzichten. 

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Deze reis is te combineren met een vlucht op Ponta Delgada.

Het volgende vluchtschema sluit aan bij deze reis:

HV6423 Amsterdam - Ponta Delgada vertrek om 13.15 aankomst 15.50 uur
HV6424 Ponta Delgada - Amsterdam vertrek om 16.35 aankomst 23.00 uur

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Als je zelf je heen -en terugreis regelt, raden we aan om de vluchten pas te boeken als deze Yomads-reis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label 'Voldoende Deelnemers'

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Deze reis is inclusief transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie en vanaf de laatste accommodatie weer terug naar het vliegveld. De transfer sluit aan op de vlucht van TAP van en naar Amsterdam zoals bij heen- en terugreis aanbevolen. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Azoren ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.Carmacal Portugal Azoren Sao Miguel groepsreis

Ga je binnenkort op reis naar Portugal bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/portugal. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kun je telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering), want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg moeten meestal contant betaald worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Zorg zelf voor noodzakelijke EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) moet worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Portugal - Azoren Hike Experience

Hiken door subtropisch Europa

Avontuurlijke hikes vanuit twee hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)